POWr Instagram Feed

Wednesday, November 30, 2011

Nasi goreng ke nasi minyak??? Part 2...

Part 1 kat sini...

Akak yang ambil order korang datang bawak kalkulator...'makan minum apa dik' dia tanya...
'Teh ais satu, nescafe ais satu...nasi goreng daging satu kueh tiau goreng satu'
Akak tu buat muka pelik sebab dia nampak cawan je atas meja...masa tu korang tengok tepat tepat kat mata dia dan cakap...
'Eh baru saya perasan nasi goreng daging dengan kueh tiau tak sampai lah kak...tadi akak ambil order pakai pen dengan kertas ke pakai kalkulator???'

*krek krek krek...bunyi cengkerik...

'Oh kejap ye' akak tu terus pergi belakang...
5 minit lepas tu sampai nasi goreng daging dgn kueh tiau...
The best part is dia letak je...dengan muka selamba macam tak bersalah je...tak dengar pun dia cakap 'sorry' ok...
Dah lah tak minta maaf...jap lagi nasi goreng daging dengan kueh tiau dia berminyak ok...
Minyak yang banyak...
Membuatkan korang tertanya tanya...tadi korang order nasi goreng minyak ke nasi goreng daging...
Lepas 4 jam dalam bus...kelaparan sebab konon konon nak makan berdua...jap lagi akak kedai makan buat hal...sentap tak???
So korang buat buat apa kat akak dan kedai tu???

Ok fine akak...FINE!!!

Harus aku banned kedai mu itu...dan aku siarkan no kedai kau...oh kedai tu kat Seremban Sambaria kedai no 23...ingat ye kawan kawan...kedai no 23...23...jangan makan di situ...


Note : Kalau dah salah tu tak berdosa pun cakap sorry yer...benci pulak bila teringat muka akak tu...arhhhh...


AAA

Tuesday, November 29, 2011

Nasi goreng ke nasi minyak???

Korang pernah tak pergi satu kawasan kedai makan...
Kedai lain semua penuh tapi ada satu je kedai yang ada 2 3 meja kosong...
Korang duduk dan korang order...
15 minit lepas tue air sampai...so korang minum dan borak borak tahan lapar...
30 minit berlalu dan korang tengok orang meja sebelah yang baru sampai tak lebih dari 10 minit dah dapat makanan dia...
Korang telan air liur...
45 minit berlalu dan korang tengok orang meja depan korang yang sampai lepas orang meja sebelah dah dapat makanan diaorang jugak...
Korang telan air liur...
Dan jerit...
'Akak kira kak...'





































Oh itu baru permulaan...
Kisah ni tak habis lagi...



AAA

Music comfort me...

Aku tak berada dalam keaadaan yang membolehkan aku bergembira macam selalu...nak fake senyum pun rasa penat...but then bila aku sedih or runsing ada beberapa orang atau benda yang boleh buat aku tenang...one of them is music...and aku share dengan korang music yang aku dengar...and few song yang aku keep repeat dengar tanpa jemu...as this music comfort me...so aku harap kalau korang runsing or sedih...dengar lagu lagu ni dan bergembira lah...


Z Ahmad - Di Sini...aku suka lirik lagu ni plus suara mamat ni sedap...btw mamat ni ade single baru...pergi search kat youtube...Pesona Cinta...ok aku tau korang malas nak search...klik je kat sini...---> Pesona Cinta...


Gita Gutawa - Tak Perlu Keliling Dunia...lagu ni aku suka dengar sambil tutup mata...tak tau kenapa walaupun lirik lagu ni cakap tak perlu keliling dunia nak cari cinta....tapi aku rasakan cinta aku kat luar sana...bukan dekat dengan aku...hahaha...sebab tu aku kene rajin keliling dunia sekarang...InsyaAllah...


Voca Erudita - Gundul Gundul Pacul...Ni koir universiti Indonesia...masa compete kat World Choir Games in China...aku memang obses sikit lagu lagu mcm ni...walaupun ada 2 3 patah je yang aku faham...hahaha...


Najwa Latif - Carta Hati...aku tak tau kenapa aku dengar lagu dia...hahaha...tapi lagu ni sedap...


Encik Mimpi...yang ni latest mamat ni post kat Youtube...semua lagu mamat ni aku suka...yang dia cover semua sedap gila...dan aku pasti akan tergelak ketawa dengar dia nyanyi...tak caya korang boleh cari kat youtube...oh korang malas kan...klik sini dan sini...hahaha...untuk goolate yang famous tu...


So nie antara lagu yang buat aku tersenyum sorang sorang kat bus stop atau pun tersengih sengih sambil buat catwalk kat CS...


Note : Oh yes...ni semua lagu dalam Ipod aku...hahaha...the kind of music comfort me...


AAA


Friday, November 25, 2011

It's Friday and I'm away...

Isnin baru bersiaran balik...
Pergi melarikan diri kejap...
Nak lepak lepak before the big day...
Sorang sorang kat tempat yang aku tak mahir lagi...
Google map oh google map...huhu...
I love you...hahaha...



Oh ada pesanan ringkas untuk sesiapa yang terasa...

I know what you did to me...hahaha...and I'm planning to sit back and watch you...acting all the way...miahahaha...*gelak jahat...



Note : Bila dah dengar from both site...kau pon akan confuse...sekarang siapa tipu siapa...hahaha...drama mama mama mama...


AAA

Thursday, November 24, 2011

Air Asia???

Ada sale lah...
Terbang ke tak yer???


Note : Geng J pulak...


AAA

Wednesday, November 23, 2011

It's a mess...

Bila aku bercerita tentang orang lain...
Orang lain terasa hati...
Dan terus menghukum aku...
Di atas kesalahan yang aku sendiri tak pasti...
Kalau tak melibatkan orang lain aku tak kisah...
Tapi ni melibatkan beberapa orang lain...
Yang pastinya akan menunding jari kat aku...
Dan berkata...'Semua salah Aidil...'
Dan aku???
Bersalah tanpa dibicara...


Note : Kusut...satu tak selesai tambah lagi satu...


AAA

Tuesday, November 22, 2011

Oh hari ni cuti...

Oh semalam Malaysia menang emas untuk bola sepak...
Tahniah skuad harimau muda...aum aum...
Tapi korang kene kerja kan...takde cuti peristiwa kan???eh tapi Johor cuti...huhu...
Hari keputeraan Sultan kitaorang...Daulat Tuanku...
Eh korang tu...buat apa baca blog???pergi kerja sana...hahaha...


Note : Mari round bandar Jb...


AAA

It's been a while...

Since that day...
Tak sangka kan...sangat sangat tak sangka...
Lepas apa terjadi...di antara kita dulu...
Dan aku masih bersyukur atas keputusan yang aku buat suatu masa dulu...
Kadang kadang kita menyesal dengan masa silam...
Tapi itu adalah pengajaran untuk masa hadapan kita...
Dan untuk aku...masa hadapan aku...
Aku yang tentukan...
As for you...
Good luck for your future...
And thanks sebab ajar aku satu perkara...
Never trust anyone even your best friend...


Note : So sekarang faham kenapa aku suka bertindak kejam sekarang???And please stop sms me and asking why...It's annoying...



AAA

Saturday, November 19, 2011

Di sini by Z Ahmad...


Like page dia kat sini ---> Z Ahmad

Biarlah aku tak bahagia...
Asalkan kau gembira...
Dalam hidupku...
Penuh pancaroba...
Biarkan aku masih lemah...
Asalku tak mengalah...
Walaupun hidup...
Ada titik noktah...

Lirik ni memberi inspirasi...bagi yang memahami...


AAA

Can't wait...



Sumpah cantik...kene belajar mode camera dengan lebih terperinci ni...SITU!!!Tunggu aku!!!


Note : Sekarang kat mana aku simpan kotak camera tu???nak cari manual book...hahaha...


AAA

Thursday, November 17, 2011

Versace for H&M...

So korang...ni dengan gigih aku menaip ni...penat tak hilang lagi tapi bedal jer...pasal H&M Versace collection ni mula mula kat web tulis launch 16hb kat Singapore...lepas tu 17hb lak...jap lagi 19 lak...so untuk kepastian apa perlu di buat??? call terus H&M Singapore...hahaha...and staff dia confirmkan its on 17hb...so aku dengan gigihnya balik kerja pukul 3ptg 16hb terus masuk Singapore...semua sebab apa???teman kan kawan baik aku yang sorang tu...kalau tak memang tidak lah aku nak pergi yer...aku kan tak suka tempat ramai orang...hahaha...


Sebelum masuk Singapore late lunch/early dinner dulu kat City Square...makan kenyang kenyang sebab kita tak tau apa akan jadi kan...hahaha...



Sampai je Singapore terus naik mrt dari Kranji straight ke Somerset...turun mrt teruslah kitaorang berlari lari anak mencari H&M...hahaha...hati berdebar debar sebab takut q dah panjang...jap lagi sampai je depan H&M and tgk q terus lah kitaorg terlompat lompat...sebab q x sampai 20 orang...hahaha...terus kitaorang letak beg and duduk rehat...haha...kepenatan berlari lari anak kan...kitaorang berborak dengan orang depan kitaorang and orang belakang kitaorang...semua orang baik and ramah ramah...lepas dah lama borak borak baru kitaorang tau orang yang 3 orang first dalam q tu adalah maid...sentap je...boss diaorang siap print gambar and bagi saiz baju so diaorang memang tau apa nak dibeli untuk boss diaorang...hahaha...


Yang paling best kitaorang beratur betul betul depan window display Versace...hahaha...haruslah 13 jam menatap window display tu...sambil borak borak tu macam macam informasi kitaorang korek rahsia...pasal artis...pasal club...hahaha...ye lah...kitaorang suffer together so kitaorang share lah the moment bersama...kalau nak pergi toilet or beli makan pun budak depan or belakang jaga q kitaorang...btw depan kitaorang manager Topshop...hahaha...dengan gigih dia amik leave untuk beratur...and belakang kita budak perempuan yang super sweet...dia beratur sorang sorang sebab kawan dia semua tak nak teman...kawan dia cakap dia gila...hahaha...boyfriend dia datang malam bawak makanan pun cakap dia gila...hahaha...sebab  beratur nak beli dress...oleh sebab malam masih muda maka boyfriend angkut kawan dia siap bawak game scrabble lagi...hahaha...tapi ramai yang dalam q tue bawak laptop bagai...semua ada so tak bosan...hahaha...

And masa kitaorang keluar cari makan sempat pulak kawan aku tu singgah Sephora...nak beli Hello Kitty nya  brush set...tak boleh blah...aku dari lapar sampai dah kenyang angin sebab teman dia kehulu ke hilir...hahaha...nak buat macam mana...kawan baik aku perangai dia memang macam tu...tak leh nak ubah...redha je lah...


Ni adalah magazine yang wajib ada...sebab apa???Diaorang publish q tips and semua benda yang perlu dibuat untuk shopping kat H&M esok...



Dengan gigih baca and hafal...diaorang siap letak layout kedai kat bahagian mana Versace Collection tu diaorang akan display...and rules tentang colour coded q system...


So sangat lah berguna magazine ni...hahaha...terima kasih 8days...hahaha...


Tips no 8 - Buy first decide later...read as buy as many you can...if you dont want then sell it in Ebay...hahaha...and my friend really follow this tips...hahaha...semua dia nak beli...

Tips no 9 - Fokus...ni kawan aku fail nak ikut...hahaha...

Tips no 10 - Dont give up hope...read as tayang paper bag tu lepas bayar...and buat runway kat orang yang tengah q nak masuk store...hahaha...jahat kan...


So around pukul 12 midnite staff H&M mula pass goodie bag untuk semua yang q...tapi mcm tak byk sgt so yang latecomer semua x dapat...and dalam bag H&M yang cute tu ada air vitamin yang sangat diperlukan awal pagi...roti jepun yang super sedap dan kinder bueno...hahaha...seronok makan coklat mahal...hahaha...


Around 2 am semua dah senyap...dah takda topic nak borak and mostly laptop dah habis batery...so buat apa lagi???tidur jom...comel kan kitaorang tidur berderet macam tu...hahaha...and masa ni baru ada 2 line q...


Pagi menjelma dan masanya hampir tiba...hampir 13 jam beratur semua orang bersemangat...staff H&M dah start pass colour code card and braclet...and since kitaorang adalah yang terawal so kitaorang dapat warna merah and our time slot is 8.05 am to 8.15 am...hahaha...20 first customer yang masuk store..


So semua dah ready???Press semua ada...


And staff dalam store pun dah ready???Boss H&M pun ada...press semua ada merata rata...


Ok we are so ready...


Beratur and dengar taklimat sikit...and go!!!masa dia bukak je gate terus kitaorang berpisah...follow our game plan...hahaha...aku pergi bahagian men and kawan aku pergi bahagian ladies...10 minit rupanya panjang masanya yer...aku siap pusing pusing tak tau nak amik apa lagi...semua yang plan nak amik dah amik...siap yang tak plan pun amik jugak...hahaha...jap lagi aku pergi cari kawan aku tgk dia tengah belek belek...mana sempat belek belek...amik je semua lepas tu baru decide nak beli ke tak...ingat tips no 8!!!haha...


Fashion book???tak payah beli...google je kat internet...hahaha...


Ni kitaorang dah keluar dari kawansan Versace...tengah belek mana nak beli or tukar size...tapi rasanya kitaorang reject jaket and seluar je kot...yang lain beli terus...hahaha...and cashier H&M super nice...pandai diaorang buat aku ketawa pagi pagi tu...and kesian kat diaorang...sebab tak dapat beli collection tu...sebab rules diaorang tak boleh book or reserve untuk diri sendiri...so bila diaorang scan barang je semua go ahhh...jeles dgn u...ohhh...i hate u for this...hahahah...


So dah bayar terus keluar and cari seat nak duduk...macam masuk marathon 10km rasa penatnya...hahaha...so tu semua paper bag barang kitaorang...macam orang gila kan...orang yang tgh q tengok muka tak puas hati je...hahaha...sapa suruh korang feeling feeling datang pukul 7am...aku tunggu dari 7pm kot...time nie terus kitaorang buat tips no 10...hahaha...


Oh this is mine...penat lelah teman orang berbaloi bila kita shopping orang lain bayar...hahaha...


Wah apakah didalam itu...hahahaha...akan di show off tak lama lagi...so setelah penat beratur...tahan kencing...selama 13 jam maka penat lelah itu hilang lah jugak bila tengok muka kawan aku yang tak berenti senyum sebab puas hati...kan dulu aku dah cakap...jahat or bimbo macam mana pun ko...ko tetap kawan aku kan...ko mintak tolong aku tolong...kan kan...terima kasih sebab janji nak belanja makan and karok...tu nantik aku claim bila aku free...hahaha...so semua orang baca ni Nizam cakap nak belanja karok and makan...hahaha...


So that leave us with 2 happy and satisfied customer...


Note : Picture barang yang dibeli tak sempat nak snap...hahaha...nanti rajin akan diupload sepantas kilat...


AAA

Demi Fashion!!!

Haha...semalam aku pergi Singapore je...hahaha...entry semalam macam whatever...hahaha...k bye...


Aku confirm ramai tau pasal ni kan...And since aku macam agak stress so aku kene paksa decide nak teman kawan aku buat kerja gila...ye korang...di kala korang tengah baca entry ni sambil bersarapan yang enak enak...aku dengan kawan aku tengah berjuang mati matian menolak dan berebut dengan warga warga kota singa yang dahagakan sentuhan mewah Donatella Versace pada harga murah...murah ke???

Berbaloi kah aku tidur dan merempat di negara orang demi memenuhi impian kawan aku nak berangan macam JLO pakai Versace???Kesejukan di malam hari...dan cuma bersandar pada dinding butik H&M...Kelaparan dan terpaksa menahan punci kencing dari menitiskan airnya...adakah semua ini berbaloi???Esok balik dari Singapore aku cerita...

Oh untuk yang tak tau pulak...sekarang di H&M Singapore telah dilancarkan koleksi Versace...pada harga serendah SGD 40 kot...so apa lagi korang...datang sekarang...I mean sekarang!!!store bukak pada pukul 8AM 17 NOVEMBER 2011...so kalau korang gerak SEKARANG dari JB mungkin sempat beli apa yang tinggal...hahaha...


Note : Aku tak gila fashion...tapi aku peka fashion...gituh...


AAA

Wednesday, November 16, 2011

First step???

Oh aku buat kerja gila ni...sejak dua menjak ni aku stress jer...sekarang tetiba aku dah kat luar negara...balik keja tadi terus pergi...begitu senang aku buat pilihan???hahaha...
Malaysia tunggu aku pulang...


Note : Kalau xde push x jadik ni...


AAA

Tuesday, November 15, 2011

Stress!!!


Bila aku ada masalah aku tak suka cerita...sebab pada aku kalau aku cerita kat orang lain bermakna aku dah susahkan orang tu...dan aku tak suka susahkan orang...tapi kadang kadang aku terlepas cakap...ada juga aku mengadu...tapi bukan selalu...sebab aku memang dah tak de tempat mengadu...dulu aku kalau aku ada masalah aku balik rumah aku mengadu...sekarang aku nak mengadu kat siapa???Simba je dengar cakap aku...tu pun kene rasuah dia dengan friskies...baru dia duduk depan aku dengar aku bebel apa...hahaha...

Sekarang memang banyak masalah...dan banyak benda yang perlu difikirkan...aku rasa ada jugak 2 3 benda yang aku buat sebelum ni adalah keputusan yang salah...tapi aku kene tunggu dulu sebelum betulkan balik...

Aku nak pergi tempat dalam gambar tu...tapi aku tak nak bagitau kat mana tu...aku tak nak orang tau aku kat mana...yang penting aku nak tenangkan fikiran...dan balik dari situ aku akan buat keputusan yang besar...mungkin???tah lah...aku rancang tapi Tuhan yang tentukan...dan tahun depan jugak aku nak buat satu benda yang aku tak fikir aku nak buat sebelum ni...ada sorang kawan aku inspired aku...setiap kali dia balik aku yang excited...aku nak dengar cerita dia...apa yang dia buat...apa yang dia makan...hahaha...aku suka makan kan...

Aku rasa entry nie merepek...mungkin sebab aku stress...over...gedik...eh pergi mam...blog aku...k bye...


Note : Aku serious nak pergi...SITU


AAA

Thursday, November 10, 2011

Selamat malam...

Lately memang takda mood nak update...plus banyak masa habis buat research...so no update sampai research settle...and mood datang balik...


And lately jugak lagu ni jadi lagu peneman tido...suara en mimpi nie...membuai...hurm...buat aku rindu kat sayang aku...


*blog en mimpi...antara terbaik...

Note : Hurm...berjauhan itu ujian...


AAA

Tuesday, November 8, 2011

Penentu mungkin???

Lagi 17 hari...plan A batal...makanya plan B berjalan...
Tapi bukan aku yang buat plan B...
So aku tak pasti apa plan nya...
Mungkin keluar daerah...
Atau keluar negeri...
Yang pasti belum sampai keluar negara...
Masa itu dihabiskan bersama...
Untuk mengenali satu sama lain...



Note : Mungkin kah dia???


AAA

Salah hantar...

Pernah tak korang nak ngumpat orang...
Tapi korang terhantar msg tu kat orang yang korang nak ngumpat tu...
Aku pernah yer...
Yang paling sadis orang tu buah hati aku...
Dan dan tu jugak kena soal siasat...
Hahahaha...
Padan muka aku...


Note : Lepas ni mengumpat tak guna nama...hahaha...


AAA

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya!!!

Esok raya haji...so semua orang feeling feeling beraya...tapi raya ke aku???sekarang sedang gigih download movie/download lagu/main game/sms skandal/tengok tv bekerja...esok pun kerja jugak...hahaha...*ketawa sambil buat muka tak ikhlas...


Note : Macam sunyi sikit tahun ni...kenapa ek???


AAA

Friday, November 4, 2011

Are you ready November???

Because I'm going to fill you with suprise..



Note : I heard wombat calling...hehehe...


AAA

Thursday, November 3, 2011

Mimpi...

Bila dia muncul dalam mimpi...
Ibarat mendapat keyakinan...
Yang dia pilihan terbaik...
Dari menghargai seadanya...

Tapi bila dia muncul dalam mimpi...
Membuatkan keputusan dulu diragui...
Setiap minit bersama...
Terasa sangat bahagia...


*Terjaga dari tidur...hampeh lah budak 2 orang ni...


AAA

Wednesday, November 2, 2011

Gossip...

Sumpah tak tau nak buat apa...semua benda perlukan timing yang betul...takkan nak tanya tiba tiba kan...kepercayaan itu masih ada cuma semakin berkurangan...bersabarlah Aidil...bersabarlah...

Kalau betul gossip itu benar lagi terbukti...habislah...habislah...semua pakat ramai ramai pergi hospital eh...


Note : Antara ujian terbesar...InsyaAllah semua selamat...


xoxo
Gadis umpat...


AAA

November Babies...


Happy Birthday siapa yang lahir bulan ni...hope korang have fun and had a blast...cheer...


AAA

Tuesday, November 1, 2011

Terima kasih...Oktober...



Sebab mengajar aku pahit manis persahabatan...

Sebab mengajar aku erti rindu dan kesabaran...

Dan mengajar aku erti penyesalan...



Note : Aku bersabar...aku mengalah...itu memang style aku...


AAA 

Ding Dang...

 Entry ini khas untuk En Hidney...sebab dia ngidam nak benda ni...hahaha...kepada En. Hidney sila OREN sekarang...hahaha...


Semua kenal jajan ni kan...dulu harga dia 5 posen jer...skang sehengget sekotak...


Reka bentuk kotak tak berubah...warna pun masih sama...maskot binatang biru yang ala ala Doreamon bertelinga pun masih ada...


Dalam pun masih macam dulu...dapat coklat yg ada biskut dalam dia bape ketul dan mainan ala kadar tapi memberi kepuasan maksimum kepada kanak kanak berumur 12 tahun ke bawah...


Oh mainan tu lepas di cantum jadi hanjeng sekor...hahaha...tapi kenapa tah aku sikit punya excited masa pasang puzzle tue...terasa macam umur 8 tahun balik..hahaha...*sila abaikan jejari tak runcing itu...


See En. Hidney...benda ni ade jual lagi lah...kilang Kinos yang buat...takde kat Tesco sila cari di Jusco...hahaha...nak tak nanti sy pos dari Jb...hahaha...


Note : Coklat tue x sedap wei...aku makan seketul je yang lain di semadikan di tong sampah...


AAA