Monday, October 3, 2016

Happy Birthday!!!


Today I turns 25 and still have to deal with pimple problem...sigh...
Happy birthday to Shark as well...semoga panjang umur...dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik...bila nak belanja makan???hahaha...

Till then...meh makan kek meh...

Friday, September 30, 2016

Discussion...


Long distance relationship...discuss ( 25 marks )

Wednesday, September 14, 2016

Is it trends???

Kaki skandal...lol...

Hai guys...sorry tak update...busy gila...busy kerja busy main pokemon dengan busy cari cinta...hahaha...as you guys tau aku kan single...tak laku...hahaha...so after raya je aku macam ada masa free sikit...macam je eh...so aku aktiflah apps social media ni semua...sebab dulu masa puasa raya memang x sempat nak pegang phone lelama stalk orang bagai...ni ada masa sikit apa lagi kan...hahaha mana tau jumpa jodoh...

So aku kenal lah a few person...and suprisingly baru chat dua tiga kali terus ajak couple...and aku was like??? hei kita tak jumpa lagi real life...hahaha...I cannot make commitment macam tu...hahaha...risiko besar hahaha...terus aku confuse...is it me yang old fashion or sekarang trend macam tu??? 

Lepas tu bila cakap jumpa dulu kenal dulu merajuk terus...hahaha...aku macam oh man what happen to this world...ada tu siap plan nak pergi holiday sama...hahaha...aku jumpa kau pun belum nak vacation sama lah...abang tak berani macam tu ye dik hahaha...oh lagi satu semua yang aku kenal budak umur 20 - 26...hahahah...anak ikan sangat semua...

Hurm...tolong cari jodoh please...hahaha...


Till then...buhbye

Saturday, August 6, 2016

Family day!!!

Limastiga...Melaka...July '16...

Hei hei hei geng...apa kabar semua???sihat???Well for me since dah habis raya so free lah dua tiga bulan ni...and to reward ourself and the team...boss decide lets go for Family Day!!! Yeay dapat cuti free...so kitaorg book Limas Tiga in Melaka...and spend 2 days kat sana...more likely one day je hahaha...

Semua staff part time kitaorg jemput so dalam 20 person jugak lah termasuk ayah and mama boss...sakan lah semua terjun pool kecuali aku sebab aku demam since a few days before...oh sebut pasal demam hari tu aku pergi KL for meeting with tailor and grafic team...jap lagi otw pergi KL tu start demam badan rasa tak sedap semua...so lepas meeting dengan tailor terus flat...sadis...and to make it even worse boss aku salah bawak kunci rumah KL...maka merempat lah kitaorg sewa hotel tepi jalan tu...hahaha...dia terus pergi open house and sambung meeting aku tidur kat hotel...hahaha...

Ingat sempat baik before family day tapi tak pun...tu pun hari nak check out aku bangun subuh terus terjun pool...hahaha...nak jugak gambar dengan pegasus kan...sewa mahal mahal takde picture rugi hahaha...overall Limas Tiga tu sangat best kecuali toilet dia flush sendiri...hint hint hahaha...cuma ade few perkara yang buat boss tak happy...boss tak happy means semua tak happy...hahaha...so next year family day sikit orang je...sebab jemput ramai orang ramai pulak suka suka tukar plan orang lain...hahaha...

Afterall semua happy lah jugak...and aku dah start projek for raya haji and fall/winter collection...doa lah aku ade masa nak update blog...plus nak main pokemon lagi kan...hahaha...oh oh ade cerita hangat tapi next post lah...hahaha...

Till then...buhbye...

Tuesday, July 19, 2016

Cuti Raya 2016...


Hello korang...mostly ramai tau yang kerja aku akan super busy during bulan puasa sampai takde masa nak shopping raya...actually sampai takde masa nak buat pape pun untuk diri sendiri...sebab tu aku single di bulan puasa supaya yang tersayang tak sentap sebab aku busy dengan kerja...hahaha...

Alhamdullilah bisnes ok tahun ni...lepas target company so dapat lah pergi buat company trip bulan 10 nanti...hahaha...and since aku super busy bulan puasa...hari raya kedua je aku angkut semua adik beradik aku dgn bapak aku pergi Indonesia...hahaha...first time family trip oversea yang semua ada...minus arwah mak aku lah kan...huhu...overall ok cuma wallet aku je tak ok sangat...hahaha...

So ade sesiapa buat open house tak???nak datang ni...hahaha...and siapa yang umur bawah 25 nak claim duit raya datang salam cium tangan meh...hahaha...


Till then...raya oiii raya...


Sunday, July 17, 2016

Selamat Hari Raya!!!


Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin...
Ampunkan aku sebab tak update sebulan...hahaha...


Till then...nak duit raya please...

Monday, June 6, 2016

Salam Ramadhan...


Selamat menyambut Ramadhan korang...semoga tahun ni Ramadhan kita diberkati dan dijalani dengan bahagia...as for me Ramadhan adalah bulan paling sibuk dalam kerja as sales bulan Ramadhan ni penentu company untung ke rugi untuk whole year...wish me luck guys...semoga dikala aku mengejar dunia aku tak lupakan akhirat nanti...amin...

Till then selamat berpuasa!!!

Sunday, May 29, 2016

Nama kita sama...part 3...


Last last aku tanya...sapa nama budak tu???dia jawab nama budak tu is A...time tu aku tak tau nak ketawa ke nak jerit ke nak nangis ke...kalau dia depan aku memang aku tumbuk dia kot...nama budak tu sama nama last aku which is sama nama dengan si A.A...ketahian apa ini??? so nama kitaorang sama??? hahaha cam sial di situ...

Rupanya kat KL ala ala famous dia berdua yer...konon sweet sangat nama sama...aku was like been there done that thank you...so aku ajak A.A jumpa nak settle semua...still nak couple or nak break...gigih lah aku drive pergi jumpa dia kat tasik pasir gudang tu...hahaha...cerita penuh cerai penah cite kat dalam blog ni hahaha...

So dipendekkan cerita A.A pilih budak tu...aku pun ok fine whatever...aku cakap dgn A.A jangan msg or call aku lagi...tapi dia still nak kawan lagi...aku cakap boleh kawan tapi bagi aku masa...ye lah dah sayang pastu kene cerai kan...aku just cakap semoga bahagia je lah dengan budak tu...

Genap sebulan...ye genap sebulan gais...A.A msg aku...cakap dah putus dgn A...hahahaha...masa tu aku tak tau nak cakap apa...hahaha...padan muka...ko dump aku pastu ko plak kene dump...karma sangat...aku tanya napa dia x nak cerita...so aku biarkan...last last dia cerita jugak dia cakap si A tu suka merewang kat KL...ye lah A.A kat JB kan jauh nak jumpa so A suka lah merewang rewang...yang tak boleh blah boleh msg si A.A nak pergi merewang...ala ala mintak izin...bila si A.A tak bagi dia still pegi...ko rasa???hahahaha...aku dengar gelak je...

In the end aku still kawan dengan A.A...just stay as kawan sebab belakang rumah dia ada byk pokok durian...hahahaha....so satu je pesan aku kat korang yang baru couple couple ni...dalam relationship kene byk tolak ansur dan gaduh sebab cemburu itu penting...sebab bila korang rasa terlalu bahagia dan semuanya nampak ok percayalah ada something wrong dalam relationship tu...tapi still aku doakan korang bahagia lah till jannah katanya...hahaha...

Till then...this is A.A.A





Saturday, May 14, 2016

Nama kita sama...part 2...


But well...in relationship ada masam manisnya kan...and aku pernah baca somewhere tapi tak ingat kat mana...if your relationship sangat bahagia maknanya ada something wrong is happening...and that person is so damn right sebab tetiba ada sorang budak ni msg aku kat fb...dia tanya pasal aku dengan A.A...well well well..apakah semua ini???

Budak tu tanya apa hubungan aku dengan A.A...and aku jawab just friend...lepas tu dia punya bersyukur bukan main...aku pun korek lah tanya kenapa...dia jawab bestfriend dia suka kat A.A...and tengah ngurat A.A...and A.A melayan...tapi dia ada dengar rumours pasal couple sama nama kat Johor so dia stalk aku...since aku tak penah nak post picture berdua ke or update status kat fb tgh bahagia berdua ke so dia tak dpt nak korek apa apa dari aku...tu yang dia direct tanya kat aku...tp yang sumpah bodoh is dia cakap dia syg bestfriend dia tu and nak tengok bestfriend dia bahagia...so dia nak tanya A.A tu in relationship ke single...lepas tu tanya kat aku which is masa tu aku tgh couple dgn A.A...babi sangat...hahaha...so aku cakap kat dia good luck lah nak bahagiakan bestfriend awak tu dengan menjadi penyibuk...the best part is apa tau...dia msg kat fb tu kan...MALAM RAYA!!!

Maka pagi raya tu berdayu dayu lah aku duduk tepi tingkap makan ketupat dengan rendang sambil mengenangkan nasib di tipu bf...lol...tapi masa tu aku tak pergi tanya A.A lagi...tgh raya kan...so mari bergembira dengan keluarga dan rakan rakan daripada melayan hal couple yang tah pape tu...dia msg semua aku tak reply...cukup seminggu raya aku msg dia...tanya pasal budak tu...dia terus ajak jumpa ye...takut le tu...hahaha...tapi aku tak nak jumpa...aku cakap settle kat msg je...nak tau semua apa yang jadi belakang aku...


So dia cerita satu satu...dari mula sampai akhir...part mana yang dia tipu...part mana yang dia tak tipu...patut lah sanggup pergi KL nak amek barang katanya...rupanya jumpa budak tu...bahagia siap budak tu bawak pergi clubbing semua...bahagia sangat ye...aku dengar membara je...last last aku tanya...sapa nama budak tu???dia jawab nama budak tu is...

Till then...buhbye...

* hahaha sorry sambung lagi...next last episode...and sorry sebab tak update and tak jengah blog korang...aku dah start busy for puasa...stock baru sampai photoshoot baru settle semua lah serentak nak kene buat...ni pun aku update sebab aku kene datang awal kat kedai sbb ada kontraktor nak datang betulkan toilet hahaha...

Saturday, April 30, 2016

EIDclusive...


Konsep ikan laga...gagah tapi gemalai...macam adik adik sado zaman sekarang kan...kbye...hahahaha...


Till then...Selamat Hari Raya...

Friday, April 29, 2016

Mega mendung...


Mendung lah account bank bulan ni...hahaha...siot tau Rizalman ni...since ni last year dia dengan Zalora so must grab one piece...or two...hahaha...btw ada design yang sold out...mencik lah...k bye nak kira duit tabung buluh...

Till then...selamat hari raya

Tuesday, April 26, 2016

Nama kita sama...


Initial nama aku A.A...kalau campur nama bapak aku A.A.A...and nama aku sangat lah common...bersepah sepah...first A ramai sangat...and selalu hari raya tersedak sedak aku makan ketupat rendang sebab orang sebut sebut nama aku...gituh...hahaha...yang second A pun ramai...tapi selalu ejaan lain...aku eja  Y tapi ramai eja pakai H...tapi bila nama aku A.A jarang sikit jumpa nama orang lain yang sama sebijik termasuk ejaan...

So cerita ni back in 2012...masa tu aku kerja front line hotel...masa tu aku rajin blogging and main facebook...hahaha...pastu ada sorang budak ni add kat fb...nama dia apa tah tak ingat...dia student kat poli jb...masa tu aku layan lah macam biasa...chat kat fb...lepas tu tukar no telefon...masa ni takde wasap lagi so msg msg je...haha...so masa msg msg tu dia cakap nama betul dia sama dengan nama aku...aku tak caya dia mms picture ic dia...aku bantai gelak sbb picture ic dia lawak gila...pastu dia merajuk...motif sangat...hahaha...cut the story short...kitaorg couple...hahahaha...

Masa bercouple ni kira oklah...agak bahagia...takde anasir jahat...and a few friend tau...tapi kawan dia bukan kawan aku...hahaha...tapi aku tak suka sikit sbb in our c4c world ada orang tau...if dunia plu tu kecil dunia c4c ni lagi kecil...basically everyone know everyone lah konsep dia...and masa tu aku dengan A.A ni agak letopslah...couple nama sama katanya...sapa tah sebarkan gossip...tak suka gila masa tu...so aku dengan A.A ni stay low profile je...jaga relationship kitaorg elok elok tanpa pedulik orang lain...

But well...in relationship ada masam manisnya kan...and aku pernah baca somewhere tapi tak ingat kat mana...if your relationship sangat bahagia maknanya ada something wrong is happening...and that person is so damn right sebab...


Saturday, April 23, 2016

Crush

Sumber picture dari Ig Crush...
Hurm camne nak start eh...malu lah kita...hahaha...nak cite pasal crush kita...hahaha...tetiba pakai kita...ok ok get real...hahaha im sure semua orang ada crush kan...nak nak bila tengah single...semua orang kita nak jadikan crush...gituh...hahaha...

Well for me ada sorang budak ni...kat ig...aku jumpa ig dia pun secara tak sengaja...pastu aku tengok follower dia sikit je...seribu lebih je...ramai lagi follower aku walaupun aku tak instafamous...hahaha...bila tengok je pic dia terus hati aku berdebar debar...adakah ini yang dinamakan cinta???lol...

Sejak dari tu aku stalk dia...aku set notification ig tu kat ig dia je...hahaha...so setiap kali dia upload picture aku tau...tapi dia ni jenis tak layan komen orang...and dia suka post picture dia je...hahaha...dia boleh dikategorikan sebagai sombong di ig...hahaha...tapi tu yang aku suka tu...aku tengok ade je orang komen tapi dia tak layan...dia pergi theme park ade orang komen napa tak bagitau boleh bagi discount...dia tak layan jugak...sebab tu aku suka dia...eh...hahaha...tak faham lah...

Aku tunjuk picture dia kat kbsm aku...dia tengok je terus dia cakap omg aku tak suka tapi dia sangat taste ko...hahaha...hurm tapi dia tak layan orang...aku nak tegur pun takut...hahaha...so baiklah aku jadi stalk tegar dia je...mane tau esok lusa jadi couple kan...gituh...

Hopefully korang xde follow ig dia...so tak lah aku segan...eh napa aku nak segan kan...hahaha...tengok bila cerita pasal dia terus aku merapu...adakah ini dinamakan jodoh???eh hahaha...so sapa crush korang sekarang??? kbye...

Till then...crush crush candy crush...

Wednesday, April 20, 2016

Decendents of sun...

Sumber picture dari google...
Omg sapa suka cerita drama korea kat sini???aku tak suka...hahaha...aku suka tengok rancangan variety show korea je macam Running Man...Return of Superman...yang kelakar je...kalau drama ni tak suka sangat...in fact aku tak pernah tengok drama korea langsung ye...walaupun pelakon dia molek molek...hahaha...

Tetapi...hah tetapi...hari tu lepak dengan kbsm aku...dia cerita pasal drama korea ni...pasal doktor bercinta dgn askar...since dia doktor dia tangkap feeling lah dia doktor dalam drama tu...hahaha cam harem...aku iyekan je sebab memang xde minat sangat...jap lagi dia asyik cerita je pasal drama tu...balik rumah adik aku pulak suruh aku downloadkan kat tempat kerja...drama sama juga sebab katanya ni drama paling meletop kat Korea...kalah winter sonata...gituhlah...

So Jumaat lepas aku pun download lah episode 1...dan since aku bosan lipat tudung aku tengok sekali...omg best yer...hahaha...terus aku download full 16 episode...hahaha...Sabtu Ahad kerja aku lipat stock tudung raya sambil tengok drama korea ni...khatam 16 episode terus...hahaha...

Cerita dia pasal doktor dan askar yang bercinta...tapi susah nak dating sebab kerja diaorg...lepas tu macam macam jadi...ahh banyak part sweet dengan kelakar...hahaha...pelakon utama dia Jongki tu elok tapi aku suka pelakon pembantu dia...hahaha...lagi elok...hurm boleh lah tengok drama korea lepas ni...hahaha...

Till then...annyonghaseyo...

Friday, April 8, 2016

How complicated is complicated...part 3...


Kitaorang lepak borak borak lama jugak...macam macam aku korek...and cerita dia sama timeline dengan cerita Kesian tapi part dia jahat semua dia tak cerita lah...hahaha...lepas tu nak balik dah...aku tanyalah eh ni nak balik mana??? lupa tanya tadi...jap lagi dia cakap balik umah kat area Tampoi...terus dunia aku gelap gelita masa tu...sebab yang duduk kat Tampoi is Kesian...

Rupa rupanya lepas diaorg gaduh diaorg baik balik then demi nak tunjuk konon cinta dia kuat si Ikea sanggup pindah JB...hahaha...siap kerja dekat dengan Kesian...supaya Kesian percaya kat dia yang dia setia dan tak curang lagi...sebab dekat selalu...tapi korang rasa???haruslah dia still cari jantan lain kan...


Sempat lah aku dengar cerita gaduh lagi dan baik balik lepas tu gaduh lagi...yang last aku tau Kesian dah couple dengan orang lain...tapi dia masih sayang kat Ikea...yang Ikea pulak masih kejar Kesian...belikan macam macam walaupun dia tak berapa nak ada duit...hahaha...aku suspect dia pau orang lain...hahaha...yang Kesian macam balas dendam dia biar je Ikea kejar dia...hurm tak tau lah apa jenis cinta diaorg...hahaha...


So apa pengajaran yang korang dapat bila baca cerita aku ni???


For me is always ready and trust your guts...macam aku rasa lepas balik KL si Ikea macam lain sikit terus aku dump dia...and it saves me from all this bullshit...hahaha...and since then aku buat 6 month policies tu...hahaha...aku pernah cerita dulu pasal 6 month tu...if aku couple aku make sure aku still rahsiakan relationship tu until cukup 6 bulan...if dah cukup 6 bulan baru aku bgtau bestfriend aku...sebab mana tau baru couple 3 bulan dia dah buat perangai macam si Ikea tu...takdelah bestfriend aku carut couple tiga bulan putus...hahaha...

Btw guys aku cerita benda ni supaya kita semua boleh belajar dari kesilapan dan tak lakukan kesilapan yang sama...bukan untuk aibkan sesiapa tau...remember before couple stalk habis habisan...hahaha...kalau tak reti stalk meh email aku, aku turunkan ilmu...hahahaha...

Till then...stick with one...not with bunch...


Pssst : Sabtu ni aku ade kat Maeps Serdang ada karnival mega yang boss aku decide nak join last minit...hahaha...sesapa free mai lah datang...aku bagi instant shawl free...hahaha...

Wednesday, March 30, 2016

How complicated is complicated...part 2...


Esoknya Kesian msg ajak aku lepak...so aku on jer...masa lepak tetiba dia bukak cerita...sebenarnya couple yang dia cerita kat aku tu is Ikea...and diaorang kenal masa aku ajak reramai pergi lepak and main bowling...rupanya lepas dari tu si Ikea ni dok mengurat si Kesian...and since aku rasa si Ikea ni tak serius so aku dump dia dulu...so sebab tu Kesian couple dengan Ikea...sebab masa tu Ikea dah single...gituh single katanya...cam yall...hahaha...

So Kesian dok cerita yang Ikea ni macam macam...dia sedih and terseksa katanya...tapi dia still sayang Ikea...hurm aku mula mula masa dia bagitau aku macam 'what bitch!!! padan muka kau...' hahaha tapi since aku kenal Kesian lagi lama so aku on his side...so aku bagi pandangan aku dan nasihat...Kesian nak ikut or not terpulang pada dia...yang penting aku dah tolong part mana yang aku mampu kan...

After a few month semua ok jer...Kesian tu aku tengok macam ok je move on...yang si BP tu aku tak tau apa kisah...lepas dulu gaduh dia bawak mulut pasal aku...terus aku nyahkan dia dari hidup aku...tapi kalau jumpe balik sekarang aku nak minta maaf sbb remove dia dari friendlist and dulu ade terngumpat dia sikit...hahaha...

One day aku tengah tengok tv tetiba ada orang whatapps aku...aku tengok no takde dalam contact...aku malas nak layan tapi bila tengok dp orang tu macam kenal...jap lagi Ikea uols...nak tercampak handphone aku...dia ajak jumpa pergi kopi kopi...aku mula mula macam malas tapi since aku tengah bosan masa tu aku pun cakap on...jom pergi kopi kopi...

Masa tengah kopi kopi tu aku korek lah semua...nak jugak tau dari his side of story kan betul ke dia jahat...lol...tapi aku tak lah tanya direct...kita kan orang melayu ada adab beralas...hahaha...aku tanya lah how come ada kat JB ni...cam nyemak je...dia cakap dah keja kat JB...and single sekarang...gituh dia pun beralas jugak nak ajak aku couple balik lah tu...memang tak lah kan...

Kitaorang lepak borak borak lama jugak...macam macam aku korek...and cerita dia sama timeline dengan cerita Kesian tapi part dia jahat semua dia tak cerita lah...hahaha...lepas tu nak balik dah...aku tanyalah eh ni nak balik mana??? lupa tanya tadi...jap lagi dia cakap balik umah kat area Tampoi...terus dunia aku gelap gelita masa tu...sebab yang duduk kat Tampoi is...

Thursday, March 24, 2016

How complicated is complicated...



Hari tu aku lepak dengan kawan aku A...lepas tu borak borak terbukak cerita lama...cerita yang pada aku sangat complicated tapi cerita itu lah yang mendewasakan aku...cewah...btw cerita ni panjang so bertabahlah...

Dulu aku pernah couple dengan budak KL dok dekat area Ikea tu...aku namakan dia Ikea...kenal kejap kat facebook lepas tu ajak jumpa and couple...yes masa tu masih mentah lagi...hahaha...so every month aku pergi KL...sampai bulan ke 3 aku ada event kat KL...so kawan aku pun ramai lah datang sekali...masa tu Ikea sibuk nak lepak sekali dengan kawan aku so aku pun ajak le semua lepak...makan kat Ikea and main bowling...lepas je aku balik JB si Ikea ni berubah...susah nak msg...call jarang...so aku decide untuk putuskan dia sblm dia putuskan aku...

Lepas tu aku rapat dengan budak UTM...tapi dia ni dah ada couple orang KL...dan dia ada abang angkat ramai...tapi yang dia rapat sorang kat JB sorang kat BP...so aku just rapat as kawan...lepak dengan abang angkat dia sekali...tapi abang angkat dia yang BP tu jealous kuat...aku namakan dia BP...tak faham aku...sampai satu tahap diaorg bergaduh sampai aku terlibat...last last semua gaduh...hahaha...celaka sangat perangai...

Lepas dari tu aku single mingle and live happily tapi tak ever after sebab apa yang berlaku sangat scary...kawan aku cerita dia ada couple tapi couple dia jahat...aku namakan kawan aku Kesian...couple dia kaki kikis kaki tipu kaki kelentong kaki jantan segala kaki lah...so aku dan kawan lain nasihatlah suh dia clash je...tak guna in relationship dengan orang macam tu...and aku tak pernah tanya pon sapa couple dia tu...yang aku tau dia jahat...lol...so lepas tu senyap...aku ingat dia dah clash and move on...

So ada one day ni aku gatal tangan stalk si BP tu...sebab nak tengok lah dia bahagia ke sekarang kan...hahaha...lepas tu aku stalk stalk aku nampak ada picture Ikea...diaorg pergi wedding cousin BP...so stalk lagi...rupanya diaorang skandal mandle gituh...so aku macam wah tahniahlah...so aku remove friend dua dua orang tu kat facebook aku...hahaha...

Dah senyap semua aku pun lepak lah dengan kawan aku Kesian tu dengan kawan aku lagi sorang...tengah dalam kereta Kesian tanya kat aku xde gossip hangat ke??? pucuk dicita ulam mendatang...terus aku bukak cerita pasal Ikea dengan BP...tetiba Kesian berubah mood terus bawak kereta macam orang gila...dia balik rumah kejap sebab nak amik barang kata dia...masa dalam kereta aku tanyalah kawan aku lagi sorang...eh aku salah cakap ke???dia sengih je...cam yall tak membantu...lepas tu kiteorg lepak makan macam takde pape berlaku...aku pun tak cerita langsung pasal Ikea denga BP...

Esoknya Kesian msg ajak aku lepak...so aku on jer...masa lepak tetiba dia bukak cerita...sebenarnya couple yang dia cerita kat aku tu is ...



Friday, March 11, 2016

Siti Coverina...



Di antara Siti Siti Coverina ini siapakah paling hebat???

Siti N...
N seorang lelaki yang berkedudukan tinggi dalam masyarakat...seorang suami dan ayah yang penyayang...seorang yang dihormati oleh ramai orang...TAPI...N ada account instagram...follower beribu...following 80...dari 80 tu 70 adalah anak ikan hot hot dan abang abang sado...

Siti A...
A seorang abang sado suka travel...A suka travel solo...A suka upload pic dia travel solo dekat instagram...TAPI...sebenarnya A tak travel solo...A travel dengan boyfriend dia...tapi A tak upload pic boyfriend dia supaya orang ingat dia travel solo...tapi kadang kadang boyfriend dia upload pic lebih kurang dengan dia...

Siti B...
B seorang anak ikan hot pandai baking...B suka travel solo...B suka upload pic dia travel solo dekat instagram...TAPI...sebenarnya B tak travel solo...dia travel dengan boyfriend dia...B upload pic konon konon A dia hantar kat airport padahal dia travel sama sama...

Siti M...
M seorang abang sado main bar...dia suka borak abang abang dengan kawan kawan dia...dia suka layan awek awek gersang komen kat pic shirtless dia dekat instagram...TAPI...bila dengan boyfirend dia M adalah super manja dan maha bottom...

Sila buat rumusan anda (25 markah)...

Till then...lol...

Monday, March 7, 2016

Movie Review...Boboiboy The Movie...

Sumber Google...
Boboiboy : Boboiboy Kuasa 5!!!
Aku : Omg omg omg power dia upgrade jadi 5 lah...
Budak sebelah : Fuyoo fuyoo...

Tu scene dalam wayang bila kau excited dan budak sebelah ko yang umur 5 -6 tahun pun sama excited...hahaha...

So guys, aku percaya ramai yang tak tengok pun Boboiboy series...sebab korang suka tengok anime atau yaoi kan...eh...tapi percayalah korang kene tengok Boboiboy The Movie ni...sumpah tak rugi duit korang...kelakar sedih excited semua ada...aku tengok pun x senang duduk sebab ade part nervous gitu...hahaha...

Well dari segi jalan cerita dan plot memang menarik...xde langsung part whatever yang boleh membantutkan mood korang...aku respect gila dengan team yang buat movie ni...animasi dia semua cantik dan nampak letop...tak lah nampak ala ala budget puluh ribu gituh...hahaha...lepas tu movie jugak mainkan perasaan korang...dia built mood dari gelak gelak jadi sedih jadi nervous jadi omg omg jadi wow hebatnya...hah macam tu sekali yer...takde masa nak tengok hp walaupun apps beruang berbunyi...lol...

Watak watak dalam movie ni pon berkembang...kuasa semua upgrade...paling tak boleh blah is Cikgu diaorang yang sumpah lawak...bila dia muncul je orang terus gelak walaupun dia belum bukak mulut...plus Adudu tu pun sama...still jahat dalam baik...hahaha...sempat jatuh cinta plak tu...hahaha...

Aku tak nak cerita apa jadi ending tapi pecayalah movie sangat berbaloi untuk ditonton...plus this weekend start cuti sekolah...harus parent bawak anak pergi tengok movie...korang yang xde anak tu bawak lah skandal tengok...hahaha...dari tengok filem hantu melayu jerit jerit tu...lepas tu peluk peluk pegang pegang dalam wayang sebab takut...munafik sangat...hahaha...

Untuk skala bulan bintang aku bagi movie ni...GALAKSI...hahaha...

Till then...Kebenaran...hahaha...

Sunday, March 6, 2016

Urusan hati...



Away kejap atas urusan hati...nak pergi lama lama tengah busy so layan lah kejap je pon...


Till then...buhbye...

Monday, February 29, 2016

Happy Birthday!!!

Sumber : ig birthday boy...
Hoi bestfriend...it's your birthday!!! yang ke 7 kan...hahaha...sapa suh tak sabar nak keluar on 29th Feb...kan dah sambut 4 tahun sekali je birthday...

On this special day aku nak ucap selamat hari lahir...semoga panjang umur dan sentiasa murah rezeki...dan terima kasih sebab jadi kawan dan sahabat aku...di kala susah dan senang...terima kasih juga atas segala apa yang ilmu yang ko ajar...Ingatlah wahai sahabatku...yang aku akan sentiasa ada bersamamu...dengar setiap bebelan ko bila ko stress...or bila ko feeling jatuh cinta buat ke 100 kali...hahaha...aku rasa jodoh ko dah ada tapi ko drama lebih...hahaha...kurangkan drama dan semoga bertemu jodoh...

And since ko nak exam semoga berjaya dalam exam nanti...aku percaya yang exam tu kacang je untuk ko walaupun ko nafikan...siap nak amek cuti nak belajar baca buku tepi pantai konon konon hakikatnya nak berjalan je kan...kurang kurangkan berjalan tu...walaupun cuti ko ibarat setahun tak habis...and please arrange boys trip lagi...hahaha...

Ok semua wish this special boy!!! btw blog dia ada dalam link kat kanan blog...sila baca and komen...tapi pastikan korang tak makan hati tengok dia berjanam janam kat Iceland...hahaha...

Happy Birthday Shahrul!!!

Saturday, February 27, 2016

Happy Birthday Bulan Crescent!!!


Tetiba je dah 7 tahun...entry awal awal takde orang baca pon...ala ala syok sendiri je...hahaha...skang ok lah jugak ada lah orang view...awal awal dulu guna saya tau...skang aku je...hahaha...penulisan pun makin simple dan makin matang sikit...hahaha..kot...tapi ada tahun 2013 and 2014 aku malas...hahaha...siap ada lupa password...setahun lepas tu baru ingat balik...hahaha...

And dulu blog aku banyak clue clue...sebab masa tu skandal dengan ex baca blog...so kalau entry tu untuk skandal ada certain certain huruf akan berwarna...lol...kalau tengah merajuk ke apa nanti buat entry...nanti ex baca and pujuk...hahaha sengal gila...dalam ramai ramai skandal tu ada lah dua tiga orang tau pasal clue tu...sebab mata dia tajam...nampak semua hitam tetiba ada huruf merah...bila spell kuar nama dia...hahaha...gigih tak dulu...

Lepas tu dulu siap hafal code warna nak tukar warna font eh...hahaha...lepas tu siap buat marquee tu...kiri ke kanan...kanan ke kiri...atas bawah depan belakang tonggang langgang bagai semua reti...skang semua tinggal kenangan sebab busy nak hafal code baju dengan  warna baju...hahaha...

Tapi blog ni banyak gila kenangan...macam macam aku blog...nanti ada masa aku reblog entry paling ramai orang view...hahaha...or entry paling controversy...lol...

Happy Birthday Bulan Crescent!!!

Till then...nak hadiah please...

Thursday, February 25, 2016

Throwback...that day...



That day... < click sini...lol...


Till then...still care for you...

Tuesday, February 23, 2016

Neko dah datang!!!


Nah Neko dah datang depan kedai...baik posing tayang telur...terlentang macam tu petang petang...tak guna punya Neko...nasib baik dia tak kencing kat tayar kereta or berak depan kedai...hahaha...kalau dia buat aku sunat kan dia...


Till then..meow meow...

Sunday, February 21, 2016

Untukmu Zalora

Amani Semi Instant Campaign shoot, CIPTA studio.

Masa design nak buat kedai tak terfikir nak buat studio sekali...nasib baik ada bilik solat/bilik tidur/bilik letak air mineral...sebab Zalora asyik reject gambar kita mari kita buat photoshoot sendiri...pasang lampu terang pacak tripod trus shoot...hahaha...camera compact pun jadi...boss aku cakap yang penting skill photoshope...hahaha...

Settle shoot 15 corak tudung...siap shoot baju casual skali...model pun pinjam anak kawan...hahaha...btw sapa ada anak sedara or adik perempuan tak nak join casting call kitaorg ke...jadi model baju raya nanti...hehehe...

Till then...buhbye...

Friday, February 19, 2016

Neko Neko Neko...

Neko Atsume...
Sapa tau game ni???aku terjebak lepas aku tengok photographer kitaorg masa opening post picture ni kat fb dia...aku tanya apa ni...dia cakap game tunggu kucing...jap lagi betul eh kene tunggu kucing...korang beli barang barang yang kucing suka korang letak kat halaman rumah korang...lepas tu biar...nanti kucing datang...dia lepak lepak makan pastu dia blah...tapi dia bagi korang ikan bilis...ikan bilis tu kumpul banyak banyak nanti boleh beli benda lagi best...macam tu je game dia...hahaha...

Aku tunjuk kat boss aku dia jeling je...hahaha...dia cakap tak bermakna sungguh main game macam tu...hahaha...tapi aku suka sebab comel je kucing kucing tu...hurm korang try lah download...hahaha...pastu main...


Till then...meow meow...


Sunday, February 14, 2016

Teater Zombie La La La...

Istana Budaya...Feb ' 16...
Wait don't laugh yet...sebab maybe entry ni funny...well well well macam mana nak start macam mana boleh tergerak nak tengok teater ni??? hurm...ok make it short eh...aku ada kbsm yang dari zaman study sampai kerja suka travel dan takde masa tengok tv...sampai lah satu time tu dia tak travel ke mana mana and dia cuti duduk rumah...dia tengok tv...and tetiba dia tangkap cintan dengan Amar Baharin...yes please jangan gelak kan kbsm aku tu...dia punya tangkap cintan sampai dia benci Amylia Rosly tu...padahal dia baru kenal Amar Baharin x sampai 3 hari...hahaha...dia gigih tengok drama Kerana Terpaksa Ku Relakan tu...marathon satu hari habis semua episode...matilah nak...

So sebab dia minat gila tetiba dia cakap Amar ada berlakon teater kat Istana Budaya...so dia ajak aku...oleh sebab ada Amy Mastura so aku layankan...so Sabtu semalam kitaorg gerak dari JB pagi sampai KL lunch kat Zainab PJ...pastu check in kat area Nu Sentral pastu jenjalan dalam tu pastu mlm tengok teater...habis teater pergi makan kat Kg.Baru pastu balik hotel tidur pukul 5 pagi Ahad pecut balik JB...2 jam je pecut...sampai kecut perut aku tengok meter kereta dia...hahaha...kbsm kitaorg Farhat cakap kitaorg gila...

Ok back to teater tu...cerita dia pasal zombie seluruh dunia nak cari formula cantik...so adalah zombie beramai ramai datang KL sebab katanya formula tu ada kat KL...and cerita dia confuse sikit...ending ending baru korang faham cerita dia pasal apa...itu pun kalau korang fahamlah...hahaha...and pelakon semua mantap kecuali aku rasa ada yang macam tak menyerlah...bila kuar rehat 15 minit tu aku dengan kbsm aku terus macam napa dia berlakon camtu...nape nape...tak puas hati...dahlah dewan tak penuh...lol...

Pada aku yang menyerlah lagi mantap is Amy Mastura...Zulin Aziz...Rosnan Rahman dengan amoi cina Mei Fan pun mantap...paling tak sangka Janna Nick tu hebat eh...menjadi watak dia...hahaha...selain Amy Mastura dia lah punca orang gelak...banyak lak adegan yang tak dirancang jadi...macam tetiba kurap Zulin Aziz tertanggal tapi dia tak perasan...Janna Nick confident je cakap...Miss K kurap tanggal tu...pastu semua gelak dengan Zulin tu gelak...Amy Mastura datang amek kurap tu selit kat tudung Zulin...macam nak terkencing aku gelak...tapi aku tak kencing lah...macam je...lepas tu ada part dia berpusing pusing keluar terlanggar extra pastu dia cakap eh sorry sorry kat extra tu...pastu dia sambung pusing pusing...hahaha...macam siot...

Untuk pelakon yang aku tak sebut nama macam Siti Saleha...Hafreez Adam dan AMAR BAHARIM...kurang menyengat...Siti Saleha aku rasa drama atau filem dia letop...tapi teater dia macam tak jadi sangat...dont know why...maybe watak dia kot...yang lagi dua orang tu no komen...hahaha...tapi ni semua pendapat aku...kang ada orang viralkan mati aku kene serang dengan fanclub diaorg...

Overall untuk teater ni...ok lah untuk menghiburkan hati...memang banyak part gelak...ada juga part aku nak tertidur...hahaha...so at the end teater ni korang nak tengok boleh tak tengok pun tak rugi...sapa minat Amy Mastura pergi...dia siap buat konsert penutup...happy gila aku...sebab aku minat dia...lol...teater ni sampai 21 Feb tak silap kat Istana Budaya so sapa rasa nak pergi sila lah pergi tengok...akhir kata...Amar Baharin...kbsm i dah tak minat u dah...sekian...

Till then...la la la...

Friday, February 12, 2016

Alhamdullilah!!!

First order!!!
Alhamdullillah guys...kitaorg maju one more step to conquer the world...hahaha...sempena kitaorg dah genap setahun dalam industri yang penuh pancaroba ni kitaorg hadiahkan semua #CiptaPrincess dan #CiptaBonda dengan muncul di Zalora...woot woot...

Thank you untuk semua yang sentiasa doakan dan menyokong kitaorg...and may 2016 will be our year...muah ciked...lol...


Till then...

Tuesday, February 9, 2016

Bercuti ke Singapura dengan 20 dolar!!!

Singapore, Feb 16...
Wah tajuk entry tak menahan...hahaha...oh sebelum start mari lah ucapkan Happy Chinese New Year kepada semua yang sambut...dan disebabkan first CNY jatuh pada hari Isnin maka kedai tutup dan marilah kita berjalan...lol...mula mula plan dengan kbsm aku Najib nak pergi Pontian tapi lepas tu last minit tukar pergi Singapore...sebab Najib tak pernah naik mrt kat sana...sadis...

So pagi bangun tidur siap siap terus gerak pergi JB Central...tengok couseway tak jem so yeah...mari pergi brunch dulu kat City Square...so lepas makan Najib tukar duit sekejap pastu terus masuk kastam...RM150 dapat lebih kurang SGD50 je...terus rasa macam miskin gila...hahaha...check passport terus lari lari anak naik bas...takut bas takde...hahaha...naik bas kuning CW1 RM1.50 nak turun kat Kranji...sebab kitaorg tak tau nak pergi mana so turun Kranji sampai situ baru decide...jap lagi bas gerak je couseway tu jem eh...macam hampeh...maka duduklah 1 jam dalam bas...pukul 2 baru sampai Kranji...hahaha...

Sampai Kranji Najib beli ez link SGD12 ada SGD7 dalam kad tu...aku memang ada ez link tapi tak pernah guna...dulu skandal Singapore bagi...lol...so dari Kranji kitaorg decide pergi Bugis...tapi dalam train tukar plan turun Orchard...hahaha...sampai Orchard meriah ye...ingat cuma ada Pinoy dengan Bangla je...jap lagi semua ada...ada sikit je kedai and shopping complex yang tutup...nak beli ice cream SGD1 dolar yang famous tu orang beratur macam apa je so cancel...maka mari beli ice cream McD jer...SGD1 jugak...hahaha...

Lepas tu gerak naik MRT pergi Marina Bay Sands...sampai sana huhahuha kejap pastu pergi Garden By The Bay...lepas dah posing posing patah balik pergi Marina Bay Sands pastu jalan naik jambatan yang cantik mcm dna tu pergi Esplanade...time tu dah pukul 6 lebih macam tu...lepas tu kat Floating platform dia ada macam karnival ala ala chingay so meriah kat situ...kitaorg beli 100plus SGD2 seketul...mahal nau...hahaha...lepas jap depan Esplanade tu cuci mata sambil makan buah limau lepas tu nak gerak balik...takut lambat nanti jem lagi couseway tu...

Pergi jalan masuk Esplanade guna wifi free dengan toilet jap pastu jalan kaki pergi City Hall...naik train dari situ sampai Kranji...dalam train tidur je sebab penat banyak jalan...hahaha...cuaca ok sebab angin kuat and mendung je tapi gambar semua tak cantik...angle letop tapi background langit kelabu je...hahaha...sedih,..harus ig aku penuh pic kelabu minggu ni...hahaha...

Sampai Kranji naik bas 170 terus balik JB...sampai JB around 10pm camtu terus pergi kedai makan...sebab kebulur...hahaha...lama gila tak jalan jauh macam nak tercabut lutut...hahaha...tapi lama jugak tak buat kerja gila macam tu so happy gila semalam...pergi pulak dengan si gila yang tak habis habis setting rambut dia...last last aku geram aku tarik rambut dia...hahaha...tapi kbsm je boleh buat camtu eh...hahaha...

So ni belanja kat Singapore :-
Ez link card - SGD12 dalam kad ada SGD7 cukup untuk one day trip...ada balance SGD1 lagi...hahaha...
100 plus - SGD2
Ice cream Mcd - SGD1
Total SGD15...kalo convert duit kita dalam RM44

Hahaha...tapi ni budget untuk one day trip yang cover Orchard,Marina Bay Sands,Garden By The Bay,Esplanade dan City Hall...so ok lah kan...hahaha...kalau korang nak pergi USS bagai jangan berangan SGD20 eh...sila sediakan SGD200 hahaha...


Till then...buhbye...

Sunday, February 7, 2016

Raya Raya Raya with Cipta 2016...

Adra Instant Hijab Premium Papillon in Gorgeous Black...

Di kala korang sakan bergembira menjalani hidup...aku tengah stress untuk raya punya collection...sumpah stress wei...kerisauan dia sampai kadang kadang kau terjaga tengah malam terus amek handphone terus msg boss...boss aku pun sama kadang kadang pukul 4 pagi msg tanya warna apa in tahun ni...pukul 4 pagi yer...hahaha...
Dulu aku jenis orang tak suka risiko sangat...tapi sejak keje dengan Cipta ni tiap tiap hari hadap risiko...risiko paling besar is pilih warna dan design baju pastu tak laku...omg mintak di jauhkan...penat aku study warna and design tau...in other word stalking famous designer kat Malaysia and oversea...hahaha...

Sekarang tengah final stage design and pilih warna lepas tu start production...so nanti hopefully April dah siap and boleh start photoshoot untuk kempen raya pulak...tema sampai sekarang tak jumpa yang sesuai...tapi nama baju and warna baju dah settle...tahun  ni aku rasa emerald green dah tak in...sebab dah 3 tahun dia famous...so sapa pakai emerald tahun ni boleh cakap kat dia that colour is so 3 years ago...hahaha...tahun ni tahun biru...so pergilah buat baju raya in shades of biru...hahaha...kalau ada partner leh buat baju raya sama warna...hahaha...

Oh btw aku tengah cari model kanak kanak perempuan 5 - 10 tahun...nak buat model untuk raya nanti...and photoshoot kat JB so orang JB or Singapore please respond...hahaha...macam lah ada orang baca blog ni...

Till then...buhbye...

Sunday, January 31, 2016

Movie review...Ola Bola...

Sumber Google...
Untuk yang tak tau aku memang suka gila movie dari Indonesia...nak nak movie yang ada kesan mendalam...cerita yang membangkitkan semangat jati diri kau bila tengok...dan secara tak langsung menjadikan kau matang dalam berfikir...contoh movie yang aku suka gila macam Laskar Pelangi...Habibie dan Ainun...99 Cahaya di langit Eropa...Ada Apa Dengan Cinta...omg kalau nak list memang penuh entry ni dengan tajuk movie je...and yes aku mengaku aku bias sikit nak tengok movie melayu kat wayang...sebab aku pernah tengok cerita apa tah lepas tu aku kecewa...lepas tu movie melayu kan ikut trend...trend hantu...gangster...mat rempit...tah pape...

Kecuali ada lah movie melayu yang aku tengok kat wayang byk kali...cth Talentime by Yasmin Ahmad...omai sedih lak teringat...sebab muka arwah mama aku macam arwah Azean tu...pastu kan dia meninggal dalam movie tu...arwah mama aku pun meninggal tahun tu jugak...tu yang aku feeling habis kalau tengok balik movie tu...macam ada persamaan dengan kisah hidup aku...tapi aku tak bawak gitar pergi audition eh...

Tapi guys finally guys finally... *kesat air mata...semalam aku tengok Ola Bola...dan yes standing ovation untuk semua yang terlibat dalam movie tu...di kala negara kita tengah tah pape ni muncul movie yang boleh menyatukan rakyat...jalan cerita based on team Harimau Malaya nak pergi olympic Moscow masa tu...macam mana diaorg usaha...and macam mana orang Melayu,Cina dan India adalah orang Malaysia...semua lek lek je xde isu macam sekarang...

Plus shoot dalam movie tu tunjuk Malaysia tahun 80an...and ada shoot hutan semua...serious ye Malaysia sangat cantik nak mati dalam movie ni tunjuk...masa tu team Malaysia naik Nuri yang selalu terhempas tu nak pergi lawan...siap nyanyi lagu 'inilah barisan kita' sambil tu dia lalu hutan laut semua...cantik wei...aku nangis eh part tu...dilwale what???iceland where??? aku dah move on dah dari semua itu...hahaha...bangga wei tengok cantik gila Malaysia...

And scene dalam stadium macam korang dalam stadium eh...feeling abis...kalau aku ada power aku paksa semua team bola sekarang pergi tengok movie ni...banyak pengajaran boleh belajar...sekarang kan pemain bola dah level artis...hahaha...dulu lek je lepas main bola pergi jaga funfair...kau ada???
Serius talk filem ni memang terbaik...part yang tak leh tahan nangis tu bila nak ending tu...omg guys please lah tengok...lepas tu kongsikan dengan aku rasa excited tu...and rasakan semangat anak Malaysia dalam badan korang...kalau korang warganegaralah...

So untuk movie Ola Bola aku bagi satu galaksi free matahari...sumpah berbaik...korang pergi tengok tau...

Kita kalah sama sama...kita menang sama sama...

Till then...buhbye...


Saturday, January 30, 2016

#Relationshipgoals

Kacang Pool Haji - Larkin Bomba...

Semalam aku jumpa budak yang aku ingat jodoh...jap lagi bukan eh...hahaha...maka dengan itu aku rasa better aku stay single buat masa ni...senang aku nak travel memane...hahaha...mungkin jodoh aku dengan makanan je kot...hahaha...bak aku kawan aku jodoh aku kat luar sana tengah pusing pusing tapi aku lalu tepi tepi...tu yang tak terjumpa lagi...hahaha...
Hei awak kat luar sana yang mungkin jodoh saya...kalau nak muncul sila tunggu lepas saya balik holiday...tapi kalau awak muncul awal boleh travel sama kan... #relationshipgoals lol...tapi best ke travel dengan partner??? sapa ada pengalaman cite sikit...

Till then...buhbye...

Tuesday, January 26, 2016

Adakah awak???


Adakah awak jodoh yang saya cari selama ini??? Jumaat ni kita confirmkan eh...

#bertemujodohdiinstragram

Till then...buhbye...

Friday, January 22, 2016

Movie review...The Boy...


Well last night gigih wei aku balik keje terus balik rumah mandi siap angkut adik aku terus pergi Tiram nak tengok movie...sebab dah lama gila aku tengok trailer dia dan since aku suka movie movie mistik ni so bila dia keluar kat wayang je aku terus paksa adik aku ikut...hahaha...
Pada aku cerita ni ada jalan cerita yang menarik tapi dia tak terangkan dengan details...so sambil korang tengok movie korang kene fikir dan sambungkan point point supaya kau boleh selesaikan misteri patung tu...paling harem part ending dia ala ala sekejap je...lari lari pukul pukul habis dah...
Satu je spoiler aku nak bagi korang...cerita ni bukan cerita hantu pon...hahahahampeh gila...but overall ok lah...aku bagi 3 bintang dari 5 bintang...hahaha...pergilah tengok reramai...

Till then...buhbye...

Tuesday, January 19, 2016

Jodoh pasti bertemu...


Lupa nak cerita pasal aku terlanggar jodoh dekat event...hahaha...December lepas kan aku pergi Mood Republik dekat Pwtc...since aku jaga dari pagi sampai ptg so ptg aku balik hotel tidur...around pukul 10 lebih aku datang booth nak tolong closing kejap lagi budak budak booth depan sebelah semua dtg bergosip kat booth aku...diaorg cakap booth sebelah aku ada budak elok baru dtg...aku pun jengah jengah lah booth sebelah...kejap lagi ternampak budak tu...terus lagu jodoh pasti bertemu berkumandang...hahahaha...sumpah wei...elok sgt sgt...jap lagi aku p borak borak dengan dia terus budak budak lain keji aku...hahaha...biadap sangat...tapi jodoh aku terhenti disitu sebab aku tak reti nak mintak no phone bagai...hahaha...
Seminggu lepas tu ada event Venduer Festival kat Persada Jb pulak...and aku tau budak elok tu bukak booth jgk kat situ tapi sayangnya dia tak datang...kakak dia je ada...makin yakin jodoh aku terhenti di situ...hahaha...tapi kat VF tu aku terjumpa jodoh lain pulak...
Aku tgh setup booth tetiba ada sorang budak ni datang pegang pegang baju kitaorg terus tanya harga bagai...sapa design buat kat mana...aku jawab jelah seikhlas hati...tapi makin lama dia depan aku, aku rasa dia makin elok...apakah ini yang dinamakan cinta???hahahaha...lepas tu dia blah...tapi asyik ulang alik lalu booth aku...lepas tu aku stalk dia jaga booth mana...jap lagi dia orang kuat Fazura eh...hahaha...terus aku makin kimk...eh maksud aku bertemu jodoh...hahaha...
Lepas seminggu aku stalk ig Fazura akhirnya aku jumpa ig budak tu...aku dengan happy bawak phone tunjuk kat bos aku...jap lagi dia tengok aku sambil cakap ko gila eh...hahaha vavi sangat tak nak layan aku...tapi kan...jodoh aku dengan dia setakat komen kat ig je...hahaha...nak buat novellah...indahnya instagram...hahaha...
Semoga aku bertemu jodoh tahun ini...nak jgk feeling mcm Nu'man up cite abg Dollah dia tu...hahaha...kbye...

Till then...buhbye...

Sunday, January 17, 2016

Work hard stay humble...


Selamat Tahun Baru korang...ampunkan aku yang lambat wish...hahaha...aku super busy akhir dan awal tahun...3 event on December and planning yang tak sudah sudah for January...nak pergi bercuti pun tak sempat...kbsm aku si Farhat dengan Najib tu sakan sungguh pergi Bali bersuka ria...yang si Shahrul pulak siap pergi Iceland panjat kapal terbang Dilwale tu...aku duduk kat kedai lipat tudung...hahaha...jeles...
Btw sejak kerja sendiri ni rasa macam besarnya tanggungjawab...hahaha...macam macam nak fikir...tgh malam pun tetiba msg boss cakap wei buat camni nak???buat camtu nak???yang boss aku takyah cakap...dia mmg ada je idea menarik yang dia msg tgh malam...haha...
This year kitaorg plan nak go big...masuk online store...settlekan website cepat cepat...and macam macam lagi...baju raya pun tgh tgu sampel ni...hahaha...bila puas hati dgn sampel baru on dengan production...
So work hard lah sampai bulan 4 pastu nak cuti kejap lah,,,gi pulau ke...hahaha...sebab bila start puasa je maka start lah busy sampai hari raya...nampak tak plan sampai raya dah ada...saiko sangat gila kerja...hahaha...
Oh btw aku masih baca blog korang tau cuma kadang kadang tak sempat nak komen je...haha...rerajin lah komen kat sini yer...lol...


Till then...buhbye...