POWr Instagram Feed

Sunday, January 31, 2016

Movie review...Ola Bola...

Sumber Google...
Untuk yang tak tau aku memang suka gila movie dari Indonesia...nak nak movie yang ada kesan mendalam...cerita yang membangkitkan semangat jati diri kau bila tengok...dan secara tak langsung menjadikan kau matang dalam berfikir...contoh movie yang aku suka gila macam Laskar Pelangi...Habibie dan Ainun...99 Cahaya di langit Eropa...Ada Apa Dengan Cinta...omg kalau nak list memang penuh entry ni dengan tajuk movie je...and yes aku mengaku aku bias sikit nak tengok movie melayu kat wayang...sebab aku pernah tengok cerita apa tah lepas tu aku kecewa...lepas tu movie melayu kan ikut trend...trend hantu...gangster...mat rempit...tah pape...

Kecuali ada lah movie melayu yang aku tengok kat wayang byk kali...cth Talentime by Yasmin Ahmad...omai sedih lak teringat...sebab muka arwah mama aku macam arwah Azean tu...pastu kan dia meninggal dalam movie tu...arwah mama aku pun meninggal tahun tu jugak...tu yang aku feeling habis kalau tengok balik movie tu...macam ada persamaan dengan kisah hidup aku...tapi aku tak bawak gitar pergi audition eh...

Tapi guys finally guys finally... *kesat air mata...semalam aku tengok Ola Bola...dan yes standing ovation untuk semua yang terlibat dalam movie tu...di kala negara kita tengah tah pape ni muncul movie yang boleh menyatukan rakyat...jalan cerita based on team Harimau Malaya nak pergi olympic Moscow masa tu...macam mana diaorg usaha...and macam mana orang Melayu,Cina dan India adalah orang Malaysia...semua lek lek je xde isu macam sekarang...

Plus shoot dalam movie tu tunjuk Malaysia tahun 80an...and ada shoot hutan semua...serious ye Malaysia sangat cantik nak mati dalam movie ni tunjuk...masa tu team Malaysia naik Nuri yang selalu terhempas tu nak pergi lawan...siap nyanyi lagu 'inilah barisan kita' sambil tu dia lalu hutan laut semua...cantik wei...aku nangis eh part tu...dilwale what???iceland where??? aku dah move on dah dari semua itu...hahaha...bangga wei tengok cantik gila Malaysia...

And scene dalam stadium macam korang dalam stadium eh...feeling abis...kalau aku ada power aku paksa semua team bola sekarang pergi tengok movie ni...banyak pengajaran boleh belajar...sekarang kan pemain bola dah level artis...hahaha...dulu lek je lepas main bola pergi jaga funfair...kau ada???
Serius talk filem ni memang terbaik...part yang tak leh tahan nangis tu bila nak ending tu...omg guys please lah tengok...lepas tu kongsikan dengan aku rasa excited tu...and rasakan semangat anak Malaysia dalam badan korang...kalau korang warganegaralah...

So untuk movie Ola Bola aku bagi satu galaksi free matahari...sumpah berbaik...korang pergi tengok tau...

Kita kalah sama sama...kita menang sama sama...

Till then...buhbye...


Saturday, January 30, 2016

#Relationshipgoals

Kacang Pool Haji - Larkin Bomba...

Semalam aku jumpa budak yang aku ingat jodoh...jap lagi bukan eh...hahaha...maka dengan itu aku rasa better aku stay single buat masa ni...senang aku nak travel memane...hahaha...mungkin jodoh aku dengan makanan je kot...hahaha...bak aku kawan aku jodoh aku kat luar sana tengah pusing pusing tapi aku lalu tepi tepi...tu yang tak terjumpa lagi...hahaha...
Hei awak kat luar sana yang mungkin jodoh saya...kalau nak muncul sila tunggu lepas saya balik holiday...tapi kalau awak muncul awal boleh travel sama kan... #relationshipgoals lol...tapi best ke travel dengan partner??? sapa ada pengalaman cite sikit...

Till then...buhbye...

Tuesday, January 26, 2016

Adakah awak???


Adakah awak jodoh yang saya cari selama ini??? Jumaat ni kita confirmkan eh...

#bertemujodohdiinstragram

Till then...buhbye...

Friday, January 22, 2016

Movie review...The Boy...


Well last night gigih wei aku balik keje terus balik rumah mandi siap angkut adik aku terus pergi Tiram nak tengok movie...sebab dah lama gila aku tengok trailer dia dan since aku suka movie movie mistik ni so bila dia keluar kat wayang je aku terus paksa adik aku ikut...hahaha...
Pada aku cerita ni ada jalan cerita yang menarik tapi dia tak terangkan dengan details...so sambil korang tengok movie korang kene fikir dan sambungkan point point supaya kau boleh selesaikan misteri patung tu...paling harem part ending dia ala ala sekejap je...lari lari pukul pukul habis dah...
Satu je spoiler aku nak bagi korang...cerita ni bukan cerita hantu pon...hahahahampeh gila...but overall ok lah...aku bagi 3 bintang dari 5 bintang...hahaha...pergilah tengok reramai...

Till then...buhbye...

Tuesday, January 19, 2016

Jodoh pasti bertemu...


Lupa nak cerita pasal aku terlanggar jodoh dekat event...hahaha...December lepas kan aku pergi Mood Republik dekat Pwtc...since aku jaga dari pagi sampai ptg so ptg aku balik hotel tidur...around pukul 10 lebih aku datang booth nak tolong closing kejap lagi budak budak booth depan sebelah semua dtg bergosip kat booth aku...diaorg cakap booth sebelah aku ada budak elok baru dtg...aku pun jengah jengah lah booth sebelah...kejap lagi ternampak budak tu...terus lagu jodoh pasti bertemu berkumandang...hahahaha...sumpah wei...elok sgt sgt...jap lagi aku p borak borak dengan dia terus budak budak lain keji aku...hahaha...biadap sangat...tapi jodoh aku terhenti disitu sebab aku tak reti nak mintak no phone bagai...hahaha...
Seminggu lepas tu ada event Venduer Festival kat Persada Jb pulak...and aku tau budak elok tu bukak booth jgk kat situ tapi sayangnya dia tak datang...kakak dia je ada...makin yakin jodoh aku terhenti di situ...hahaha...tapi kat VF tu aku terjumpa jodoh lain pulak...
Aku tgh setup booth tetiba ada sorang budak ni datang pegang pegang baju kitaorg terus tanya harga bagai...sapa design buat kat mana...aku jawab jelah seikhlas hati...tapi makin lama dia depan aku, aku rasa dia makin elok...apakah ini yang dinamakan cinta???hahahaha...lepas tu dia blah...tapi asyik ulang alik lalu booth aku...lepas tu aku stalk dia jaga booth mana...jap lagi dia orang kuat Fazura eh...hahaha...terus aku makin kimk...eh maksud aku bertemu jodoh...hahaha...
Lepas seminggu aku stalk ig Fazura akhirnya aku jumpa ig budak tu...aku dengan happy bawak phone tunjuk kat bos aku...jap lagi dia tengok aku sambil cakap ko gila eh...hahaha vavi sangat tak nak layan aku...tapi kan...jodoh aku dengan dia setakat komen kat ig je...hahaha...nak buat novellah...indahnya instagram...hahaha...
Semoga aku bertemu jodoh tahun ini...nak jgk feeling mcm Nu'man up cite abg Dollah dia tu...hahaha...kbye...

Till then...buhbye...

Sunday, January 17, 2016

Work hard stay humble...


Selamat Tahun Baru korang...ampunkan aku yang lambat wish...hahaha...aku super busy akhir dan awal tahun...3 event on December and planning yang tak sudah sudah for January...nak pergi bercuti pun tak sempat...kbsm aku si Farhat dengan Najib tu sakan sungguh pergi Bali bersuka ria...yang si Shahrul pulak siap pergi Iceland panjat kapal terbang Dilwale tu...aku duduk kat kedai lipat tudung...hahaha...jeles...
Btw sejak kerja sendiri ni rasa macam besarnya tanggungjawab...hahaha...macam macam nak fikir...tgh malam pun tetiba msg boss cakap wei buat camni nak???buat camtu nak???yang boss aku takyah cakap...dia mmg ada je idea menarik yang dia msg tgh malam...haha...
This year kitaorg plan nak go big...masuk online store...settlekan website cepat cepat...and macam macam lagi...baju raya pun tgh tgu sampel ni...hahaha...bila puas hati dgn sampel baru on dengan production...
So work hard lah sampai bulan 4 pastu nak cuti kejap lah,,,gi pulau ke...hahaha...sebab bila start puasa je maka start lah busy sampai hari raya...nampak tak plan sampai raya dah ada...saiko sangat gila kerja...hahaha...
Oh btw aku masih baca blog korang tau cuma kadang kadang tak sempat nak komen je...haha...rerajin lah komen kat sini yer...lol...


Till then...buhbye...