POWr Instagram Feed

Wednesday, March 30, 2016

How complicated is complicated...part 2...


Esoknya Kesian msg ajak aku lepak...so aku on jer...masa lepak tetiba dia bukak cerita...sebenarnya couple yang dia cerita kat aku tu is Ikea...and diaorang kenal masa aku ajak reramai pergi lepak and main bowling...rupanya lepas dari tu si Ikea ni dok mengurat si Kesian...and since aku rasa si Ikea ni tak serius so aku dump dia dulu...so sebab tu Kesian couple dengan Ikea...sebab masa tu Ikea dah single...gituh single katanya...cam yall...hahaha...

So Kesian dok cerita yang Ikea ni macam macam...dia sedih and terseksa katanya...tapi dia still sayang Ikea...hurm aku mula mula masa dia bagitau aku macam 'what bitch!!! padan muka kau...' hahaha tapi since aku kenal Kesian lagi lama so aku on his side...so aku bagi pandangan aku dan nasihat...Kesian nak ikut or not terpulang pada dia...yang penting aku dah tolong part mana yang aku mampu kan...

After a few month semua ok jer...Kesian tu aku tengok macam ok je move on...yang si BP tu aku tak tau apa kisah...lepas dulu gaduh dia bawak mulut pasal aku...terus aku nyahkan dia dari hidup aku...tapi kalau jumpe balik sekarang aku nak minta maaf sbb remove dia dari friendlist and dulu ade terngumpat dia sikit...hahaha...

One day aku tengah tengok tv tetiba ada orang whatapps aku...aku tengok no takde dalam contact...aku malas nak layan tapi bila tengok dp orang tu macam kenal...jap lagi Ikea uols...nak tercampak handphone aku...dia ajak jumpa pergi kopi kopi...aku mula mula macam malas tapi since aku tengah bosan masa tu aku pun cakap on...jom pergi kopi kopi...

Masa tengah kopi kopi tu aku korek lah semua...nak jugak tau dari his side of story kan betul ke dia jahat...lol...tapi aku tak lah tanya direct...kita kan orang melayu ada adab beralas...hahaha...aku tanya lah how come ada kat JB ni...cam nyemak je...dia cakap dah keja kat JB...and single sekarang...gituh dia pun beralas jugak nak ajak aku couple balik lah tu...memang tak lah kan...

Kitaorang lepak borak borak lama jugak...macam macam aku korek...and cerita dia sama timeline dengan cerita Kesian tapi part dia jahat semua dia tak cerita lah...hahaha...lepas tu nak balik dah...aku tanyalah eh ni nak balik mana??? lupa tanya tadi...jap lagi dia cakap balik umah kat area Tampoi...terus dunia aku gelap gelita masa tu...sebab yang duduk kat Tampoi is...

Thursday, March 24, 2016

How complicated is complicated...



Hari tu aku lepak dengan kawan aku A...lepas tu borak borak terbukak cerita lama...cerita yang pada aku sangat complicated tapi cerita itu lah yang mendewasakan aku...cewah...btw cerita ni panjang so bertabahlah...

Dulu aku pernah couple dengan budak KL dok dekat area Ikea tu...aku namakan dia Ikea...kenal kejap kat facebook lepas tu ajak jumpa and couple...yes masa tu masih mentah lagi...hahaha...so every month aku pergi KL...sampai bulan ke 3 aku ada event kat KL...so kawan aku pun ramai lah datang sekali...masa tu Ikea sibuk nak lepak sekali dengan kawan aku so aku pun ajak le semua lepak...makan kat Ikea and main bowling...lepas je aku balik JB si Ikea ni berubah...susah nak msg...call jarang...so aku decide untuk putuskan dia sblm dia putuskan aku...

Lepas tu aku rapat dengan budak UTM...tapi dia ni dah ada couple orang KL...dan dia ada abang angkat ramai...tapi yang dia rapat sorang kat JB sorang kat BP...so aku just rapat as kawan...lepak dengan abang angkat dia sekali...tapi abang angkat dia yang BP tu jealous kuat...aku namakan dia BP...tak faham aku...sampai satu tahap diaorg bergaduh sampai aku terlibat...last last semua gaduh...hahaha...celaka sangat perangai...

Lepas dari tu aku single mingle and live happily tapi tak ever after sebab apa yang berlaku sangat scary...kawan aku cerita dia ada couple tapi couple dia jahat...aku namakan kawan aku Kesian...couple dia kaki kikis kaki tipu kaki kelentong kaki jantan segala kaki lah...so aku dan kawan lain nasihatlah suh dia clash je...tak guna in relationship dengan orang macam tu...and aku tak pernah tanya pon sapa couple dia tu...yang aku tau dia jahat...lol...so lepas tu senyap...aku ingat dia dah clash and move on...

So ada one day ni aku gatal tangan stalk si BP tu...sebab nak tengok lah dia bahagia ke sekarang kan...hahaha...lepas tu aku stalk stalk aku nampak ada picture Ikea...diaorg pergi wedding cousin BP...so stalk lagi...rupanya diaorang skandal mandle gituh...so aku macam wah tahniahlah...so aku remove friend dua dua orang tu kat facebook aku...hahaha...

Dah senyap semua aku pun lepak lah dengan kawan aku Kesian tu dengan kawan aku lagi sorang...tengah dalam kereta Kesian tanya kat aku xde gossip hangat ke??? pucuk dicita ulam mendatang...terus aku bukak cerita pasal Ikea dengan BP...tetiba Kesian berubah mood terus bawak kereta macam orang gila...dia balik rumah kejap sebab nak amik barang kata dia...masa dalam kereta aku tanyalah kawan aku lagi sorang...eh aku salah cakap ke???dia sengih je...cam yall tak membantu...lepas tu kiteorg lepak makan macam takde pape berlaku...aku pun tak cerita langsung pasal Ikea denga BP...

Esoknya Kesian msg ajak aku lepak...so aku on jer...masa lepak tetiba dia bukak cerita...sebenarnya couple yang dia cerita kat aku tu is ...



Friday, March 11, 2016

Siti Coverina...



Di antara Siti Siti Coverina ini siapakah paling hebat???

Siti N...
N seorang lelaki yang berkedudukan tinggi dalam masyarakat...seorang suami dan ayah yang penyayang...seorang yang dihormati oleh ramai orang...TAPI...N ada account instagram...follower beribu...following 80...dari 80 tu 70 adalah anak ikan hot hot dan abang abang sado...

Siti A...
A seorang abang sado suka travel...A suka travel solo...A suka upload pic dia travel solo dekat instagram...TAPI...sebenarnya A tak travel solo...A travel dengan boyfriend dia...tapi A tak upload pic boyfriend dia supaya orang ingat dia travel solo...tapi kadang kadang boyfriend dia upload pic lebih kurang dengan dia...

Siti B...
B seorang anak ikan hot pandai baking...B suka travel solo...B suka upload pic dia travel solo dekat instagram...TAPI...sebenarnya B tak travel solo...dia travel dengan boyfriend dia...B upload pic konon konon A dia hantar kat airport padahal dia travel sama sama...

Siti M...
M seorang abang sado main bar...dia suka borak abang abang dengan kawan kawan dia...dia suka layan awek awek gersang komen kat pic shirtless dia dekat instagram...TAPI...bila dengan boyfirend dia M adalah super manja dan maha bottom...

Sila buat rumusan anda (25 markah)...

Till then...lol...

Monday, March 7, 2016

Movie Review...Boboiboy The Movie...

Sumber Google...
Boboiboy : Boboiboy Kuasa 5!!!
Aku : Omg omg omg power dia upgrade jadi 5 lah...
Budak sebelah : Fuyoo fuyoo...

Tu scene dalam wayang bila kau excited dan budak sebelah ko yang umur 5 -6 tahun pun sama excited...hahaha...

So guys, aku percaya ramai yang tak tengok pun Boboiboy series...sebab korang suka tengok anime atau yaoi kan...eh...tapi percayalah korang kene tengok Boboiboy The Movie ni...sumpah tak rugi duit korang...kelakar sedih excited semua ada...aku tengok pun x senang duduk sebab ade part nervous gitu...hahaha...

Well dari segi jalan cerita dan plot memang menarik...xde langsung part whatever yang boleh membantutkan mood korang...aku respect gila dengan team yang buat movie ni...animasi dia semua cantik dan nampak letop...tak lah nampak ala ala budget puluh ribu gituh...hahaha...lepas tu movie jugak mainkan perasaan korang...dia built mood dari gelak gelak jadi sedih jadi nervous jadi omg omg jadi wow hebatnya...hah macam tu sekali yer...takde masa nak tengok hp walaupun apps beruang berbunyi...lol...

Watak watak dalam movie ni pon berkembang...kuasa semua upgrade...paling tak boleh blah is Cikgu diaorang yang sumpah lawak...bila dia muncul je orang terus gelak walaupun dia belum bukak mulut...plus Adudu tu pun sama...still jahat dalam baik...hahaha...sempat jatuh cinta plak tu...hahaha...

Aku tak nak cerita apa jadi ending tapi pecayalah movie sangat berbaloi untuk ditonton...plus this weekend start cuti sekolah...harus parent bawak anak pergi tengok movie...korang yang xde anak tu bawak lah skandal tengok...hahaha...dari tengok filem hantu melayu jerit jerit tu...lepas tu peluk peluk pegang pegang dalam wayang sebab takut...munafik sangat...hahaha...

Untuk skala bulan bintang aku bagi movie ni...GALAKSI...hahaha...

Till then...Kebenaran...hahaha...

Sunday, March 6, 2016

Urusan hati...



Away kejap atas urusan hati...nak pergi lama lama tengah busy so layan lah kejap je pon...


Till then...buhbye...