POWr Instagram Feed

Tuesday, April 26, 2011

Semua orang kene baca...

Tah lah tak tau nak cakap ape...mungkin selama nie saya dah puas jaga hati orang lain...tapi hati sendiri tak terjaga...dah lama saya pendam hati nie...dah lama saya tahan air mata nie...sebab semua yg berlaku tak perlukan air mata saya untuk tenangkan diri saya...tapi sekarang mungkin baru saya sedar yg selama nie saya bukan sesiapa dalam hidup korang pon...bila susah xpe Aidil ade...bile senang semua lupa Aidil...xpe xpe saya dah biasa hidup macam tue...sejak akhir akhir satu satu buat saya terasa hati...tapi sumpah saya tak kisah...sebab saya memang camtue...cakap je sentap tapi hati x terusik pon...memang dah beku kot hati nie...tapi mlm nie...semua terluah...saya sedih sampai x leh nak bendung air mata nie...mcm orang bodoh nangis dlm toilet tempat keje...sumpah nyesal nangis...
Kepada semua saya nak mintak maaf kalo saya pernah buat korang terasa hati...saya tau saya nie jahat...saya tak sempurna...saya nie xde ape nak dibanggakan pon...lepas lepas nie dah tak yah jaga hati saya dah pon...hati saya dah buang jauh jauh...sape yg ade salah dengan saya saya maafkan...saya yg pernah buat saya terasa saya maafkan...mungkin lepas nie saya dah tak macam dulu...lepas lepas Aidil yang korang kenal dah x same dah...kesedihan yang saya pendam dari dulu dah xleh nak control dah...sekali lagi saya mintak maaf...

Sunday, April 24, 2011

Sofea Jane by Black...


Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca...
Yang tak bisa disentuh...
Namun hanya boleh dipandang...
Ingin sekali ku sentuh...
Ingin jua ku memiliki...

Kau selalu membuat hatiku merasa berat...
Dan kau yang selalu ada...
Saat semua pergi...
Bagaimana mungkin...
Untuk kau mengerti...

Kini telah ku sedari...
Mimpiku tak bererti sendiri...

Andai kau tahu...
Apa yang ku mahu...
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku...
Dan aku tak bisa memaksa dirimu...
Walau dalam tidur...
Ku kan menantimu hingga akhir nanti...

Kau selalu membuat hatiku merasa berat...
Dan kau yang selalu ada...
Saat semua pergi...
Bagaimana mungkin...
Untuk kau mengerti...

Kini telah ku sedari...
Mimpiku tak bererti sendiri...

Andai kau tahu...
Apa yang ku mahu...
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku...
Dan aku tak bisa memaksa dirimu...
Walau dalam tidur...
Ku kan menantimu hingga akhir nanti...


-For someone special...-

Sementara itu...

Kalau kasih itu belum berbalas...kalau sayang itu belum terasa dan kalau cinta itu belum terasa manisnya...kita biarkan masa yang menentukan...

Sementara itu...kita berkawan sampai mati...tapi satu abang minta...sentiasa ingatkan abang...kerana masa dan persekitaran sentiasa mengalih perhatian dan matlamat abang ke tempat yang tidak sepatutnya...

Fynn Jamal pernah kata...
"Saya kenal sayang saya..."
Macam tue jugak abang kenal sayang abang...


This is abang sayang...Aidil Asyraf Azman

Saturday, April 23, 2011

Movie - Red Riding Hood...

Semalam gie tgk cite nie...hurm...hurm...hurm...hahahaaha...bunyi mcm kecewa sikit kan...tgk trailer mcm gempak...jap lagi gempak cite nie...huhu...not bad...for me lah...for korang saya tak sure...but dlm trailer ade scene die pakai cloak merah tue pastu panjang berjela ala ala sari paro dlm cite devdas...jap lagi tue mimpi jer...hampeh!!!saya lak memang suka kain panjang flowy flowy nie...hahahah...

Kalo korang pernah bace cite nie mase zaman budak budak dulu jangan bimbang...semua ayat ayat wajib dlm buku cite tue ade dalam nie...die x ubah pon...tue yg bagusnya...tapi director die twist cite nie sampai jadi suspen giler...dari cite kanak kanak trus jadi cite seram+suspen+18sx sikit...pastu seperti biase...kalo sorang hero x best lah kan...nie ade 2 hero...lazat hahaha...

Ok tetiba blank...so sila menonton...(cam siot je review nie...)


This is me babe...Aidil Asyraf Azman


Friday, April 22, 2011

Dan bila esok by Sofaz...


Di dalam hati selalu tersimpan...
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan...
kau diam tanpa kata...
saatku ungkap semua rasa...

Di saat ku ingin dekat denganmu...
kau semakin jauh meninggalkanku...
dan kau diam tanpa kata...
saatku ucap semua rasa...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada ruang di dalam hatimu...
tuk cinta yang pernah kita miliki...
tuk selama-lamanya...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu...
tuk bisa menjagai hati ini...
tuk selama-lamanya...

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada ruang di dalam hatiku...
untuk cinta yang pernah engkau miliki...
untuk selama-lamanya...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada ruang di dalam hatimu...
untuk cinta yang pernah kita miliki...
tuk selama-lamanya...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu...
untuk bisa menjagai hati ini...
tuk selama-lamanya...

Dan bila esok kita kan bertemu kembali...
masihkah ada ruang di dalam hatimu...

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya...

Thursday, April 21, 2011

Movie - Scream 4...

Woot woot...Semalam tgk movie nie...lepas yang dulu dulu semua dah tgk kalo x tgk rase cam miss out something lak...so pergi lah tgk...pastu dapat lak date yg comel...harus rase lebih bermakna tgk movie nie...lalalalala...

Ok review sikit je eh...cite nie still masih mcm dulu...Sidney tue tulis buku pasal mase silam die pastu die balik kat kg die nak launch buku tue lah...jap lagi ape yg berlaku dulu berlaku lagik...lagik sekali...org kene bunuh dgn ghostface tue...pastu cite die oklah...x lah seram sgt...gituh gituh jer...tapi ade lah satu dua part yg membenarkan korang terperanjat dan peluk orang sebelah...yg lain lain kene pura pura terperanjat jer...sebab nak peluk orang sebelah...lalalalala...dan ending cite nie agak psycho lah...and seperti filem filem dulu...kite kene berteka teki sapa yg jadi pembunuh tue...huhu...so korang...pergilah tgk movie nie...kalo x nak tunggu dvd kat pasar borong sudeh...hahahaha...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, April 8, 2011

Movie - Rio...

Ok korang...sape xde keje or tak tau nak tgk cite pe kat wayang tgk cite nie...best woh...grafik die pergh...ngancam...pastu soundtrack pon best...terasa nak bersamba sampai abis cite...kiranye tak rugi korang tgk cite nie...pastu suara pelakon dlm movie nie semua yg faymes...tapi paling best Jamie Fox dgn Will I Am...huhu...jom review...

Cite nie pasal Blu...sekor burung kakak tua yg rare...actually die asal dari Rio Brazil...tapi die kene tanggap pastu die kene jual kat Us...sampai kat Minnesoda die nye box tue terjatuh pastu ade sorang budak perempuan nie bela die...yg tak tahan Blu nie pandai...siap leh buat trademark salam gituh...hahaha...pastu ade sorang doktor haiwan nie pujuk owner Blu bawak Blu pergi Rio sbb dieorg jumpe sekor baka yg same tapi gegirl...so dieorg nak kawinkan supaya baka dieorg tak pupus...so cite die yg best start mase sampai kat Rio...dan perlu ke i terangkan sampai abis???sila tgk sendiri yer...sbb berbaloi lah tgk cite nie...nak lagi berbaloi korang pergi tgk dgn kawan korang yg gelak x boleh control...harus satu panggung kenal korang bile abis movie tue...hahahaha...yg pasti tak rugi...huhu...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Thursday, April 7, 2011

Movie - ...dalam botol...


Seperti yang dijanjikan...jeng jeng jeng...ok sumpah tak tau nak reviewkan movie nie mcm mane...nak cite dari sudut art die ker..dari sudut merepek die ker...dari sudut tepi ke...depan ker...arh...tak boleh blah...kenapa saya tgk cite nie semalam???kenapa???hahaha...

Ok lah...buat simple je lah...cite nie as korang semua tau...pasal sorang lelaki gay Robert@Bidin@Ruby yang buat operation jantina semata mata nak suprisekan bf die and konon2 terlalu cintakan bf die...tup tup dah potong bf die tak suke...ape kes???pastu nak tambah sedih die balik kg die suke sorang budak pompuan kat kg die nie...tapi nak kawin camne???hah???cube korang jawab???simple je jalan cite die...tapi penceritaan dalam movie nie boleh tahan lah...tak lah kusut sgt korang nak tgk pon...

Ok nie review gile bapak...kalo malas bace sila tutup blog nie dan pergi cari review lain...
Sebelum dikeji kene lah puji dulu tak???hahaha...

- Masa Ruby balik kg nak mintak tolong mak bapak die sebab die nak kene saman pasal kerja...die balik as perempuan...mak bapak die sikit punya cool...sungguh cara orang beriman...tapi kejap je lah cool...lepas tue amek ko ceramah agama...tapi ayat ayat yg mak bapak die cakap memang makan dalam lah...
-Arja Lee tue berlakon oklah jugak untuk first time...die menjiwai watak tue walaupon saya boleh jiwai dengan lebih baik lagi tapi bile part pelakon otai muncul jer trus nampak die berlakon suam suam jer...
- Normah Damanhuri...Jalil Hamid n Ogy Ahmad Daud memang superb...saya suka skrip cite nie...agak mantap lah ayat ayat die...slalu kan persepsi orang kg...kalo tetiba anak laki balik kg as perempuan berbaju kurung segala mesti mak bapak dah kuar parang segala kan...tapi movie nie lain sikit...huhu...die siap duduk kat elok elok je bercakap dengan mak bapak die...tapi ayat tue pedas lah...insaf kejap...lalalala...
- Mase part Jalil Hamid marah Ruby tue...camera die goyang goyang...cameraman pun takut dengar suara Jalil Hamid...hahaha...punya power die tue...hahaha...
- Sepanjang cite nie macam stress je tau tgk...tak tau nape...tapi nasib baik Khir director die pandai selitkan unsur lawak tak sengaja...cth macam scene Ruby tgk gaduh dgn Ghous kat dlm toilet...jap lagi ade orang masuk...si Ghous tue soundlah suh org tue pergi toilet lain...pastu dieorg sambung gaduh...jap lagi ade bunyi pam...x boleh blah...pastu ade org kuar dari toilet tue...and orang tue KHIR sendiri...sebuk je orang laki bini bergaduh ko dengar je dlm toilet...hahahaa...

Ok dah xde modal nak puji...mari keji dengan cara berhemah...

- Mase Ruby baru balik dari operate tue...die balik umah...jap lagi kat umah die ade satu poster besar gambar die tgh peluk Ghous...iye adik adik...POSTER!!!tue sgt tak boleh blah...
- Nape die operate jantina tapi x buat buah dada skali???haram ke???tue sgt tak boleh diterima akal...cube tanye mane mane pondan...mesti dieorg cakap nak buat buah dada dulu...adoiyai...tapi nie berdasarkan cite benar kan...so tak tau lah orang sebenar tue mmg tak nak buat buah dada kan...
-Die dah operate tapi pakai wig lagi...2 bulan boleh panjang lah rambut...or maybe memang die jenis rambut lambat tumbuh kot...tue yg pakai wig...hahaha...tapi wig kejung lah...carilah yg ala ala Rosalinda baru cantik...
- Diana Danielle (Dian) tue tak boleh blah...sgt terpesong dari tekaan minda orang...dah tgh tgh cite org akan ingat yg Ruby tue jatuh cinta kat Dina tue...Dina akan bimbing die ke jalan yang betul...jap lagi si Dina tue pon tak betul...ape lah...pastu die siap dah nak kiss dah dlm bilik Dina...nasib baik Ruby tue tersedar die suke lelaki...hahahaah...trus die larik...
- Baju kawin paling horror saya pernah tgk...tidak!!!hahaha...
- Cite nie xde soundtrack k...semua bunyi bunyi yg menyeramkan...macam tgk cite hantu pun ade...ade part music tue kene dgn scene tapi ade part yg 'ape nie ape nie'...cume last last je mase kuar credit tue ade lagu...tue pun lirik die lebih kurang camnie...
'buka pintu buka pintu...ada anjing menyalak...'apekah???

Ok dah...dah tak boleh nak review lagik...kene buat part 2 dan 3 nanti...hahaha...so kesimpulannye...korang fikir sendiri nak tgk ke tak...yg pasti nye...saya mungkin akan tgk filem yg Khir arahkan...huhu...


Dan dengan 4 orang je tgk cite nie dalam sebesar besar panggung tue...memang dapatlah 1 juta...tah tah dapat lebih...silap haribulan dapat lah tandingi 2 alam tue...
Raja Azmi Raja Azmi...(sambil geleng kepala...)hahahahaha...

Wednesday, April 6, 2011

Gelap by Statik...


Satu...terima kasihku
...
Dua...jagalah dirimu...
Tiga...hapuskan diriku...
Moga bahagia selalu...

Dosa oh aku akui lemah...
Aku tak pernah menduga...
Ini kan terjadi...
Moga di sinilah titik noktah...

Rasa ini rasa syurga
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku ke arah nyata...
Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku arah nyata...

Satu...terima kasihku...
Dua...jagalah dirimu...
Tiga...hapuskan diriku...
Moga bahagia selalu...

Dosa oh aku akui lemah...
Aku tak pernah menduga...
Ini kan terjadi...
Moga di sinilah titik noktah...

Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku ke arah nyata...
Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku arah nyata...

Satu...terima kasihku...
Dua...jagalah dirimu...
Tiga...hapuskan diriku...
Moga bahagia selalu...

Dosa oh aku akui lemah...
Aku tak pernah menduga...
Ini kan terjadi...
Moga terhenti di sini...

Moga di sinilah titik noktah...
Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku ke arah nyata...
Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Biar gelap yang membuta...
Bawa ku arah nyata...
Rasa ini rasa syurga...
Tiada lagi cahaya...
Tiada lagi cahaya...
Tiada lagi cahaya...


Tuesday, April 5, 2011

Saya minta maaf...

Hati rase tak tenteram...tak tau nape...tido pon asyik tak lena jer...kejap kejap terjaga...hurm...maybe sebab ade rase bersalah kat certain certain orang...skang nie asyik teringat je salah kat orang lain...baik mintak maaf dulu kan...

Dulu saya pernah lepaskan orang yg saya sayang...sebab saya rase die lebih sayangkan orang lain...tapi saya x bagi die peluang untuk jelaskan pape dan die tak nak jelaskan pape pada saya...tapi baru baru nie die datang balik dlm hidup saya...atau mungkin saya yg cari die balik...mase bersama saya...die mungkin tak bahagia...tah lah...saya x pernah tanya pulak dulu...tapi yang pasti saya tak pandai buat orang bahagia...kalo ade peluang dan masa...saya akan cuba tebus kembali semua yg saya x mampu lakukan untuk awak...tapi bukan sekaranglah...sebab saya masih belum bersedia untuk berada di dalam relationship lagi...untuk awak yg pernah saya sayang...dan mungkin masih sayang...saya minta maaf untuk semua yang berlaku...mintak kiss sikit...lalalala...

Dulu saya pernah benci sorang budak nie...atas sebab sebab yang tak dapat dipastikan...mungkin sebab die muncul terlalu banyak di dalam hidup saya...mane mane je mesti ade die...sampai saya meluat dan tak tahan...baru baru nie...dengar cite die putus dengan kekasih die...dan antara sebab sebab die putus adalah saya...ok itu merepek...saya xde kene mengena dalam hidup die...untuk awak yg saya pernah benci...saya minta maaf sebab kekasih awak lebih suka saya daripada awak...dan saya minta maaf kekasih awak tau awak ade kekasih lain dan saya bukan orang pertama yang bagitau perkara itu kepada kekasih awak...dan saya minta maaf kalo awak rase saya musuh awak...tapi yang pasti saya ikhlas minta maaf sebab remove awak 2 kali kat fb...

Dulu saya pernah suka sorang budak nie...tapi die gile gelojoh tak reti sabar sibuk pergi couple dengan orang lain...tapi jodoh dieorg tak panjang *\O/* <---angkat pom pom...dan jodoh saya dengan die pon dah xde kot...so kitoerg jadi kawan jer...ari tue saya buat lawak April fool kat die...saya cakap saya dah ade couple...jap lagi sikit punya panjang die ceramah...pastu saya cakap April fool die terus merajuk...dan mungkin sedikit sentap dan marah...pape lah...untuk awak yang ngada ngada...saya minta maaf sebab saya buat lawak bodoh...and sebab lawak tue lawak bodoh awak sepatutnye ketawa bukan merajuk...dan sebab saya tak pandai pujuk...jadi merajuk lah puas puas ye awak...bila dah puas merajuk msg je saya...no masih same...

Agak agaknye boleh tido lena tak lepas nie???


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Saturday, April 2, 2011

Amazing April Babies...

May Allah bless u guys...yg kena April fool ari tue jgn nak marah marah sangat...hahaha...semoga hidup lebih ceria dan bahagia yer korang...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman

Friday, April 1, 2011

Boboi Boy...

Setiap Ahad kol 7pm kat tv3...sila lah tgk...saya dah addict nie...lagu theme die pon dah hafal dah...hahahaha...and 1 more thing yg best dari katun nie...die bukan setakat kat tv jer...die continue kat fb...semua watak dalam katun nie ade fb sendiri...huhu...gempak kan...pastu siap update status macam real...tgk jgn tak tgk...


This is me babe...Aidil Asyraf Azman