POWr Instagram Feed

Thursday, December 29, 2011

Happy Birthday!!!


Click picture untuk suprise...


Note : For you...you know this is for you...


AAA

Wednesday, December 28, 2011

Away...

Aku takde kat Malaysia start hari ni sampai 2 Januari 2012...
Btw Happy New Year korang...


Note : Rindu Malaysia...haha...


AAA

Monday, December 26, 2011

Aku sayang kamu bongok!!!


Korang dah tengok tak telemovie ni???Hari tu premiere kat Astro Ria tapi aku keje so tak dapat tengok...la ni baru tengok tadi...kat youtube...haha...ok jarang aku suka telemovie melayu ye...bukan apa...selalu kan cerite telemovie melayu ni hazab ye...tapi kali ni aku suka...sebab jalan cerita dia menarik...dan pelakon pembantu dia super lawak...siapa yang tak tengok lagi silakan tengok di Astro Ria...kalau tak silap ada ulangan hari new year nanti...1 Januari...hahaha...kalau tak sempat tengok kat youtube...

Aku nak buat sipnosis tapi tak boleh nak cerita...sebab tak leh stop ketawa....adoi...ingat je muka si Kinah dengan Didie Alias terus tergelak...overall cerita ni memang best tapi satu je slack...aku rasa lagu latar banyak sangat lagu Indonesia...kalau di selang selikan dengan lagu tempatan cerita ini akan jadi lebih baik...hehe...so siapa yang belum tengok sila lah ke youtube...hahaha...

Kalau mimpi biar sampai ke bintang... :)


Note : Sorry to say...sorry to say...adoi...penat aku gelak...Kina Kina...



AAA

Sunday, December 25, 2011

Friday, December 23, 2011

Perasaan itu...


Apa korang akan buat jika korang terserempak dengan crush/skandal korang masa zaman sekolah???Hurm...as for me...it was awkward...like super awkward...sebab dia ingat aku...ingat nama...ingat rumah aku kat mana...ingat everything about me...but me???nama dia pun aku lupa... -___-'' 

I think that was my first monkey love...masa tu aku form 1...aku sekolah kat all boys school...dia pulak sekolah kat all girls school...macam mana kitaorg kenal???dalam bas sekolah... = ) 

Kitaorang duduk kat kampung...sekolah pulak kat bandar...berpuluh kilometer sekolah dari rumah...so untuk pergi sekolah kenelah naik bas sekolah...sebab nak naik bus awam kene tukar 2 bas...dan kekerapan bas kat kampung ibarat menunggu sesuatu yang tak pasti...dan satu satunya bas sekolah yang menghantar budak budak kampung sekolah bandar adalah bas Mega Ria...sadis sungguh...so basically semua budak sekolah bandar adalah budak sekolah rendah aku...sebab all student yang dapat 4A masa UPSR dapat sekolah bandar...boys akan pergi English College...girls akan pergi SIGS or Convent...so on first day naik bus sekolah excited sungguh...sebab aku kenal ramai orang dalam bas sekolah tu..tapi ada 2 3 orang yang aku tak kenal...malah tak pernah nampak pun...termasuk lah dia...

Semua start bila dia tanya nama aku kat kawan perempuan aku...dan budak perempuan baru nak naik kan suka benda benda yang ala ala romantik/mcm cerita dalam novel...sebab dia tanya nama aku je terus kitaorg digossipkan...dan seminggu lepas tu aku tau nama dia...aku suruh budak sekolah rendah dalam bas tanyakan...hehehe...tak kan nak tanya kat kawan perempuan aku kan...ada satu hari ni...dah sampai depan sekolah dia...so dia nak turun...tetiba kawan perempuan aku yang sama sekolah dengan dia bagi surat kat aku...cakap dia bagi...perasaan aku masa tu...omg...first time orang bagi surat ni...berdebar debar...nasib baik dia bagi sembunyi sembunyi...kalau tak harus jadi bahan dalam bas...

Dan start dari masa tu...kitaorang start berbalas surat...dia suka bagi surat pakai kertas wangi...hehe...aku pulak suka pakai kertas warna coklat...kertas recylce tu...kertas fav aku...cuma kertas tu tak wangi je...nasib baik masa tu aku tak letak bedak wangi biar kertas tu jadi wangi...kalau tak mesti tu adalah benda yang aku regret dalam hidup...haha...tapi semua tu bertahan 6 bulan je...sebab lepas 6 bulan aku kene pindah rumah...dan aku stop naik bas sekolah...maka peluang nak jumpa dia agak susah...so hubungan cinta monyet kitaorg terhenti macam tu jer...takde lagi nampak budak lelaki St Joseph rendah bagi surat kat kakak cantik...takde lagi orang save kan tempat duduk untuk dia dalam bas sekolah...takde lagi nampak kitaorang berborak tapi cover cover kat bus stop masa tunggu bas nak balik... =(

Tadi aku jumpa dia...dia yang tegur...'Aidil kan...Majidee...Mega Ria...EC???'
pastu aku boleh buat muka confused...'Er siapa ye???lupalah...'<---SADIS!!!
Bila dia sebut je nama dia terus aku teringat macam mana excitednya aku bila dapat surat dia dulu...macam dalam drama semua yang indah indah dulu semua flashback balik...so kitaorang borak borak kejap...lepas tu ada sorang lelaki datang kat dia...boyfriend dia...so lepas tu aku minta diri nak gerak dulu...semua kenangan yang indah dulu semua hilang satu persatu...lepas 10 minit baru aku sedar...yang aku lupa minta no telefon dia...sadis sekali lagi...
tak sangka yang dia masih ingat kat aku... =)

Untuk awak...terima kasih sebab masih ingat saya...terima kasih juga untuk 6 bulan yang terindah bersama awak...terima kasih untuk surat surat wangi awak...terima kasih untuk semuanya...saya doakan awak bahagia dunia akhirat...dan jangan lupa jemput kalau nak kawin nanti...insyaAllah saya datang... =)


Lagu ni untuk awak...N.A.B.



Note : I still smiling right now...teringat masa jadi monyet dulu...
Btw to all my friend yang kenal aku...please eh jangan gelak...aku tau aku tak pernah cerita kat korang...but this is me...when I was 13...hehe...


AAA

Tajuk tu...


Wakakaka...Sissy Putri Duyung???
Sissy tu je dah cukup funny dah...
*pengsan


Note : Teringat joke cc dengan sissy...hahaha...


AAA

Thursday, December 22, 2011

Christmas come early???


Yeah!!! Excited...Datang kerja je ada box ni tunggu...

*abaikan kuih yang tinggal seketul tu...so melayu kan...makan tinggal satu je...haha...


Note : Terima kasih banyak banyak yer...


AAA

Wednesday, December 21, 2011

Hahaha...


Gila comel aku rasa...sumpah nak pengsan aku gelak masa aku bukak email tadi...
Gigih sangat ex kekasih gelap buatkan ni...tak study eh???kata nak exam???hahaha...
Terima kasih lah ye buat benda ni...nak harap aku buat sendiri kene study dulu ni...


Note : Hehehe...terima kasih banyak banyak yer...segan pulak tetiba...


AAA

Tuesday, December 20, 2011

Jerawat...

Kenapa dah lama tak muncul tiba tiba buat grand entrance???
Elok je kau muncul sebiji kat dahi...nak cover pakai jambul pun tak boleh...
Aku tak rindu kat kau pun...Kenapa muncul jugak???
Benci lah...


Note : Stress!!! And nervous...


AAA

Saturday, December 17, 2011

Berusahalah dengan lebih gigih...


Ranking aku jatuh sikit...hampeh...maka dengan itu silalah berusaha dengan lebih gigih!!!


Note : Markah tu macam dah tak boleh nak tinggi lagi je...sentap...main 10 kali pon markah sama je mcm tu...



AAA

Friday, December 16, 2011

Jom GANYANG Aedes!!!

Gituh kan kali ni entry kemasyarakatan...hehe...untuk kesedaran bersama ye korang...sebenarnya aku tengah melahu tengok blog orang pastu ternampak iklan nuffnang pasal Aedes...terus lah bukak and jawab jawab kuiz...gituh kan...terus feeling feeling zaman sekolah rendah kejap masuk kuiz kesihatan dan kalah... -__-'' hampeh...



 Gituh lah slogan kan...mantap nak GANYANG...hahaha...kuiz ni ala ala game gituh...korang boleh try jawab kuiz sambil menimba ilmu sekaligus...ni link aku bagi...click kat sini ---> GANYANG


Oh dengan bangga nya aku menjawab semua betul...untuk percubaan kedua...haha...hampeh tau...yang tak boleh blah tu ayat dia...mahu cuba lagi???miahaha...


 Oh kalau salah dia kuar mcm ni...sumpah funny wei...terasa macam kene marah...hahaha...sila pilih tu tak boleh blah...sila click picture untuk tumbesaran...


Oh mesti korang tertanya tanya kan...napa lah tiba tiba aku buat entry pasal Aedes ni...hahaha...sebab dulu adik aku pernah kene demam denggi...dia ni jenis nakal tak ingat dunia...tetiba je ada seminggu tu dia cam lemah je...demam...aman semua orang sekejap...so arwah mama aku pun bawak lah dia pergi hospital...jap lagi kene tahan wad kan...yang tak boleh blah dia siap berlagak sebab dapat naik ambulans...hampeh...lepas tu amek kau kene cucuk air bagai...100 plus berbotol botol doktor suh minum...

Lepas tu dalam minggu yang sama ada budak blok lain kene denggi jugak...so dengan itu kawasan perumahan kitaorang telah di serbu oleh jabatan kesihatan dan diaorg pun buat fog spray tu...sebab blok aku blok paling hujung maka kene spray lama sikit...hahaha...dan lepas tu semua semak samun tepi blok telah di tebas oleh orang orang flat yang bergotong royong...semua tempat tempat yang mengundang pembiakan nyamuk telah di hapuskan...gituh mantap tak penggunaan ayat ayat aku...hahaha...


Nie budak kene denggi tu...hahaha...masa orang tengah spray fog tu aku dengan adik aku lagi sorang tolak tolak dia kat fog tu...supaya semua kuman mati kene fog...jahat kan...hahaha...


Sejak dari kejadian beberapa budak kene denggi tu terus dah takde dengar lagi kawasan rumah kitaorg kene denggi lagi...mantap kan...selain kawasan rumah kitaorg dah takde tempat untuk nyamuk bermadu kasih dan bertelur...ini adalah salah satu sebab lain...



Rumah kitaorg selalu banjir kalau hujan lebat!!! Hahaha...tak sempat nak menetas dah kene hanyut dah...nasib baik jenis banjir yang sekejap je...and terus kering...yang tinggal hanyalah pasir tanah merah...hahaha...tu pun bila kering je orang yang duduk di tingkat bawah skali akan cuci...hahaha...seb bek aku dak atas skali...huhu...

Ni aku jumpa iklan hapuskan Aedes dengan denggi yang tak boleh blah...


Wah!!! Syurgaku... <---tak boleh blah...mati aku gelak guling guling...

So korang semua...sila lah menjaga persekitaran korang ye...dan kalau demam sila lah berjumpa doktor...jangan lengah lengah yer...boleh membawa maut denggi ni...akhir kata marilah kita laungkan...


GANYANG AEDES!!!


Note : Pesanan dibawa oleh Jabatan Kesihatan...gituh lah kan...


AAA

Thursday, December 15, 2011

S.U.K.A...



Suka...suka...suka...comel nak mati lagu ni...macam dah mati tapi pose pose comel pastu hidup balik...ermmm...merepek di situ...haha...serious SUKA lagu ni...

Ku mahu kau selalu SUKA...
Bilaku mulai petikkan gitar...
Ku tak mahu dirimu berduka...
Itu aku tak SUKA...


Awww...sweet kan...eh jangan nak sweet sangat...nanti semut datang...hahaha...


Note : Ok sekarang ada masa lagi 13 hari lagi nak belajar main gitar...haha...ada lagi tak gitar kat rumah tu???mana aku simpan ek???


AAA

Sugar rush???



 " Dats beautiful smile of yours...
U'd get diabetes...
I'ts too sweet to be kept for ur own..."


*pengsan...bangun...pengsan balik...


Note : You always know how to make me smile...tapi sekarang dah tak boleh senyum lah...nanti mulut penuh semut...hahaha...thank you...to you...



AAA

Wednesday, December 14, 2011

My heart...


Korang pernah tengok cerita ni tak??? Cerita ni kan gila faymes dulu...masa tu movie movie Indonesia baru nak masuk Malaysia...sebab cerita ni jugak lah si Irwan dgn Acha tu faymes...yang Nina tu dah memang faymes kan...eh sapa nak perempuan lagi sorang tue???hahaha...whatever lah...so korang pernah tengok tak cerita ni???

Aku baru je tengok kat youtube tadi...hahaha...gila loser kan...sejam lebih dok tgk movie kat youtube di waktu kerja...oh makan gaji buta je hari ni...haha...sebab aku baru nak tengok cerita ni???sebab ada satu scene tu diaorg berlakon kat salah satu tempat yang cantik kat Indonesia...ngee...

Tapi kan...lepas movie tu abis...(oh btw movie tu sedih wei...) aku pun tengok lah video clip dia...hehehe...terus aku pengsan...bangun...pengsan lagi sekali...apakah yang berada di kepala Acha itu???hahaha...whatever sangat stylist dia tau...lepas je tengok movie and video clip ni tetiba rasa dekat di hati...mengapakah??


Note : Minta minta aku tak berdrama nanti...oh hati please be strong...jangan nak touching touching jer...


AAA

Random???

Kenapa setiap kali aku update an entry for someone...
Akan ada orang lain yang terasa...
Is my entry to random to know untuk siapa entry tue???
Ingatkan dah letak label dah ok dah...
But still...hurm...pape jelah...

So???
I'm still nervous...like gila vavi punya nervous...
Hurm...


Note : So this entry will be label under???


AAA

Tuesday, December 13, 2011

Rindu...

Tak mungkin aku tak bersalah...
Tapi ku dah berubah...
Memang itulah lumrah dunia...
Ketika saatku terluka...
Tapi ku tak terlupa...
Bahawa manusia tiada yang sempurna...


Note : Nervous gila...mesti awkward nanti... :(


AAA

Monday, December 5, 2011

Away again...

Kali ni unreachable...
So don't bother to contact me...
Too much happen at the same time pun tak elok...
So I'm shasay away...
:(


Note : At least half of my work have been done...so I'm 20% happy...


AAA

Friday, December 2, 2011

Wicked in Singapore!!!


Oh yes!!! Akhirnya...selama ni kalau tengok Ugly Betty or Glee selalu diaorg sebut Wicked is the best show ever...and it's true!!!So now Wicked shows in Singapore...Wohoo...aku tak sure lagi planning for next year tapi hopefully by January nak pergi tengok...hahaha...tak sabarnya...so Wickedsited...hahaha...

So here the details for those yang pergi tengok...

Event Date : 

6 DEC 2011 - 26 FEB 2012

Tuesday - Friday : 7.30pm
Saturday & Sunday : 1.30pm & 7.30pm 


DURATION

Act 1: 85 min
Intermission: 20 min
Act 2: 60 min 


VENUE

Grand Theater at Marina Bay Sands


TICKET PRICE (EXCLUDE BOOKING FEE)


VIP Box - S$1000 (For 4 seats) (Includes a drink and a gift)

VIP Box - S$500 (For 4 seats)

EMERALD - S$250 (Includes a drink and a gift)

A Reserve - S$165

B Reserve - S$145

C Reserve - S$125

D Reserve - S$95

E Reserve - S$55


*oh paling murah S$55...huhu...itu je yang termampu...ada sapa nak belanja upgrade???



Ni sipnosis bagi siapa yang tak tau cerita ni Wicked ni macam mana...cerita ni berlaku

sebelum Dorothy pakai kasut merah dia lagi...oh korang tak kenal Dorothy??? Sila tanya en

google sendiri yer...


SO MUCH HAPPENED BEFORE DOROTHY DROPPED IN.


WICKED tells the untold story of the Witches of Oz. Long before Dorothy dropped in, two

other girls meet in the Land of Oz. One, born with emerald green skin, is smart, fiery and

misunderstood. The other is beautiful, ambitious and very popular. WICKED tells the story

of how these two unlikely friends grow to become the Wicked Witch of the West and Glinda

 the Good. 






So its time for Defying Gravity!!!








AAA

Thursday, December 1, 2011

December Babies...


Hoho...sapa lahir bulan ni???Happy birthday from me...may you guys had a great birthday and happy always...
Have fun yer...


AAA

Pesona Cinta by Z Ahmad...


Second single is out!!! my friend cakap pit bull'ish...hahaha...but sedap wei...and it's feel hip and urban...make  you wanna shake your bon bon...so apa tunggu lagi...

Jom shake your bon bon...together gether...

Btw korang dah like page mamat ni??? Gigih dia layan peminat dia kat facebook...huhu...klik kat sini ---> Z Ahmad...


Ohh...bila bercinta bagaikan uda dan dara...ewah...hahaha...


Note : Padahal pagi tadi mood tah pape...dengar lagu nie mood happy plak...whatever sangat aku ni...hahaha...

AAA

Back to December...

Hurm...this year December mcm suram jer...
Last year I had a realy great December tapi tahun ni agak kurang...eventhough baru sehari aku dapat rasakan tekanan yang bakal di hadapi...
This year pun tak sempat nak buat Of The Year...kalau sempat aku buat lah beberapa kategori...kalau tak sempat tahun depan je lah aku buat...
Plus ada 2 3 benda nak kene settle kan by the end of this year...
And aku pulak takde end of this month...nak pergi somewhere...yang aku rasa dah tak excited macam dulu...rasa macam nak cancel je tapi nanti menyusahkan orang pulak kan...so redha je lah...terima je semua...
Ahhh...bila lah nak habis tahun ni...


Note : Btw sapa jumpa aku live skang aku tengah mode pura pura yer...sure aku happy kat luar tapi kat dalam sapa tau kan...


AAA