POWr Instagram Feed

Saturday, April 30, 2016

EIDclusive...


Konsep ikan laga...gagah tapi gemalai...macam adik adik sado zaman sekarang kan...kbye...hahahaha...


Till then...Selamat Hari Raya...

Friday, April 29, 2016

Mega mendung...


Mendung lah account bank bulan ni...hahaha...siot tau Rizalman ni...since ni last year dia dengan Zalora so must grab one piece...or two...hahaha...btw ada design yang sold out...mencik lah...k bye nak kira duit tabung buluh...

Till then...selamat hari raya

Tuesday, April 26, 2016

Nama kita sama...


Initial nama aku A.A...kalau campur nama bapak aku A.A.A...and nama aku sangat lah common...bersepah sepah...first A ramai sangat...and selalu hari raya tersedak sedak aku makan ketupat rendang sebab orang sebut sebut nama aku...gituh...hahaha...yang second A pun ramai...tapi selalu ejaan lain...aku eja  Y tapi ramai eja pakai H...tapi bila nama aku A.A jarang sikit jumpa nama orang lain yang sama sebijik termasuk ejaan...

So cerita ni back in 2012...masa tu aku kerja front line hotel...masa tu aku rajin blogging and main facebook...hahaha...pastu ada sorang budak ni add kat fb...nama dia apa tah tak ingat...dia student kat poli jb...masa tu aku layan lah macam biasa...chat kat fb...lepas tu tukar no telefon...masa ni takde wasap lagi so msg msg je...haha...so masa msg msg tu dia cakap nama betul dia sama dengan nama aku...aku tak caya dia mms picture ic dia...aku bantai gelak sbb picture ic dia lawak gila...pastu dia merajuk...motif sangat...hahaha...cut the story short...kitaorg couple...hahahaha...

Masa bercouple ni kira oklah...agak bahagia...takde anasir jahat...and a few friend tau...tapi kawan dia bukan kawan aku...hahaha...tapi aku tak suka sikit sbb in our c4c world ada orang tau...if dunia plu tu kecil dunia c4c ni lagi kecil...basically everyone know everyone lah konsep dia...and masa tu aku dengan A.A ni agak letopslah...couple nama sama katanya...sapa tah sebarkan gossip...tak suka gila masa tu...so aku dengan A.A ni stay low profile je...jaga relationship kitaorg elok elok tanpa pedulik orang lain...

But well...in relationship ada masam manisnya kan...and aku pernah baca somewhere tapi tak ingat kat mana...if your relationship sangat bahagia maknanya ada something wrong is happening...and that person is so damn right sebab...


Saturday, April 23, 2016

Crush

Sumber picture dari Ig Crush...
Hurm camne nak start eh...malu lah kita...hahaha...nak cite pasal crush kita...hahaha...tetiba pakai kita...ok ok get real...hahaha im sure semua orang ada crush kan...nak nak bila tengah single...semua orang kita nak jadikan crush...gituh...hahaha...

Well for me ada sorang budak ni...kat ig...aku jumpa ig dia pun secara tak sengaja...pastu aku tengok follower dia sikit je...seribu lebih je...ramai lagi follower aku walaupun aku tak instafamous...hahaha...bila tengok je pic dia terus hati aku berdebar debar...adakah ini yang dinamakan cinta???lol...

Sejak dari tu aku stalk dia...aku set notification ig tu kat ig dia je...hahaha...so setiap kali dia upload picture aku tau...tapi dia ni jenis tak layan komen orang...and dia suka post picture dia je...hahaha...dia boleh dikategorikan sebagai sombong di ig...hahaha...tapi tu yang aku suka tu...aku tengok ade je orang komen tapi dia tak layan...dia pergi theme park ade orang komen napa tak bagitau boleh bagi discount...dia tak layan jugak...sebab tu aku suka dia...eh...hahaha...tak faham lah...

Aku tunjuk picture dia kat kbsm aku...dia tengok je terus dia cakap omg aku tak suka tapi dia sangat taste ko...hahaha...hurm tapi dia tak layan orang...aku nak tegur pun takut...hahaha...so baiklah aku jadi stalk tegar dia je...mane tau esok lusa jadi couple kan...gituh...

Hopefully korang xde follow ig dia...so tak lah aku segan...eh napa aku nak segan kan...hahaha...tengok bila cerita pasal dia terus aku merapu...adakah ini dinamakan jodoh???eh hahaha...so sapa crush korang sekarang??? kbye...

Till then...crush crush candy crush...

Wednesday, April 20, 2016

Decendents of sun...

Sumber picture dari google...
Omg sapa suka cerita drama korea kat sini???aku tak suka...hahaha...aku suka tengok rancangan variety show korea je macam Running Man...Return of Superman...yang kelakar je...kalau drama ni tak suka sangat...in fact aku tak pernah tengok drama korea langsung ye...walaupun pelakon dia molek molek...hahaha...

Tetapi...hah tetapi...hari tu lepak dengan kbsm aku...dia cerita pasal drama korea ni...pasal doktor bercinta dgn askar...since dia doktor dia tangkap feeling lah dia doktor dalam drama tu...hahaha cam harem...aku iyekan je sebab memang xde minat sangat...jap lagi dia asyik cerita je pasal drama tu...balik rumah adik aku pulak suruh aku downloadkan kat tempat kerja...drama sama juga sebab katanya ni drama paling meletop kat Korea...kalah winter sonata...gituhlah...

So Jumaat lepas aku pun download lah episode 1...dan since aku bosan lipat tudung aku tengok sekali...omg best yer...hahaha...terus aku download full 16 episode...hahaha...Sabtu Ahad kerja aku lipat stock tudung raya sambil tengok drama korea ni...khatam 16 episode terus...hahaha...

Cerita dia pasal doktor dan askar yang bercinta...tapi susah nak dating sebab kerja diaorg...lepas tu macam macam jadi...ahh banyak part sweet dengan kelakar...hahaha...pelakon utama dia Jongki tu elok tapi aku suka pelakon pembantu dia...hahaha...lagi elok...hurm boleh lah tengok drama korea lepas ni...hahaha...

Till then...annyonghaseyo...

Friday, April 8, 2016

How complicated is complicated...part 3...


Kitaorang lepak borak borak lama jugak...macam macam aku korek...and cerita dia sama timeline dengan cerita Kesian tapi part dia jahat semua dia tak cerita lah...hahaha...lepas tu nak balik dah...aku tanyalah eh ni nak balik mana??? lupa tanya tadi...jap lagi dia cakap balik umah kat area Tampoi...terus dunia aku gelap gelita masa tu...sebab yang duduk kat Tampoi is Kesian...

Rupa rupanya lepas diaorg gaduh diaorg baik balik then demi nak tunjuk konon cinta dia kuat si Ikea sanggup pindah JB...hahaha...siap kerja dekat dengan Kesian...supaya Kesian percaya kat dia yang dia setia dan tak curang lagi...sebab dekat selalu...tapi korang rasa???haruslah dia still cari jantan lain kan...


Sempat lah aku dengar cerita gaduh lagi dan baik balik lepas tu gaduh lagi...yang last aku tau Kesian dah couple dengan orang lain...tapi dia masih sayang kat Ikea...yang Ikea pulak masih kejar Kesian...belikan macam macam walaupun dia tak berapa nak ada duit...hahaha...aku suspect dia pau orang lain...hahaha...yang Kesian macam balas dendam dia biar je Ikea kejar dia...hurm tak tau lah apa jenis cinta diaorg...hahaha...


So apa pengajaran yang korang dapat bila baca cerita aku ni???


For me is always ready and trust your guts...macam aku rasa lepas balik KL si Ikea macam lain sikit terus aku dump dia...and it saves me from all this bullshit...hahaha...and since then aku buat 6 month policies tu...hahaha...aku pernah cerita dulu pasal 6 month tu...if aku couple aku make sure aku still rahsiakan relationship tu until cukup 6 bulan...if dah cukup 6 bulan baru aku bgtau bestfriend aku...sebab mana tau baru couple 3 bulan dia dah buat perangai macam si Ikea tu...takdelah bestfriend aku carut couple tiga bulan putus...hahaha...

Btw guys aku cerita benda ni supaya kita semua boleh belajar dari kesilapan dan tak lakukan kesilapan yang sama...bukan untuk aibkan sesiapa tau...remember before couple stalk habis habisan...hahaha...kalau tak reti stalk meh email aku, aku turunkan ilmu...hahahaha...

Till then...stick with one...not with bunch...


Pssst : Sabtu ni aku ade kat Maeps Serdang ada karnival mega yang boss aku decide nak join last minit...hahaha...sesapa free mai lah datang...aku bagi instant shawl free...hahaha...