POWr Instagram Feed

Friday, August 31, 2012

Lapar...

Bila sedih je lapar...
Bila lapar je sedih...
Tekak gatal nak nasi...
Tapi yang ada cuma maggi...

Bedal je lah labu...

- aidil asyraf azman - 


Merdekakah aku???

Bunyi bunga api kat luar macam tengah berperang...
Bergema gema sampai aku rimas...
Aku keluar depan lobby dan tengok ke arah laut...
Nampak sikit je sebab terlindung dgn kondo mewah yg sedang dibina...hampa...

Mat rempit berkonvoi depan hotel bawak bendera...
Lalu depan balai sebelah dan jerit "Merdeka"...
Seakan akan mengacah abang abang polis kat balai sebelah ni...
Tapi merdeka kah mereka dengan perangai macam tu???

Mereka tu feeling je merdeka lebih...
Hakikatnya belum tentu mereka tau siapa nama pakcik yang angkat tangan dan jerit "Merdeka" buat pertama kali tu...
Tengah taip ni mat kereta pulak berkonvoi lalu depan hotel...
Perlu ke tekan minyak tapi tak masuk gear???Bingit tau tak...

Aku masih kat sini...
Bekerja 2 shift sebab anak buah EL mengejut...
Bukan tak ikhlas atau meragui...
Tapi mereka pandai pilih tarikh dan masa untuk EL dan MC...

Merdekakah aku???
Masih di jajah beban kerja bertimbun timbun...
Masih di jajah cinta yang hilang...
Masih duduk depan pc taip blog...

Selamat Hari Merdeka Malaysia...
Dan terima kasih kepada semua atuk atuk yang berjuang demi kemerdekaan kita...


- aidil asyraf azman -





Thursday, August 30, 2012

Bersabarlah...

Bersabarlah dengan aku...
Mungkin seminggu dua dah ok...
Kalau masih tak ok pun aku pura pura je ok...
Yang penting korang ok...
Ok???

- aidil asyraf azman -

Wednesday, August 29, 2012

Akhirnya...

Berdua dalam kereta di tepi tasik...
Tangan aku di genggam erat...
Dia mengalirkan air mata dan aku teresak esak...
Sangat tak romantik...

Hujan mulai lebat macam memahami...
Radio pulak tak henti henti memerli...
Aku tutup radio dan kuatkan aircond...
Supaya airmata cepat kering...

Keputusannya memang pasti...
Dia memilih yang lain dan bukannya aku...
Dalam tangis dia berkata...
" Maafkan saya...maafkan saya..."

Sepanjang perjalanan balik kami diam...
Tangan aku masih erat di genggam...
Sampai depan rumah dia...
Kami masih lagi diam tanpa bicara...

" Saya doakan awk bahagia dengan dia..."
Dan airmata aku jatuh lagi...
" Dan boleh saya cium tangan awak buat kali terakhir???"
Aku meminta izin...

Dia hulur tangannya dan aku sambut...
Masih hangat macam selalu...
Aku cium tangan dia buat kali terakhir...
Dan dia cium kembali tangan aku...

" Saya nak awak janji dengan saya jangan menangis lagi..."
Dia berkata dan mengenggam tanganku...
" Saya cuba...tapi saya tak boleh janji..."
Aku tarik tangan aku perlahan lahan...

Dia keluar kereta dan aku berlalu pergi...
Dari cermin kereta aku melihat dia masih berdiri di tempat yang sama...
Hilang dia dari pandangan aku berenti di tepi jalan...
Menangis sepenuh hati dan ditemani hujan lebat...

Malam itu tasik dan hujan menyaksikan...
Dua insan berputus kasih dan sayang...
Walaupun pahit dan sakit...
Akan aku telan...

Aku masih akan di sini...
Menunggu sesuatu yang aku sendiri tak pasti...
Hanya telefon menjadi tempat aku mengadu...
Kepada sahabat yang jauh berpuluh batu...

Selamat tinggal sayang...
Selamat tinggal pujaan...
Bahagialah awak dengan dia...
Dan jangan pernah lupakan saya...


- Aidil Asyraf -
- 2012 -



Tuesday, August 28, 2012

Berbincang...

Jika tiada aral melintang...kami akan berbincang dari hati ke hati...
Jika masih ada jodoh kami...kami akan berusaha...
Jika sampai di sini akhirnya...kami terima...

*harap segalanya lancar...

- aidil asyraf azman - 

Kerja...


Bila sendirian teringat dia...maka aku humbankan diri dengan kerja...supaya tak terasa...


- aidil asyraf azman -

Monday, August 27, 2012

Soon...


Semoga September lebih baik...sendiri atau berdua...


- aidil asyraf azman -

Tolong...

Tolong ingatkan aku jangan bersendirian...
Tolong ingatkan aku sentiasa kuat dah tabah...
Tolong jangan percaya bila aku cakap nak bersendirian...
Tolong sentiasa ingat tentang aku kerana korang tak kan tau bila aku akan hilang...


- aidil asyraf azman -


Sunday, August 26, 2012

Sedih...

Bila saya bersedih...saya akan buat kerja gila...sebagai contoh...


krek krek krek...*bunyi cengkerik...


- aidil asyraf azman -










Thursday, August 23, 2012

Di sebalik...


Apa yang korang fikir masa tengok gambar ni???
Apa pula yang korang fikir bila dapat tau ada kisah di sebalik gambar ni...

*Kalau kita menangis kerana cinta...ada 2 kemungkinan...yang pertama adalah kerana gembira...yang kedua pula sebaliknya...


- aidil asyraf azman -

- selamanya aidil asyraf -

Monday, August 20, 2012

Pink...purple dan insaf...

Semalam pergi kubur...dan ternampak 2 situasi berbeza...semua berpunca dari baju raya berwarna terang...

Ada satu family ni ramai...lebih kurang belas belas orang...semua pakai baju warna pink terang dan berpayung...berkumpul di satu kubur di tengah tengah...so memang menjadi tumpuan...kitaorg adik beradik terus toleh kiri kanan...tengok ada tak camera man...haha...jahat kan kitaorg...igtkan ade shooting drama...hehe...

Ada satu abg ni...duduk di sisi kubur di penjuru pagar...berseorangan...aku cakap tahun depan pakai warna purple mcm abg tu jom...cantik lah warna dia...adik beradik aku semua toleh tengok abg tu...tiba tiba semua diam..sbb abg tu tgh menangis...dia bercakap seorang diri dan mengesat air mata...kitaorg terkesima...mungkin seseorang yang penting dalam hidup abg tu dah pergi tinggalkan dia seorang diri...kitaorg naik kereta dan sunyi...tiba tiba dapat rasa...semua orang rindu arwah mama...huhu...

Kadang kadang bila kita pergi atau lalu di kawasan perkuburan...timbul keinsafan di dalam diri...bila masanya kita akan pergi mengadap Illahi???


- aidil asyraf azman -

Sunday, August 19, 2012

Raya dan kerja...


Di pagi raya...semua merah/maroon kecuali kekanda yang bimbo...I guess she didn't get the memo...hahaha...


Di petang raya...bekerja...ganti anak buah yang merayu nak balik kampung...tahun depan boss lak cuti ok...


Salam Aidil Fitri...Maaf Zahir Batin...

*belum merasa gaji baru so anak buah ku...tahun ni pak ngah lari bila korang mintak duit raya...haha...


- aidil asyraf azman -

Raya...


Maaf zahir batin..

- aidil asyraf azman -

Saturday, August 18, 2012

Settle...


 Raya pertama kerja petang...baju melayu merah hati...brooch gold...songket hitam...
*songket tu aku dah pakai sejak dari sekolah rendah...songket nikah abah...hehe...


Raya kedua kerja malam...baju melayu hitam...brooch silver...samping kain ikat Sarawak warna biru...
*kain samping tu Farhat belikan kat Sarawak...bermotifkan pua kumbu Sarawak kaedahnya...haha...thanks Farhat...kalau dah tak larat nak ikat jadi samping aku hantar tailor buat short...haha...cun...


Settle dah...boleh lah berkhidmat dengan cemerlang di hari raya...


- aidil asyraf azman -


Friday, August 17, 2012

Dah dengar???


First time dengar lagu ni terus masuk list favourite song...sebab lirik dan melodi dia buat aku feeling feeling...hahaha...serius wei...memang feel baik punya kalau dengar lagu ni...kalau dengar pakai Ipod sambil jalan tetiba tangan tergapai gapai mcm tengah berlakon video klip...haha...gila kan...

Ni video klip parody...first time aku tgh separuh nyawa aku gelak...terhantuk hantuk kepala kat keyboard...haha...tapi parody ni memang terbaik...walaupun parody tapi video klip ni setanding video klip artis famous...malah lebih baik dari sesetengah video klip artis yang asal ada video klip...huhu...

Video ni memang stailista...*sambil suak rambut ke belakang...

- aidil asyraf azman -

Kad raya...


Lagi 2 keping baru sampai tadi siang...satu very classic...satu lagi very over the top...thanks korang yg hantar...huhu...

*tahun depan aku reply yer...huhu...

- aidil asyraf azman -

Thursday, August 16, 2012

Kerinduan...


Tahun ke empat kita tidak bersama...semakin lama semakin sukar rasanya tanpa kehadiran mu di sisi...
I miss you...I really really miss you...Mama...

'Kaulah laguku...kau irama terindah'...
'Tak lagi ku dengar'...

Al-Fatihah...

- aidil asyraf azman -

Unggul...


Hitam...mutu...keunggulan...


*baru cun kan...


- aidil asyraf azman -

Wednesday, August 15, 2012

Juliet...



Wilt thou be gone? it is not yet near day...
                                                                   It was the nightingale, and not the lark...    
 That pierced the fearful hollow of thine ear...    
 Nightly she sings on yon pomegranate-tree...    
 Believe me, love, it was the nightingale...


- aidil asyraf azman -

Tuesday, August 14, 2012

Iftar...


Semalam ada iftar kat tempat kerja...tapi aku tak pergi...mlm aku masuk kerja pukul 11pm diaorg simpan kan nasi beriani dgn puding trifle...huhu...bersahur berat lah jawabnya...rosak program diet...hahahabislah...


*nama cam glamer tapi rasa biasa biasa...

- aidil asyraf azman -

Kad raya...


Walaupun dia seorang socialite dan stailista berjaya...dia tak lupa tradisi lama...terima kasih untuk kad raya tu...tahun depan saya balas ye...tahun ni tak sempat...hehehe...

'Pecah kaca pecah gelas...'
'Sudah baca harap balas...'


- aidil asyraf azman -

Friday, August 10, 2012

Permulaan baru...


Alhamdullilah...rezeki Ramadhan kali ini...dapat work station sendiri...dapat lappy sendiri...dapat printer sendiri...first day meja clear je lagi...tunggu sebulan...sure dah hilang dah laptop tue di sebalik kertas kertas yang banyak...huhu...

So lepas ni sesiapa datang serbu kat tempat kerja saya...kalau saya takde kat depan sila call or msg yer...mungkin saya di belakang...hehehe...amin amin amin...

-aidil asyraf azman-

Mana satu???


Silver or gold??? 


- aidil asyraf azman -

Thursday, August 9, 2012

Baju Melayu...


Semestinya teluk belanga...


-aidil asyraf azman-

Tuesday, August 7, 2012

Kawan baik...

*konon konon cute pose bear pavillion...

'Kawan baik kutuk depan...kawan b*bi kutuk belakang'
'Kawan baik bagitau realiti...kawan b*bi bagitau fantasi'

-aidil asyraf azman-





Monday, August 6, 2012

Keep Calm Sayang...

Tadi online dalam keadaan mengantuk dan kebosanan...tiba tiba nampak something yang menarik...terus segar mata ni...hehehe...and since aku dalam keadaan bosan...so buat lah sedikit research...hahaha...dan hasilnya agak menarik...jeng jeng jeng...

Tulah dulu kau buat orang macam macam...sekarang kena kat kau balik...
and now tak kemana pun kan kau...bahagia ker???

So di hari baik bulan baik ini...ingin aku sampaikan sedikit nasihat...



-aidil asyraf azman-

Emas dan ice cream...

Kalau menang emas kita semua dapat makan ice cream free...hehehe...
Tapi bersyukur lah korang...yang penting dapat jugak pingat perak...
Dari tak dapat apa apa kan...

Kepada yang sibuk kutuk tu...ingat lah sikit usaha LCW...dia kerah tenaga...
Kau tu duduk depan tv keje complaint je...
LCW tu dah kat London pun main kat Olympic...
Kau ada???masih depan tv kan...haha...

*Jom makan ice cream sayang...dah dapat elaun kan???hehe...

-aidil asyraf azman-


Sunday, August 5, 2012

Dah dengar???


Sedap lagu ni...lirik berkesan dan suara si tembam ni sangat lah soothing...kalau rasa nak marah bulan bulan puasa ni dengar lah lagu ni...terus tenang...lagi afdal kalau ambil wuduk and solat sunat...tak gituh???

*Lagu raya kat bawah tue dah remove...pening lak dengar ulang ulang...hahaha...

-aidil asyraf azman-