POWr Instagram Feed

Thursday, March 31, 2011

150 juta by Fynn Jamal...


Untuk kali keseratus lima puluh juta...
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama...
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”...
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”...

Di seratus lima puluh juta kali itu...
Di depan semua engkau tarik tangan aku...
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu...
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu...

“Dia mungkin bengis seperti singa”...
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”...
“Dia mungkin keras bila bersuara”...
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”...

“Aku lagi kenal dia”...

Dah lebih seratus lima puluh juta kali...
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi...
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi...
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi...

Di setiap seratus lima puluh jutanya...
Aku pun dalam hati semacam tak percaya...
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja...
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata...

“Saya mungkin baran tak kira masa”...
“Tapi saya tahan kalau yang salah saya”...
“Saya mungkin saja keras kepala”...
“Tapi saya manja bila kita berdua”...

“Saya kenal sayang saya”...

Buat apa dicerita...
Bahagia kita rasa...
Biar tak dipercaya...
Peduli orang kata...

Baju ronyok tak apa...
Asal pakai selesa...
Berkilau tak bermakna...
Kalau hati tak ada...

Aku lebih bengis dari sang naga...
Tapi bisa nangis semata demi cinta...
Suaraku keras tak berbahasa...
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada...

Aku mudah baran tidak semena...
Mana boleh tahan angin cemburu buta...
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala...
Aku punya manja, kau saja boleh rasa...

Rahsia kita berdua...

Wednesday, March 30, 2011

Saya masuk contest Dianbizzcorner...

Woot woot...saya tengah melangut kat facebook tetiba one of my friend update this link kat wall die...huhu...ape lagi...saya pantang nampak contest contest yang melibatkan vacation nie...saya confirm akan gigihkan diri untuk join...walaupon rezeki kemenangan tak pernah nak menoleh ke arah saya...
( T.T ) sedih kan...huhuhu...


Contest nie senang je wei...kalo korang tak masuk memang rugi...hahaha...syarat syarat die kat bawah nie...

1. Be Dianbizzcorner & Just's shoppe follower.

( dah follow dah 2 2 blog...)

2. Post an entry with the banner. In your entry, tell me about your dream Holiday not more than 10 words, with a candid picture of your pass holiday with family or loved one.

( nie pon dah buat...)

3. Banner must be place at the sidebar and linked to this entry.

( nie pon dah...)

4. Comments this entry with your permalink.

( dah komen dah...hahahah...sambil gelak puas hati...)


Senang je kan...saya rase lah boss blog tue memang baik hati and ikhlas nak bagi hadiah kat orang...hahaha...matilah ayat bodek gile kan...ape hadiah die???korang tgk le sendiri kat link yg saya dah letak tue...huhu...


Eh korang...ape tunggu lagi...gie lah join...esok due date die...hahaha...sempat lagik nie...kalo menang first price bawak saya gie jalan eh...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Holiday Love Contest with Dianbizzcorner...

Click pic for link...huhu...

"No journey's felt far with fantastic friends for breathtaking Sipadan."

Saya dan best friend saya Hazwan baru lepas main air laut...mase nie kat Mersing...huhu...kiteorg memang suka pantai...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, March 29, 2011

Header baru...

Amacam???cantik tak???saya suke giler...huhu...kepada orang yang buatkan header nie...terima kasih byk byk...u know who u are...sayang awak...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Earth hour JOHO style...

Akhirnya...walaupun tetap lambat sampai ke lokasi...sempat jugak menyambut Earth Hour...

Perkara wajib skang...pergi mane mane yg happening...mesti amek pic camnie...wakakaka...profile pic fb katenye...

Dan tanglong idaman ini...hanya kenangan jer...sebab tak sempat beli pon...dah abis...sentap...

Dan malam tue jugak ade show dari Aizat...kak Fynn Jamal dan Statik...btw kalo korang tak kenal sape Fynn Jamal n Statik...sila cari di youtube and listen to their music...one word...COOL...hahaha...saya suka lagu kak Fynn Jamal tue...

Oh nie pic bangunan kat Bukit Timbalan tue...grand kan...sambut kat KLCC???boringgg...kat JOHO jugak gempak...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Monday, March 28, 2011

Movie - Big Mommas Like Father Like Son...

Wakakakaka...amek korang belum review saya dah gelak...sumpah cite nie lawak k...sebelum tgk cite nie saya dah tgk cite Battle LA tue...so dari mood berperang...menyelamatkan bumi trus tukar mood gelak tak hengat dunia...pastu budak cina perempuan 2 orang sebelah kiteorg emo tgk cite nie...part part suspen die siap jerit jerit lagi...sgt tak boleh blah...

Cite nie kan pasal...hahahaahahhaha...jap gelak dulu puas puas...teringat je mesti nak gelak dulu...hahahaahahaha...ok ok...cite nie pasal Malcom tue tgh nak siasat pasal satu kes nie...pastu anak tiri die si Trent tue lak bleh nyibuk sampai org jahat nampak muka die...so nak selamatkan anak tiri die dari dibunuh n dlm mase yg same die nak cari satu flashdrive nie...die nyamar jadi Big Mommas kat all girls performing art skol...yg anak tiri die pon jadi gegirl jugak...sumpah lawak mase part dah sampai kat sekolah tue...
Part paling lawak mase final show tue...korang kene tgk cite nie...wakakakaakak...penat gelak jer...huhu...ok cite nie kalo tgk mmg tak rugi...kalo tak tgk rugi wei...hhahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Sunday, March 27, 2011

Movie - World Invasion : Battle Los Angeles

Korang dah tgk ke belum cite nie???hurm...boleh lah...x lah bosan sgt...hahaha...ari tue plan dgn sorang member saya nie nak tgk Big Momma pas die balik keje...tapi die balik kje kol 5pm...saya lak kol 3 dah tercongok depan cinema...so tanpa rasa ragu ragu...saya pon beli tiket cite nie dan tgk sorang sorang...huhu...rase cam loser kejap tgk movie sorang sorang...dah lah full house...terpaksa layan movie sambil layan fb kat hp...wakakaka...

Cite nie pasal alien...dan sebagaimana cite cite alien yg pernah wujud...x kan pernah alien itu menang betul tak???so cite pon cam tue...die pasal alien tetiba serang bumi sbb nak air...boleh gituh???pastu die x nak share air tue so die nak clearkan semua makhluk kat bumi nie...pastu cite nie pasal askar yg berjuang mati matian nak selamatkan bumi...bukan tetiba je orang awam jadi hero nak selamatkan bumi ok...dan sebagaimana cite cite alien lain...sebelum mencapai kejayaan...perlu lah ade 2 3 orang team mate mati kan...tipikal sgt...hahaha...but overall cite nie best lah...nak tgk tak rugi...tak tgk pon x rugi...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Saturday, March 26, 2011

Jumpe kami di sana!!!Cewah...

Orang JB mari ramai ramai ke Bukit Timbalan...kite meriahkan sane...dari siang dah ade aktiviti yer...dan jangan lupa jumpe kami di sane...kalo nampak kiteorg jgn segan tegur dan mintak sign yer...wakakaka...perasan artis sgt...

Baek punya JOHO siap buat tshirt lagi...tapi limited lah...dan berdasarkan pengalaman lalu...dan slalunya kiteorg slalu sampai lambat...confirm tinggal hanger jer...huhu...btw saya x nak beli pon...hahaha...

Ok nie nak beli...tanglung uols...mantap sungguh JOHO nie...korang kat lain lain tempat mampoo???hahaha...


Ingat korang!!!Jangan lupa tutup lampu pukul 8.30pm nanti...1 jam jer...Give earth a break...Faham!!!


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, March 25, 2011

Cancel weh...

Setelah diamati dan diteliti...tanglong semalam tue mcm berunsurkan pas...dan keadilan...hahahaha...dan saya bukan orang yg amek kesah sgt dengan politik...so saya buat tanglong baru...tadaa...warna biru yg tenang...corak ala ala awan larat...mantop!!!


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, March 24, 2011

Nak dekat dah...lagi sikit jer...

Wah...shadap tak shadap dah nak setahun dah...macam last week je rasenye kiteorg pergi menghirup udara segar dan kegelapan kat highway mase Earth Hour last year...nak terkenang kisah lalu click sini ---->Sini...hahaha...

So tahun nie kenelah plan baik punya bagi menebus kesedihan plan tahun lepas...hahaha...so kiteorg decide nak join JOHO nye event...hahaha...jalan selamat untuk sentiasa happy dan meriah...sebab JOHO kalo buat event memang gempak...lots of eye candy too...lalalala...

More info visit JOHO blog...gituh je buat iklan...hahaha...

Btw...sape yg tak tau earth hour tue ape memang sengal...kalo korang malas nak buat research...click kat sini...last year saya dah terangkan...huhu...last year dah buat tanglong tahun nie buat lagik...huhu...

Tadaa...cantik tak???di buat dengan penuh rase ikhlas tapi malas...yg penting ade...ko mampoo???hahahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, March 17, 2011

Movie - Mars Need Moms...

Ok korang...cite nie macam salah timing kuar kat wayang...wakaka...patut kuar time Mother's day gituh...tapi boleh lah...cuti sekolah kan...so mesti ramai budak budak nak pergi tgk cite nie...termasuk saya...huhu...

Saya macam confused sikit lah cite nie...pengajaran die mcm terbalik...hahaha...cite nie pasal sorang budak nie...Milo...ape mak die suruh buat die mesti buat walaupon tak ikhlas...pastu alien kat mars nak cari mak yg tegas...pastu dieorg tgk yg mak Milo nie kalo suruh ape je mesti Milo buat so die kidnap mak Milo...(so kalo kite ikut cakap mak kite mesti mak kite kene kidnap dengan alien...agaknya cam tue kot budak budak yg tgk cite nie fikir...ke saya je fikir cam tue???hahaha...) so mase mak die kene kidnap die pon kejar dan cube selamatkan mak die...klaka k cite nie...part yg org tak ketawa pon i ketawa...hahaha...korang pergi lah tgk...kalo korang tak gelak sgt makne nye korang hati kering...lalala...

Pastu alien alien die semua kelaka...lawak k cite nie...tak tipu...pergi lah tgk...pergilah...kalo tak mak korang kene kidnap dgn alien....hahaha...acah mak enon jer...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Wednesday, March 16, 2011

Movie - Beastly...

Ahh...kuar dari cinema terus feeling feeling...cite nie best lah...plus part part yg buat korang goes uhhh...ahhh...lazat...hahaha...

Korang nak saya review camne???hahaha...tetap tanye kan...meh saya bagi review ala kadar tapi mantap...

Cite nie pasal Kyle Kingston...die nie lazat handsome tapi sombong...pastu mase election ape tah...(maaf kurang menumpukan perhatian ketika itu...) die malu kan classmate die Kendra the Abra Kadabra...(read as witch...hahaha...) so Kendra yg jelita itu pun sumpah Kyle dgn curse yg cute tapi zalim...die berubah jadi makin hot hodoh then die kene cari sorang budak pompuan yg ikhlas mencintai die...gituh lah gamaknya story line cite nie...pastu die jumpe budak pompuan tue yg jugak classmate die then dieorg jatuh cinta then Kyle pon terlepas dari curse tue...simple je...xde lah korang berkerut kerut dahi nak faham jalan cite die...yang penting best and ade part part yg cute sgt...huhu...

Kendra the Abra Kadabra...

Tattoo bulan sabit tue mengghairahkan...hahaha...


So korang tunggu ape lagi...takkan nak tunggu dvd kuar kat pasar borong kot...silalah pergi ke wayang...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, March 15, 2011

Movie - Hikayat Merong Mahawangsa...

Ok takyah cite banyak...pergi tengok sendiri...jangan tak tengok yer...

Ying Ying...Ying Ying...(sambil geleng kepala...)


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Wednesday, March 9, 2011

Movie - Burlesque...

Hei korang...lame tak buat review and lame tak update kan...malas sangat nie...(sambil goyang goyang bontot macam Cristina...)btw...ari tue saya tgk cite nie...hahaha...walaupun dah agak lame...tapi tetap nak hapdate jugak...sbb movie nie best woh...terasa nak menari skali...kalo tengok dengan kawan kawan satu batallion boleh berjoget trus dlm tue...hahaha...meh sini dok dekat dekat...baca ini review...ala kadar punya...

Cite nie pasal Ali...die nie bercita cita nak jadik penyanyi...so die lari pergi LA...kat sane die terjumpa satu club nie...Burlesque...so die trus keje jadik waiter jer...pastu up sikit jadi penari...pastu up lagi jadi penyanyi sebab die kene sabo dgn sorang pompuan gedik nie...club tue mula mula ade masalah dgn bank tapi lepas tue die tolong tuan punya club Tess untuk memasyurkan Burlesque...hahaha...macam macam jadi tapi die tetap tabah...ditambah lak hero dlm cite nie hot...lagi lah cite bertambah hot...hahaha...lazat...simple je cite die...yg penting part nyanyi nyanyi semua best n mantap!!!

Said yum meeeee ramai ramai...lalalala...

Omg...nie lah star sebenar dalam cite nie...sumpah cantik kasut nie...nak satu...hahaha...


Ok korang...jangan tak tgk cite nie...(sambil goyang goyang bontot...)


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, March 4, 2011

Penat lah!!!


Arh...penatnye...minggu nie jadual lintang pukang...tak suka...penat...nak ponteng boleh???huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, March 3, 2011

Korang tengok Oscar???

Tahun nie kan host die James Franco dengan Anne Hathaway...sepatutnye rating naik di kalangan remaja...tapi jatuh lak...sebab pe???sebab 2 2 x leh host majlis besar yer...byk tersasul...n merepek...hahaha...better stick to acting jah...

Wah...nak kene tgk movie nie...The King's Speech...menang banyak so mestilah meletop kan movie nie...huhu...

Omg...nie pon nak tgk...Black Swan...Natalie menang best actress...woot woot...


untuk list penuh pemenang Oscar click sini...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Wednesday, March 2, 2011

Movie - I am no 4...

Movie lagi wei...amacam ari tue nye review...occay tak???korang pergi tengok tak movie tue???hahaha...nie movie baru nie...ari tue tgk dgn kawan baik...best woh...nak saya buat review pro ke review ala kadar???hahaha...kali nie tak nak buat review...huhu...malas...tapi di jamin cite nie best...x caya pergi lah tgk...part cuci mata pon banyak...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, March 1, 2011

Marvellous to March babies...

Sebelum terlupa kene wish terus...hahaha...Happy Birthday to korang yang lahir di bulan March...semoga panjang umur dan murah rezeki korang...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman