POWr Instagram Feed

Thursday, October 29, 2015

Phobia.


Siapa kat sini ada phobia...tak kiralah phobia apa pun...angkat tangan sikit nak buat bancian...hahaha...well aku dengan kbsm aku semua ada phobia tersendiri...oh btw kbsm tu kawan baik sampai mati...lol...meh aku senaraikan phobia kitaorg...

Arif - Claustrophobia...
Takut tempat sempit...naik lif ke masuk bilik kecik macam stor ke...nanti dia panik...kadang kadang kelakar tapi kesian pun ada...jahat kan aku...hahaha...

Aku - Coulrophobia...
Takut kat badut...hahaha...omg I hate clown walaupun aku macam badut...kalau aku nampak badut kat shopping complex bagi belon kat budak budak aku jalan jauh jauh...selalu aku terbayang tetiba dia senyum lepas tu keluar kapak...ish...dah lah ada prank yang badut bunuh orang...bencilah...lagi aku takut nampak badut lepas tengok video tu...

Shahrul - Malaysiaphobia...
Hahaha dia ni kalau ada cuti je merayap pegi holiday oversea...hahaha...tempat best best lak tu...so kitaorg kategorikan dia phobia kepada Malaysia...hahaha...

Farhat - Herpetophobia...
Takut cicak...hahaha...sumpah wei dia paling benci cicak...ada sekali dia nampak ade cicak kat cermin depan kereta dia...dia berenti tepi jalan pastikan cicak tu keluar dari kereta dia...hahaha...lepas tu kalau dia nampak cicak kat rumah dia akan spray cicak tu dengan shieltox sampai setengah botol...hahaha psycho habis...

Farhat - Lachanophobia...
Hahaha nampak tak dia penakut...yang ni takut sayur...memang dari kecik tak makan sayur tapi badan besar tinggi bagaikan johan...kalau pergi makan kat kedai dia akan order tak nak sayur...kalau ada sayur dia pulang balik makanan tu...berapa kali gaduh kat mamak sebab mamak kan macam semua boleh tapi dah siap semua tak boleh...hahaha...paling dia benci sayur kotak kotak tu...yang campur jagung lobak kacang pis tu...hahaha...anti gila dia kalau nasi goreng ada benda tu...

So apa phobia korang...ke takde???meh senaraikan sikit hahaha...


Till then...buhbye

Tuesday, October 27, 2015

Adele - Hello

Sumber picture from google jah...
Siapa dah tengok Adele punya comeback...gila babeng satu malam bape million orang tengok video clip dia kat youtube...comeback dia berjaya sangat...video clip pun meletop classic tapi tak menahan makeup shading dia...hahaha...

Btw bila dengar lagu Hello tu konsep dia sama macam Someone Like You dulu ke...ke aku je fikir macam tu???ala ala dia masih mengharap kepada kekasih lama...hahaha...

Hello, it's me...
I was wondering if after all these years you'd like to meet...
To go over everything...
They say that time's supposed to heal ya, but I ain't done much healing...

Hahaha kan bila baca lirik dia balik ala ala lagu ni tetap untuk ex bf dia yang dulu...tak puas puas nak kaut keuntungan dari kisah cinta dia yang tak menjadi tu...hahaha...move on Adele move on...


Till then...buhbye

Sunday, October 25, 2015

Kene prank di J.Co...

J.Coffee...
Last few week aku pergi teman Shahrul cari barang kat KSL so lepas dah cari barang lepak jap kat J.Co...kopi dia harga dah nak separuh Starbuck tapi rasa ada yang sedap ada yang macam kureng sikit...aku minum flavour yang sama kat Indonesia sedap gila tapi kat Malaysia macam kureng...mungkin resepi tukar or budak kat Malaysia salah buat...hahaha...

Yang Shahrul sibuk nak donut so dia pergi beli tiga ketul...satu tu flavour baru warna pink siap ada kelapa kering atas dia...nampak macam menarik walaupun aku tak suka strawberry...then Sharul gigit sikit lepas tu dia buat muka pelik...dia cakap rasa kelakar lepas tu dia suruh aku rasa...aku pun gigit lah sikit...omg tak sedap langsung...hahaha terus aku pusing toleh kiri kanan cari hidden camera ke apa...aku siap cakap kat Shahrul 'weh macam kene prank weh...rasa dia macam apa ni...'kepala otak macam tak boleh register tu flavour apa...dah lah donut dia keras...rasa macam makan Dunkin Donut ok...keras dan pelik...hahaha...ampun Dunkin tapi tu realiti...hahaha...

Nasib baik ada lagi dua flavour yg normal...hahaha...so boleh hilangkan rasa pelik dalam mulut tu...sumpah rasa terkejut sebab donut dia semua keras...tak sure mungkin hari tu budak buat donut salah resepi or donut dia memang dah tak sedap...padahal dulu beratur beriya nak beli J.Co masa dia baru bukak kat Malaysia...hahaha...

Teringat cerita donut Shiela Rusly tu...hahaha...donut sangat...last last laki dia yang donut...k bye...hahaha...


Till then...buhbye

Friday, October 23, 2015

Good bye...

May '13 - Nov '15...
Semoga semuanya berjalan dengan lancar...amin...

Till then...buhbye...

Monday, October 19, 2015

Yuna live in Malaysia 2015

Yuna Live in Malaysia Oct' 15...
Last month kbsm aku Farhat call and suruh apply cuti 16hb...dia suh datang KL ada hal katanya...so aku pun apply cuti siap book hotel bagai...padahal dia suruh tidur rumah dia...hahaha...nampak sangat ada aku ada agenda lain...lol...aku tanya ada apa je kene datang KL dia cakap datang je jangan banyak tanya...aku pun ok fine...tak nak tanya  lagi...tapi jari google '16 October Kuala Lumpur' terus keluar konsert Yuna...aku pun macam eh Farhat nak bagi tiket pg tgk Yuna ke???hahaha...excited dah ni...

Awal bulan 10 tetiba ada surat sampai kat tempat kerja aku...bukak je ada kad birthday dengan photostate tiket konsert Yuna...aku dengan collegue keja aku siap lompat lompat happy macam dia dapat pergi sekali...hahaha...rupa rupanya Farhat dengan Arif share belikan aku tiket konsert Yuna as birthday gift...wah terharu sangat...aku dah siap nak blog dah time tu tapi tetiba terfikir nak kenakan Farhat...omg jahat gila aku ni orang bagi hadiah orang tu kene prank balik...hahaha...

Esoknya Farhat call tanya ada dapat surat dia tak???aku cakap xde...siap marah dia kenapa hantar kat tempat kerja...mesti supervisor aku buang...hahaha...setiap hari dia call tanya sampai aku pergi KL...hahaha...matilah dapat dosa kering fitnah supervisor aku...hahaha...yang Farhat dah risau takut aku tak follow dress code lah apa lah...padahal aku dah siap google semua dah...hahaha...

16hb aku gerak pergi KL pagi...sampai terus check in hotel lepas tu pergi KLCC awal supaya lrt tak sesak...pintu hall bukak pukul 7pm tapi si Farhat dengan Arif tak sampai lagi...aku siap makan siap jumpa kawan aku kerja kat KLCC tu siap window shopping bagai...around 7.30pm Farhat call cakap tunggu depan Guardian sekarang...nampak je dia terus bagi envelope...aku bukak tengok tiket konsert Yuna...terus berpura pura 'omg omg kita pergi konsert ke omg omg...' hahaha macam harem depan Guardian berlakon...lepas tu Farhat cakap 'ok dah now run...' sebab dah lambat...hahaha...dah lah Plenary hall tu hujung dunia...azab aku berlari lari anak ke sana...yang Arif takde kabar berita...hahaha...

Sampai hall orang tu cakap show start pukul 8.30pm...kitaorg call Arif tapi dia cakap dia stuck dalam jem dah takde mood nak pergi...tapi kitaorg paksa juga datang walaupun lambat...masa nak masuk kitaorg tinggalkan tiket dia dekat kaunter jual cd Yuna hahaha...masuk je Noh Salleh nyanyi 3 lagu as opening...letop lah suara dia tapi lagu dia ada yang aku suka ada satu tu macam nak tertidur...dah lah aku penat gila...hahaha...Noh dah habis nyanyi nampak Arif baru sampai...hahaha...Arif duduk je kat seat dia cakap 'Ok you may start the show' and Yuna terus keluar ke stage...hahaha...timing meletop sangat...terus semua jerit macam orang gila nampak Yuna dengan baju batu batu permata dia tu...

Overall konsert Yuna sangat happening dengan crowd yang sporting...siap bangun joget menari bagai...macam pergi clubbing dengan hijabista...hahaha...tapi rasa macam sekejap sangat tetiba dah habis...kitaorg nyanyi reramai siap menari semua...enjoy gila masa tu...

Habis je konsert nak pergi makan so decide lepak Rasta TTDI...tapi malam kan jalan byk tutup sebab mrt construction tu...habis berpusing pusing aku dengan Farhat...yang Arif siap balik rumah salin baju dah sampai Rasta siap order kan makanan siap siap...hahaha...so lepak borak borak then balik hotel...konon ada agenda lain kat hotel...lepas mandi aku pegang phone terus tertidur sampai pagi...hahaha...

So aku nak ucap thank you bebanyak kat kbsm aku Farhat dengan Arif...korang banyak bersama aku susah senang...tak terbalas rasanya jasa jasa korang berdua...hah feeling tak hahaha...matilah Farhat bagi hint ada konsert Siti nanti...tapi birthday dia dah lepas camne tu???hahaha...

Till then...buhbye...

Tuesday, October 13, 2015

Bagaimana muzik menceriakan hidup anda???


Begitulah tajuk entry ala ala perbincangan ilmiah tapi hakikatnya nak share cerita bodoh je...hahaha...harap bersabar...but still...did music menceriakan hari hari korang tak???untuk aku sekarang dah start guna lagu latar dalam banyak perkara...ni semua sebab salah sorang kawan aku yang namanya dirahsiakan tapi dia baca blog ni...hahaha...sejak dia start guna lagu latar dalam hidup terus semua berjangkit...hahaha...faham tak lagu latar tu macam mana???ala ala korang tengok drama part sedih tetiba keluar lagu sedih...part happy keluar lagu happy...hah camtu lah lebih kurang tapi kawan aku nyanyi live...ko rasa???hahaha...

Part epic lagu latar dia masa dia cerita pasal budak yang dia suka tapi budak tu main tarik tali dengan dia ala ala nak dia balik...confuse kan???kisah cinta dia memang ala ala tragik/komedi/romantik...kadang kadang tak faham nak terangkan...hahaha...ok back to main point...tengah dia cerita tu dia cakap nak suruh budak tu biarkan dia sendiri jangan kacau dia lagi...korang tau dia buat apa???dia tepuk meja terus dia nyanyi 'biarkanlah....biarkan aku hidup sendirian - Ajai/Krisdayanti - Hati ini telah dilukai' terus aku gelak macam apa...hilang simpati semua...sejak dari tu banyak lah lagu keluar...

Pastu berjangkit kat orang lain...aku tengah jalan jalan cuci mata kat pasar karat nampak orang elok...terus terkedu...member aku perasan terus tanya...'kenapa wei???' aku jawab 'aku lihat dia disana...aku ingin mendekatinya - Aina Tasneem - Aku suka dia' sambil tunjuk orang elok tu...terus kene maki eh dengan kawan aku...hahaha...kalau tetiba jumpa orang elok yang sangat sangat terus keluar 'kini aku jatuh cinta...semua tentang kamu - Iamneeta - Jatuh cinta ' hahaha...

Paling aku suka bila kepala otak macam automatik jumpa lagu apa nak keluar time tu...hahaha...dan automatik juga terus terasa macam dunia gelap cuma ada satu spotlight tgh suluh kat aku dan keluar lagu part chorus...matilah berangan...hahaha...dah macam cerita Glee dah...cuma takde cheerleader kat hallway dengan kene simbah slushie jer...hahaha...so korang kene lah start menceriakan hidup korang dengan lagu lagu...dapat lagu epic yg oldskol lagi meletop...lagu Mariah Carey ke...Whitney Houston ke...Siti Nurhaliza ke hahahah...


Till then...nyanyi dan hayati...


Sunday, October 11, 2015

Misteri gambar lama...

Bandung...Oktober '15...
Hah cuba korang klik gambar untuk tumbesaran...tengok kat gambar atas kepala katil tu...scary ke tidak tu...hahaha...tak faham aku kenapa kene letak gambar gambar pra sejarah macam tu dalam bilik...paling tak tahan orang kat balkoni tu...ala ala tengah menjengah siapa tidur atas katil tu...kawan aku datang lepak bilik pulak mulut cabul...dia cakap bayangkan kau tengah ehem ehem terpandang kat gambar tu pastu tengok orang kat balkoni tu buat tangan macam 'oh notty eh'...macam sial wei...hahaha lepas dia cakap macam tu setiap kali aku naik katil aku tak pandang pun gambar tu...hahaha...scary...tapi nasib baik setiap pagi aku bangun tidur aku tengok orang tu masih kat balkoni...kalau tetiba dia dah turun ke laman...hurm memang tak cukup tanah aku lari pergi reception...hahaha...

Till then...buhbye

Friday, October 9, 2015

Akward moment in whatapps group...

29 September 2015
Cousin 1 : Happy birthday cousin 14...
Auntie 3 : Sanah Helwah anak buahku...
Cousin 4 : Woi happy birthday woi...
Cousin 16 : Semoga panjang umur abang sepupuku...
Uncle 5 : *Share bacaan doa
Auntie 1 : Nanti kumpul kita buat makan makan tau...

3 Oktober 2015
Cousin 4 : Hoi happy birthday gemuk...

4 Oktober 2015
Cousin 6 : Sapa sapa nak beli cadar murah bagitau kita lah yer...
Auntie 3 : Ada design apa je???
Cousin 2 : Berapa murah tu???
Uncle 5 : Membazir amalan syaitan *share bacaan doa dan hadis...


Hurm...nampak tak nampak tak???padahal sebelum tu siap share video kucing menyanyi sampai part aku sorang je wish...takpe takpe...aku sedar aku ni sapa...


Till then...buhbye



Wednesday, October 7, 2015

While in Bandung...

Bandung...Oct'15...

Why Bandung???
Sebab aku selesa dengan Bandung...aku suka cuaca dia...aku suka orang dia...aku suka area area kat Bandung...main reason aku pergi trip ni sebab nak release stress...nak rehat sebab past few month ni aku rasa macam haram sikit perasaan aku so kalau pergi tempat baru nak kene buat research semua...aku malas...hahaha...plus aku ada kawan kat Bandung so boleh jumpa diaorg lepak lepak...

Where do I stay???
Aku stay kat Summit Siliwangi Hotel Jl Seram...hahaha serius kalau malam pergi depan hotel faham kenapa nama jalan tu jalan seram...tapi aku rilex je kol 4 pagi jalan kaki pergi Mc D...hahaha...aku suka area ni sebab easy access...belakang hotel ada Bandung Indah Plaza...jalan sikit ada factory outlet yang berderet deret tu...ade KFC dgn McD 24 hours...ada distro jual tshirt hipster...apa lagi???hurm pendek kata duduk area ni senang...jalan kaki je...hahaha...

Where do I eat???
Banyak tempat makan yang aku pergi...Richeese Factory dengan Dairy Queen kat Paris Van Java...Es Teller 77 dengan JCo kat Bandung Indah Plaza...Nasi Goreng Mafia kat area Dago...makan kat food court Riau Juntion...segala jajan biskut roti aku beli kat Indomaret...hurm...banyak rupanya aku makan...hahaha...satu yang aku boleh suggest korang pergi makan makanan yang takde kat Malaysia...hahaha...Jco tu ada donat yang tak sampai Malaysia lagi tau so wajib makan Jco kalau pergi Indonesia...hahaha...McD pon ada perisa sundea yang takde kat Malaysia...

Where do I hang out???
Aku lepak Mc Cafe dengan KFC Coffee...hahaha...Mc Cafe tu sebab kawan aku pemalas asyik nak jumpa situ je...KFC diaorg ada coffee macam Mc Cafe...sedap and murah jugak...lepas tu ada lepak kedai kedai kopi hipster ni semua...bersepah kat sana...google je tempat nongkrong anak muda...hahaha...selain dari tu aku lepak bilik tengok movie alih bahasa je...hahaha...kata nak rehat kan...

Whom do I meet???
Selain aku jumpa kawan kawan aku yang memang asli Bandung...aku adalah gatal bukak apps gambar beruang tu...hahaha...terjumpa pulak orang Malaysia...hahaha...ok tu je boleh cerita sebab yang lain history...hahaha...

What did I learn???
I need to move on...I need to let go...I need to let loose...macam macamlah aku belajar...yang pasti aku banyak gila perbaiki diri aku sepanjang 3 hari kat sana...

So kalau korang tetiba nak pergi Bandung nak tanya pape tanya je...oh aku tak pergi berwisata kat gunung berapi bagai sebab dah pernah pergi dulu...hahaha...kalau nak tanya pasal tu pun tanya je kalau aku ingat aku bagi info...kalau tak sila google je...hahaha...gambar gambar boleh tengok kat ig yer...follow sekali hahaha...

Till then...buhbye

Monday, October 5, 2015

Kembali dengan pengalaman...


Hello hello orang kampung...aku kembali selepas bercuti beberapa hari...nanti nanti aku share benda menarik yang aku belajar masa aku bercuti tu...tapi aku tak buat entry tips bercuti eh...tu pergi blog Shin dia rajin bercuti...hahaha...yang pasti now aku stress free and happy...

Till then...buhbye

Saturday, October 3, 2015

Happy Birthday!!!


Well guys...you can sing birthday song to me now...hahaha...it's my birthday and this is a schedule post...hahaha...sebab aku mungkin tengah bersuka ria sekarang atau tengah tidur bila entry ni published...hahaha...tapi aku harap aku tengah bersuka ria lah...pakcik pakcik sangat tidur awal...hahaha...btw takyah teka umur aku sebab aku forever 25...boleh???hahaha...

Semoga dengan peningkatan umur tahun ni akan menjadikan aku lebih matang dalam menjalani hidup...dan dapat membahagiakan semua orang di sekeliling aku...InsyaAllah...semoga aku dikurniakan kesihatan dan kehidupan yang lebih baik...Amin...

Hari ni jugak birthday Shark kan...haha...happy birthday Shark...tak jumpa pulak kat hospital masa lahir kan...dah lah lahir tarikh sama...hahaha...semoga dikurniakan dengan kesihatan dan rezeki yang lebih baik tahun ni yer...study leklok...


Till then...celebrate!!!

Thursday, October 1, 2015

Hello Oktober...

Ranca Bali Tea Plantation, Dec'11

Aku otw nak pergi airport ni...hahaha...hopefully perjalanan lancar dan doakan aku selamat sampai ke destinasi yeah yeah ye korang...dan juga selamat pulang ke tanahair...and hopefully flight takde delay ke apa ke...maklumlah jerebu kat JB ni teruk bebenor...kang ada yang aku bersilat kat airport nanti...wah tak sabarnya nak menikmati bulan Oktober ni...aku dah set mood baik punya untuk sebulan...semalam cuti so aku tidur mati sehari...stress aku semua dah boleh control...xde perasan nak tumbuk muka orang lagi...akan aku pastikan bulan ni bulan paling happy...kalau ada orang cari masalah dengan aku bulan ni siap dia aku bagi dia kat pondan amukan hari tu...hahaha...


Till then...buhbye...