POWr Instagram Feed

Sunday, September 30, 2012

Budget 2013...

Budget 2013 kan dah keluar hari tu...
So banyak lah benda yang macam best dan macam what???
Hari tu aku dengan Farhat borak kat phone bagai nak rak pasal budget...
Lama jugak kitaorg borak...

Berbaloi ke kerajaan buat macam tu???
Kaya ke negara kita sampai nak bagi duit je???
Apa jenama authorised dealers smartphone tu???
Adakah smartphone 1 Malaysia atau R**Berry???

Oh my god...perbincangan kitaorg semakin serius sampai satu tahap dua dua terdiam...
Farhat cakap... ' Aidil...kita tengah bincang budget 2013!!!'
Dan aku menyambut... ' Kan!!! We are so grown up '
Lepas tu kitaorg gelak bagai nak rak...

Dulu keluar lah budget apa pun...
Farhat tak heran aku pun tak heran...
Mungkin tanggungjawab mematangkan kitaorg...
Mungkin kitaorg sayang kat Malaysia so we care...ayat tak boleh blah kan...

* so apa pendapat korang tentang budget 2013???

- aidil asyraf azman -


Kuda and kucing...


Semalam kan kene pergi hotel hantar duit spare...otw balik nampak kuda tengah meragut rumput di sekitar hotel...apakah???Danga Bay ada kereta kuda ke???


Sampai rumah nampak si Timoon tengah termenung kat luar tingkap...kucing ni memang berani mati...suka duduk luar tingkap nak tengok burung terbang...dulu pernah jatuh sekali tapi tak pernah serik...budak nakal...

* last day kerja hari Ahad...hopefully...huhu...

- aidil asyraf azman -





Saturday, September 29, 2012

Gigih ke sengal???

Semalam adik ajak tengok movie kat laptop...
Maka baringlah depan laptop berdua...
5 minit lepas tu laptop  tgk kita berdua tidur...
Dalam pukul 3 pagi aku tersentak...adik pun tersentak...

Damn...aku lupa bagi duit float spare kat staff...
Damn...hari ni cuti tapi kene datang hotel...
Damn...pukul 8 terus pergi hotel bagi duit spare...
Dan sekarang masih di hotel menaip blog...

Ok sekarang nak balik...nak sambung tido...


- aidil asyraf azman -

Thursday, September 27, 2012

Tolong Vote...

Korang nampak kat sebelah kanan blog ni bahagian atas ada poll...
Tolong vote nama wanita melayu klasik pilihan korang...
Kalau ada yg lebih baik korang boleh tulis kat ruang komen yg dah takde verification tu...haha...
One of my bestfren nak nama wanita klasik...
Tak sure pulak apa tujuan nya...
Maybe untuk nama anak sedara dia kot...
Tapi untuk aku...aku dah tau bakal anak sedara aku yang lelaki akan bernama...
Megat Komeng...

- aidil asyraf azman -

LOL!!!


Dulu sikit punya nyampah kalau nak komen kat blog orang lain ada benda ni...
Kejap lagi blog sendiri ada jugak...
Sumpah aku tak perasan benda ni ada wei...
Sadis kan...nyampah nyampah kejap lagi nyampah kat blog sendiri...

So korang...mana nak tukar setting ni???
Sejak baru teringat password blog ni tengok semua layout and setting dah banyak berubah...
Adoyai...tolong please...

*banyak pulak bimbo moment sejak akhir akhir ni...huhu...

- aidil asyraf azman -

Tuesday, September 25, 2012

2 Perkara...

Pertama...
Hari ni genap sebulan rasanya...
Episod duka lara tu...
Tapi semalam...
Dia hantar sms tanya khabar...
Happy memang happy...
Tapi hati aku masih untuk dia ke???

Kedua...
Hari ni boss tiba tiba jerit happy...
Siap tepuk bahu dan peluk aku...
Pelik tapi dia cakap congrats...
Sebab dia dapat approval untuk buat one big projek...
And dia akan ajar aku untuk manage projek tu...
Kalau betul itu berlaku...
Karier aku akan melonjak...
Akan aku usaha lebih lagi...



- aidil asyraf azman - 

Monday, September 24, 2012

Maskot ker duta???

Tadi nak balik keje dah...tiba tiba staff aku panggil pergi depan...Annabell dari Legoland datang hantar barang...huhu...ingat hantar Annual Pass free rupanya hantar panplet dgn stand yg besar...tak abis abis cerita Legoland kat blog aku ni kan...


Maka terpampanglah benda ni dekat lobby kitaorg...


Tapi yang best dia bagi bag ni skali...berebut lak staff aku sebab ada 2 jer...so sorang je lah dapat...lagi satu???confirm aku punya...hahaha...


* Tetiba terasa nak pergi lagi Legoland tu...sapa nak join???


- aidil asyraf azman -

Craving...


Craving nak meatball Ikea...tapi takde masa nak curi curi lari ke KL...


So buat sendiri...rupa takde takpe...yang penting rasa tu hampir sama...


*Bila agaknya leh cabut jap g KL yer...

- aidil asyraf azman - 

Saturday, September 22, 2012

Shila Amzah Hero Remaja...

Shila Amzah menang Asian wave...
Tahniah untuk dia...
Naikkan nama dia dan Malaysia...
Terbaik sangat suara dia...

Hari ni final Hero Remaja...
Macam mana aku tau???
Ada member aku gigih pergi...
Apa kes tah...hahaha...

Eh bosan lah hari ni...
Selalu pagi buzy sampai tak sempat nak sarapan pun...
Hari ni settle dah semua kerja...
Dan skang tgh tgk Youtube...tahniah buat diri sendiri...

- aidil asyraf -

Friday, September 21, 2012

Pengorbanan???

Orang cakap bila pangkat besar kerja pun banyak...
Banyak benda nak kene berkorban...
Dan banyak benda tak boleh berkira sangat...
Tapi kalau sampai effect diri sendiri berbaloi ker???

*Dah berapa hari brunch pukul 5 or 6pm...kesian perut...
*Handphone pulak tak berenti nak bunyi...dulu bateri tahan 3 hari...sekarang sehari pun susah...

- aidil asyraf -

Wednesday, September 19, 2012

London...


Baru balik dari London...
Meeting with big boss and super big boss...
And berkenalan dengan orang office hq...
Lepas tu sambung shift sbb staff mia...

Tahniah buat diri sendiri sebab kerja 13jam...
Sampai lupa buat benda yang paling digemari...
Makan sarapan dan lunch...
So brunch tadi pukul 6pm...sekian...


Tak sangka big boss pun suka ghost chair...
Nak satu boleh???


- aidil asyraf azman -

Tuesday, September 18, 2012

No Chaser...


Mengenali diri sendiri...Chaiyok Aidil!!!


- aidil asyraf azman -

Monday, September 17, 2012

Gego 2012


Hari tu pergi GEGO 2012 kat Bukit Timbalan...
Hujan tapi masih ramai yang tunggu...
Melayan muzik indah dari indie band...
Dan bergembira sebagai anak JOHO...

*Tiket RM10 tapi dpt lanyard free...berbaloi baloi...
** Penat bagi markah kat orang lalu lalang...haha...


- aidil asyraf azman -

Sunday, September 16, 2012

Selamat Hari Malaysia...


Tahun lepas aku sedang berjimba di Bali ketika rakyat Malaysia menyambut hari Malaysia...
Patriotik sungguh aku ketika itu...
Melihat negara orang dan bersyukur aku dilahirkan di Malaysia...
Tahun ni aku masih berjiwa patriotik...
Bekerja dengan gigih menyiapkan report...
Sambil mendownload movie dan tv series...
Dan masih bersyukur aku dilahirkan di Malaysia...
Selamat Hari Malaysia semua...


- aidil asyraf azman -


Friday, September 14, 2012

JB Arts Festival...


Sepanjang September...
JB akan dilimpahi pelbagai karya seni...
Jom dtg Jb lepak kat Bukit Timbalan...
Menyemarakkan seni di dalam diri...


- aidil asyraf azman -

Wednesday, September 12, 2012

Bersabarlah...

Bersabarlah wahai hati...
Bersabarlah wahai hati...
Bersabarlah wahai hati...
Bersabarlah wahai hati...

Sejak akhir akhir asyik terbangun tengah malam...teringat dia...teringat beban kerja...teringat KBSM...hurm...bersabarlah wahai hati...


- aidil asyraf azman -


Tuesday, September 11, 2012

Bila gembira hilang...

Dah bosan dengan masalah kerja...
Aku kat rumah pun kau telefon tanya pasal kerja...
Aku tgh bercuti pun kau telefon tanya pasal kerja...
Aku rimas dan bosan...
Sebab kau dengan bos kau tu...
Sama je pemalas...


- aidil asyraf azman -


Saturday, September 8, 2012

Ada apa dengan CINTA???



Cinta???


Ada apa dengan cinta???

Hari tu kan kemas bilik...semua kenangan dengan dia masuk dalam kotak dan simpan atas almari...masa kemas terjumpa buku ni...sebenarnya ni buku nota masa aku lower 6...sampul pakai poster AADC...zaman sekolah dah jiwang rabak kan...haha...nak buat macam mana...aku pencinta setia yang di kecewakan hatinya...cewah...

Ada apa dengan cinta???


- aidil asyraf azman -


Thursday, September 6, 2012

Legoland - Restaurant and kiosk...



Restaurant yang depan sekali...kat sini more to light bite food...


Pizza Mania...agak pricey tapi since aku pakai voucher...so tak rasa...haha...seafood spagetti dia sedap...konsep ala ala Ikea...beratur...order...amek makanan...amek minuman...bayar...makan...





Air tu tak sedap...banana smooties...


Jungle cafe...


Castle scoops...jual ice cream...


Market restaurant...


Dalam cantik...haha...macam dalam gudang...


Harga sepotong kek span ni RM9.80...air smooties tu RM10.00...


Tak sedap!!!

So untuk makanan...sila bawak bekal nasi goreng dari rumah...dan air mineral...hahaha...tapi memang di jangka kan...makanan dalam theme park memang mahal dan kurang sedap...haha...
Done cerita Legoland...sekian terima kasih KBSM ku...haha...


- aidil asyraf azman -

Legoland - Miniland...


Tak sure ni mana...haha...





Details sangat meletop...siap ada sound semua...bunyi kuda...bunyi air...bunyi barang jatuh...


Pun tak sure kat mana...dah lupa...hahaha...


Hah ni adalah China...nampak tak tembok besar kat belakang tu...


Angkor Wat ker???ke bukan???


Ini memang kenal...Tanah Lot Bali...



Teringat kenangan manis...cewah...



Taj Mahal...


Apalah Taj Mahal tanpa produksi filem hindustan...



Singapore...









KLCC...


KLIA...ni mantap...bunyi kapal terbang berlepas semua ada...haha...









Bangunan Tabung Haji Johor Bahru...


Johor Tourism Centre...


Mahkamah besar Johor...


KTM Johor Bahru...


And landmark paling iconic di Johor Bahru...Dataran Bandaraya...siap ada jom heboh lagi...














Pelancong tanya jalan...boleh???


Ni separuh je yang ada...tak larat nak amik semua...haha...bersabar yer...lagi satu entry jer pasal Legoland...lepas tu settle...


- aidil asyraf azman -