POWr Instagram Feed

Sunday, November 29, 2015

Update sikit...



Omg nampak tak busy sampai lupa ada blog...ini bahaya ye...dan terpaksa update pakai hp je...sangat tak feel nak taip panjang panjang...
Btw lepas berenti kerja hari tu ade cuti dua minggu tp tak pergi mana mana sebab nak jimat duit...hahaha...tapi sebab gatal marilah pergi Mersing mandi pantai...pergi cuti Hol hari tu...ingat ramai orang jap lagi x pon...harus swimming pool menjadi port lepak kitaorg...
Balik Mersing singgah tgk Hunger Games...tak best langsung ending dia...hahaha...camtu je...
Sekarang kene adjust time tidur sebab kerja baru siang kerja malam tidur...dulu malam kerja siang tidur...hahaha...
Hurm nak update apa lagi??? Tu je kot...bkn ade orang baca pon kan...hahaha...

Thursday, November 19, 2015

Sangkaya Coconut Ice Cream...


Hari tu lepak dengan Najib tapi tak tau nak pergi mana...nak pergi makan dua dua orang dah makan kat rumah...so decide nak pergi Austin sebab tu memang area lepak kitaorg...teringat ada Sangkaya baru bukak so jom try...

Menu meletop lah ada macam macam tapi kitaorg amek signature dia coconut ice cream dengan cha-yen ice cream...yang coconut tu rasa biasa biasa je...dah nak habis pun tak sampai sampai rasa coconut tu...tapi yang cha-yen tu sedap nak pitam...makan pitam bangun balik makan lagi pitam balik...memang rasa cha-yen pekat...

Terus aku dengan Najib teringat cerita kat Bangkok...kitaorg pergi Bangkok makan coconut ice cream dekat Chatuchak...minum cha-yen kat 7-11...pergi berempat balik bertiga sebab gaduh...hahaha...omg memori sangat...rindu Bangkok and my boys...


Till then...buhbye

Tuesday, November 17, 2015

Last day...


Almost 3 years keje sini...and yesterday is my last day...nak kata sedih tu tak lah sangat...nak kata happy pon tak lah sangat...haha...tapi banyak lah belajar kat sini...dulu awal awal kalau guest nak buat perangai jerit jerit kita gigil gigil...sekarang cuba kau buat perangai binatang depan aku...hahaha...memang kene carut habis habisan...

Well banyak belajar bila kerja customer service...secara tak langsung kita punya adab sopan terjaga...kecuali kalau jumpe jenis yang memang perlu disekolahkan...haha...apa pun good luck untuk staff baru yang ganti tempat aku dan good luck untuk budak intern...thank you sebab selalu belanja makan pakai duit elaun kau tu...hahaha...

So free dua minggu sebab kerja baru start 1 December...holiday ke mana kita ni???

Till then...buhbye

Sunday, November 15, 2015

#prayforparis

Pic credit to Amir Adlan...
#prayforparis #prayforhumanity

Till then...be safe

Wednesday, November 11, 2015

Erti persahabatan...

Bali...Sept'09...
Bila kawan kene saman sebab berenti lebih garisan putih dekat Bali...kau jalan terus sebab kalau kau berenti kau pun kene saman sebab bawak motor takde lesen = erti persahabatan sebenar...
Save your own butt first and laugh together later...hahaha...

All boys trip please...

Till then...buhbye

Monday, November 9, 2015

I wanna go...


How I wish sempat pergi travel before start on my new job...tapi dah kira budget tak boleh...sedih lah...nanti dah kerja baru nak cuti travel lama lama agak susah sikit...kene cari timing yang betul betul sesuai baru boleh...hurm dah lah pergi lepak pantai Lido je lah...

Till then...I'm sad

Saturday, November 7, 2015

Balmain x H&M...

Versace X H&M...Nov'11...
Omg siapa tengok hari tu H&M keluarkan Balmain collection...diaorg release on 5th November tapi kat Korea ke orang beratur on 1st November...gila ke tak tu???Tapi collection Balmain tu sangatlah menggiurkan...ye lah nak beli Balmain memang tak mampu so bila dia collaborate dengan H&M harus semua pakat pakat beratur dekat luar pintu kan...

Bila tengok video diaorg post online macam nak menangis tengok kegigihan semua orang...berlari lari...siap berebut baju...nasib baik staff tak kene pukul je...hahaha...yang kesian orang yang berangan tak beratur and cakap nak beli online...sebab website crash and within beberapa minit semua stock online habis...hahaha...bila check kat eBay terus pitam tengok harga diaorg jual 3 4 kali ganda dari harga asal...

Dulu aku beratur untuk Versace pun tak gila macam ni...oh full story on Versace kat sini...kali ni aku tanya kawan aku taknak beratur ke untuk Balmain...terus dia cakap zaman dah berlalu...hahaha...tak sanggup nak tidur tepi kedai...hahaha...


Till then...buhbye

Sunday, November 1, 2015

Hello November!!!


Yeah setelah ditolak annual leave yang disimpan buat pekasam konon konon nak guna untuk bercuti besar besaran dan off day...maka tinggal lagi 16 hari je kerja kat sini...lepas tu cuti dua minggu sebelum start kerja baru...ingat nak bercuti kejap tapi tak cukup duit plak nak merayap jauh jauh...bercuti dekat pantai Lido je lah jawabnya...sadis...hahaha...

Banyak yang best kerja baru tapi yang tak bestnya tak boleh nak cuti sesuka hati pergi travel...hahaha...sebab banyak dateline dengan event nak kejar...tapi boleh kumpul duit lepas tu cuti raya pergi Europe terus...hahaha...matilah dah berangan siap siap padahal kerja pun belum start ni...

Anyway semoga November ni berjalan lancar untuk semua...kiss and hugs...

Till then...buhbye