POWr Instagram Feed

Monday, March 30, 2009

confessions of a shopaholic



dah tengok???belom???pergilah tengok...and kalo u girl then ajak boyfren tgk cite nie die tak nak...paksa sampai die nak...sebab nanti bile die keluar dari cinema mesti die pun puas ati...kalo die x nak gak...cerai jer...cari boyfren lain...hehehe...

rating bulan utk movie nie...

bulan purnama...

Saturday, March 28, 2009

my american idol

sape tgk season 8 nye american idol???this season all finalist superb...menangis dengar dieorang menyanyi...tapi bulan dah ade 2 finalist yang bulan pilih...hehehe...

adam lambert...the dark side of bulan...

motown week...dah macam elvis dah...hehehe...bulan suke bulan suke...

kris allen...the angelic side of bulan...

bulan menyinari di angkasa...hehehe...bulan suke jugak...

bulan hope one of them win this american idol...hehehe...

60 earth hour



28 march 2009

8.30 pm to 9.30 pm

switch off your light



bulan support earth hour...

Friday, March 27, 2009

bulan cerita tentang memasak

korang pandai masak???bulan dengan bangganya ingin menyatakan di sini bahawa bulan pandai memasak...ala kadar...hehehe...tapi secara seriusnya...bulan suke memasak tapi cume jarang masak jer...

hahaha...suke memasak tapi jarang masak???cakap jelah x reti masak...

nampak nie bulan masak sayuran hijau untuk arnab bulan...hehehe...

kalo ade masa bulan jamu korang dengan masakan bulan yer...

bulan memang pandai masak...

Wednesday, March 25, 2009

bulan cerita tentang diy...

hah...nie bulan nak cerita tentang diy...bukan "dinch i y'all" tapi "do it yourself"...kenapa???sebab bulan antara jutaan orang yang suke buat diy...kalo bulan dan arnab arnab tengah jalan jalan cuci mata pastu kiteorang nampak sesuatu yang menarik...bulan akan survey dulu...tengok betol betol benda tue than balik umah bleh buat sendiri...contoh chocolate bouquet macam kat bawah...mase tue tahun 2001 or 2002...kiteorang tgh jalan jalan kat cs...pastu kiteorang nampak benda nie kat chocolate shop...orang kedai tue jual 1 small bouquet with 3 peroro rocheh...jeng jeng jeng...rm49...kalo x silap mase tue...what the f***...mahal nak mampos...so bulan pun pergi kedai tue...belek belek sikit pastu blah...then bulan pergi beli barang barang nak buat bouquet tue...


kertas wrapping 2 keping = rm4.00

bunga 3 jambak = rm10.00

peroro rocheh 3 biji = rm4.00

kos remeh temeh malas nak taip = rm5.00

total buat sendiri kat umah = rm23.00

beli kat kedai pastu x chantek =rm49.00

kalo buat sendiri jimat =rm26.00


korang tengok tue...x ke giler namenye tue???




setakat macam nie...kacang buncis jer...


tapi sekarang dah malas dah nak buat...hahaha...kalo ade orang mintak buat pun bulan akan bermalasan dan hasilnye x chantek sangat...hehehe...tapi bukan setakat tue je tau...macam macam bulan suke diy...sebab utama...jimat and mencabar...hahaha...


bulan malas...sekarang nie...

Monday, March 23, 2009

penat dan ngantuk

penat...banyak sangat benda nak di buat...


and x cukup tido...ngantuk...huhuhu...

bulan tension...

bulan cerita tentang reality show

bulan memang kipas susah mati reality show...hampir semua rancangan reality bulan tengok...

either you in or you out...(senyum sinis...)

wanna be on top???(top...top...top...)bergema gema...

i'm sorry to tell you both are the last team to arrive...(buat muke sedih)

hahaha...nie antara fav giler yang x leh bulan miss...tapi kalo di beri peluang bulan nak masuk the amazing race coz lots of my fren said...bulan nie macam gprs..hehehe...bulan penah sesat sekali je...lain lain...semua selamat jumpa jalan...bulan good at direction and kenal tempat...bukan bangga diri tapi kenyataan k...dulu bulan pernah masuk macam treasure hunt tapi kalah...sebab clue macam sial...hahaha...sebenarnye stamina x cukup...hahaha...


mencari bulan...nantikan kemunculannye...

race to witch mountain

have you seen this movie???patut tengok...best giler...bulan gie tgk dengan my fren sabtu lepas...quite interesting sebab ade banyak element in this movie...serious korang x kan rase bosan...ade element terperanjat...berdebar debar...pendek kata x senang duduk bile tgk movie nie...dari 5 bintang bulan bagi 5 bintang kat movie nie...hehehe...

5 bintang...gie tgk di cinema berhampiran anda sekarang...

bulan dah tgk...korang???

Friday, March 20, 2009

transformasi bermula


transformasi bermula...tapi macam drastik jer transformasinye...hehehe...

pelajar pompuan pilihan bulan...aishah...


pelajar lelaki pilihan bulan...hafiz...


pelajar pilihan tapi dah kecewakan bulan...obri...



tenaga pengajar pilihan bulan...cikgu a.aris kadir...hehehe...

jangan lupa afundi bulan...mengambang...

Wednesday, March 18, 2009

bulan cerita tentang membaca

dalam banyak banyak sifat mulia bulan kan...bulan bangga dengan sifat bulan yang satu nie...suke membaca...bulan memang suke membaca sejak dari kecik...bila dah membesar bagai johan pun tetap habit nie tak tinggal...kalo korang lock bulan dalam bilik penuh buku pun bulan boleh idup aman damai...tapi mesti ade sikit makanan lah...kang mati kebulur lak bulan dalam tue kan...hehehe...and bulan boleh bace all kinds of reading material tanpa banyak songeh...hehehe...and bulan boleh baca kat mana mana aje yang bulan rase bosan...kadang kadang sambil drive pun boleh baca metro...tapi korang jangan tiru lak...bulan pro...hehehe...
and sebut pasal metro...bulan x suke baca paper share dengan orang...sbb bulan baca laju...bulan dah abis 1 page nanti orang tue baru nak baca tajuk...x suke x suke x suke...kalo nak baca gak...tunggu bulan abis baca...hehehe...

my ideal set of gift...hehehe...


kalo setakat buku harry potter kat atas tue...x sampai seminggu dah khatam dah...so korang semua apa lagi...bulan galakkan korang pun membaca yer...banyak faedahnya...


bulan membaca...bukan bulan membaca...faham x???

Monday, March 16, 2009

bulan cerita music edition


korang suke kat music???bulan suke...suke sangat...and bulan boleh dengar and layan almost all genre music...kecuali yang terlalu bising...yang berdentum dentum...yang memekak mekak...tue x bleh terima...telinga bulan akan secara automatik tutup cupingnya...hehehe...dan lagi satu yang jenis tangkap lentok...tangkap leleh...dan semua jenis tangkap...bulan x dapat terima gak...cair taik telinga kalo dengar...hehehe...
and bulan xde fav artis or song...cause too many good singer and too good song to choose...and bulan hate when it come to decision making...so bulan suke le semua...and antara yang bulan suke ialah dayang and david cook...hehehe...

dayang sayang bulan...


you always be my baby...hehehe...(ketawa gatal)

hehehe...and kalo bulan nak listkan semua lagu yang bulan suke...harus sampai mati pun x abis entry nie...sbb lahir lahir jer dah minat lagu kau kunci cintaku from ramlah ram...hehehe...macam mane tue???

kau campak cinta bulan dalam tong sampah...huhuhu...

Sunday, March 15, 2009

bulan cerita tentang pilihan

nak prada ke jimmy choo???pening pening...

korang ada masalah nak buat pilihan x???bulan ade...selalu sangat...paling kritikal bila nak kuar dengan arnab arnab bulan...dah dalam kete...kete dah bergerak tapi xde arah tujuan...last last mane driver berenti kat situlah kiteorang hang out...lagi satu bulan lebih suka orang lain buat pilihan...hahaha...sebab bulan x suka buat pilihan...dan selalunya pilihan yang bulan buat x best sangat...hahaha...dan bulan selalu rasa salah buat pilihan...sebab tue bulan x memilih...


bulan yang malas...

makcik...padan muka...

demi kamu beribu batu bulan sanggup cari...hahaha...

pagi tadi mak bulan teringin nak makan roti canai...pastu demand lak nak yang kat sungai sebulong...mamak tak main...oh...kalo korang nak tau sungai sebulong tue kat area majidi...kg melayu...memang faymes lah roti canai die...sebab bulan nie anak yang baik...bulan pun pergi ler anta my mum kat sane sebab nak beli roti canai...tapi sebab q die berjela jela...bulan beli metro ahad...dok kat tepi jalan sambil tunggu my mum...kat tepi jalan tue pulak banyak le kete parking sebab nak makan kat warung faymes tue...lupe lak nak promote...sebulong corner ye...name warung itu...dan kete yang parking kat situ lak yang bulan perasan banyak kete singapore...

tengah bulan asyik baca gosip kat metro ahad tue ade le 2, 3 family yang dari cara berpakaian macam nak gie konsert tradisional istana budaya...bulan pasti mereka orang singapore...dan mereka menuju ke arah kete yang parking dekat dengan area bulan duduk tue...tiba tiba riuh jap...bulan tgk le kat dieorang...takkan nak naik kete nak jerit jerit kan...x same ke cara orang singapore dengan orang malaysia naik kete???kene ade sound effect jerit jerit ker???rupa rupanya tingkap belakang salah satu dari kete dieorang kene pecah...
abis abis...rugi rugi...kete mahal harus ler cermin pun mahal kan...

mula mula bulan pun kesian gak kat dieorang kan...pakai macam artis...datang negara orang pastu ditimpa musibah lak...kesian kan...tapi rasa kesian yang bulan kurniakan kat dieorang bertukar rasa...sebab apa???ok...nie bulan citekan ok...tgh riuh riuh tue bulan baru nak bangun nak tanya nak ditolong pape ke???sebab maybe dieorang nak cepat ke...first time datang ke...kan kesian kan...tapi 2 orang makcik singapore tue datang kat bulan...die trus tanya...

'hei...tadi awak duduk sini...awak tak perasan ke orang pecahkan cermin kereta vios kitaorang???'

bulan pun jawab le...'saya baru je dok sini...x perasan pape lak...'

makcik tue x puas ati die tanya lagi...'tadi kiteorang tgk awak dok sini dah lama dah...'
ayat makcik tue dah lain dah...nada bahasa yg sopan dah hilang dah...

'ye...kalo saya perasan x kan saya biarkan...'bulan jawab elok elok...

tetiba makcik tue cakap...'mane tau awak yang pecahkan...'

trus bulan sentap ok...bulan diri dan trus jawab...'kalo saya yang pecahkan...xde maknenya saya dok bace paper kat sini...maybe masa saya dok sini tadi dah kene pecah dah kete tue'

pastu die pun bengang arr...die gie kat kete die ngadu kat suami die...anak anak die yang perasan cantik dok jeling jeling kat bulan...pastu orang kat warung pun kecoh arr gak...pastu bulan dengar anak die cakap kat orang lain apa yang hilang...

'my lv handbag...my lv handbag...'

setakat holiday plaza bulan x heran occay...

lepas jer bulan dengar die cakap macam tue trus bulan cakap kuat kuat...' layak lah hilang...sapa suruh tinggalkan handbag dalam kete...'hahaha...trus anak die jeling kat bulan...pastu bulan naik kete sebab my mum dah beli roti canai...bulan jalan and mase sampai tepi kete dieorang bulan jalan slow and turunkan cermin tingkap...bulan toleh kat dieorang and bulan senyum...senyum kan sedekah...hahaha...tue lah...dah lah datang negara orang...cakap tue elok elok le skit...nie tak...bukti xde main tuduh jer...muka bulan nie xdenye muka cam pencuri...bulan bukan x suke orang singapore cume kadang kadang perangai dieorang x bleh tahan skit...and bulan bukan le cakap orang malaysia nie bagus sangat...kan...trus bulan membebel sepanjang jalan...buat rosak orang punya mood je...

kepada orang singapore yang baca entry nie...bulan minta maaf kalo korang tersinggung...xde niat pun...cume geram skit jer...

kepada makcik tadi...padan muka...

bulan x drive vios...wira jek...

sayang...can you act???

tajuk je gempak...movie hampeh...

semalam bulan keluar bersama sama rakan yang pulang ke pangkal jalan dan rakan yang serba blur...kiteorang pergi tengok wayang...cite ape???sayang you can dance...di ulang lagi...sayang you can dance...mula mula macam excited tapi makin lama makin kuat pulak kiteorang berborak...minit demi minit ada je scene yang kiteorang pertikaikan...menandakan movie tue bosan tahap gaban...kalo korang nak gie tengok pergilah...bulan tak halang...tapi pada pendapat bulan yang minat tengok movie...movie nie kan...baik korang tunggu je raya ujung tahun nie...keluar kot kat tv3 or astro...hahaha...serius bosan...yang best setakat aksi aksi samuel rizal yang mengiurkan jer...hahaha...
lagi satu...pelakon die ramai yang berlakon macam nak tido...tue yang buat movie tue bosan...ditambah dengan persoalan yang timbul semasa pertengahan cerita tapi jawapan kat ujung cerita ala kadar jer...tak puas ati betul...tapi yang best ade penampilan khas...siapa???selain amber chia yang keluar satu scene jer...yasmin ahmad pun ade...hahaha...serius i gelak macam nak giler mase die keluar...kalo korang x caya korang tgk ler movie nie waktu raya nanti...mesti korang menyumpah...sebab die kuar dalam gamba jer...die berlakon jadi mak samuel rizal yang dah meninggal mase samuel rizal kecik...hahaha...

gamba pun jadilah...yang penting kuar movie...korang ade???nan ado...

sayang...i cannot dance...but i can sing...hahaha...

Saturday, March 14, 2009

bulan cerita tentang cinta

ade ke yang sayang kat bulan???

cinta bulan hanya pada yang satu...yang lain lain cuma scandal...



cinta itu ibarat lollipop...mula mula manis...lama lama muak...dah nak abis...x sedap...lalu ke tong sampah akhirnya...kalo sikit nikmat...kalo banyak sakit gigi...terlebih banyak kencing manis...hahaha...


bulan seorang pencinta yang setia...jika seseorang dah lafazkan kata cinta untuk bulan...bulan akan cuba untuk setia pada dia...sekarang dalam ramai ramai scandal bulan...cuma seorang je yg dah lafazkan kata cinta buat bulan...hehehe...bahagia bila bercinta???belum tentu...lebih lebih lagi bila kita berjauhan...rindu sentiasa menyelubungi jiwa...hahaha...ayat macam nak muntah lak...tapi setakat nie dah banyak dugaan dan cabaran yang bulan dan dia tempuhi...tapi kami masih bersama...doakan kebahgiaan kami yer...


bulan cinta saya di daerah lain...

bulan cerita tentang emosi

kalo korang sedih...korang akan menangis???

kalo korang gembira...korang akan ketawa???


kalo korang tension...korang akan menjerit???


itu adalah nature emosi kita bertindak balas pada keaadaan emosi kita...tapi untuk bulan...bulan cuma menunjukkan emotion yg gembira jer...yang lain bulan akan cuba sembunyikan dari mata orang lain...bulan agak pakar dalam memalsukan senyuman dan perasaan...walaupun bulan tengah marah tahap dewa...bulan masih boleh senyum dan ketawa...cuma ade beberapa insiden yg bulan x boleh control...hehe...contoh dengan orang bawahan...kalo bulan marah...matilah dieorang hidup sengsara...hehe...agak kejam kan...lagi 1 insiden yg bulan x boleh lupa...sewaktu bulan dan arnab arnab bulan pergi menghabiskan waktu di shopping complex...bulan terpandang sesuatu dan bulan nak memiliki benda tue...tapi arnab arnab bulan yg x sedar diuntung tue tak merestui pilihan bulan...malah siap kutuk kutuk lagi...lepas je bayar harga barang tue...bulan punya angin terus naik kat kepala...naik je kereta bulan memandu trus hantar dieorag balik rumah...diam sejuta bahasa dalam kereta...lepas je bulan hantar 2 dari 4 arnab arnab bulan tue...seorang arnab tue tanya...kenapa bulan diam...sebab dia dah tanya kan...bulan sembur ler habis habisan...hahaha...terkebil kebil arnab itu...bagai menunggu untuk disembelih...hahaha...tapi lepas tue bulan trus gembira balik...sbb dah marah org kan...hahaha...


tapi kadang kadang emosi bulan jadi tak stabil...agak menakutkan sebab kadang kadang bulan rase stress sangat...dan macam nak sembelih arnab buat burger...hehe...tapi itu pun nilai nilai murni yg buat bulan special di mata org...hehehe...


bulan ketawa...huhuhu...


alone


penah x korang rasa keseorangan???dulu kehidupan bulan meriah...tiap tiap hari dikerumuni kawan kawan bulan...paling tidak tiap tiap minggu mesti berjumpa...tapi makin kita menginjak dewasa...semua orang ade hala tuju masing masing...semua orang pergi meninggalkan bulan...dalam tak sedar...bulan keseorangan...dan semua yang meninggalkan bagai tak sedar...tapi bulan faham...bulan sememangnya bersendirian di langit...tiada lagi bintang bintang yang menari nari di sisi...tiada lagi gelak ketawa yang bulan rindu nak dengar...lepas nie bila bulan dah start sibuk dengan kehidupan bulan...bulan minta maaf pada semua bintang bintang dan arnab arnab bulan...sebab bulan tak dapat bersama mereka selalu...tapi di dalam sudut hati bulan...ada satu mukim untuk mereka yang bulan sayang...



selamat berjaya kawanku...

Monday, March 9, 2009

tomok and beyonce...crazy in love???


oh...oh...oh...oh...oh...oh...oh...no...no...(lagu crazy in love berkumandang...)


sape tgk last week oiam...haha...ramai org terperanjat bila tomok peserta terakhir keluar dan trus feeling feeling beyonce...hehe...tapi pada saya benda macam tue dah biase dah...napa kalo artis pompuan nyanyi lagu artis laki org x heran tapi bile artis laki nyanyi lagu artis pompuan org terperanjat???hurm...diskriminasi kan...(lagu situasi by bunkface berkumandang sebagai lagu latar)...hehe...saya ada kawan yg suke nyanyi lagu curiga by ning baizura kalo gie karaoke...and die lelaki...x heran pun...hehe...mase tomok nyanyi lagu beyonce tue ramai gak i terbaca kat forum yg tomok nie lembut arr...nyanyi lagu pompuan...padahal die buat sesuatu yg baru and fresh...nape mase dato siti nyanyi lagu sudirman org x ckp die lesbian lak???nape siti sarah nyanyi lagu fantasia bulan madu org x ckp die pengkid lak???jawab...jawab...nampak sangat org melayu x boleh terima pembaharuan...ok lah...malas saya nak komen...nanti kene band pulak...baik kite tanya kat tuan punya lagu je...



ikuti wawancara berikut yg di hostkan oleh saya...hehe...



saya: hi beyonce...how are you???u look so wonderful...

beyonce: hi to you to...u look the same...nice dress...marc jacob???

saya: no lah...zery zambry jah...

beyonce: hehe...(senyum cover x faham apa yg saya cakap)

saya: so did u watch oiam...its a talent show that give the winner 1 million ringgit to dye the hair and buy lots of fake eyelashes...and curl their hair too...that tomok boy sang ur crazy in love???



beyonce: he did what???ah ah...(sambil twist kepala ala diva)...no he dont!!!he think he beautifull???

saya: he quite hot i think...hehe...(sambil bukak clip tomok nyanyi lagu crazy in love tunjuk kat on-ceh...she told me that her pet name...on-ceh...cute kan)

beyonce: omg...he so good...and beautifull too...i must do duet with him...maybe a malay song...

saya: yah yah...u should do that...and u should sing 'hati kama'...its malay tradisional song...very hip for u...

beyonce: i deal with the record company...ok...that is for now...i have to do some shopping...and some googling...about rihanna...and her hiding place...maybe i can come by to say hello to her...hahaha...

saya: whatever...bye...

see...on-ceh pun suke org lain nak bising lak...so saya rest my case k...


on-ceh and tomok hati kama???saya guling guling...


bulan cerita tentang daydreaming...

ahai...indahnya dunia...

saya suka berangan...itu sifat mulia saya juga...setiap masa setiap saat saya berangan...kadang kadang saya rasa macam hidup dalam angan angan...bile berjalan ade rama rama berterbangan...bila bawak kete semua org memandu dengan berhemah...semua yg indah indah...tapi hakikat kalo berjalan sampah je yg saya nampak...x pun bangkai haiwan yg kene langgar...kalo bawak kete x maki org x sah...bak lagu keranamu malaysia kan...

'berkereta jenama negara...kene maki di jalan raya...'
giler x???nak nak negara jiran punye pemandu...kat negara sendiri elok je bawak kete...lepas kastam johor terus kene sawan jalan raya...bile dah accident nak maki maki org lak..."oh i didnt know this road...oh i new here...first time in johor...oh i itu...oh i ini..."gie matilah ko...geram kan saya...melalut kan saya...dah lari topik dah...hahaha...

orang kata berangan ada bagusnya...ianya satu motivasi diri untuk kite mengejar angan angan tue...tapi bagi saya bila saya berangan ianya akan jadi giler dan x keruan...hahaha...saya memang dah x betul dah...saya pun dah x faham apa yang saya taip nie...


apa apa pun saya pemberangan yang setia...

arnab arnab di bulan pun pandai berangan...dari warna putih dah jadi coklat sebab berjemur di bawah matahari...tan katanya...beranganlah ko arnab...


bulan nak makan burger arnab...hahaha...bertempiaran lari arnab arnab di bulan...


Friday, March 6, 2009

bulan cerita tentang paranoid





arnab arnab di bulan sentiasa ketakutan bila memikirkan syeikh muzaffar nak mendarat di bulan lak lepas nie...

saya seorang yg paranoid skit...bile saya berada di 1 kawasan di luar 'safety zone' saya...saya akan cepat menggelabah dan rasa x tenteram...bagaikan ade seseorang akan menangkap saya untuk di jual di sempadan Btam...ataupun untuk memotong anggota badan saya dan mengambil organ dalaman saya untuk dijual di Venuezela...lebih lebih lagi bila saya bersendirian tanpa teman...


mata coklat saya akan sentiasa berwaspada pada anasir yang pelik dan mencurigakan...

sebab tue saya x suke pergi ke mane mane berseorangan...kalo saya terpaksa pergi seorang jugak saya akan pergi terus ke tempat di tuju...selesaikan segala yang perlu dibuat dan balik ke rumah segera...dan saya akan gunakan kepakaran saya iaitu berjalan dengan kadar pantas...sepantas arnab bulan bersembunyi di kala ternampak kapal angkasa...hurm...pelik kan saya...hish...saya saya ( sambil menggeleng kepala )...

bulan kegusaran...

Wednesday, March 4, 2009

bulan cerita tentang misteri

cerita nie cerita selingan ye...

saya nak cerita tentang 1 cerita yg baru berlaku pada saya...mase saya nak log in blogspot nie...tetiba saya blank...saya lupa username and password...setelah agak lama kelihatan sengal di depan pc baru saya ingat balik username and password tue...geram and malu lak pada diri sendiri...hehe...

arhhh... tension!!!tetap vogue walaupun marah...


siapakah insan di atas???

berbalik kepada tajuk entry nie...saya nak cerita skit tentang saya...saya seorang yg misteri dan perahsia...kalau kawan saya kata mereka kenal saya 100%...mereka tipu...maybe they know me bout 50% je kot...hehe...kenapa saya suke berahsia???kerana itu adalah sifat terpuji saya...maybe kawan saya kata saya tipu dan x pandai berahsia...itu kerana mereka belum mencapai tahap untuk menjadi 'kawan' saya...hehe...kalau terasa...sorry...tutup mata jangan baca...hehe...pada saya kalau saya ade masalah saya akan cuba selesaikan sendiri...x perlu bantuan orang lain...bukan saya sombong atau x percaya kat orang lain tapi saya x suka susahkan orang lain...itu cara saya...hehe...family saya pun tau saya jenis perahsia...tapi mereka faham kerana itulah saya...kalau mereka tanye sesuatu then saya jawab pendek je maknenye saya tidak akan berkongsi perkara itu dengan semua...hehe...

bulan itu misteri...

Monday, March 2, 2009

bulan cinta 25

after 25 years and still going strong...from the day i born sampai skang...tv3 telah banyak mempengaruhi hidup saya...so untuk itu...saya akan buat 25 entry about me...hehe...tapi bukan serentak le...sbb saya kekurangan masa di depan computer ini...hehe...
happy birthday tv3...and untuk saya juga...hehe...