POWr Instagram Feed

Tuesday, May 31, 2011

Mimpi...

It's 5.48am and I'm typing this down...
I just woke up from a nightmare...
Hurm...Again...
Lately my sleep was accompanied by Yasin...
Actually I start to have Yasin as my lullaby since my mum past away...
Make me feel calm and stop thinking about hanky panky thing...

Many thing happen since last week...
Bad thing I mean...
I accidentally know that a guy cheat on his lover
And too bad I'm in the story...
And people may see me as a bad guy...
And I accidentally know about betrayal...
Between a brother...past lover and friend...
And again...I'm in the story...
Why I always ended up in bad position every time...
Guess I have to stop care or kepoh about other...
Better for me to stick with my loved one...
Hurm...Good luck for me...


Note : Anyone know how to read a dream...about black magic???


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Sunday, May 29, 2011

Siapalah kite nie...

Kan dah cakap...
Dengan abg bagitau je pape...
Kalo salah abg betulkan...
Kalo tak salah abg sokong...
Tapi kenapa kianat kepercayaan abg???
Pastu abg dapat tau dari mulut orang lain lagi...
Tunggu lah...siap lah nanti...
HAHAHA!!!


Hurm...tak faham sungguh...rase takut pulak...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, May 27, 2011

Hurm...

I dont know what to do...
I cant think straight anymore...
I think I need some time alone...
Like I did before...



Tq guys... =)



Ehem...

Hurm...
I just realised something...
Recently...I cant control my feeling aNymore...
Jealousy...is on the top of my emotion list...


Now did u get what with all the pokok thingy???


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, May 26, 2011

Yet another...

Another bad news...
We going to talk later...
And if we cant decide on anything...
I will back off from this relationship...
For my own good...for your own good...and hopefully for his own good...



No wonder my pokok keep bergoyang...there's a hurricane coming....



This is me babe...Aidil Asyraf Azman


Wednesday, May 25, 2011

Bermula...

Hari ni bermula satu kehidupan baru untuk sesetengah orang...
Dan dengan itu bermula juga satu perjalanan baru untuk saya...
Semoga saya tahan dengan dugaan dan godaan...
Dan juga segala cabaran yang datang...




Tanya sama pokok...apa sebab goyang...jawab angin yang goncang...



This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, May 24, 2011

Antara suka...sayang...dan cinta...


bila kita MENYUKAI seseorang...kita ingin memilikinya untuk keegoan sendiri...
bila kita MENYAYANGI seseorang...kita ingin selalu membahagiakannya...
bila kita MENYINTAI seseorang...kita akan melakukan apa sahaja wlpn harus mengorbankan jiwa sendiri...

saat orang yang kita SUKA bersama kita..."bolehkah aku menciummu ?"...
saat orang yang kita SAYANG bersama kita..."bolehkah aku memelukmu ?"...
saat orang yang kita CINTAI bersama kita...akan kita gengam erat tangannya...

apabila orang yang kita SUKA bersedih..."enough , it will be fine ok "...
apabila orang yang kita SAYANG turut bersedih...kita akan sekali menangis bersamanya...
apabila kita menangis dibahu orang yang kita CINTAI..." ayuh , kita selesaikan masalah nie bersama "...

bila orang yang kita SUKA menyakiti kita...kita akan memarahinya dan tidak mahu lagi berbicara dengannya lagi...
bila orang yang kita SAYANG menyakiti hati...kita akan menangis dan mempersoalkan mengapa ianya terjadi...
bila orang yang kita CINTAI menyakiti pula...kita akan berkata "x pe dier x sedar apa yang dia buat . kn die tngh marah "...

bila kita SUKA seseorang...kita akan memaksanya menyukai kita...
bila kita SAYANG seseorang...kita akan biarkn dia memilih...
bila kita CINTA seseorang...kita akan menunggunya dengan setia dan tulus...

SUKA ialah hal yang menuntut...
SAYANG ialah hal yang menerima dan memberi...
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela... 


Note : Dan sekarang saya lebih jelas tentang perasaan saya...
* this entry taken from here...

Monday, May 23, 2011

Pokok by Meet Uncle Hussain feat Hazama...


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
  
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
 Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

Sunday, May 22, 2011

I Stalk Your Profile by Jazz Hayat & Aziz Harun...

  
Ini kisah sedihku...
Aku mengharapkan sesuatu yang tak pasti...

Di saat kau disisiku...
Hidupku terasa indah...
Hidupku penuh warna-warni...
Seperti pelangi...

Ku akui ku rindukanmu...
Saat kau tiada disisi...
Hancur hatiku bila kau sudah berpunya...

I stalk your profile when I miss u...
Tengok semua gambar you tanpa jemu...
I stalk your profile when I miss u...
Adakah kau juga memikirkanku...

Semua gambar-gambar u bersama si dia...
Dalam caption "nya" kata mu "aku cinta dia"...
Reaksiku meluat tapi sedih pun ada...
Memang kau ni player tapi malangnya ku mahu kau jua...

I stalk your profile when I miss u...
Adakah kau juga memikirkanku...

Kau seolah-olah memberiku harapan...
Di saat sunyi rasa kesepian...
Kau seolah-olah memainkan perasaan...
Inginku membencimu tapi aku yang tak tahan...
I stalk your profile when I miss u...
Tengok semua gambar you tanpa jemu...
I stalk your profile when I miss u...
Adakah kau juga memikirkanku...


I stalk your profile when I miss u...
Tengok semua gambar you tanpa jemu...
Adakah cinta di balas....

Saturday, May 21, 2011

Movie - Pirates 4...


Ok dengan gigih nye dimaklumkan...saya pergi tgk wayang tiga hari berturut turut...(bunyi bunga api berdentum dentum...)macam cipet...nampak sangat xde life...tiap tiap hari nak tgk wayang kan...hahaha...bukan ape...dont know y but this month byk movie best kuar...Priest pon x tgk lagi...but since Khairi Yennu dah tgk and die cakap biase biase je so saya tunggu dvd kuar jer...lalalala...

Semalam tgk Khairi Yennu...Perry n Hilman...pergi melanun...hahaha...ok sumpah cite nie best...tapi yg best sebelum masuk wayang kiteorg dinner dulu kat mc d...pastu kiteorg mengumpat orang orang yg annoying yg pernah kiteorg jumpe mase tgk wayang...contoh org bercakap...amek seat orang pastu tak nak berambus...bawak baby tgk cite horror...camtue lah gamaknye...jap lagi masuk wayang org depan kiteorg bawak baby...x leh blah...nasib baik anak die menangis je die bawak kuar...kalo x harus saya tendang tolak kerusi die...huhuhu...

Ok review...since semalam kene maki sebab review ala ala details sgt...so ari nie saya review lite lite jer...hahaha...cite nie pasal Jack Sparrow nak cari Fountain Of Youth...pastu die jumpe Barbosa dgn Blackbeard...pastu dieorg gaduh gaduh...ok tak review camnie???macam cipet siot...hehehe...korang kene tgk lah...x sampai 5 minit dah start gelak dah...pastu part mermaid tue best giler...huhuhu...overall saya bagi 4 kapal lanun dari 5 kapal lanun...hahaha...

Note : Semalam pon ramai pakcik makcik bawak anak anak tgk Nur Kasih...letop lah cite tue...pergi lah tgk...Pirates nie korang download jer...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman


Friday, May 20, 2011

Movie - Nur Kasih...


Akhirnye dapat pon tgk nie...nie lah satu satunye filem melayu yg saya tunggu dari dulu...not only because i'm tiz punya kipas susah mati...but saya dah tgk drama dia kat tv like 3 kali kot...tak pernah tinggal single episode pon...huhu...sgt kipas susah mati...hehehe...skang pon ade kat tv3 kol 5 ptg...huhu...so when Khabir jadi director untuk filem nie i was trilled...saya letak standard yg tinggi untuk malay movie...and to my suprise...it was AWESOME!!!

Overall filem nie tak mengecewakan saya...cume at some point saya rase sinematografi filem nie agak kurang jika nak dibandingkan dengan filem Cinta dulu...but believe me semua kekurangan tue akan hilang bila korang tgk betapa cantiknye Jordan dan Petra dari lens Khabir...semua pemandangan sangat cantik..."lukisan Allah..."bak kata Adam...and cite nie agak rumit sikit...happy...sedih...happy...sedih...byk main mood...huhu...pastu soundtrack pun mantap...sgt bagi effect mood...ala ala lagenda budak setan gituh...

Khabir bijak menggarap cite nie supaya orang yg tak pernah tgk series tak akan blur...maybe sikit lah blur...sape suh tak tgk...huhuhu...overall memang saya xde problem langsung dgn movie...cume ade satu part masa Adam sakit...instead of Aidil yg terangkan kat Nur pasal sakit Adam tue...for me its better doktor yg terangkan kat diaorg berdua...dan terangkan dengan jelas...sebab masa Aidil terangkan kat Nur semua org x dgr dengan jelas ape sakit Adam...yg dgr cuma Mumbai...pastu ade satu perkataan yg saya dah lupa ape...but to my understanding...ade serpihan bahan letupan kat dalam badan Adam tue mase dia dijadikan tebusan kat Mumbai dulu...and dulu doktor cakap benda tue x effect pape but now benda tue dah gerak and become so close to Adam nye jantung...and its effecting Adam really bad...but tue yg saya faham lah...kalo korang faham lain sila bagitau saya yer...as for now...since semua org x dgr dgn jelas...let's say Adam sakit misteri...hahahaha...gituh je saya ubah cite kan...and mase tgh scene tense...Khabir pandai selitkan lawak...so filem nie jadi lebih menarik...huhu...so nak saya review ker???hehehe...ok saya review terbaek punye yer...

Cite dia start with suara Dato Rahim Razali...hahahaha...sengal tak kalo review start cam nie...hahaha...ok serius...Cite nie start dengan mood sedih...Aidil dah ade 2 orang anak yg sumpah cute...tapi sayang isteri dia Leya dah meninggal...so kite dapat rase kesedihan Aidil bila hilang orang tersayang...bila dia teringat kat bini dia...(saya tahan nangis...)tapi dalam kesedihan tue...kite mendapat berita gembira...Nur mengandung!!!satu family gembira dan kite pon rase gembira...happy mcm kite lak ngandung...eh...(air mata kesyukuran mengalir...)tapi sayang...gembira tue kejap je bila kandungan Nur gugur...demi bawa hati yang lara tue...Nur dgn Adam pergi umrah pastu pergi Jordan...mase kat Jordan scene semua cantik...so diaorg pon lupekan kesedihan lalu...tapi Adam dapat mimpi petanda sesuatu yg buruk akan terjadi...dan betul mimpi dia...keretapi diaorg excident...maka tercampak keluar lah diaorg dari keretapi tue...tapi Alhamdullillah Adam selamat...dia kuar cari Nur tapi yg dia jumpe hanyalah Nur yg terbaring tak sedarkan diri...(tahan nangis lagi...)maka berdoalah Adam kepada Allah...'ambillah apa saja kecuali dia...'dan tetiba Nur tersedar...maka happy lah satu panggung...
Lepas je terselamat dari excident tue Adam perasan cincin Nur hilang...mungkin di tempat kejadian...Nur dah cakap kat Adam takpe...tapi Adam degil...dia cakap cincin tue yg Nur pernah pulangkan kat dia dan dia akan sarungkan balik cincin tue kat jari Nur...so ingat tak apa Adam cakap masa dia doa???'ambillah apa saja kecuali dia...'oleh sebab die degil nak jugak cari cincin tue maka dia excident lagi sekali...Nur kat hotel tunggu mcm orang gila...lepas buat report berhari hari dia ikut polis cari suami dia...sampai satu hari Aidil sampai kat Jordan untuk cari Adam jugak...(kesat air mata...)dalam masa mencari itu kite semua dapat berita gembira...Nur mengandung lagi...(mengalir lagi air mata kesyukuran...)so diaorang cari Adam sampai lah jumpa...lepas jumpa Adam je Nur menangis tgk suami dia...dan Adam pun bagi cincin yg dia jumpa balik tue...lepas tue semua orang balik Malaysia...
Sampai kat Malaysia Adam makin teruk...mase nie lah kite tau yg dia ade sakit misteri...huhu...so dalam kesedihan dan hampir berputus asa untuk hidup...Nur kuatkan semangat suami dia...sentiasa di sisi...so berdua lah diaorg tabah menghadapi dugaan yg datang...time tue ade flash back mcm mane isteri Aidil meninggal...sedih sgt part tue...(bukak kotak tisu baru...)Dah elok elok semua ok tetiba anak murid Adam sorang buat hal...oh lupe lak...Adam ngajar belia bermasalah kat pusat bimbingan...budak pompuan tue gaduh dgn bf dia pastu Aidil pon kene pukul skali...sbb budak pompuan tue cakap dia couple dgn Aidil...so dalam tgh bergasak tue ade lagi sorang anak murid Adam...Mamat kot name budak tue...dia selamatkan Aidil tapi sayang dia kene pukul kat kepala dan dia meninggal...dan seperti biasa klimaks cite kan...time tue jugak Adam nazak dan masuk hospital...Nur tgh berkejar kejar risaukan suami dia tetiba dia nampak abg ipar dia pulak berlumuran darah...(nangis terus dah...)tapi Aidil cakap dia dah dapat penderma untuk Adam...
Rupe rupe nye Mamat tue dah daftarkan organ dia untuk didermakan...sedih sgt masa kat kubur...hujan lebat turut meratapi pemergian Mamat...
Lepas tue scene bertukar...Aidil dah tua dan dia tgh bacakan cerita Adam kat Nur...sbb Nur dah tua dan mcm tak ingat sgt...(mase nie geram gile kat kawan saya Salleh...sbb die bikin spoilt satu panggung...sbb mase tue ade sorang perempuan tua...pastu semua org tertanya tanya...ni Nur ke dah tua???jap lagi die cakap kuat...'NIE BUKAN NUR AMINA...NIE NUR AFIDAH ES...' terus saya menangis sebab gelak...hahaha...)Rupa nye Adam dah meninggal masa tgh melukis tapi anak dia dgn Nur dah besar...anak anak Aidil pon dah besar dan dah kawin pon...masa Nur tgh cuba ingat sorang sorang...tetiba dia tgk anak dia...dan dia cakap kat Aidil...'abg Aidil...nie Saif...'(nangis....)sbb dia masih kenal anak dia...panjang cite nie sampai ke umur 70an diaorg semua...amacam???huhu...best tak???happy ending tue penting...

So korang...pergilah tgk movie nie...best sgt...n lagi best ramai pulak pakcik makcik yg tgk cite nie...huhu...and sediakan tisu byk byk...tapi kalo korang hati batu x yah bawak tisu...bawak maruku je...yenna yenna...huhu...


Note : kalo tak nak tgk movie nie dgn orang tue...huhu...tapi xde rezeki lak...hehehe...takpe lah...next time yer...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Movie - Paul...


Ari tue nak tgk cite Nur Kasih...konon nak tgk premiere lah...sbb kat CS ade kuar 2 show ari Rabu...jap lagi x sempat beli seat dah penuh...sentap giler...last last tgk Paul jer...huhu...

Cite nie oklah...cuma mula mula agak slow sampai saya tertido...pastu dah start jumpe Paul baru best sikit...and cite byk ajar kite curse...and mcm ade permainkan agama sikit...huhu...x bleh blah tol...so budak budak yg cepat terpengaruh tue jgn tgk cite nie yer...pastu Paul nie hampeh...paling lawak part die buat aksi aksi terlarang...hahaha...cam cipet...overall cite nie so so jer...hahaha...hero pon x hot...so xde point...hahaha...


Note : Tgk wayang je ade org marah...huhu...alah sakit sikit je lah...jauh dari perut...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, May 19, 2011

Yang pertama...


Do u guys remeber Alya Tania???Tak ingat???Click kat sini --->Alya Tania...
Nie last first pic yang saya amek gune Alya...sampai skang masih ade dalam internal memory Alya...huhu...memang tak pernah delete pon pic nie...saje biar jadi kenangan...shadap tak shadap nak dekat 3 tahun dah Alya...huhu...orang lain sume nak dslr tapi saya selesa dgn compact jer...huhu...


Note : Jangan tanya napa kaki tue camtue...die special sikit...mcm tuan die...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Wednesday, May 18, 2011

Twirl...

Thank uols...sedap gile nie...sugar rush ari tue makan nie kol 3 pagi...hahaha...


Note : Rajin rajin lah gie sane lagi...boleh saya kirim byk byk...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, May 17, 2011

Happy Wesak Day...

 For those yang celebrate...Happy Wesak Day...its public holiday and kebetulan saya cuti...
so saya...



Tido saja sepanjang hari...lalala...


Note : Innocent tak muka tgh tido???hahaha...

This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Sunday, May 15, 2011

Penat tapi enjoy...

Sabtu 14 May 2011...

Since Naguib...Farhat and Shahrul in Jb for Naufal's sis wedding...we decided to have fun to the max!!!I already made a plan but then...some of us could not make it...nevermind...coz u only need me to have a party...hahahaha...

Pagi pagi pergi sekolah tgk band prac...tak ramai dtg coz minggu exam...adeh...

 
After band prac...saya cabut jap...had a lunch with a fren...huhu...at Abah Beriani House...but then nasi die biase biase jer...harga boleh tahan berdentum...and acar tue macam x ikhlas je kan...huhu...

Farhat...Naguib...Shahrul and abg Faizal pulak had lunch kat Bomba...makan abc kot...huhu...

After lunch kiteorg lepak umah abg Faizal...buat recording...hahahaha...gigih sgt abg Faizal buat minus one lagu sedetik lebih then kiteorg record suara kiteorg masukkan kat minus one tue...

Then after Maghrib kiteorg semua gerak pergi Okid Ria...restoran steamboat...huhu...bayar rm18 pastu korang makanlah sampai pengsan...hehehe...

At Okid Ria Ammar joined us for dinner...Ammar is super funny...tak kering gusi dok dengan die...hahaha...die cite pasal janda yang kehausan tue macam nak pengsan kiteorg gelak...

Super full...makan...makan...makan...kenyang...huhu...

Lepas dinner kite perlu melakukan activity membakar lemak...hahaha...karok kat Dva Seri Alam...they have promotion so sorang bayar rm8 for 2 hours...murah kan...amek ko melalak 2 jam dalam tue...

Kiteorg dapat bilik super besar...padahal kite cume 6 orang jer...boleh buat formation dalam tue...hehehe...pastu balik umah kol 1 lebih tue ingat nak tido trus but then...someone merajuk and tak nak pick up phone die...sampai ke subuh tido x lena...adoi...

Ahad 16 May 2011...

Ana's wedding kat Uda...Naufal take a week break and balik Malaysia for his sis wedding...simple but nice wedding nie...pelamin cantik...pengantin pon cantik...nasi sedap...lauk pon sedap...semua benda sedap...hehehe...

Budak 4 orang nie never fail to make me laugh...after wedding tue balik umah Naufal jap and they had a photoshoot session...hahaha...sumpah lawak mase tue...

Then balik otel saya trus tido...cover balik tak cukup tido semalam...huhuhu...overall wekend nie memang best...and x sampai 4 jam dieorg balik kl i start to miss them...a lot...


Note : Kenkadang yg jauh tue lah yg faham kite...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Saturday, May 14, 2011

Kalo saya marah...

Arhhh!!!Aidil ngamuk...larikkk...

Ok tgk caption dgn pic tue nampak sangat saya tak marah kan...hahaha...poyo nie...but the truth is semalam saya mengamuk nie...naik angin betul...hehehe...bukan nya apa...kadang kadang kite nie sabor je tapi sampai satu tahap kemarahan tue mcm terletus...tanpa boleh dicontrol lagi nie...nie taip entry nie gune mood nasihat yer...sbb mood marah tadi dah kurang sikit...lepas jerit jerit...hentak hentak kaki...tumbuk dinding... bertenang sikit kat dalam toilet...

So korang...saya nie orang nye jenis simple jer...kalo marah pon x lah lame...paling hebat sehari je...esok lusa dah lupa dah...unless kalo benda yang buat saya marah tue memang saya x leh nak terima so lame lah saya marah...maybe korang fikir "oh Aidil marah x lama...jom buat die marah..." oh itu idea paling bangang ye korang...walaupon saya marah x lama...tapi dalam mase saya marah tue macam macam boleh jadi...so tolong lah jangan buat saya marah...

Lagi satu saya jenis orang yg senang...kalo saya tanya sebolehnya saya nak jawapan yang pasti...x nak lah kene tanya banyak kali...nanti korang jugak yang rase menyampah...contoh saya tanya "kat mane"...tolonglah jangan berfikiran cetek buat lawak bagi jawapan "kat sini"...kalo saya tanya "keluar dengan siapa" maksudnya saya nak tau nama jer...bukan jawab "keluar dengan kawan"...benda benda camtu boleh buat saya geram tapi kalo berlarutan tanya soalan yang sama...angin saya naik kat kepala abislah...hehehe...

So next time korang jangan buat saya marah k...oppsss...lupa...kalo saya panggil name penuh korang...abis lah korang...that's mean i so pissed off dan mungkin akan maafkan korang lambat sikit...but special case ari tue dah maafkan sorang...sebab ape???fikir sendiri...lalala...

Note : Sometimes benda benda remeh camnie yang akan buat kite lebih kenal pasangan kite...tapi takpe...as for u...mungkin usia jadi punca...but no worries...i will guide u through our journey together...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, May 12, 2011

Count On Me by Bruno Mars...


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea...
I'll sail the world to find you...
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see...
I'll be the light to guide you...

Find out what we're made of...
What we are called to help our friends in need...

You can count on me like 1 2 3
I'll be there...
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2...
And you'll be there...
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah...
Wooooh, Wooooh,Yeah,Yeah...

If you toss and you turn and you just can't fall asleep...
I'll sing a song beside you...
And if you ever forget how much you really mean to me...
Everyday I will remind you...
Ooohhh...

Find out what we're made of...
What we are called to help our friends in need...
 
You can count on me 1 2 3
I'll be there...
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2...
And you'll be there...
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah...
Wooooh, Wooooh,Yeah,Yeah...

You'll always have my shoulder when you cry...
I'll never let go...
Never say goodbye...
You know...
 
You can count on me like 1 2 3
I'll be there...
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2...
And you'll be there...
Cause that's what frïends are supposed to do, oh yeah...
Wooooh, Wooooh,Yeah,Yeah...

You can count on me cause I can count on you...

Wednesday, May 11, 2011

Abah suke durian tapi die benci Bruno Mars...

Pic rembat dari google...sape punye tah...hahaha...durian sendiri beli lupa nak amek pic dah masuk perut semua...huhu...

Tue die tajuk sikit punya panjang...semalam abah balik bawak durian woo...hahaha...dah lame tue tak makan durian...nak beli sendiri takut kene tipu...hahaha...sbb tak pandai nak pilih pilih kan...pastu nak suh abah beli lak berjanggut...tapi semalam ape tah mimpi die...hahahaa...

Part yg paling best is...saya dah tido nie mase abah balik...bukan tido betul betul...tertido...sbb tgh main main msg kat phone...huhu...rupe rupe adik saya Nonon masuk bilik sambil makan durian konon nak kejutkan lah...tapi die tgk saya tido die pon kuar...pastu msg masuk kat phone...vibrated...saya terjaga...reply msg pastu tido balik...jap lagi terbau durian...kuat lak tue dlm bilik...trus bangun kuar bilik tgk dieorg tgh melantak depan tv...wah tanpa cuci muka trus join duduk skali makan...hahaha...

So mase makan durian tue masing masing hp kat tangan...tak berenti nie reply msg...baik saya ataupon Nonon...masing masing ligat dgn hp kat tangan...pastu yg x bleh blah ringtone same...lagu bruno mars count on me...jap jap bunyi count on me...one two three...berbalas balas nie...pastu adik sy yg kecik x nak kalah jugak...die pon duduk kat hall main msg...dah 3 hp ringtone same...jap jap count on me...jap jap count me...jap lagi amek ko abah jerit..."count on me count on me...aku baling 3 3 hp tue keluar tingkap kang...bla bla bla...bla bla bla..."oh part bla bla tue saya x dengar abah bebel ape sebab dah larik masuk bilik dulu...hahaha...Nonon dgn adik pon lari sepantas kilat masuk bilik...tau takut...hahaha...ingat dah settle jap lagi saya dalam bilik dengar lagi lagu tue kat bilik sebelah...hahaha...trus abah sambung pot pet pot pet...
Yang x boleh blah die tanye kat adik...sape nyanyi lagu tue...wakakaka...


Note: skang kat umah pon kene silence hp...hahaha...abah nye pasal lah nie...hahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Tuesday, May 10, 2011

I miss u...

Its been a while since we not together anymore...
I dont know what got into me...
But I think I miss u...
I miss ur voice calling me 'abg'...
I miss ur laugh when i told u a joke...
I miss ur smile when u happy...
I miss ur eyes staring at me when I tease u...
I miss ur warm hug...
I miss ur hand holding mine...
I miss every single thing about u...
But then adik...
U're not mine anymore...
Deep from bottom of my heart...
Im so sorry for what happened between us...
Its all my fault...
And i wish all the best for u...
I know someone better is waiting for u...
And believe me...
In my heart...there always a special spot for u...
I miss u...

Movie - Fast Five...


 Yeah dah tgk cite nie...ok sumpah best cite...nak tgk lagi nanti tapi kat GSC lak...huhu...kat Cathay sound hampeh...For this one saya suggest lah korang pergi tgk kat wayang...coz before nie semua movie fast n furious saya tunggu ari raya je...tunggu kuar tv....hahaha...but this one my working collegue yg push suruh tgk kat wayang...die cakap rugi kalo x tgk kat wayang...so saya dengan gigihnye beli tiket ari jumaat sbb takut penuh show ari sabtu tue...huhu...

So cite nie nak saya buat review ke???x yah lah...korang pergi tgk sendiri then buat review sendiri...but for me...ini adalah TERBAEK...betul tak boboi boy???hahaha...

Note : lepas nie kalo nak tgk movie buat kali ke 2 kat wayang kene rahsiakan...kalo x ade orang tue pot pet pot pet cakap pembaziran...huhu...tapi betul je ape yg die cakap tue...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu...

Hadiah terakhir...masih cantik terletak dlm almari...arwah x sempat guna pon...=(

Selamat Hari Ibu...Al-Fatihah...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Saturday, May 7, 2011

I Go by Aizat


So long, fare thee well...
The dancer and the dancing days have taken leave and fell...
So turn down this bed of stone...
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong...

The long December rain is falling now...
Running down on streets to nowhere...
Music is my life youre my sweetest nightingale...
But I cant hear it here no more...

And I go
I go

Hush now, dont shake or break...
Words have fallen silent like soldiers to the grave...
No matter what they do or say...
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face...

The long December rain is falling now...
Running down on streets to nowhere...
Music is my life youre my sweetest nightingale...
But I cant hear it here no more...

And I go
I go

The long December rain is falling now...
Running down on streets to nowhere...
Music is my life youre my sweetest nightingale...
But I cant hear it here no more...

And I go
I go

Movie - Love And Other Drugs...


Ari tue kan kuar arr tgk cite nie...dgn teman tapi mesra...jap lagi ade orang jeles lak...ingat die x kisah...jenuh pujuk malam tue...dah lah subjek pujuk memujuk tue fail...hampeh...tup tup esok pagi pagi demam...maybe sebab sejuk sgt kot dlm panggung tue...dah lah x bawak sweater...huhu...sian saya...

Cite nie overall ok lah...pelakon pon mantap...nak review cite nie tapi x tau nak review camne...yg penting byk adegan cute...lawak...sedih...kira cite nie kalo korang tgk x rugi pape pon...Anne tue berlakon sgt mantap...die jadi org yg kene sindrom awal penyakit parkinson...so cara die berlakon jadi orang sakit tue real gile...huhu...so korang pergilah tgk nie...kat wayang dah abis kot...gie lah beli dvd or download...hahaha...


note : kalo orang jeles maknenye die sayang kita kan...=)


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, May 6, 2011

Cite 1st May...

 Sadis lah...cite pasal 1st May baru nak cite sekarang...hahaha...dah lah xde pic...tue tambah sadis...dah lah terlambat nak wish korang semua...Happy Labour day...gituh nak jugak...hahaha...so tgh hari tue saya dgn Khairi Nuar and Perry pergi wedding si Nuar...kat mawar...majlis oklah meriah...pelamin pon cantik...pengantin pon cantik...abg pengantin pon...eh tue tak...ok abaikan...kire letop lah wedding nie...tapi nasi minyak die ala ala jer...huhu...

Letop gadis bunga dengan abg pengantin???serba pink nie...
Mase baru nak makan tue Arif dengan kawan die Utt and Cici sampai...so kiteorg makan...gossip gossip pastu balik...Arif n gang nak pergi Sg and kiteorg nak pergi Danga City Mall...nak cari laptop...huhu...

Pic rembat kat google...letop pulak Danga City Mall nie dari angle nie...kalo tgk live ala ala haruk jer...hahaha...
Dah survey survey pusing pusing kiteorg lepak Studio Bakti...aka Perry's Mansion...hahaha...name nak letop...abis semua wayar kuar kiteorg test...best wooh...dari laptop ke tv dari tv ke laptop abis berselirat wayar...hahaha...pastu konon2 malam nak lepak dengan Arif tapi since die lambat sangat makanya kiteorg lepak je kat situ sampai malam...pastu Shahrul pon join lepak kejab trus gie makan Abc bomba...ye mlm mlm makan Abc...tue lah kehebatan kiteorg...hahaha...

Latar belakang ruang jepun studio bakti...ko mampoo???hahaha...
Pas dah puas melantak kiteorg pun balik...Shahrul anta saya balik umah tapi tgh jalan tersinggah pulak Mc Tebrau...dah terbeli coke dgn fries...trus duduk dan sambung sesi hati ke hati...hahaha...around kol 1 lebih kot baru balik umah...msg msg jap dgn skandal skandal wajib n budak emo...trus terbongkang tido x sedarkan diri...esok nye pon keje malam...ape lagi...tido trus...hahaha...

note : budak emo tue makin hari makin comel lak saya rase...hahaha...poyo nie...mesti die marah mention pasal die...wek wek...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, May 5, 2011

Movie - Thor...

Woot woot...akceli dah tgk movie nie last week tapi baru skang nie gigih nak update and buat review...best kot cite nie...sampai saya dengan Kery nuar dengan gigih tgk cite nie 2 kali...dalam hari yg sama...mula mula tgk yg biase pastu malam tgk 3d lak...hahaha...3d die best jugak...mcm org jakun saya dengan kery tgk 3d...sebab mula mula dah tgk yg biasa so dah faham jalan cerita...so bile tgk 3d cume hayati dan nikmati 3d tue lah...hahaha...tangan 2 2 org tergapai gapai...hahaha...

Ok review nie ala kadar je lah yer...cite nie pasal Thor tue...die ala ala dewa petir...dan bakal raja tapi sebab die degil so bapak die tendang die ke bumi...bila die dah sedar dari keangkuhan die baru die dapat power die balik...and tukul besi die...huhu...so tgk lah cite nie untuk ending die...hahaha...tapi cite sangat x mencabar bakat Natalie Portman...ala kadar sgt die berlakon...pastu name orang jahat dalam cite nie mcm name katun...comel jer...hahaha...overall cite nie best lah...x bosan dan boleh lah korang tgk byk kali...hahaha...

note : mata Thor cantik seh...tapi mata gate keeper die lagi cantik...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman



Wednesday, May 4, 2011

Terbaek lah...

Amir pon bagi 2 thumbs up yer Amir???

Ape yg terbaek nye???hahaha...korang korang...(sambil geleng kepala...)

Oh well...orang cakap kalo bergaduh tue sila lah bawak bawak berbincang...betol tak...sedangkan lidah lagi tergigit inikan pulak laki bini kawan kawan...lalalala...
Sorry ye korang kalo seminggu lepas nie saya emo sikit...terikut ikut perangai dia tue...die emo saya emo...saya emo die emo...hahaha...poyo sangat...tapi skang dah ok dah...dah xde emo emo dah...kalo ade pon dah tak effect kat korang dah...pada sape sape yg bagi nasihat tue tq byk byk yer...byk sangat membantu...

Pada kawan kawan kat fb tue jangan sentap yer...ari tue saya deactivated acct...bukan lah delete or block korang...xde niat pon...just need a break from fb...ade sampai call n msg marah marah...cakap sampai hatilah delete dia dari fb...xde niat pon korang oooi...cume lupe nak inform je sebelum deactivated tue...hahaha...so jangan marah lagi yer...

Pada sesiapa yg msg pastu kene marah tue pon same lah...sorry ye korang yer...sumpah xde niat nak marah...cume tgh ting tong so semua kene marah...ampunkan daku...hahaha...dah x yah nak sentap sentap dgn saya...x dapat pape pon tau...huhu...

Orang slalu cakap kan selalu ape yg berlaku ade hikmah...ari tue nye hikmah saya dah dapat dengan jelas...kalo kite sayang orang tue x semestinye kite dapat die...and sebelum kite kehilangan dia...baik kite lock die as kawan kita...sebab for me...friend will last longer...huhu...and hikmah utama...saya dah boleh hidup tanpa fb...hahahaha...tue penting tue...hahaha...


note : korang tgk maharaja lawak x???nape amir ade lagi yer???x faham tol...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Sunday, May 1, 2011

Mesmerising May's Babies...

Sape lahir bulan nie angkat tangan...Happy Birthday korang...semoga panjang umur and murah rezeki yer...huhu...

This is me babe...Aidil Asyraf Azman