POWr Instagram Feed

Friday, December 31, 2010

sPecial eNtry...

tHank to this two...a lot...for everything...the support...the courage...and the fun...

i hEart both of u...



this is me babe...

p/s...puas hati naguib???hahaha...

tHe bEst oF 2010...

fInally...today is the last day of 2010...and thanks to Allah because i'm still sitting here typing this entry and alive...hahaha...tahun 2010 banyak gile benda jadi kat saya...and most of the benda yang baik lah...tapi ade je benda tak baik jadi...but yg elok kite khabar khabar kan...yg tak elok kita simpan simpan yer...miahaha...jom kite tgk ape yang best tahun nie...

hEi ape nie???sibuk jer pic nie ade jugak...salah pic nie...abaikan abaikan...gila glamor...hahaha...

tHe comeback of ECMB...yeah...penat tak yah cakap lah mase nie...nak naikkan balik band yang hampir terbenam adalah satu kerja yang sangat susah...especially bila tak dapat kerjasama dari banyak pihak...tapi berkat usaha yang gigih dari ramai ahli ECBA dan ECMB sendiri kite berjaya kembali ke pasada hiburan...gituh...tak lupa nasi goreng kampung yang teramatlah sedap dari restoran zZ...(terima kasih zZ)hahaha...pastu skang dah senyap balik...nape korang malas sgt???buat practice selalu yer adik adik...remember i always said...kite penat dan susah sekarang...tapi semuanya akan berbaloi dan untuk kesenangan masa hadapan...dan untuk semua yang menjayakan comeback ini terima kasih banyak banyak...next band camp kite gegar hostel lagik...yehaa...

tOgether wE lEad!!!

pAso bUmbung!!!first event jual beli yang saya join...together with besties aRif...fArhat and nIezam...penat sebab puasa tapi best sebab jumpa ramai orang...kiteorg jual barang barang pre loved...ramai gak orang datang beli dan datang tengok...event nie under JOHO...by far semua event under JOHO memang gempak and gerek...terima kasih to all yang terlibat and yang datang beli...

rOnggeng rAya 2010...raya tahun nie memang gempak and mantap...banyak open house and meriah...umah hilman tetap mantap...semua orang kene datang hilman's open house...semua orang kene letak dalam calender dieorang supaya dapat join hilman punya open house...hahaha...sebab ape???sebab hilman rocks...

aNother raya...nie umah arif...jumpa lah farid yang study kat german tue...so semua lah belajar cakap german...omg...bunyi farid cakap german mendatangkan ghairah kat a few people...hahaha...serious saya tak tipu...dengar die cakap german rase terbuai buai gituh...macam kene pukau...hahaha...

mIssion 10.10.10...another hantaran projek...dulu untuk abg long...skang untuk nuar...sorry yer saya cuma buat untuk kawan kawan terdekat...hahaha...gigih dari johor jaya hingga ke putra jaya...hahaha...tapi memang mantap lah...agak puas hati dengan hantaran kali nie...huhuhu...semua orang puji...masuk bakul heret sendiri...hahaha...

mWbc 2010...event of the year tue...memang best sgt sgt...band yang masuk pon agak mantap...nak nak dari indon...sgt kuat and power...yg malaysia pon ok jugak...hihihi...tapi part paling best bile dah abis...semua orang amik pic segala dan kiteorang turut serta bergambar walaupun hanya sekadar penonton...mcm orang gile lari sana lari sini...memang lepas je semua...

dah puas terkinja kat mWbc kiteorang sambung kat kLwmbc lak...hahaha...time nie tak hectic sangat tapi still enjoy gile babas...and time nie jugak kenal a few great people...huhu...

hAngout...tahun nie banyak sikit hangout dengan member...semua best best belaka...hahaha...kalo lepak kat markas macam macam boleh jadik...hahaha...tue paling best lah...siap ade photoshoot yuna...photoshoot zoo...tah pape lah...huhu...

mAse birthday sultan...lepak jugak kat taman merdeka nie...hahaha...macam kat cameron kan...hahaha...ladang teh kaedahnya...

mAse nie hilman buat bbq kat umah die...best jugak time nie...saya baru lepas breakoff...huhu...muka sembab jer sebab tak cukup tido...party sana sini pastu lepak sana sini...memang tak ingat dunia kejap time nie...hahaha...tapi sekejap je recover...pastu dah jadik normal balik...hahaha...

aNd this year jugak saya met super duper nice people...one of them is my mr hampir...he is so nice...so charming...and u can find every good quality in him...hahaha...and saya always wish him all the best and kalo ade mase and rezeki nanti saya fly pergi borneo k...huhuhu...then kite leh hangout cam ari tue...but please no jalan jam k...hahaha...

aNd saya met my love...tersipu sipu

oF tHe yEar...big success...ramai orang suka bila i buat anugerah nie...hahaha...for fun jer...next year kalo ade rezeki saya bagi hadiah yer...hahaha...siap boleh undi undi lagi...hahaha...

aNd last but not least...mAlaysia menang piala suzuki...hahaha...

i love 2010 and i hope 2011 will be better...


this is me babe...new year here i come!!!

Thursday, December 30, 2010

yEah!!!kIta mEnang...

yEah!!!mAlaysia menang pIala sUzuki aFF 2010...

hAhaha...sebenarnya saya tak tgk pon dieorg lawan...yang saya tau dieorg dah menang...hahaha...and korang mesti pelik sebab tetiba ade entry pasal bola sepak kan...hahaha...bukan apa...saya suka sokong apa yang baik untuk negara...hahaha...ayat tak boleh blah kan...

yEah yEah...pIala kIta pUnya...(pic rembat dari mYmetro online)

uNtuk berita lanjut baca kat sini...

mOhd sAfee sAli penjaring terbanyak...and dia dapat award ape tah...malas lak nak tanye en google...hahaha...sumpah korang menyumpah kan...ingat baca entry nie penuh informasi tapi nan hado...hahaha...

nIe lak keeper malaysia...saya dengar cite ade orang tgk bola sebab nak tgk die nie jer...hurm...no bad jugak...hahaha...hampeh lah korang...

ape ape pon tahniah team bola sepak malaysia...majukan diri lagi so tak lah menang setiap 14 tahun sekali kan...hahaha...larikkk...


this is me babe...majulah sukan untuk negara...

Wednesday, December 29, 2010

hAppy bIrthday...aLya tAnia...

yEah...dah 2 tahun berkhidmat untuk saya...sepanjang 2 tahun nie saya sayang sangat dengan dia...jaga gile gile sebab beli mahal nak mati...pastu yang sakit hati gile...lepas beli je selang beberapa bulan harga dia kurang like rm300 less dari harga yang say beli...tak sakit hati ker???pastu jaga sikit punya elok tapi ade gak terjatuh...contoh mase masuk pertandingan jB walkerhunt...bukan jatuh tapi terpelanting sbb berlari lari...huhu...nasib baik takde pape...sangat kuat...tapi skang cume ade sikit je problem...huhu...ye lah dah 2 tahun kan...ape ape pun aLya tAnia memang banyak berjasa dan capture best moments saya...hampir 90% picture dalam blog nie pon dari dia...and first picture yang saya capture pun still ade dlm memory aLya tAnia...

terima kasih ye aLya tAnia...atau nama scientific nye aLbum t200 from sony...wakakaka...


hAppy sEcond bIrthday tO yOu


this is me babe...

Monday, December 27, 2010

tQvm...


tHank yOu vEry mUch

dI atas semua sokongan yang telah di berikan bagi menjayakan aNugerah oF tHe yEar bY bUlan crescent...bagi yang berjaya...tahniah di ucapkan dan bagi yang tak berjaya meletakkan name di blog saya yang ala kadar nie...tahun depan cuba lagi...dan insyaAllah tahun depan saya buat lebih grand dan anda boleh mengundi diri sendiri pemenang...hahaha...

sekali lagi tulus ikhlas dari hati saya...

tErima kAsih dAun kEladi
tAhun dEpan aNda mEnang lAgi


this is me babe...

Sunday, December 26, 2010

aNugerah kHas jUri...


fIrst of all...SORRY sangat untuk yg tak dapat password...aNugerah kHas jUri nie agak personal dan cuma 5 orang yang rapat dengan saya je dapat...i mean like really rapat yer...so yang tak dapat password tue main main lah dengan cursor kat blog saya nie sambil dengar lagu dari dMasiv tue...sekadar menghiburkan hati yang mungkin sentap sikit...
SORRY SORRYlagi sekali...

aNd for those yang dapat password...let's the fun begin...





this is me babe...muntah lah puas puas...

Saturday, December 25, 2010

mErry cHristmas...

hOhoho...mErry cHristmas to all...
(sambil bersiap siap nak bakar rumah santa...)


this is me babe...

Friday, December 24, 2010

dEar santa...

dEar santa...

saya dah cuba sedaya upaya tahun nie supaya nama saya ade dalam list budak budak baik santa...tapi kan...saya tak boleh tahan lah...mesti ada je benda nakal yang saya nak buat...tak tau kenapa...mungkin saya memang nakal kot...tapi kan...nakal saya masih di tahap yang terkawal tau santa...so tahun nie kan...mula mula saya nak minta mainan tapi tak jadik lah...cancel...saya ada mainan banyak tapi semua letak dalam akuarium...tak main pun...xde mase nak main...saya main benda lain jer...tahun nie saya nak dapat kerja kat kl boleh tak...santa rasa boleh tak santa arrange kan interview???lagi satu alang alang nak bagi hadiah kan...iphone satu warna putih dah cukup dah...tak nak yang lain...ok tak???

kalau santa tak bagi tak pe...saya faham...saya tak marah pon...tapi saya saje je lah nak bagitau...saya tau santa dok mane...so hati hati lah...malang tak berbau...


sekian, terima kasih...


yang benar,


aidil asyraf azman...

Thursday, December 23, 2010

bUdak pAling aNnoying oF tHe yEar...(password required)


sila click perkatan kat bawah nie pastu masukkan pasword yg korang dapat dari i...




this is me babe...bak kate orang kan...biar pecah di perut...jangan pecah di bontot...eh mulut...

iN rElationship oF tHe yEar...(password required)





sila click perkataan di bawah dan masukkan password yg korang dpt dari i...hahaha...yg x dpt jgn sentap...bukan ape...mulut korang cam tempayan...hahaha...



this is me babe...bak kate orang...biar pecah di perut...jangan pecah di bontot...eh mulut...

Wednesday, December 22, 2010

pAssword required...


pErhatian...esok 2 award ini akan di publish...and ke dua dua award nie perlukan pAssword untuk korang tau sape pemenangnya...jeng jeng jeng...so sila request password dari saya...dan kalo saya bagi password kepada korang...makna nya password tue untuk korang jer...bukan untuk di share beramai ramai yer...

dan kalo saya x bagi password kepada korang...atau mase korang buzz kat fb saya trus offline...maknanye saya x nak bagi password kat korang...hahaha...

dan di sini saya bagi 3 sebab kenapa x nak bagi password kat korang...(bagi yg tak dapat password...)

1. sebab saya x percaya dan x rapat dengan korang...
2. sebab korang mulut longkang...
3. sebab korang adalah pemenang award tue...

sekian...


this is me babe...tunggu besok...

eVent pEcah kEpala oF tHe yEar...

eVent paling mantap...mWbc 2010 dan kLwmbc 2010...event nie menang bukan sebab event nie best tapi kiteorg yang buat event nie best...hahaha...lepas je abis umumkan semua pemenang kiteorg trus serbu dieorg and amek pic...siap menari ramai ramai nie...hahaha...dah macam clubbing kat tgh tgh padang tue...

mWbc 2010...

nie kiteorg amek pic dgn budak budak indon...tah pape jer...hahaha...pastu amek pic macam kiteorg yang menang...siap jerit jerit dgn budak indon tue semua...nie picture mau masuk koran...hahaha...

nIe pulak dengan budak thai...hahaha...nampak tak macam orang gila semua...hahaha...
event nie memang rock habis...semua orang pecah kepala...hahaha...

kLwmbc 2010...

dengan colour guard dari indon...koran koran...hahaha...

dengan budak band indon pulak...abaikan botol mineral yang bersepah tuh...

dengan budak thai pulak...

bersame same budak indon baju purple...hahaha...

colour guard thai yg menang...mantap budak budak nie...


tahniah untuk semua yang terlibat...tahniah jugak untuk semua yang menganjurkan mWbc 2010 dan kLwmbc 2010 sebab event nie ala kadar jer tapi kami telah menghavockan event nie...hahahah...

dah hadiahnya...jeng jeng jeng...

semua yang terlibat akan menyertai mWbc 2011 dan kLwmbc 2011 tahun hadapan...cepat cepat mintak cuti dari sekarang...hahaha...



this is me babe....joget semua joget...

sTatement bErani mAti oF tHe yEar...



aMboi cik sal pose dewi remaja gituh...hahaha...tahniah sAlleh...eh tunku...tahniah tunku...memang mantap...nape tunku menang???oh well korang boleh stalk profile facebook tunku yer...sbb sepanjang tahun nie status die semuanye merupakan statement yang berani mati...ala ala didie alias pakai sexy gituh...hahaha...x caya???tgk contoh kat bawah...tue sikit jer...kalo i copy semua status die kat fb tak ker i perlu dedicate the whole december for tunku only...hahaha...





tue die...siap ade orang x caya tunku virgin mary...eh virgin sally...hahahah...ramai lak tue like...statement tunku memang ramai yer like sbb semua orang suke confident tunku itu...memang mantap dan sentap...hahaha...

dah hadiahnye...jeng jeng jeng...

tUnku sAlleh bLuecrescent boleh membuat sebarang statement berani mati tanpa perlu di serang oleh michelle or abg rambut ketak dari melodi...hahaha...



tahniah sekali lagi...so korang yg lain...jgn mimpi yer dengan 1 statement nak menang kategori nie...korang kene sentiasa keluarkan statement baru boleh menang...can cin cau...


this is me babe...miahaha...

tUkang lIke oF tHe yEar...



hai...belum pape ko dah like???biar betul ko nie...semua ko nak like...hahaha...
oleh sebab tue ko amek lah anugerah nie...tahniah untuk sHukri sAfie...ko memang suke like kat mane mane je kan...



selain dia suka like kat status sendiri...dia jugak suke like kat status orang...or comment orang...memang mantap dalam bab like like nie...hahaha...

dan hadiahnya...jeng jeng jeng...

sHukri sAfie boleh menekan butang like di mane mane sahaja tanpa had...selagi die terdaya...hahaha...like je lah...


this is me babe...i like this...hahaha...

tOurist oF tHe yEar...


kAt bAngkok...kAp kUn kAp...

kAt bAndung...pAkabar pAk...

kAt sIngapore...gErek aH kOrang...jAngan bEdek eh...

kAt cHina...tApi nie nExt yEar...nI hOu mA...

nEw zEaland...pUn tAhun dEpan...oh...hello...how do you do???

tue die...x pitam ko tgk jadual vacation die...merayap je doktor sorang nie...menyalah gunakan duit biasiswa...hahaha...anugerah ini dimenangi oleh doktor sHahrul lOkman...kerana berjaya bercuti sakan tanpa perlu bersusah payah...hahaha...sepanjang tahun nie je dah banyak negara die pergi dan tahun depan jadual bercuti die lagi pack dari jadual study die...so kalo korang nak jumpe die kene buat appointment...busy giler doktor nie...belum abis study lagi dah busy...busy berjalan kan...hahaha...tahniah shahrul...jangan lupa ole ole...

dan hadiahnya...jeng jeng jeng...

sHahrul akan menikmati percutian idaman yang ditanggung oleh duit biasiswa belajar...hahaha...


ombak untuk shahrul...sape tak buat tak dapat ole ole...


this is me babe...ombak!!!