Friday, December 25, 2015

Mood Republik YES Festival 2015


Last week 17 sampai 21 December aku kat KL...bukan jenjalan makan angin yer...tapi bekerja...and since ni first festival aku as Official Cipta family member so aku excited lah...jap lagi sehari je excited...lol...penat gila...
17hb sampai je setup barang semua...18hb kol 7 pagi dah terpacak kat booth...sbb pintu bukak untuk public pukul 8 pagi...and tutup pukul 12 malam yer...tapi since aku dgn boss aku dah deal kitaorg buat shift...aku masuk pagi dia masuk ptg...so ptg aku leh pegi merayap...harapannya lah...tapi bila dah penat kol 6 aku balik hotel tidur je wei...hahaha...kol 10 datang booth balik untuk tolong closing...
Hari kedua suara aku hilang...hahaha...sebab lawan jerit dengan budak budak booth depan...murah rezeki booth depan jual makanan...hahaha...asyik makan tester jer...lol...
After all semua ni aku jadikan guide line untuk festival masa depan...hahaha...which is tomorrow dekat Persada Johor Bahru...orang Johor datang wei...hahaha...


Btw nampak tak aku malas nak taip...hahaha...till then guys...

Wednesday, December 16, 2015

Hoi orang kampung...



Hei guys sorry sangat lama tak update or nyemak kat blog korang...since aku tukar kerja ni masih belum jumpa timing sesuai yer...hahaha...nampak tak dedikasi terhadap kerja...

Oh saja nak bagitau aku sekarang kerja kat Cipta Exclusive Kidswear...so sapa kat Jb free boleh lah jemput singgah kat showroom kitaorg kat Setia Tropika...or kalau ada event boleh jumpa aku untuk dapatkan discount hebat baju kanak kanak...hahaha...baju orang dewasa next year kot...

Weekend ni aku berkampung kat PWTC untuk Mood Republik so sapa sapa free marilah singgah...aku bagi free gift kalau time korang datang ada lagi...hahaha...

Ok korang nanti aku update lagi...btw boleh follow ig aku @add_asyraf dan ig @cipta.my yer...ig cepat sikit update...hahahaa...

Till then...buhbye...

Sunday, November 29, 2015

Update sikit...



Omg nampak tak busy sampai lupa ada blog...ini bahaya ye...dan terpaksa update pakai hp je...sangat tak feel nak taip panjang panjang...
Btw lepas berenti kerja hari tu ade cuti dua minggu tp tak pergi mana mana sebab nak jimat duit...hahaha...tapi sebab gatal marilah pergi Mersing mandi pantai...pergi cuti Hol hari tu...ingat ramai orang jap lagi x pon...harus swimming pool menjadi port lepak kitaorg...
Balik Mersing singgah tgk Hunger Games...tak best langsung ending dia...hahaha...camtu je...
Sekarang kene adjust time tidur sebab kerja baru siang kerja malam tidur...dulu malam kerja siang tidur...hahaha...
Hurm nak update apa lagi??? Tu je kot...bkn ade orang baca pon kan...hahaha...

Thursday, November 19, 2015

Sangkaya Coconut Ice Cream...


Hari tu lepak dengan Najib tapi tak tau nak pergi mana...nak pergi makan dua dua orang dah makan kat rumah...so decide nak pergi Austin sebab tu memang area lepak kitaorg...teringat ada Sangkaya baru bukak so jom try...

Menu meletop lah ada macam macam tapi kitaorg amek signature dia coconut ice cream dengan cha-yen ice cream...yang coconut tu rasa biasa biasa je...dah nak habis pun tak sampai sampai rasa coconut tu...tapi yang cha-yen tu sedap nak pitam...makan pitam bangun balik makan lagi pitam balik...memang rasa cha-yen pekat...

Terus aku dengan Najib teringat cerita kat Bangkok...kitaorg pergi Bangkok makan coconut ice cream dekat Chatuchak...minum cha-yen kat 7-11...pergi berempat balik bertiga sebab gaduh...hahaha...omg memori sangat...rindu Bangkok and my boys...


Till then...buhbye

Tuesday, November 17, 2015

Last day...


Almost 3 years keje sini...and yesterday is my last day...nak kata sedih tu tak lah sangat...nak kata happy pon tak lah sangat...haha...tapi banyak lah belajar kat sini...dulu awal awal kalau guest nak buat perangai jerit jerit kita gigil gigil...sekarang cuba kau buat perangai binatang depan aku...hahaha...memang kene carut habis habisan...

Well banyak belajar bila kerja customer service...secara tak langsung kita punya adab sopan terjaga...kecuali kalau jumpe jenis yang memang perlu disekolahkan...haha...apa pun good luck untuk staff baru yang ganti tempat aku dan good luck untuk budak intern...thank you sebab selalu belanja makan pakai duit elaun kau tu...hahaha...

So free dua minggu sebab kerja baru start 1 December...holiday ke mana kita ni???

Till then...buhbye

Sunday, November 15, 2015

#prayforparis

Pic credit to Amir Adlan...
#prayforparis #prayforhumanity

Till then...be safe

Wednesday, November 11, 2015

Erti persahabatan...

Bali...Sept'09...
Bila kawan kene saman sebab berenti lebih garisan putih dekat Bali...kau jalan terus sebab kalau kau berenti kau pun kene saman sebab bawak motor takde lesen = erti persahabatan sebenar...
Save your own butt first and laugh together later...hahaha...

All boys trip please...

Till then...buhbye

Monday, November 9, 2015

I wanna go...


How I wish sempat pergi travel before start on my new job...tapi dah kira budget tak boleh...sedih lah...nanti dah kerja baru nak cuti travel lama lama agak susah sikit...kene cari timing yang betul betul sesuai baru boleh...hurm dah lah pergi lepak pantai Lido je lah...

Till then...I'm sad

Saturday, November 7, 2015

Balmain x H&M...

Versace X H&M...Nov'11...
Omg siapa tengok hari tu H&M keluarkan Balmain collection...diaorg release on 5th November tapi kat Korea ke orang beratur on 1st November...gila ke tak tu???Tapi collection Balmain tu sangatlah menggiurkan...ye lah nak beli Balmain memang tak mampu so bila dia collaborate dengan H&M harus semua pakat pakat beratur dekat luar pintu kan...

Bila tengok video diaorg post online macam nak menangis tengok kegigihan semua orang...berlari lari...siap berebut baju...nasib baik staff tak kene pukul je...hahaha...yang kesian orang yang berangan tak beratur and cakap nak beli online...sebab website crash and within beberapa minit semua stock online habis...hahaha...bila check kat eBay terus pitam tengok harga diaorg jual 3 4 kali ganda dari harga asal...

Dulu aku beratur untuk Versace pun tak gila macam ni...oh full story on Versace kat sini...kali ni aku tanya kawan aku taknak beratur ke untuk Balmain...terus dia cakap zaman dah berlalu...hahaha...tak sanggup nak tidur tepi kedai...hahaha...


Till then...buhbye

Sunday, November 1, 2015

Hello November!!!


Yeah setelah ditolak annual leave yang disimpan buat pekasam konon konon nak guna untuk bercuti besar besaran dan off day...maka tinggal lagi 16 hari je kerja kat sini...lepas tu cuti dua minggu sebelum start kerja baru...ingat nak bercuti kejap tapi tak cukup duit plak nak merayap jauh jauh...bercuti dekat pantai Lido je lah jawabnya...sadis...hahaha...

Banyak yang best kerja baru tapi yang tak bestnya tak boleh nak cuti sesuka hati pergi travel...hahaha...sebab banyak dateline dengan event nak kejar...tapi boleh kumpul duit lepas tu cuti raya pergi Europe terus...hahaha...matilah dah berangan siap siap padahal kerja pun belum start ni...

Anyway semoga November ni berjalan lancar untuk semua...kiss and hugs...

Till then...buhbye

Thursday, October 29, 2015

Phobia.


Siapa kat sini ada phobia...tak kiralah phobia apa pun...angkat tangan sikit nak buat bancian...hahaha...well aku dengan kbsm aku semua ada phobia tersendiri...oh btw kbsm tu kawan baik sampai mati...lol...meh aku senaraikan phobia kitaorg...

Arif - Claustrophobia...
Takut tempat sempit...naik lif ke masuk bilik kecik macam stor ke...nanti dia panik...kadang kadang kelakar tapi kesian pun ada...jahat kan aku...hahaha...

Aku - Coulrophobia...
Takut kat badut...hahaha...omg I hate clown walaupun aku macam badut...kalau aku nampak badut kat shopping complex bagi belon kat budak budak aku jalan jauh jauh...selalu aku terbayang tetiba dia senyum lepas tu keluar kapak...ish...dah lah ada prank yang badut bunuh orang...bencilah...lagi aku takut nampak badut lepas tengok video tu...

Shahrul - Malaysiaphobia...
Hahaha dia ni kalau ada cuti je merayap pegi holiday oversea...hahaha...tempat best best lak tu...so kitaorg kategorikan dia phobia kepada Malaysia...hahaha...

Farhat - Herpetophobia...
Takut cicak...hahaha...sumpah wei dia paling benci cicak...ada sekali dia nampak ade cicak kat cermin depan kereta dia...dia berenti tepi jalan pastikan cicak tu keluar dari kereta dia...hahaha...lepas tu kalau dia nampak cicak kat rumah dia akan spray cicak tu dengan shieltox sampai setengah botol...hahaha psycho habis...

Farhat - Lachanophobia...
Hahaha nampak tak dia penakut...yang ni takut sayur...memang dari kecik tak makan sayur tapi badan besar tinggi bagaikan johan...kalau pergi makan kat kedai dia akan order tak nak sayur...kalau ada sayur dia pulang balik makanan tu...berapa kali gaduh kat mamak sebab mamak kan macam semua boleh tapi dah siap semua tak boleh...hahaha...paling dia benci sayur kotak kotak tu...yang campur jagung lobak kacang pis tu...hahaha...anti gila dia kalau nasi goreng ada benda tu...

So apa phobia korang...ke takde???meh senaraikan sikit hahaha...


Till then...buhbye

Tuesday, October 27, 2015

Adele - Hello

Sumber picture from google jah...
Siapa dah tengok Adele punya comeback...gila babeng satu malam bape million orang tengok video clip dia kat youtube...comeback dia berjaya sangat...video clip pun meletop classic tapi tak menahan makeup shading dia...hahaha...

Btw bila dengar lagu Hello tu konsep dia sama macam Someone Like You dulu ke...ke aku je fikir macam tu???ala ala dia masih mengharap kepada kekasih lama...hahaha...

Hello, it's me...
I was wondering if after all these years you'd like to meet...
To go over everything...
They say that time's supposed to heal ya, but I ain't done much healing...

Hahaha kan bila baca lirik dia balik ala ala lagu ni tetap untuk ex bf dia yang dulu...tak puas puas nak kaut keuntungan dari kisah cinta dia yang tak menjadi tu...hahaha...move on Adele move on...


Till then...buhbye

Sunday, October 25, 2015

Kene prank di J.Co...

J.Coffee...
Last few week aku pergi teman Shahrul cari barang kat KSL so lepas dah cari barang lepak jap kat J.Co...kopi dia harga dah nak separuh Starbuck tapi rasa ada yang sedap ada yang macam kureng sikit...aku minum flavour yang sama kat Indonesia sedap gila tapi kat Malaysia macam kureng...mungkin resepi tukar or budak kat Malaysia salah buat...hahaha...

Yang Shahrul sibuk nak donut so dia pergi beli tiga ketul...satu tu flavour baru warna pink siap ada kelapa kering atas dia...nampak macam menarik walaupun aku tak suka strawberry...then Sharul gigit sikit lepas tu dia buat muka pelik...dia cakap rasa kelakar lepas tu dia suruh aku rasa...aku pun gigit lah sikit...omg tak sedap langsung...hahaha terus aku pusing toleh kiri kanan cari hidden camera ke apa...aku siap cakap kat Shahrul 'weh macam kene prank weh...rasa dia macam apa ni...'kepala otak macam tak boleh register tu flavour apa...dah lah donut dia keras...rasa macam makan Dunkin Donut ok...keras dan pelik...hahaha...ampun Dunkin tapi tu realiti...hahaha...

Nasib baik ada lagi dua flavour yg normal...hahaha...so boleh hilangkan rasa pelik dalam mulut tu...sumpah rasa terkejut sebab donut dia semua keras...tak sure mungkin hari tu budak buat donut salah resepi or donut dia memang dah tak sedap...padahal dulu beratur beriya nak beli J.Co masa dia baru bukak kat Malaysia...hahaha...

Teringat cerita donut Shiela Rusly tu...hahaha...donut sangat...last last laki dia yang donut...k bye...hahaha...


Till then...buhbye

Friday, October 23, 2015

Good bye...

May '13 - Nov '15...
Semoga semuanya berjalan dengan lancar...amin...

Till then...buhbye...

Monday, October 19, 2015

Yuna live in Malaysia 2015

Yuna Live in Malaysia Oct' 15...
Last month kbsm aku Farhat call and suruh apply cuti 16hb...dia suh datang KL ada hal katanya...so aku pun apply cuti siap book hotel bagai...padahal dia suruh tidur rumah dia...hahaha...nampak sangat ada aku ada agenda lain...lol...aku tanya ada apa je kene datang KL dia cakap datang je jangan banyak tanya...aku pun ok fine...tak nak tanya  lagi...tapi jari google '16 October Kuala Lumpur' terus keluar konsert Yuna...aku pun macam eh Farhat nak bagi tiket pg tgk Yuna ke???hahaha...excited dah ni...

Awal bulan 10 tetiba ada surat sampai kat tempat kerja aku...bukak je ada kad birthday dengan photostate tiket konsert Yuna...aku dengan collegue keja aku siap lompat lompat happy macam dia dapat pergi sekali...hahaha...rupa rupanya Farhat dengan Arif share belikan aku tiket konsert Yuna as birthday gift...wah terharu sangat...aku dah siap nak blog dah time tu tapi tetiba terfikir nak kenakan Farhat...omg jahat gila aku ni orang bagi hadiah orang tu kene prank balik...hahaha...

Esoknya Farhat call tanya ada dapat surat dia tak???aku cakap xde...siap marah dia kenapa hantar kat tempat kerja...mesti supervisor aku buang...hahaha...setiap hari dia call tanya sampai aku pergi KL...hahaha...matilah dapat dosa kering fitnah supervisor aku...hahaha...yang Farhat dah risau takut aku tak follow dress code lah apa lah...padahal aku dah siap google semua dah...hahaha...

16hb aku gerak pergi KL pagi...sampai terus check in hotel lepas tu pergi KLCC awal supaya lrt tak sesak...pintu hall bukak pukul 7pm tapi si Farhat dengan Arif tak sampai lagi...aku siap makan siap jumpa kawan aku kerja kat KLCC tu siap window shopping bagai...around 7.30pm Farhat call cakap tunggu depan Guardian sekarang...nampak je dia terus bagi envelope...aku bukak tengok tiket konsert Yuna...terus berpura pura 'omg omg kita pergi konsert ke omg omg...' hahaha macam harem depan Guardian berlakon...lepas tu Farhat cakap 'ok dah now run...' sebab dah lambat...hahaha...dah lah Plenary hall tu hujung dunia...azab aku berlari lari anak ke sana...yang Arif takde kabar berita...hahaha...

Sampai hall orang tu cakap show start pukul 8.30pm...kitaorg call Arif tapi dia cakap dia stuck dalam jem dah takde mood nak pergi...tapi kitaorg paksa juga datang walaupun lambat...masa nak masuk kitaorg tinggalkan tiket dia dekat kaunter jual cd Yuna hahaha...masuk je Noh Salleh nyanyi 3 lagu as opening...letop lah suara dia tapi lagu dia ada yang aku suka ada satu tu macam nak tertidur...dah lah aku penat gila...hahaha...Noh dah habis nyanyi nampak Arif baru sampai...hahaha...Arif duduk je kat seat dia cakap 'Ok you may start the show' and Yuna terus keluar ke stage...hahaha...timing meletop sangat...terus semua jerit macam orang gila nampak Yuna dengan baju batu batu permata dia tu...

Overall konsert Yuna sangat happening dengan crowd yang sporting...siap bangun joget menari bagai...macam pergi clubbing dengan hijabista...hahaha...tapi rasa macam sekejap sangat tetiba dah habis...kitaorg nyanyi reramai siap menari semua...enjoy gila masa tu...

Habis je konsert nak pergi makan so decide lepak Rasta TTDI...tapi malam kan jalan byk tutup sebab mrt construction tu...habis berpusing pusing aku dengan Farhat...yang Arif siap balik rumah salin baju dah sampai Rasta siap order kan makanan siap siap...hahaha...so lepak borak borak then balik hotel...konon ada agenda lain kat hotel...lepas mandi aku pegang phone terus tertidur sampai pagi...hahaha...

So aku nak ucap thank you bebanyak kat kbsm aku Farhat dengan Arif...korang banyak bersama aku susah senang...tak terbalas rasanya jasa jasa korang berdua...hah feeling tak hahaha...matilah Farhat bagi hint ada konsert Siti nanti...tapi birthday dia dah lepas camne tu???hahaha...

Till then...buhbye...

Tuesday, October 13, 2015

Bagaimana muzik menceriakan hidup anda???


Begitulah tajuk entry ala ala perbincangan ilmiah tapi hakikatnya nak share cerita bodoh je...hahaha...harap bersabar...but still...did music menceriakan hari hari korang tak???untuk aku sekarang dah start guna lagu latar dalam banyak perkara...ni semua sebab salah sorang kawan aku yang namanya dirahsiakan tapi dia baca blog ni...hahaha...sejak dia start guna lagu latar dalam hidup terus semua berjangkit...hahaha...faham tak lagu latar tu macam mana???ala ala korang tengok drama part sedih tetiba keluar lagu sedih...part happy keluar lagu happy...hah camtu lah lebih kurang tapi kawan aku nyanyi live...ko rasa???hahaha...

Part epic lagu latar dia masa dia cerita pasal budak yang dia suka tapi budak tu main tarik tali dengan dia ala ala nak dia balik...confuse kan???kisah cinta dia memang ala ala tragik/komedi/romantik...kadang kadang tak faham nak terangkan...hahaha...ok back to main point...tengah dia cerita tu dia cakap nak suruh budak tu biarkan dia sendiri jangan kacau dia lagi...korang tau dia buat apa???dia tepuk meja terus dia nyanyi 'biarkanlah....biarkan aku hidup sendirian - Ajai/Krisdayanti - Hati ini telah dilukai' terus aku gelak macam apa...hilang simpati semua...sejak dari tu banyak lah lagu keluar...

Pastu berjangkit kat orang lain...aku tengah jalan jalan cuci mata kat pasar karat nampak orang elok...terus terkedu...member aku perasan terus tanya...'kenapa wei???' aku jawab 'aku lihat dia disana...aku ingin mendekatinya - Aina Tasneem - Aku suka dia' sambil tunjuk orang elok tu...terus kene maki eh dengan kawan aku...hahaha...kalau tetiba jumpa orang elok yang sangat sangat terus keluar 'kini aku jatuh cinta...semua tentang kamu - Iamneeta - Jatuh cinta ' hahaha...

Paling aku suka bila kepala otak macam automatik jumpa lagu apa nak keluar time tu...hahaha...dan automatik juga terus terasa macam dunia gelap cuma ada satu spotlight tgh suluh kat aku dan keluar lagu part chorus...matilah berangan...hahaha...dah macam cerita Glee dah...cuma takde cheerleader kat hallway dengan kene simbah slushie jer...hahaha...so korang kene lah start menceriakan hidup korang dengan lagu lagu...dapat lagu epic yg oldskol lagi meletop...lagu Mariah Carey ke...Whitney Houston ke...Siti Nurhaliza ke hahahah...


Till then...nyanyi dan hayati...


Sunday, October 11, 2015

Misteri gambar lama...

Bandung...Oktober '15...
Hah cuba korang klik gambar untuk tumbesaran...tengok kat gambar atas kepala katil tu...scary ke tidak tu...hahaha...tak faham aku kenapa kene letak gambar gambar pra sejarah macam tu dalam bilik...paling tak tahan orang kat balkoni tu...ala ala tengah menjengah siapa tidur atas katil tu...kawan aku datang lepak bilik pulak mulut cabul...dia cakap bayangkan kau tengah ehem ehem terpandang kat gambar tu pastu tengok orang kat balkoni tu buat tangan macam 'oh notty eh'...macam sial wei...hahaha lepas dia cakap macam tu setiap kali aku naik katil aku tak pandang pun gambar tu...hahaha...scary...tapi nasib baik setiap pagi aku bangun tidur aku tengok orang tu masih kat balkoni...kalau tetiba dia dah turun ke laman...hurm memang tak cukup tanah aku lari pergi reception...hahaha...

Till then...buhbye

Friday, October 9, 2015

Akward moment in whatapps group...

29 September 2015
Cousin 1 : Happy birthday cousin 14...
Auntie 3 : Sanah Helwah anak buahku...
Cousin 4 : Woi happy birthday woi...
Cousin 16 : Semoga panjang umur abang sepupuku...
Uncle 5 : *Share bacaan doa
Auntie 1 : Nanti kumpul kita buat makan makan tau...

3 Oktober 2015
Cousin 4 : Hoi happy birthday gemuk...

4 Oktober 2015
Cousin 6 : Sapa sapa nak beli cadar murah bagitau kita lah yer...
Auntie 3 : Ada design apa je???
Cousin 2 : Berapa murah tu???
Uncle 5 : Membazir amalan syaitan *share bacaan doa dan hadis...


Hurm...nampak tak nampak tak???padahal sebelum tu siap share video kucing menyanyi sampai part aku sorang je wish...takpe takpe...aku sedar aku ni sapa...


Till then...buhbye



Wednesday, October 7, 2015

While in Bandung...

Bandung...Oct'15...

Why Bandung???
Sebab aku selesa dengan Bandung...aku suka cuaca dia...aku suka orang dia...aku suka area area kat Bandung...main reason aku pergi trip ni sebab nak release stress...nak rehat sebab past few month ni aku rasa macam haram sikit perasaan aku so kalau pergi tempat baru nak kene buat research semua...aku malas...hahaha...plus aku ada kawan kat Bandung so boleh jumpa diaorg lepak lepak...

Where do I stay???
Aku stay kat Summit Siliwangi Hotel Jl Seram...hahaha serius kalau malam pergi depan hotel faham kenapa nama jalan tu jalan seram...tapi aku rilex je kol 4 pagi jalan kaki pergi Mc D...hahaha...aku suka area ni sebab easy access...belakang hotel ada Bandung Indah Plaza...jalan sikit ada factory outlet yang berderet deret tu...ade KFC dgn McD 24 hours...ada distro jual tshirt hipster...apa lagi???hurm pendek kata duduk area ni senang...jalan kaki je...hahaha...

Where do I eat???
Banyak tempat makan yang aku pergi...Richeese Factory dengan Dairy Queen kat Paris Van Java...Es Teller 77 dengan JCo kat Bandung Indah Plaza...Nasi Goreng Mafia kat area Dago...makan kat food court Riau Juntion...segala jajan biskut roti aku beli kat Indomaret...hurm...banyak rupanya aku makan...hahaha...satu yang aku boleh suggest korang pergi makan makanan yang takde kat Malaysia...hahaha...Jco tu ada donat yang tak sampai Malaysia lagi tau so wajib makan Jco kalau pergi Indonesia...hahaha...McD pon ada perisa sundea yang takde kat Malaysia...

Where do I hang out???
Aku lepak Mc Cafe dengan KFC Coffee...hahaha...Mc Cafe tu sebab kawan aku pemalas asyik nak jumpa situ je...KFC diaorg ada coffee macam Mc Cafe...sedap and murah jugak...lepas tu ada lepak kedai kedai kopi hipster ni semua...bersepah kat sana...google je tempat nongkrong anak muda...hahaha...selain dari tu aku lepak bilik tengok movie alih bahasa je...hahaha...kata nak rehat kan...

Whom do I meet???
Selain aku jumpa kawan kawan aku yang memang asli Bandung...aku adalah gatal bukak apps gambar beruang tu...hahaha...terjumpa pulak orang Malaysia...hahaha...ok tu je boleh cerita sebab yang lain history...hahaha...

What did I learn???
I need to move on...I need to let go...I need to let loose...macam macamlah aku belajar...yang pasti aku banyak gila perbaiki diri aku sepanjang 3 hari kat sana...

So kalau korang tetiba nak pergi Bandung nak tanya pape tanya je...oh aku tak pergi berwisata kat gunung berapi bagai sebab dah pernah pergi dulu...hahaha...kalau nak tanya pasal tu pun tanya je kalau aku ingat aku bagi info...kalau tak sila google je...hahaha...gambar gambar boleh tengok kat ig yer...follow sekali hahaha...

Till then...buhbye

Monday, October 5, 2015

Kembali dengan pengalaman...


Hello hello orang kampung...aku kembali selepas bercuti beberapa hari...nanti nanti aku share benda menarik yang aku belajar masa aku bercuti tu...tapi aku tak buat entry tips bercuti eh...tu pergi blog Shin dia rajin bercuti...hahaha...yang pasti now aku stress free and happy...

Till then...buhbye

Saturday, October 3, 2015

Happy Birthday!!!


Well guys...you can sing birthday song to me now...hahaha...it's my birthday and this is a schedule post...hahaha...sebab aku mungkin tengah bersuka ria sekarang atau tengah tidur bila entry ni published...hahaha...tapi aku harap aku tengah bersuka ria lah...pakcik pakcik sangat tidur awal...hahaha...btw takyah teka umur aku sebab aku forever 25...boleh???hahaha...

Semoga dengan peningkatan umur tahun ni akan menjadikan aku lebih matang dalam menjalani hidup...dan dapat membahagiakan semua orang di sekeliling aku...InsyaAllah...semoga aku dikurniakan kesihatan dan kehidupan yang lebih baik...Amin...

Hari ni jugak birthday Shark kan...haha...happy birthday Shark...tak jumpa pulak kat hospital masa lahir kan...dah lah lahir tarikh sama...hahaha...semoga dikurniakan dengan kesihatan dan rezeki yang lebih baik tahun ni yer...study leklok...


Till then...celebrate!!!

Thursday, October 1, 2015

Hello Oktober...

Ranca Bali Tea Plantation, Dec'11

Aku otw nak pergi airport ni...hahaha...hopefully perjalanan lancar dan doakan aku selamat sampai ke destinasi yeah yeah ye korang...dan juga selamat pulang ke tanahair...and hopefully flight takde delay ke apa ke...maklumlah jerebu kat JB ni teruk bebenor...kang ada yang aku bersilat kat airport nanti...wah tak sabarnya nak menikmati bulan Oktober ni...aku dah set mood baik punya untuk sebulan...semalam cuti so aku tidur mati sehari...stress aku semua dah boleh control...xde perasan nak tumbuk muka orang lagi...akan aku pastikan bulan ni bulan paling happy...kalau ada orang cari masalah dengan aku bulan ni siap dia aku bagi dia kat pondan amukan hari tu...hahaha...


Till then...buhbye...

Tuesday, September 29, 2015

Tekanan perasaan di hujung bulan...


Hadiah tak bertuan...
Aku ada beli hadiah untuk birthday aku dengan ex aku online since birthday kitaorg beza 3 hari je...lepas tu hari tu barangnya baru sampai...lepas aku dah putus...so memang harapan lah aku nak bagi kat dia kan...baik aku pakai dua dua...tapi bila nampak je barang tu aku terbayang muka ex aku...macam sial...rasa nak tumbuk muka dia pulak bila fikir balik...

Working colleague...
Hotel aku ni tak cukup staff so kalau aku cuti nanti budak hq kene ganti...tapi dia fefeling sentap sebab aku cuti lama Oktober nanti...suka hati aku lah nak cuti berapa lama dah cuti aku berlambak...kau nak sentap pegi sentap kat boss kau sebab kedekut nak hire staff baru...

Lepas tu aku punya staff perempuan sorang ni pemalas gila...semua benda nak pass kat shift aku...macamlah shift dia busy gila...tapi setiap kali aku datang tengok dia tengah main phone tak pun tengok drama kat Vasantham...elok je tak busy...sekali dua memang aku rajin buatkan tapi lepas lepas tu memang aku pass balik kerja kau semua tu dekat shift pagi...menjawab lah kau dengan supervisor kesayangan kau tu...

Dah tu ada pulak uncle jaga parking...uncle ni umur dalam 50 lebih gitu tapi dia gigih nak pakai tab hp semua...lepas tu bila orang ajar dia suka buat benda lain...orang suruh buat a,b,c,d tapi nanti dia buat a,b,c,x,y,z,d...lepas tu nak marah marah kenapa tak jadi...lepas tu ari tu dia buat apa tah fb dia kene block...so dia sedih...tiap tiap hari kot dia membebel benda yang sama...aku ni tak sampai hati tolong lah adjust kan tapi still x boleh buat fb dia tu...sampai satu tahap aku nak amek tab tu hempas je...aku tengah buat kerja tapi dia still membebel bawak tab dia kehulu kehilir...bingit gila...

Jaga hati...
Ni lagi satu...aku tak faham bila orang cakap macam takde otak...tak reti fikir pasal perasaan orang lain...memang lah aku happy je kau tengok tapi ade certain perkara sensitif...bila nak cakap tu fikir lah dulu...aku pun mulut jahat jugak tapi aku cuba untuk tak sakitkan hati orang...paling tak boleh blah orang tu rapat dengan kau tapi still benda yang kau tak suka sebut dia sebut sebut...padahal aku nak ngadu sikit je time tu tapi since benda merepek diaorg borak terus aku senyap...tah pape...

Jerebu...
Wahai orang Indonesia kenapa bakar hutan lagi...stress lah aku dah nak flight tapi jerebu tak tentu...kalau tetiba kene cancel flight ke delayed ke tak banyak problem nanti...aku tak suka lah nak pergi bercuti tenangkan fikiran tapi jadi makin banyak pulak nak kene fikir...

Tidurlah...
Aku ada satu habit buruk...kalau aku stress aku tidur...set flight mode kat hp then tidur...bangun minum air pergi kencing sambung tidur...kalau cuti aku boleh tidur lama gila x keluar bilik langsung...makan semua tak...at least bila aku bangun stress tu semua dah kurang...tapi problem sekarang aku asyik terjaga...kadang kadang tersentak sentak bangun...kepala berbenyut je...

Hurm...panjang aku bebel kan...jarang aku bebel camni kan...selalu kalau aku stress aku jumpa bestfren aku cerita...kalau tak cerita pun duduk minum sama sama borak benda lain pun stress aku hilang...u know that feel yang kau duduk dengan bestfren kau tak bercakap pape tapi kau rasa quality time tu ada...tapi lately aku rasa semua benda tak sama dah...tah lah...sama ada perasaan aku je atau semua dah tak sama macam dulu...


Till then...

Saturday, September 26, 2015

K-Pop'ing.

Infinite 인피니트
Bila kau ada adik perempuan dua orang yang minat K-pop...eventually kau pon terminat sama...tengok tv cerita korea...masuk bilik dia lagu korea...masuk kereta cucuk pendrive lagu korea...tukar pendrive lagu korea lagi...3 pendrive aku cucuk semua lagu korea...sakit jiwa melayu aku...dah lah setiap Ahad pukul 3.30 semua dah tergolek depan tv tunggu Return of Superman...lepas tu sambung 2 Days 1 Night...aku pun terjebak...siap tau nama pelakon semua ni...hahaha..dulu aku ingat artis K-pop ni just mining je jap lagi ada yang nyanyi live pastu suara sedap...dah lah menari macam orang gila tapi stamina meletop...banyak makan kimchi kot tu tenaga tak habis...hahaha...

Hari tu perkara yang paling ditakuti berlaku...aku keluar lepak dengan kawan aku jap lagi aku humming lagu...lepas tu ternyanyi lagu tu...kawan aku terus cakap 'Wait! ko nyanyi lagu Korea ke??? gila lah...' terus dia gelak...hahaha...babeng sungguh...pastu sekarang bapak aku pulak tak habis habis annyeonghaseyo annyeonghaseyo...yang adik aku melayan je...siap ajar perkataan korea kat bapak aku... -__-"


Till then...kamsa hamida...tetiba...

Thursday, September 24, 2015

Selamat Hari Raya Qurban.


Selamat Hari Raya Qurban kepada semua...hipster sangat eja korban macam tu kan...hahaha...so masak ketupat lemang rendang bagai tak korang???


   Till then...buhbye...

Tuesday, September 22, 2015

Make Me Shudder 3.

Sumber : Google jah...

OMG!!! Movie ni dah keluar kat Malaysia...last aku check dia release kat Thailand dengan Singapore bulan March yer...kenapa tah cinema Malaysia tak nak amek cerita dari Thailand...padahal best kot...nak nak yang horror comedy atau romantic comedy...dah lah nak download kadang kadang takde subtitle...stress je kene tunggu keluar youtube...tu pun kadang kadang takde subtitle jugak...tapi paling tak best movie ni ada kat City Square dengan Tiram je...TGV yang famous omos tak amek pun movie ni tau...banned TGV sebulan...hahaha...

Btw movie ni adalah movie no 3...yang first and second aku tengok kat astro citra...hahaha...sebab movie ni meletop pom pom kat Thailand so diaorg buat sambungan...now semua pelakon tgh recording movie no 4...hebat tak...dah stardard Lord Of The Ring dah...hahaha...movie ni pasal budak sekolah jumpa hantu...tu je...walaupon dia genre horror comedy tapi horror dia macam 20%...banyak gelak je...yang first diaorg jumpa hantu kat sekolah...yang kedua jumpa hantu Nang Nak...yang ketiga ni diaorg jumpa hantu kat Phuket...hahaha...selain movie ni kelakar...sebab lain adalah pelakon dia yang eye candy...hahaha...kalau stalk ig pelakon pelakon dia lagi lah...boleh banjir...eh...hahaha...so tunggu apa lagi...pergi stalk cepat...eh maksud aku pergi tengok movie ni cepat...padahal aku tak pergi lagi ni...hahaha...

Update : Ok aku dah pergi tengok movie ni kat wayang...aku rasa yang first lagi best...yang ni biasa biasa je...tak seram sangat tak lawak sangat...macam makan kerabu mangga takde kacang...boleh???hahaha...so meter bulan bintang untuk movie adalah 3 bintang...tu pun sebab pelakon elok...eh...hahaha...dah lah sepanjang kau kat Phuket kau pakai baju sekolah...so tunggu je keluar kat youtube or kat astro Citra...hahaha...

Till then...buhbye...

Monday, September 21, 2015

Amukan Pondan!!!

Muka 'what the hell' aku...hahaha... *sumber picture google jah...

Amacam tajuk entry seram tak???hahaha...fyi aku kerja hotel night shift...sebelah hotel ni ada pub...so aku kenal lah dua tiga orang budak pub ni...hari tu tak tau apa kes diaorg bergaduh...pukul 4 pagi ye...aku dengar ade orang jerit jerit lepas tu bunyi hempas hempas barang...aku diri je lah dekat tepi pintu...tetiba aku nampak si pondan ni meluru keluar dari pub tu sambil jerit jerit maki hamun...dia nampak aku terus dia datang kat aku jerit jerit...'mana Syafiq mana Syafiq'...
aku pun mcm eh what the hell tetiba jerit depan muka aku...aku cakaplah 'mana aku tau'...dia siap suruh sumpah dengan nama Allah...berani tak pondan tu...hahaha...aku dah ready je nak ngelak kalau tetiba petir sambar dia kan...agaknya dia bengang dia jerit jerit macam orang gila depan hotel tapi aku tengok dia dengan muka takde perasaan dia terus blah...

Lepas dah senyap tetiba aku dengar suara kecil di telinga aku...'OMG apa terjadi uols'...hahaha...aku lupa pulak aku tgh on the phone dengan Shahrul masa tu...hahaha...terus dia cakap macam takut tetiba tgh borak dengar orang jerit jerit maki maki siap sumpah nama Allah...hahaha...mula mula sesi melayan Shahrul yang tengah sakan main ais dekat negara air batu terus jadi sesi mengumpat pondan...hahaha...bodoh betul pondan tu...dah lah tak cantik...tak pasal pasal nak ngamuk dengan aku...hahaha...


Till then...jangan memondan...

Disclaimer : Aku tak benci pondan cuma aku benci pondan bodoh dan celaka je...sekian...

Sunday, September 20, 2015

Abang angkat vs boyfriend...


Abang angkat dan boyfriend...which one come first???

Base on my personal experience abang angkat win...sebab apa???sebab actually kau nak couple dengan abang angkat kau tapi tak boleh sebab dia dah ada couple or kau dah ada couple tapi dua dua masih gatal merenyam so kau gunakan term abang angkat/adik angkat untuk cover up...kan kan kan...

Till then...buhbye...


Tuesday, September 15, 2015

Che Ta tarik diri dari Akedemi Fantasia 2015

Sumber gambar - Ig Che Ta...
Wah tengah scroll fb timelines nampak berita sensasi ni...Che Ta tarik dari dari AF lah...macam lah aku tengok AF sangat kan...padahal tak peduli pun...hahaha...aku tengok first konsert kot sebab nak tau sapa yang boleh menang and sapa juri...jap lagi Che Ta...hahaha...aku suka dia selain dia cantik dia kelakar ye...komen dia walaupon takde point tapi tetap menghiburkan...itu yang buat rating AF naik tu...jangan memain yer...hahaha...tak pe Che Ta...jual perfume je lagi best ye tak...hahaha...


Till then...buhbye...

Monday, September 14, 2015

Jodoh pasti bertemu...


Masalah timbul bila kau gatal tukar status 'in relationship' kepada 'single' di laman sosial mencari jodoh...hahaha...maaf saya masih nak kekal single buat masa ni...


Till then...buhbye...

Friday, September 11, 2015

Oncall

In frame is the famous amos Dr Shahrul...
Shahrul : Aidil jom pegi makan or kopi kopi...
Me : Ko dah balik keje ke oncall???
Shahrul : Oncall...

Sekarang kalau lepak dengan Shahrul masa dia oncall semua akan berdebar debar...kalau handphone dia bunyi semua nak tengok nama apa keluar kat skrin...kalau nama HOSPITAL je terpampang semua pasang telinga nak dengar urgent ke tak...kalau nama SAYANG je keluar semua pura pura tak nampak...eh ada ke SAYANG tu...hahaha...matilah kene keji dengan Shahrul...

Tapi Shahrul selalu bila hospital call je dia automatic suara jadi garang...hahaha macam harem berlakon...adalah dua tiga kali call urgent maka terpaksalah masing masing telan makanan laju laju...kalau tak urgent boleh sambung makan makan dan gosip gosip dengan tenang...hahaha...so korang jangan marah kat doktor tak tentu pasal ye...kecuali kalau korang pura pura sakit mata tapi doktor tak bagi mc...hahaha...tu boleh marah doktor tu...eh...Selamat Hari Doktor sedunia...tetiba je kan...hahaha...


Till then...buhbye...

Wednesday, September 9, 2015

How do you handle your break up???


Last yang aku ingat aku in serious relationship is 2012...since it's a serious relationship so when things not going very well and break up happened I take it seriously...hahaha...like literally serious...I was crying while driving and on phone with my bestfriend (* don't try this kids...very dangerous)...I have no mood for the whole month...pendek kata aku tetiba jadi single...hahaha...benda paling lawak bila di ingat semula is bila aku call Farhat my forever bestfriend tu...

Me : Hello Farhat *crying and sobbing...
Farhat : Eh kau dah kenapa ni???
Me : I just broke up *heavy crying and sedut sedut hingus...
Farhat : Wait...since when kau in relationship...
Me : *more crying...

Hahaha...boleh tak aku tak bagitau orang aku in relationship masa tu...termasuk lah bestfriend aku...sebab masa tu aku rasa if lepas 6 month and aku masih in relationship then it's official baru boleh bagitau orang...ye lah tak nak lah baru couple sebulan dah tukar status kat facebook kan...lepas tu cukup dua bulan putus...apakah itu???hahaha...

So after that adalah kenal kenal dengan orang lain tapi tak sampai 'in relationship' phrase...hahaha...plus mostly aku kenal semua umur muda dari aku...tah kenapa tah anak ikan semua taste kat aku...hahaha...until aku kenal sorang budak ni and dia ajak couple...aku rasa dia ok dan bila keluar sesama dating dua dua rasa selesa so aku pun yes...we are in relationship...kononnya...hahaha...still guys not more that 6 month so it's secrets...hahaha...So yesterday after one week aku try contact dia tak dapat dia whatapps macam ni...

Dia : Abg saya dah ada orang yang boleh jaga saya dan dia lagi dekat...abg jangan fikir saya sangat k...saya ok je...
Me : So dah tak sayang abg lagi??? *one grey tick...

Hahaha aku kene dump macam tu je wei...siap tak delivered lagi last message tu...kau rasa???hahaha...kalau kene kat kau...kau buat apa...dah lah aku baru bangun tidur masa tu...tengah mamai mamai handphone bunyi...dapat whatapps macam tu...terus firework semua lah meletop dalam kepala otak aku ni...aku bangun pergi minum air pergi kencing lepas tu tarik bantal aku terus sambung tidur...hahaha...I totally can handle this break up...dah ada pengalaman kan...hahaha...

Bangun tidur aku whatapps Najib my other bestfriend...tanya free tak nak ajak kopi sambil nak luahkan perasaan tapi dia outstation pulak...nak bagi tau Farhat confirm kene keji dan maki sebab tak bagitau dia...hahaha...then aku whatapps kawan aku ni sorang...aku kenal dia di apps mencari jodoh...hahaha...since dia tak kenal sesiapa yang aku kenal so aku cerita kat dia...since aku dah cerita kat dia so aku rasa macam lega tak lah terpendam je...dia siap gelak lagi...first time dengar kes macam ni katanya...biadap kan...hahaha...tapi lepas chat dengan dia memang aku rasa lega...dia bagi sikit nasihat then I'm good...

Aku rasa sekarang ni if ada jodoh adalah kalau takde maka senanglah aku nak travel sensorang nanti...hahaha...takde orang jealous or sibuk nak ikut...hahaha...pape jelah kan...yang penting aku try happykan diri aku sendiri...

Saya single and saya ok...hahaha...


Till then...buhbye...

Sunday, September 6, 2015

Air Asia free seats!!!



Free seats kembali lagi...hahaha...dah lah tak bagitau bila date flight so marilah ramai ramai tunggu depan pc memasing...aku cuma ada dua plan je setakat ni Januari dengan May...so hopefully ada lah tiket yang diperlukan...hahaha...diperlukan tau bukan diingini...btw ni entry schedule ye...time blog publish aku tgh berperang cari tiket flight or tgh maki hamun dalam waiting room...hahaha...wish me luck!!!


Till then...buhbye...

Wednesday, September 2, 2015

September!!!


That feeling when everything go wrong in every single way...so it's time for 'me' time alone...

Thank you September thank you...


Till then...buhbye...

Monday, August 31, 2015

Merdeka ke 58...


Selamat hari kemerdekaan yang ke 58 Malaysia...tema tahun ni sehati sejiwa jadi marilah kita beramai ramai rakyat Malaysia sehati sejiwa mencari PM baru...siapalah yang pilih tema tahun ni kan...pandai dia cari tema yang sesuai dengan situasi sekarang...hahaha...tah tah dah kene buang kerja...hahaha...

On the other hand...semoga negara terus berusaha untuk menjadi lebih maju dari sekarang dan dapat mengharungi zaman zaman gelap ini dengan jayanya...dan semoga ringgit Malaysia dapat mengukuhkan dirinya di persada duit duit serantau...hahaha...rasa macam nak menangis depan kaunter money changer tau bila tukar duit dapat sikit jer...sadis...

Merdeka!!!Merdeka!!!Merdeka!!!

Till then...buhbye...

Wednesday, August 26, 2015

Where is the swimming pool?

PK : Wei wei kau tengok family tu, yang baru check in tadi, anak dia siap bawak pelampung semua wei, nak pergi Legoland lah tu, tak pun pantai Lido hahaha.
KPK : Siot lah kau ni, pantai Lido ada apa je, semua dah kene tambak hahaha, berenang atas pasir jelah. Feeling feeling Klebang hahaha.
PK : Eh wait, sekarang musim hujan kalau dia pergi Legoland mesti bazir je kalau hujan kan, aku doakan hujan dua tiga hari ni hahaha.
KPK : Amin *tadah tangan.
Eh biadap lah kau ni hahaha, kesian diaorang nanti.
PK : Hahaha kau pun amin kan sama biadap lah, alah aku memain jelah. Tapi mak dia muka berlagak habis kan, speaking nak slang slang London, padahal berterabur, sepak kang hahaha.
KPK : Woi slow sikit mak dia datang.
MSL: Excuse me, which way the swimming pool? *dalam slang British yang dibuat buat.

PK dan KPK memandang sesama sendiri dan menahan gelak.

MSL : Why? My son want to swim so where is the swimming pool?
PK : Puan, hotel kita ni kat shoplot je, dua tingkat pulak tu, tak cukup tanah nak korek swimming pool.
MSL : What? I saw internet got swimming pool. This hotel. I tell my husband to book.
PK : Oh maybe itu hotel lagi satu, yang itu 5 star ada swimming pool. Tapi yang itu namanya Hotel Berjuta Kenangan, yang ini Hotel Seribu Kenangan, puan salah tengok ni, atau suami puan salah book hotel.
MSL : ARGHHH patut lah buruk je hotel ni. *sambil tarik tangan anaknya dan berlalu pergi.

PK : Hahaha celah mana nak korek swimming pool sini...percayalah tu kalau tak check out kejap lagi mesti dia akan elak jumpa kita sampai esok.
KPK : Hahaha itu soalan paling lawak guest pernah tanya kat aku wei hahaha. Reti pulak tu cakap melayu hahaha.
PK: Sekali aku carut terus terpelanting slang London dia tu hahaha.


PK : Penjaga Kaunter
KPK : Kawan Penjaga Kaunter
MSL : Makcik Speaking London

Tuesday, August 25, 2015

Be strong!!!

Cameron Highlands, Aug'14
I was on a swing mood for past few days ago...macam macam jadi sampai aku confuse nak gelak ke nak nangis ke nak marah ke...emosi bercampur aduk macam rojak...hurm taip pasal rojak sedapnya rojak...oh hari tu aku makan rojak tahu dengan kopok lekor...sedap wei...dia macam rojak petis tapi ada tahu goreng dengan kopok lekor je...sumpah sedap...lagi sikit je nak menangis depan abg kedai tu sebab sedap sangat rojak dia...hahaha...drama much...

Oh kembali ke cerita asal...boss aku buat hal...kawan aku buat hal...ehem ehem buat hal...skandal buat hal...semua lah nak buat hal...pastu serentak...aku rasa diaorang ni ada group whatapps kot...hahaha...psycho...but then as always aku try settle satu satu and sentiasa bergembira...walaupun kadang kadang rasa nak tumbuk muka diaorang...

Hari tu aku macam rasa jealous gila dengan someone ni...pastu aku teringat aku pernah baca somewhere yang jangan cemburu dengan rezeki orang...usaha untuk rezeki kita...terus aku insaf dah...dah tak jealous dah...hahaha...pastu aku macam angin dengan kawan aku pastu aku buat buat busy terus terlupa yang aku angin dengan diaorang...hahaha...tapi bila taip ni terasa angin balik pulak...hahaha...bengong...but knowing diri aku sendiri aku angin like 20 minit je kot...hahaha...pastu boss aku buat hal...terus aku mc 3 hari...hahaha...wah stressnya hidup ini...

Demi meneruskan hidup yang penuh pancaroba ni marilah kita kuatkan diri kita ye...nak nak aku ni yang hidup macam dalam drama...hahaha...be strong Aidil...u can do it!!!

Till then...buhbye...

Friday, August 21, 2015

Emojikan gambar korang...


Tadaa...ada nampak muka aku tak???hahaha...kalau korang zoom gambar tu semua tu emoji emoji disusun sampai jadi macam muka aku...gigih tak aku susun satu persatu emoji tu sampai jadi gambar muka sendiri...hahaha tipu jer lah...tak kuasa aku nak gigih sampai macam tu...

Aku baru bukak blog then nampak En. Zamri update blog dia...hahaha...dia bagi link camne nak buat gambar korang camni...apa lagi terus try...meriah kan...walaupun bila di zoom ada emoji hidung vavi berserta kepala vavi di hujung dagu aku...adakah itu cara halus mencarut aku???hahaha...vavi nye web...korang try lah buat lepas tu bagi tau ada dapat emoji vavi tak...hahaha...

So click sini untuk try gambar korang pulak (klik sini)

Till then...buhbye...

Monday, August 17, 2015

Kemerdekaan Indonesia ke 70...


Untunglah dah 70 tahun...hahaha...aku post picture ni and wish kat instgram then ada member whatapps tanya...'excited sambut merdeka napa???bukan negara kau pon...' hahaha serabai member aku tu...suka hati lah kan...aku biarkan dia kene blue tick...hahaha...

Well for some unknown reason aku sangat suka Indonesia...hahaha...aku suka bila travel sana aku rasa macam best...and dulu aku pernah cakap aku nak travel seluruh Indonesia...walaupon kene carut sebab Perlis pun x sampai lagi...hahaha...

Mungkin sebab semua kawan/skandal Indonesia yang aku kenal semua baik baik belaka...dan mungkin sebab aku experience banyak benda pertama kali kat Indonesia...so kenangan manis tu kuat...hahaha...

Untuk semua Indonesian selamat hari merdeka dan terus maju jaya...untuk pacar pacarku jumpa Oktober nanti ya...hahaha...

Till then...buhbye...

Cameron Diaz...

Mossy Forest, Aug'14
Bila tengok picture kat Cameron terus teringat betapa azabnya masa tu...plan je makan masa 4 tahun...hahaha...macam harem...bila borak pasal travel semua excited jom pergi Cameron jom pergi Cameron tapi suruh pilih tarikh semua diam...amek kau 4 tahun baru jadi pergi itu pun nasib baik masa pergi sebelum banjir besar tu...

Dahlah plan 4 tahun tapi pergi sekejap je sebab semua tak cuti panjang...hahaha...dari JB - KL - CAMERON - IPOH - KL - JB...semua tido semalam...hahaha psycho sangat trip macam tu...penat boleh tahan tapi happy lah sebab pergi dengan best friend yang gila...sempat lah singgah banyak tempat walaupon masa terhad...dah lah aku first time sampai Cameron...hahaha...sadis rasanya disitu...

Ok rindu Cameron dah...kene pergi lagi ni...hahaha...

Till then...buhbye...



Friday, August 7, 2015

After the rain - Najwa Mahiaddin


Wei korang!!! Dah dengar tak lagu Najwa ni...aku nampak kawan aku share terus aku dengar...and I fell in love with it...freaking amazing...soulful habis walaupon lirik dia ulang ulang...lagu ni ala ala bagi harapan kat semua rakyat Malaysia...sabar uols negara kita sekarang masih 'aman' nanti kita semua akan lebih 'aman' tak lama lagi...hahaha...agaknya kalau dia nyanyi live time sekarang ni mesti feeling dia tu deep habis...kalah deep Fynn Jamal...hahaha...so pergi cari kat Youtube or check kat fb Najwa ni...dengar and hayati...

After the rain - Najwa Mahiaddin

We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
When life gets cold and skies aren't blue, you're not alone, I'm here for you...
My brothers and sisters, we'll see you through...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
These are the times we must get through, courage and wisdom must live in you...
The way of our future lies in you...
From the rising of the sun, together we are one, we are stronger stronger forever...
From the rising of the sun, together we are one, we are stronger stronger forever...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...
Hold your head up, Malaysia...
Hold your head up, Malaysia...
After the rain comes the sun...
After the rain comes the sun...
So keep your head up Malaysia...

Till then...buhbye...

Wednesday, August 5, 2015

Jangan menyerah - D'Masiv


Aku rasa dulu pernah share lagu ni tapi ada beberapa kejadian berlaku so aku share lagi...mana tau boleh bagi sedikit kekuatan untuk semua...btw lagu ni salah satu lagu motivasi untuk aku...kalau dengar sambil tengok video klip dia feeling wei...tetiba kesat air mata...hahaha...aku hati tisu sikit...oh tu muka aku yang telah di kartun kan...comel kan...hahaha...

Jangan menyerah - D'Masiv

Tak ada manusia yang terlahir sempurna...

Jangan kau sesali sgala yg telah terjadi...
Kita pasti pernah dapatkan cobaan yang berat...
Seakan hidup ini tak ada artinya lagi...

Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...
Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...

Tak ada manusia yg terlahir sempurna...

Jangan kau sesali sgala yang telah terjadi...
Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...

Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...

Tuhan pastikan menunjukan kebesaran dan kuasaNya...
Bagi hambaNya yg sabar dan tak kenal putus asa...


Jangan menyerah... 
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah...
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah...
Ooh...

Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...

Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...
Tuhan pastikan menunjukan kebesaran dan kuasaNya...
Bagi hambaNya yg sabar dan tak kenal putus asa...

Dan tak kenal putus asa...


Till then...buhbye...

Monday, August 3, 2015

City view please...

PK : Hello selamat datang ke Hotel Seribu Kenangan, can I help you Madam?
MB.C : Hello, I got booking ah, from Booking.com, 1 bilik katil besar punya, city view.
PK : Ok, let me check for you Madam, boleh bagi IC Madam?
MB.C : Here here *sambil hulur IC.
PK : Ok Madam, here your room key and your IC, your room is in level 3, room number is 302.
MB.C : Ok ok thank you.

MB.C berlalu ke lif dan hilang dari pandangan PK. Selepas lebih kurang 5 minit telefon di kaunter berdering. PK menjeling ke arah telefon dan nombor 302 tertera. Hurm apa ajelah auntie nak lagi, PK berkata di dalam hati. Sambil berjalan malas dia menjawab telefon tersebut.

PK : Hello reception here.
MB.C : Hello, eh I wanna ask leh, when I book internet they said this room got city view leh. Why cannot see city now?

Apa kejadah soalan auntie ni? Gumam hati PK.

PK : Err Madam, our hotel is only 3 floor and your room is on the highest floor. So you can see almost this area. And we located in business centre so the your city view is this business centre area Madam. Kalau Madam ingat betul betul city view tu bandar punya view Madam salah hotel lah. Tu kene pergi betul betul area bandar. Tapi kalau Madam pergi hotel kat bandar pun tak nampak view bandar, nampak bangunan sebelah jer.
MB.C : Aiyo itu macam ke? If I nak cancel can ah? I want to see city view.
PK : Oh hotel polisi if you dah check in tapi lepas tu nak cancel kita charge 50% Madam.
MB.C : Aiyo don't want lah. Waste my money lah itu macam. You punya hotel tipu lah cakap ada city view tapi takde city. I complaint nanti.
PK : Kalau macam tu I bagi Madam tukar bilik nak? Bilik tu ada wallpaper city view. New York city lagi. Nak tak? Tapi bilik tu no window.
MB.C : Aiyo why dont give me that room earlier. Ok ok I want that room, nevermind no window as long as I got to see city view. Wait I come to lobby. 
PK : Ok Madam.

Selepas 5 minit MB.C datang ke kaunter dan PK memberi kunci bilik baru.

PK : Ok Madam ni kunci bilik baru ye.
MB.C : Thank you ah, you very good. Thank you thank you. *tersenyum puas.
PK ; Welcome Madam. * tersenyum sinis PK berkata dalam hati. Sengal punya auntie. Kau tengok lah dinding tu puas puas.


PK : Pejaga Kaunter
MB.C : Madam Booking.Com


Sunday, August 2, 2015

Perasaan itu...

Borobudur, Yogyakarta Jan'15

Tak suka gila bila perasaan tu datang...korang tau perasaan apa??? Perasaan yang korang rasa korang penat kerja so korang kene travel...or perasaan yang korang rasa macam nak pergi somewhere yang orang tak tau so tetiba korang hilang lepas dua tiga hari muncul balik...tapi perasaan paling di benci is korang dah pergi travel or larikan diri tu korang kene balik mengadap rutin hidup korang macam biasa...haha terasa sadis di situ...

Kalau di layan perasaan tu akibatnya buruk...tu yang seminggu bertenggek kat web Pak Tony...lepas tu bukak Agoda check harga hotel pulak...dah jumpa hotel meletop cantik tapi murah bukak Trivago pulak compare web mana lagi murah...tiap tiap hari wei aku ulang buat camtu sampai dah hafal dah hotel tu kat mana hotel ni kat mana flight tu berapa flight ni berapa...pyscho habis...

Tapi untuk membuang perasaan itu jauh jauh haruslah kita alihkan perhatian kita ke benda lain...maka dengan itu aku pun bertenggek kat youtube pulak...hahaha...tengok Return Of Superman...hahaha...lepas tu kan tengok kat diaorang buat aktiviti kat Korea tu macam best...cantik je Korea tu aku tengok...lepas tu korang tau aku buat apa pulak...bukak web Pak Tony check tiket pergi Korea pulak...hahaha...sumpah aku rasa aku pyscho gila...bencilah...

Oh for your infomation...aku tak pyscho eh...kadang kadang je...

Till then...buhbye...