POWr Instagram Feed

Monday, February 29, 2016

Happy Birthday!!!

Sumber : ig birthday boy...
Hoi bestfriend...it's your birthday!!! yang ke 7 kan...hahaha...sapa suh tak sabar nak keluar on 29th Feb...kan dah sambut 4 tahun sekali je birthday...

On this special day aku nak ucap selamat hari lahir...semoga panjang umur dan sentiasa murah rezeki...dan terima kasih sebab jadi kawan dan sahabat aku...di kala susah dan senang...terima kasih juga atas segala apa yang ilmu yang ko ajar...Ingatlah wahai sahabatku...yang aku akan sentiasa ada bersamamu...dengar setiap bebelan ko bila ko stress...or bila ko feeling jatuh cinta buat ke 100 kali...hahaha...aku rasa jodoh ko dah ada tapi ko drama lebih...hahaha...kurangkan drama dan semoga bertemu jodoh...

And since ko nak exam semoga berjaya dalam exam nanti...aku percaya yang exam tu kacang je untuk ko walaupun ko nafikan...siap nak amek cuti nak belajar baca buku tepi pantai konon konon hakikatnya nak berjalan je kan...kurang kurangkan berjalan tu...walaupun cuti ko ibarat setahun tak habis...and please arrange boys trip lagi...hahaha...

Ok semua wish this special boy!!! btw blog dia ada dalam link kat kanan blog...sila baca and komen...tapi pastikan korang tak makan hati tengok dia berjanam janam kat Iceland...hahaha...

Happy Birthday Shahrul!!!

Saturday, February 27, 2016

Happy Birthday Bulan Crescent!!!


Tetiba je dah 7 tahun...entry awal awal takde orang baca pon...ala ala syok sendiri je...hahaha...skang ok lah jugak ada lah orang view...awal awal dulu guna saya tau...skang aku je...hahaha...penulisan pun makin simple dan makin matang sikit...hahaha..kot...tapi ada tahun 2013 and 2014 aku malas...hahaha...siap ada lupa password...setahun lepas tu baru ingat balik...hahaha...

And dulu blog aku banyak clue clue...sebab masa tu skandal dengan ex baca blog...so kalau entry tu untuk skandal ada certain certain huruf akan berwarna...lol...kalau tengah merajuk ke apa nanti buat entry...nanti ex baca and pujuk...hahaha sengal gila...dalam ramai ramai skandal tu ada lah dua tiga orang tau pasal clue tu...sebab mata dia tajam...nampak semua hitam tetiba ada huruf merah...bila spell kuar nama dia...hahaha...gigih tak dulu...

Lepas tu dulu siap hafal code warna nak tukar warna font eh...hahaha...lepas tu siap buat marquee tu...kiri ke kanan...kanan ke kiri...atas bawah depan belakang tonggang langgang bagai semua reti...skang semua tinggal kenangan sebab busy nak hafal code baju dengan  warna baju...hahaha...

Tapi blog ni banyak gila kenangan...macam macam aku blog...nanti ada masa aku reblog entry paling ramai orang view...hahaha...or entry paling controversy...lol...

Happy Birthday Bulan Crescent!!!

Till then...nak hadiah please...

Thursday, February 25, 2016

Throwback...that day...



That day... < click sini...lol...


Till then...still care for you...

Tuesday, February 23, 2016

Neko dah datang!!!


Nah Neko dah datang depan kedai...baik posing tayang telur...terlentang macam tu petang petang...tak guna punya Neko...nasib baik dia tak kencing kat tayar kereta or berak depan kedai...hahaha...kalau dia buat aku sunat kan dia...


Till then..meow meow...

Sunday, February 21, 2016

Untukmu Zalora

Amani Semi Instant Campaign shoot, CIPTA studio.

Masa design nak buat kedai tak terfikir nak buat studio sekali...nasib baik ada bilik solat/bilik tidur/bilik letak air mineral...sebab Zalora asyik reject gambar kita mari kita buat photoshoot sendiri...pasang lampu terang pacak tripod trus shoot...hahaha...camera compact pun jadi...boss aku cakap yang penting skill photoshope...hahaha...

Settle shoot 15 corak tudung...siap shoot baju casual skali...model pun pinjam anak kawan...hahaha...btw sapa ada anak sedara or adik perempuan tak nak join casting call kitaorg ke...jadi model baju raya nanti...hehehe...

Till then...buhbye...

Friday, February 19, 2016

Neko Neko Neko...

Neko Atsume...
Sapa tau game ni???aku terjebak lepas aku tengok photographer kitaorg masa opening post picture ni kat fb dia...aku tanya apa ni...dia cakap game tunggu kucing...jap lagi betul eh kene tunggu kucing...korang beli barang barang yang kucing suka korang letak kat halaman rumah korang...lepas tu biar...nanti kucing datang...dia lepak lepak makan pastu dia blah...tapi dia bagi korang ikan bilis...ikan bilis tu kumpul banyak banyak nanti boleh beli benda lagi best...macam tu je game dia...hahaha...

Aku tunjuk kat boss aku dia jeling je...hahaha...dia cakap tak bermakna sungguh main game macam tu...hahaha...tapi aku suka sebab comel je kucing kucing tu...hurm korang try lah download...hahaha...pastu main...


Till then...meow meow...


Sunday, February 14, 2016

Teater Zombie La La La...

Istana Budaya...Feb ' 16...
Wait don't laugh yet...sebab maybe entry ni funny...well well well macam mana nak start macam mana boleh tergerak nak tengok teater ni??? hurm...ok make it short eh...aku ada kbsm yang dari zaman study sampai kerja suka travel dan takde masa tengok tv...sampai lah satu time tu dia tak travel ke mana mana and dia cuti duduk rumah...dia tengok tv...and tetiba dia tangkap cintan dengan Amar Baharin...yes please jangan gelak kan kbsm aku tu...dia punya tangkap cintan sampai dia benci Amylia Rosly tu...padahal dia baru kenal Amar Baharin x sampai 3 hari...hahaha...dia gigih tengok drama Kerana Terpaksa Ku Relakan tu...marathon satu hari habis semua episode...matilah nak...

So sebab dia minat gila tetiba dia cakap Amar ada berlakon teater kat Istana Budaya...so dia ajak aku...oleh sebab ada Amy Mastura so aku layankan...so Sabtu semalam kitaorg gerak dari JB pagi sampai KL lunch kat Zainab PJ...pastu check in kat area Nu Sentral pastu jenjalan dalam tu pastu mlm tengok teater...habis teater pergi makan kat Kg.Baru pastu balik hotel tidur pukul 5 pagi Ahad pecut balik JB...2 jam je pecut...sampai kecut perut aku tengok meter kereta dia...hahaha...kbsm kitaorg Farhat cakap kitaorg gila...

Ok back to teater tu...cerita dia pasal zombie seluruh dunia nak cari formula cantik...so adalah zombie beramai ramai datang KL sebab katanya formula tu ada kat KL...and cerita dia confuse sikit...ending ending baru korang faham cerita dia pasal apa...itu pun kalau korang fahamlah...hahaha...and pelakon semua mantap kecuali aku rasa ada yang macam tak menyerlah...bila kuar rehat 15 minit tu aku dengan kbsm aku terus macam napa dia berlakon camtu...nape nape...tak puas hati...dahlah dewan tak penuh...lol...

Pada aku yang menyerlah lagi mantap is Amy Mastura...Zulin Aziz...Rosnan Rahman dengan amoi cina Mei Fan pun mantap...paling tak sangka Janna Nick tu hebat eh...menjadi watak dia...hahaha...selain Amy Mastura dia lah punca orang gelak...banyak lak adegan yang tak dirancang jadi...macam tetiba kurap Zulin Aziz tertanggal tapi dia tak perasan...Janna Nick confident je cakap...Miss K kurap tanggal tu...pastu semua gelak dengan Zulin tu gelak...Amy Mastura datang amek kurap tu selit kat tudung Zulin...macam nak terkencing aku gelak...tapi aku tak kencing lah...macam je...lepas tu ada part dia berpusing pusing keluar terlanggar extra pastu dia cakap eh sorry sorry kat extra tu...pastu dia sambung pusing pusing...hahaha...macam siot...

Untuk pelakon yang aku tak sebut nama macam Siti Saleha...Hafreez Adam dan AMAR BAHARIM...kurang menyengat...Siti Saleha aku rasa drama atau filem dia letop...tapi teater dia macam tak jadi sangat...dont know why...maybe watak dia kot...yang lagi dua orang tu no komen...hahaha...tapi ni semua pendapat aku...kang ada orang viralkan mati aku kene serang dengan fanclub diaorg...

Overall untuk teater ni...ok lah untuk menghiburkan hati...memang banyak part gelak...ada juga part aku nak tertidur...hahaha...so at the end teater ni korang nak tengok boleh tak tengok pun tak rugi...sapa minat Amy Mastura pergi...dia siap buat konsert penutup...happy gila aku...sebab aku minat dia...lol...teater ni sampai 21 Feb tak silap kat Istana Budaya so sapa rasa nak pergi sila lah pergi tengok...akhir kata...Amar Baharin...kbsm i dah tak minat u dah...sekian...

Till then...la la la...

Friday, February 12, 2016

Alhamdullilah!!!

First order!!!
Alhamdullillah guys...kitaorg maju one more step to conquer the world...hahaha...sempena kitaorg dah genap setahun dalam industri yang penuh pancaroba ni kitaorg hadiahkan semua #CiptaPrincess dan #CiptaBonda dengan muncul di Zalora...woot woot...

Thank you untuk semua yang sentiasa doakan dan menyokong kitaorg...and may 2016 will be our year...muah ciked...lol...


Till then...

Tuesday, February 9, 2016

Bercuti ke Singapura dengan 20 dolar!!!

Singapore, Feb 16...
Wah tajuk entry tak menahan...hahaha...oh sebelum start mari lah ucapkan Happy Chinese New Year kepada semua yang sambut...dan disebabkan first CNY jatuh pada hari Isnin maka kedai tutup dan marilah kita berjalan...lol...mula mula plan dengan kbsm aku Najib nak pergi Pontian tapi lepas tu last minit tukar pergi Singapore...sebab Najib tak pernah naik mrt kat sana...sadis...

So pagi bangun tidur siap siap terus gerak pergi JB Central...tengok couseway tak jem so yeah...mari pergi brunch dulu kat City Square...so lepas makan Najib tukar duit sekejap pastu terus masuk kastam...RM150 dapat lebih kurang SGD50 je...terus rasa macam miskin gila...hahaha...check passport terus lari lari anak naik bas...takut bas takde...hahaha...naik bas kuning CW1 RM1.50 nak turun kat Kranji...sebab kitaorg tak tau nak pergi mana so turun Kranji sampai situ baru decide...jap lagi bas gerak je couseway tu jem eh...macam hampeh...maka duduklah 1 jam dalam bas...pukul 2 baru sampai Kranji...hahaha...

Sampai Kranji Najib beli ez link SGD12 ada SGD7 dalam kad tu...aku memang ada ez link tapi tak pernah guna...dulu skandal Singapore bagi...lol...so dari Kranji kitaorg decide pergi Bugis...tapi dalam train tukar plan turun Orchard...hahaha...sampai Orchard meriah ye...ingat cuma ada Pinoy dengan Bangla je...jap lagi semua ada...ada sikit je kedai and shopping complex yang tutup...nak beli ice cream SGD1 dolar yang famous tu orang beratur macam apa je so cancel...maka mari beli ice cream McD jer...SGD1 jugak...hahaha...

Lepas tu gerak naik MRT pergi Marina Bay Sands...sampai sana huhahuha kejap pastu pergi Garden By The Bay...lepas dah posing posing patah balik pergi Marina Bay Sands pastu jalan naik jambatan yang cantik mcm dna tu pergi Esplanade...time tu dah pukul 6 lebih macam tu...lepas tu kat Floating platform dia ada macam karnival ala ala chingay so meriah kat situ...kitaorg beli 100plus SGD2 seketul...mahal nau...hahaha...lepas jap depan Esplanade tu cuci mata sambil makan buah limau lepas tu nak gerak balik...takut lambat nanti jem lagi couseway tu...

Pergi jalan masuk Esplanade guna wifi free dengan toilet jap pastu jalan kaki pergi City Hall...naik train dari situ sampai Kranji...dalam train tidur je sebab penat banyak jalan...hahaha...cuaca ok sebab angin kuat and mendung je tapi gambar semua tak cantik...angle letop tapi background langit kelabu je...hahaha...sedih,..harus ig aku penuh pic kelabu minggu ni...hahaha...

Sampai Kranji naik bas 170 terus balik JB...sampai JB around 10pm camtu terus pergi kedai makan...sebab kebulur...hahaha...lama gila tak jalan jauh macam nak tercabut lutut...hahaha...tapi lama jugak tak buat kerja gila macam tu so happy gila semalam...pergi pulak dengan si gila yang tak habis habis setting rambut dia...last last aku geram aku tarik rambut dia...hahaha...tapi kbsm je boleh buat camtu eh...hahaha...

So ni belanja kat Singapore :-
Ez link card - SGD12 dalam kad ada SGD7 cukup untuk one day trip...ada balance SGD1 lagi...hahaha...
100 plus - SGD2
Ice cream Mcd - SGD1
Total SGD15...kalo convert duit kita dalam RM44

Hahaha...tapi ni budget untuk one day trip yang cover Orchard,Marina Bay Sands,Garden By The Bay,Esplanade dan City Hall...so ok lah kan...hahaha...kalau korang nak pergi USS bagai jangan berangan SGD20 eh...sila sediakan SGD200 hahaha...


Till then...buhbye...

Sunday, February 7, 2016

Raya Raya Raya with Cipta 2016...

Adra Instant Hijab Premium Papillon in Gorgeous Black...

Di kala korang sakan bergembira menjalani hidup...aku tengah stress untuk raya punya collection...sumpah stress wei...kerisauan dia sampai kadang kadang kau terjaga tengah malam terus amek handphone terus msg boss...boss aku pun sama kadang kadang pukul 4 pagi msg tanya warna apa in tahun ni...pukul 4 pagi yer...hahaha...
Dulu aku jenis orang tak suka risiko sangat...tapi sejak keje dengan Cipta ni tiap tiap hari hadap risiko...risiko paling besar is pilih warna dan design baju pastu tak laku...omg mintak di jauhkan...penat aku study warna and design tau...in other word stalking famous designer kat Malaysia and oversea...hahaha...

Sekarang tengah final stage design and pilih warna lepas tu start production...so nanti hopefully April dah siap and boleh start photoshoot untuk kempen raya pulak...tema sampai sekarang tak jumpa yang sesuai...tapi nama baju and warna baju dah settle...tahun  ni aku rasa emerald green dah tak in...sebab dah 3 tahun dia famous...so sapa pakai emerald tahun ni boleh cakap kat dia that colour is so 3 years ago...hahaha...tahun ni tahun biru...so pergilah buat baju raya in shades of biru...hahaha...kalau ada partner leh buat baju raya sama warna...hahaha...

Oh btw aku tengah cari model kanak kanak perempuan 5 - 10 tahun...nak buat model untuk raya nanti...and photoshoot kat JB so orang JB or Singapore please respond...hahaha...macam lah ada orang baca blog ni...

Till then...buhbye...