POWr Instagram Feed

Monday, January 30, 2012

AJl 26...


Juara Lagu : Awan Nano , Hafiz...


Tempat kedua : Beribu Sesalan , Shila Amzah...Ning Baizura...Jaclyn Victor...


Tempat ketiga : Karma , Faizal Tahir...


Vokal Terbaik : Hafiz , Awan Nano...



Persembahan Terbaik : Alyah , Kisah Hati...


Para pemenang...


Yang patut menang...


Ini tidak adil tidak adil bagi ku...huhu...


Nasib baik tak menang...


Takpe lah xde rezeki tahun nie...*pose cantik pegang gitar...


Note : Credit photos to Paradigma Studio and TV3 Facebook...


AAA

Saturday, January 28, 2012

Wickedly Worked Out and fun in Wickedly Weekend...

 Matilah tajuk nak banyak Wicked...haha...ok ni cerita last week...tak de mood nak update...sebab agak malas...hahaha...Sabtu kerja pagi...sharp pukul 3pm terus pecut dengan Farhat pergi Jb Central...terpaksa lunch dulu sebab Farhat mungkir janji nak bawak nasi goreng...nak makan kat Singapore ibarat makan besar di Senibong di kala hujung bulan...haha...tak mampulah...


Dari Jb naik bus kuning sampai Kranji...tetap main lari lari anak kejar bas...tak nak kene tinggal bas...sampai Kastam Singapore nak kene isi white form tapi sebatang haram pen pun tak de...aku pulak tak bawak pen...harus feeling feeling tolong tourist dari China isi white form dia sebab nak pinjam pen...macam ayam dan itik bercakap tapi yang amazingnya both side faham...from tourist to tourist katanya...kita bukan di negara sendiri...so tolong je orang lain...tak rugi pape pon...


Dari Kranji naik mrt sampai Marina...20 station ok...matilah sejam dalam mrt...so ada seat je kene rebut...time to be kiasu...hahaha...mula mula ingat nak turun kat Marina pastu jalan kaki ke Marina Bay Sands (MBS) tapi Khalil msg suruh turun kat Marina then naik Circle Line turun dekat Bayfront...rupanya ade station baru...huhu...turun je mrt memang dah kat bawah MBS...terus cari Khalil...katanya tunggu depan Prada...tak mampulah tunggu depan Prada...hahaha...

Pung pang pung pang habis tengok wicked berlari balik sebab nak kejar mrt and bus...kalau tetiba takde bus matilah kene jalan kaki lintas selat tebrau...disebabkan cuai tak bawak kasut yang selesa makanya terpaksa pakai kasut kerja yang bertumit...dan berjalan serta berlari lari anak mengejar mrt dan bus memakai kasut bertumit ibarat memijak kaca kaca dengan berkaki ayam di hari Thaipusam...*ok itu melampau...but you know how its feel...sakit weiii...masuk Malaysia je dah pukul 1 am...dan terus jalan lenggang kangkung...tak larat nak berlari lari anak dan bapak serta ibu lagi...lepas late dinner terus balik tidur...kaki yang sakit dan sengal aku suruh kucing aku Simba urut kan...hahaha...Wickedly Worked out!!!



Bangun pagi on Sunday set time semua terus pergi rumah Khai kawin...cantik pulak makcik ni...dah jadi bini orang dah...jangan gangster sangat yer...lepas makan semua terus memulakan aktiviti menghabiskan masa bersama teman teman menaiki 'not a Malaysian car'...tak mampulah....


Dari rumah pengantin terus pergi Jb Central ambil orang Khalil yang baru sampai dari Singapore...nak bawak jenjalan round Jb kaedahnya...lepas tu terus pulak pergi ambil Farhat kat rumah...funny sebab Farhat tak sampai rumah lagi...sentap je kene tunggu...lepas tu terus pergi Holiday Plaza sebab nak cari ipad and iphone nya accessories....memandangkan kitaorang pergi time orang Cina nak makan besar maka banyak lah kedai yang tutup...hahaha...sadisss...ada beberapa kedai je bukak...* 3 je sebenarnya...tengah sibuk sibuk tengok tengok dan pilih pilih dengar announcement...sila alihkan kerete sebab basement banjir...boleh gituh???rupanya hujan lebat kat luar...sampai banjir basement...terpaksalah Salleh alihkan 'not a Malaysian car' ke tempat selamat...hahaha...


Dah settle semua kat Holiday Plaza kitaorang nak pergi makan...yours truly nak belanja...hahaha...tapi kene singgah balai polis dulu...sebab ada bimbo pergi sarapan tapi tinggalkan beg berserta harta benda kat kedai makan...so kene buat report...abg abg polis baru belajar menaip maka lama lah prosesnya...siap sempat tengok Boboi boy lagi...lepas settle kat balai polis maka proses mencari tempat makan bermula...oh banyak pulak yang cuti raya cina makanya Singgah Selalu je lah...order macam macam yer...siap daging rusa semua keluar...hahaha...tapi tak bestnya bila orang semua ada gadget ni...sampai meja makan semua sibuk main ipad/iphone/phone sendiri...yours truly sentap sebab hand phone 3310...
Lepas makan ingat nak berjimba di Pasar Karat tapi Khalil kene balik Singapore cepat...kang dia pulak kene jalan kaki lintas selat tebrau sebab bus dah takde...hahaha...makanya lain kali je lah Pasar Karat...
So balik rumah Simba tolong urutkan kaki yer...Wickedly Fun!!!

Cerita Chinese New Year tak yah lah...sebab pergi rumah bos ang pow tak semeriah tahun lepas...lepas tu merayap dengan Khairi banyak kedai kat shopping complex tutup...siap ada shopping complex yang tutup...last last pergi teman Hilman shopping tv...hahaha...tak mampulah....Wickedly Sentap...hahaha...


Note : Tak mampulah entry panjang giler...wah gituh...


AAA

Friday, January 27, 2012

Wicked!!!

Wicked !!!
21 January 2012...
7.30pm...
Marina Bay Sands Grand Theater...
Singapore... 

Ramai jugak orang...I think time kitaorang tgk fullhouse...


Dari pamphlet...


Sampan di atas bangunan...architecture magic???


Our ticket...even paling murah but it still worth every dollar...


Lobby and corridor theater...penat kaki ku memanjat anak tangga...


Farhat and Khalil...thanks guys for the wonderful evening...

Inside theater...curi curi amek pakai handphone...hahaha...


One of the costume...look at the details...cantikkk...

Note : Sorry picture tak cantik...pakai camera phone jah...


AAA

Menyesuaikan diri...

Arhhh...agak kelam kabut jugak bila time tidur dah berubah...
Tapi nak buat camne??? tuntutan kerja...
Kene sesuaikan cepat cepat...
InsyaAllah start lagi satu secepat mungkin...

Rindu pulak tetiba memalam ni...
Rindu si dia yang jauh di mata...
Rasanya ni paling lama tak jumpa...
Wah rindu lah...

Tadi nampak orang berangan...
Teruskan berangan...it's funny to watch...
Dan yang feeling lebih tu...
Teruskan feeling...I can feel u wei...hahaha...

Dapat rezeki lebih sikit dan dah tunaikan niat...
Tinggal 3 orang dalam list...
Yang lain rasanya dah settle...
InsyaAllah ada rezeki lagi mai jumpa aku lagi...

Dulu pergi vacation belikan orang lain ole ole...
Niat memang nak bagi tapi dah orang sombong kan...
Aku dah dermakan kat orang lain...
Sekurang kurangnya dia hargai orang lain...

Hurm...sekali update luahkan semua skali...
Habis cerita...


Note : Rasa macam nak amek lesen moto lah...


AAA

Saturday, January 21, 2012

Emerald green???


Feeling Wicked today!!!


Note : Hopefully all went well...


AAA

Friday, January 20, 2012

Defying gravity...



Something has changed within me...
Something is not the same...
I'm through with playing by the rules...
Of someone else's game...

Too late for second-guessing...
Too late to go back to sleep...
It's time to trust my instincts...
Close my eyes and leap...

It's time to try...
Defying gravity...
I think I'll try...
Defying gravity...
Kiss me goodbye...
I am defying gravity...
And you wont bring me down...

I'm through accepting limits...
''cause someone says they're so...
Some things I cannot change...
But till I try, I'll never know...

Too long I've been afraid of...
Losing love I guess I've lost...
Well, if that's love...
It comes at much too high a cost...

I'd sooner buy...
Defying gravity...
Kiss me goodbye...
I'm defying gravity...
I think I'll try...
Defying gravity...
And you wont bring me down...

I'd sooner buy...
Defying gravity...
Kiss me goodbye...
I'm defying gravity...
I think I'll try...
Defying gravity and you bring me down...
bring me down...
ohh ohhh ohhhh...



Note : Elphaba!!! Here I come...


AAA


Thursday, January 19, 2012

Sedih @ Gembira ???

Sedih tapi gembira???
Gembira dan sedih???
Sedih dan kecewa tapi gembira???
Gembira dan kecewa tapi sedih???
So sekarang nak sedih ke nak gembira???
Ke tak payah ambil kisah???
Pejam mata dan cuba apa saja???

Ok let's do that...

Pejam mata dan cuba apa saja...


Note : Lepas ni jadi vampire jer...hehe...


AAA

Wednesday, January 18, 2012

Penantian satu penyeksaan???

Terjuih bibirku menunggu...huhu...

Sehari je lagi tapi nak menunggu keputusan itu sangat lah menyeksakan...huhu...oh esok...cepat lah tiba...kalau keputusan itu berpihak kepada aku...maka ramailah yang akan happy hujung minggu ni...kalau tak...sila jauhkan diri dari aku...hahaha...


Note : Sayang bos??? Tak sayang bos??? Sayang bos??? Tak sayang bos???


AAA

Saturday, January 14, 2012

Hehehe...

Hehehe...
*gelak gedik...
Kalau betul kan...
Nak ucapkan jutaan terima kasih kat bos...

Kalau tak betul kan...
*jeling bos...
Dan berkata...TERIMA KASIHLAH...
*dengan nada sinis dan berlalu pergi...sebelum tu libas rambut dulu...


Note : Mai mai...nak belanja makan ni...hahaha...


AAA


Friday, January 13, 2012

You hate me???

Kawah Putih...Ciwidey...Bandung...Indonesia...

You hate me???Then go away from me...


Note : Ada aku kesah???


AAA

B.A.N.D.U.N.G - L.I.M.A.d.a.n.E.N.A.M.





































































Cerita nanti nanti eh...hahaha...




AAA