POWr Instagram Feed

Tuesday, September 29, 2015

Tekanan perasaan di hujung bulan...


Hadiah tak bertuan...
Aku ada beli hadiah untuk birthday aku dengan ex aku online since birthday kitaorg beza 3 hari je...lepas tu hari tu barangnya baru sampai...lepas aku dah putus...so memang harapan lah aku nak bagi kat dia kan...baik aku pakai dua dua...tapi bila nampak je barang tu aku terbayang muka ex aku...macam sial...rasa nak tumbuk muka dia pulak bila fikir balik...

Working colleague...
Hotel aku ni tak cukup staff so kalau aku cuti nanti budak hq kene ganti...tapi dia fefeling sentap sebab aku cuti lama Oktober nanti...suka hati aku lah nak cuti berapa lama dah cuti aku berlambak...kau nak sentap pegi sentap kat boss kau sebab kedekut nak hire staff baru...

Lepas tu aku punya staff perempuan sorang ni pemalas gila...semua benda nak pass kat shift aku...macamlah shift dia busy gila...tapi setiap kali aku datang tengok dia tengah main phone tak pun tengok drama kat Vasantham...elok je tak busy...sekali dua memang aku rajin buatkan tapi lepas lepas tu memang aku pass balik kerja kau semua tu dekat shift pagi...menjawab lah kau dengan supervisor kesayangan kau tu...

Dah tu ada pulak uncle jaga parking...uncle ni umur dalam 50 lebih gitu tapi dia gigih nak pakai tab hp semua...lepas tu bila orang ajar dia suka buat benda lain...orang suruh buat a,b,c,d tapi nanti dia buat a,b,c,x,y,z,d...lepas tu nak marah marah kenapa tak jadi...lepas tu ari tu dia buat apa tah fb dia kene block...so dia sedih...tiap tiap hari kot dia membebel benda yang sama...aku ni tak sampai hati tolong lah adjust kan tapi still x boleh buat fb dia tu...sampai satu tahap aku nak amek tab tu hempas je...aku tengah buat kerja tapi dia still membebel bawak tab dia kehulu kehilir...bingit gila...

Jaga hati...
Ni lagi satu...aku tak faham bila orang cakap macam takde otak...tak reti fikir pasal perasaan orang lain...memang lah aku happy je kau tengok tapi ade certain perkara sensitif...bila nak cakap tu fikir lah dulu...aku pun mulut jahat jugak tapi aku cuba untuk tak sakitkan hati orang...paling tak boleh blah orang tu rapat dengan kau tapi still benda yang kau tak suka sebut dia sebut sebut...padahal aku nak ngadu sikit je time tu tapi since benda merepek diaorg borak terus aku senyap...tah pape...

Jerebu...
Wahai orang Indonesia kenapa bakar hutan lagi...stress lah aku dah nak flight tapi jerebu tak tentu...kalau tetiba kene cancel flight ke delayed ke tak banyak problem nanti...aku tak suka lah nak pergi bercuti tenangkan fikiran tapi jadi makin banyak pulak nak kene fikir...

Tidurlah...
Aku ada satu habit buruk...kalau aku stress aku tidur...set flight mode kat hp then tidur...bangun minum air pergi kencing sambung tidur...kalau cuti aku boleh tidur lama gila x keluar bilik langsung...makan semua tak...at least bila aku bangun stress tu semua dah kurang...tapi problem sekarang aku asyik terjaga...kadang kadang tersentak sentak bangun...kepala berbenyut je...

Hurm...panjang aku bebel kan...jarang aku bebel camni kan...selalu kalau aku stress aku jumpa bestfren aku cerita...kalau tak cerita pun duduk minum sama sama borak benda lain pun stress aku hilang...u know that feel yang kau duduk dengan bestfren kau tak bercakap pape tapi kau rasa quality time tu ada...tapi lately aku rasa semua benda tak sama dah...tah lah...sama ada perasaan aku je atau semua dah tak sama macam dulu...


Till then...

Saturday, September 26, 2015

K-Pop'ing.

Infinite 인피니트
Bila kau ada adik perempuan dua orang yang minat K-pop...eventually kau pon terminat sama...tengok tv cerita korea...masuk bilik dia lagu korea...masuk kereta cucuk pendrive lagu korea...tukar pendrive lagu korea lagi...3 pendrive aku cucuk semua lagu korea...sakit jiwa melayu aku...dah lah setiap Ahad pukul 3.30 semua dah tergolek depan tv tunggu Return of Superman...lepas tu sambung 2 Days 1 Night...aku pun terjebak...siap tau nama pelakon semua ni...hahaha..dulu aku ingat artis K-pop ni just mining je jap lagi ada yang nyanyi live pastu suara sedap...dah lah menari macam orang gila tapi stamina meletop...banyak makan kimchi kot tu tenaga tak habis...hahaha...

Hari tu perkara yang paling ditakuti berlaku...aku keluar lepak dengan kawan aku jap lagi aku humming lagu...lepas tu ternyanyi lagu tu...kawan aku terus cakap 'Wait! ko nyanyi lagu Korea ke??? gila lah...' terus dia gelak...hahaha...babeng sungguh...pastu sekarang bapak aku pulak tak habis habis annyeonghaseyo annyeonghaseyo...yang adik aku melayan je...siap ajar perkataan korea kat bapak aku... -__-"


Till then...kamsa hamida...tetiba...

Thursday, September 24, 2015

Selamat Hari Raya Qurban.


Selamat Hari Raya Qurban kepada semua...hipster sangat eja korban macam tu kan...hahaha...so masak ketupat lemang rendang bagai tak korang???


   Till then...buhbye...

Tuesday, September 22, 2015

Make Me Shudder 3.

Sumber : Google jah...

OMG!!! Movie ni dah keluar kat Malaysia...last aku check dia release kat Thailand dengan Singapore bulan March yer...kenapa tah cinema Malaysia tak nak amek cerita dari Thailand...padahal best kot...nak nak yang horror comedy atau romantic comedy...dah lah nak download kadang kadang takde subtitle...stress je kene tunggu keluar youtube...tu pun kadang kadang takde subtitle jugak...tapi paling tak best movie ni ada kat City Square dengan Tiram je...TGV yang famous omos tak amek pun movie ni tau...banned TGV sebulan...hahaha...

Btw movie ni adalah movie no 3...yang first and second aku tengok kat astro citra...hahaha...sebab movie ni meletop pom pom kat Thailand so diaorg buat sambungan...now semua pelakon tgh recording movie no 4...hebat tak...dah stardard Lord Of The Ring dah...hahaha...movie ni pasal budak sekolah jumpa hantu...tu je...walaupon dia genre horror comedy tapi horror dia macam 20%...banyak gelak je...yang first diaorg jumpa hantu kat sekolah...yang kedua jumpa hantu Nang Nak...yang ketiga ni diaorg jumpa hantu kat Phuket...hahaha...selain movie ni kelakar...sebab lain adalah pelakon dia yang eye candy...hahaha...kalau stalk ig pelakon pelakon dia lagi lah...boleh banjir...eh...hahaha...so tunggu apa lagi...pergi stalk cepat...eh maksud aku pergi tengok movie ni cepat...padahal aku tak pergi lagi ni...hahaha...

Update : Ok aku dah pergi tengok movie ni kat wayang...aku rasa yang first lagi best...yang ni biasa biasa je...tak seram sangat tak lawak sangat...macam makan kerabu mangga takde kacang...boleh???hahaha...so meter bulan bintang untuk movie adalah 3 bintang...tu pun sebab pelakon elok...eh...hahaha...dah lah sepanjang kau kat Phuket kau pakai baju sekolah...so tunggu je keluar kat youtube or kat astro Citra...hahaha...

Till then...buhbye...

Monday, September 21, 2015

Amukan Pondan!!!

Muka 'what the hell' aku...hahaha... *sumber picture google jah...

Amacam tajuk entry seram tak???hahaha...fyi aku kerja hotel night shift...sebelah hotel ni ada pub...so aku kenal lah dua tiga orang budak pub ni...hari tu tak tau apa kes diaorg bergaduh...pukul 4 pagi ye...aku dengar ade orang jerit jerit lepas tu bunyi hempas hempas barang...aku diri je lah dekat tepi pintu...tetiba aku nampak si pondan ni meluru keluar dari pub tu sambil jerit jerit maki hamun...dia nampak aku terus dia datang kat aku jerit jerit...'mana Syafiq mana Syafiq'...
aku pun mcm eh what the hell tetiba jerit depan muka aku...aku cakaplah 'mana aku tau'...dia siap suruh sumpah dengan nama Allah...berani tak pondan tu...hahaha...aku dah ready je nak ngelak kalau tetiba petir sambar dia kan...agaknya dia bengang dia jerit jerit macam orang gila depan hotel tapi aku tengok dia dengan muka takde perasaan dia terus blah...

Lepas dah senyap tetiba aku dengar suara kecil di telinga aku...'OMG apa terjadi uols'...hahaha...aku lupa pulak aku tgh on the phone dengan Shahrul masa tu...hahaha...terus dia cakap macam takut tetiba tgh borak dengar orang jerit jerit maki maki siap sumpah nama Allah...hahaha...mula mula sesi melayan Shahrul yang tengah sakan main ais dekat negara air batu terus jadi sesi mengumpat pondan...hahaha...bodoh betul pondan tu...dah lah tak cantik...tak pasal pasal nak ngamuk dengan aku...hahaha...


Till then...jangan memondan...

Disclaimer : Aku tak benci pondan cuma aku benci pondan bodoh dan celaka je...sekian...

Sunday, September 20, 2015

Abang angkat vs boyfriend...


Abang angkat dan boyfriend...which one come first???

Base on my personal experience abang angkat win...sebab apa???sebab actually kau nak couple dengan abang angkat kau tapi tak boleh sebab dia dah ada couple or kau dah ada couple tapi dua dua masih gatal merenyam so kau gunakan term abang angkat/adik angkat untuk cover up...kan kan kan...

Till then...buhbye...


Tuesday, September 15, 2015

Che Ta tarik diri dari Akedemi Fantasia 2015

Sumber gambar - Ig Che Ta...
Wah tengah scroll fb timelines nampak berita sensasi ni...Che Ta tarik dari dari AF lah...macam lah aku tengok AF sangat kan...padahal tak peduli pun...hahaha...aku tengok first konsert kot sebab nak tau sapa yang boleh menang and sapa juri...jap lagi Che Ta...hahaha...aku suka dia selain dia cantik dia kelakar ye...komen dia walaupon takde point tapi tetap menghiburkan...itu yang buat rating AF naik tu...jangan memain yer...hahaha...tak pe Che Ta...jual perfume je lagi best ye tak...hahaha...


Till then...buhbye...

Monday, September 14, 2015

Jodoh pasti bertemu...


Masalah timbul bila kau gatal tukar status 'in relationship' kepada 'single' di laman sosial mencari jodoh...hahaha...maaf saya masih nak kekal single buat masa ni...


Till then...buhbye...

Friday, September 11, 2015

Oncall

In frame is the famous amos Dr Shahrul...
Shahrul : Aidil jom pegi makan or kopi kopi...
Me : Ko dah balik keje ke oncall???
Shahrul : Oncall...

Sekarang kalau lepak dengan Shahrul masa dia oncall semua akan berdebar debar...kalau handphone dia bunyi semua nak tengok nama apa keluar kat skrin...kalau nama HOSPITAL je terpampang semua pasang telinga nak dengar urgent ke tak...kalau nama SAYANG je keluar semua pura pura tak nampak...eh ada ke SAYANG tu...hahaha...matilah kene keji dengan Shahrul...

Tapi Shahrul selalu bila hospital call je dia automatic suara jadi garang...hahaha macam harem berlakon...adalah dua tiga kali call urgent maka terpaksalah masing masing telan makanan laju laju...kalau tak urgent boleh sambung makan makan dan gosip gosip dengan tenang...hahaha...so korang jangan marah kat doktor tak tentu pasal ye...kecuali kalau korang pura pura sakit mata tapi doktor tak bagi mc...hahaha...tu boleh marah doktor tu...eh...Selamat Hari Doktor sedunia...tetiba je kan...hahaha...


Till then...buhbye...

Wednesday, September 9, 2015

How do you handle your break up???


Last yang aku ingat aku in serious relationship is 2012...since it's a serious relationship so when things not going very well and break up happened I take it seriously...hahaha...like literally serious...I was crying while driving and on phone with my bestfriend (* don't try this kids...very dangerous)...I have no mood for the whole month...pendek kata aku tetiba jadi single...hahaha...benda paling lawak bila di ingat semula is bila aku call Farhat my forever bestfriend tu...

Me : Hello Farhat *crying and sobbing...
Farhat : Eh kau dah kenapa ni???
Me : I just broke up *heavy crying and sedut sedut hingus...
Farhat : Wait...since when kau in relationship...
Me : *more crying...

Hahaha...boleh tak aku tak bagitau orang aku in relationship masa tu...termasuk lah bestfriend aku...sebab masa tu aku rasa if lepas 6 month and aku masih in relationship then it's official baru boleh bagitau orang...ye lah tak nak lah baru couple sebulan dah tukar status kat facebook kan...lepas tu cukup dua bulan putus...apakah itu???hahaha...

So after that adalah kenal kenal dengan orang lain tapi tak sampai 'in relationship' phrase...hahaha...plus mostly aku kenal semua umur muda dari aku...tah kenapa tah anak ikan semua taste kat aku...hahaha...until aku kenal sorang budak ni and dia ajak couple...aku rasa dia ok dan bila keluar sesama dating dua dua rasa selesa so aku pun yes...we are in relationship...kononnya...hahaha...still guys not more that 6 month so it's secrets...hahaha...So yesterday after one week aku try contact dia tak dapat dia whatapps macam ni...

Dia : Abg saya dah ada orang yang boleh jaga saya dan dia lagi dekat...abg jangan fikir saya sangat k...saya ok je...
Me : So dah tak sayang abg lagi??? *one grey tick...

Hahaha aku kene dump macam tu je wei...siap tak delivered lagi last message tu...kau rasa???hahaha...kalau kene kat kau...kau buat apa...dah lah aku baru bangun tidur masa tu...tengah mamai mamai handphone bunyi...dapat whatapps macam tu...terus firework semua lah meletop dalam kepala otak aku ni...aku bangun pergi minum air pergi kencing lepas tu tarik bantal aku terus sambung tidur...hahaha...I totally can handle this break up...dah ada pengalaman kan...hahaha...

Bangun tidur aku whatapps Najib my other bestfriend...tanya free tak nak ajak kopi sambil nak luahkan perasaan tapi dia outstation pulak...nak bagi tau Farhat confirm kene keji dan maki sebab tak bagitau dia...hahaha...then aku whatapps kawan aku ni sorang...aku kenal dia di apps mencari jodoh...hahaha...since dia tak kenal sesiapa yang aku kenal so aku cerita kat dia...since aku dah cerita kat dia so aku rasa macam lega tak lah terpendam je...dia siap gelak lagi...first time dengar kes macam ni katanya...biadap kan...hahaha...tapi lepas chat dengan dia memang aku rasa lega...dia bagi sikit nasihat then I'm good...

Aku rasa sekarang ni if ada jodoh adalah kalau takde maka senanglah aku nak travel sensorang nanti...hahaha...takde orang jealous or sibuk nak ikut...hahaha...pape jelah kan...yang penting aku try happykan diri aku sendiri...

Saya single and saya ok...hahaha...


Till then...buhbye...

Sunday, September 6, 2015

Air Asia free seats!!!



Free seats kembali lagi...hahaha...dah lah tak bagitau bila date flight so marilah ramai ramai tunggu depan pc memasing...aku cuma ada dua plan je setakat ni Januari dengan May...so hopefully ada lah tiket yang diperlukan...hahaha...diperlukan tau bukan diingini...btw ni entry schedule ye...time blog publish aku tgh berperang cari tiket flight or tgh maki hamun dalam waiting room...hahaha...wish me luck!!!


Till then...buhbye...

Wednesday, September 2, 2015

September!!!


That feeling when everything go wrong in every single way...so it's time for 'me' time alone...

Thank you September thank you...


Till then...buhbye...