POWr Instagram Feed

Monday, August 31, 2015

Merdeka ke 58...


Selamat hari kemerdekaan yang ke 58 Malaysia...tema tahun ni sehati sejiwa jadi marilah kita beramai ramai rakyat Malaysia sehati sejiwa mencari PM baru...siapalah yang pilih tema tahun ni kan...pandai dia cari tema yang sesuai dengan situasi sekarang...hahaha...tah tah dah kene buang kerja...hahaha...

On the other hand...semoga negara terus berusaha untuk menjadi lebih maju dari sekarang dan dapat mengharungi zaman zaman gelap ini dengan jayanya...dan semoga ringgit Malaysia dapat mengukuhkan dirinya di persada duit duit serantau...hahaha...rasa macam nak menangis depan kaunter money changer tau bila tukar duit dapat sikit jer...sadis...

Merdeka!!!Merdeka!!!Merdeka!!!

Till then...buhbye...

Wednesday, August 26, 2015

Where is the swimming pool?

PK : Wei wei kau tengok family tu, yang baru check in tadi, anak dia siap bawak pelampung semua wei, nak pergi Legoland lah tu, tak pun pantai Lido hahaha.
KPK : Siot lah kau ni, pantai Lido ada apa je, semua dah kene tambak hahaha, berenang atas pasir jelah. Feeling feeling Klebang hahaha.
PK : Eh wait, sekarang musim hujan kalau dia pergi Legoland mesti bazir je kalau hujan kan, aku doakan hujan dua tiga hari ni hahaha.
KPK : Amin *tadah tangan.
Eh biadap lah kau ni hahaha, kesian diaorang nanti.
PK : Hahaha kau pun amin kan sama biadap lah, alah aku memain jelah. Tapi mak dia muka berlagak habis kan, speaking nak slang slang London, padahal berterabur, sepak kang hahaha.
KPK : Woi slow sikit mak dia datang.
MSL: Excuse me, which way the swimming pool? *dalam slang British yang dibuat buat.

PK dan KPK memandang sesama sendiri dan menahan gelak.

MSL : Why? My son want to swim so where is the swimming pool?
PK : Puan, hotel kita ni kat shoplot je, dua tingkat pulak tu, tak cukup tanah nak korek swimming pool.
MSL : What? I saw internet got swimming pool. This hotel. I tell my husband to book.
PK : Oh maybe itu hotel lagi satu, yang itu 5 star ada swimming pool. Tapi yang itu namanya Hotel Berjuta Kenangan, yang ini Hotel Seribu Kenangan, puan salah tengok ni, atau suami puan salah book hotel.
MSL : ARGHHH patut lah buruk je hotel ni. *sambil tarik tangan anaknya dan berlalu pergi.

PK : Hahaha celah mana nak korek swimming pool sini...percayalah tu kalau tak check out kejap lagi mesti dia akan elak jumpa kita sampai esok.
KPK : Hahaha itu soalan paling lawak guest pernah tanya kat aku wei hahaha. Reti pulak tu cakap melayu hahaha.
PK: Sekali aku carut terus terpelanting slang London dia tu hahaha.


PK : Penjaga Kaunter
KPK : Kawan Penjaga Kaunter
MSL : Makcik Speaking London

Tuesday, August 25, 2015

Be strong!!!

Cameron Highlands, Aug'14
I was on a swing mood for past few days ago...macam macam jadi sampai aku confuse nak gelak ke nak nangis ke nak marah ke...emosi bercampur aduk macam rojak...hurm taip pasal rojak sedapnya rojak...oh hari tu aku makan rojak tahu dengan kopok lekor...sedap wei...dia macam rojak petis tapi ada tahu goreng dengan kopok lekor je...sumpah sedap...lagi sikit je nak menangis depan abg kedai tu sebab sedap sangat rojak dia...hahaha...drama much...

Oh kembali ke cerita asal...boss aku buat hal...kawan aku buat hal...ehem ehem buat hal...skandal buat hal...semua lah nak buat hal...pastu serentak...aku rasa diaorang ni ada group whatapps kot...hahaha...psycho...but then as always aku try settle satu satu and sentiasa bergembira...walaupun kadang kadang rasa nak tumbuk muka diaorang...

Hari tu aku macam rasa jealous gila dengan someone ni...pastu aku teringat aku pernah baca somewhere yang jangan cemburu dengan rezeki orang...usaha untuk rezeki kita...terus aku insaf dah...dah tak jealous dah...hahaha...pastu aku macam angin dengan kawan aku pastu aku buat buat busy terus terlupa yang aku angin dengan diaorang...hahaha...tapi bila taip ni terasa angin balik pulak...hahaha...bengong...but knowing diri aku sendiri aku angin like 20 minit je kot...hahaha...pastu boss aku buat hal...terus aku mc 3 hari...hahaha...wah stressnya hidup ini...

Demi meneruskan hidup yang penuh pancaroba ni marilah kita kuatkan diri kita ye...nak nak aku ni yang hidup macam dalam drama...hahaha...be strong Aidil...u can do it!!!

Till then...buhbye...

Friday, August 21, 2015

Emojikan gambar korang...


Tadaa...ada nampak muka aku tak???hahaha...kalau korang zoom gambar tu semua tu emoji emoji disusun sampai jadi macam muka aku...gigih tak aku susun satu persatu emoji tu sampai jadi gambar muka sendiri...hahaha tipu jer lah...tak kuasa aku nak gigih sampai macam tu...

Aku baru bukak blog then nampak En. Zamri update blog dia...hahaha...dia bagi link camne nak buat gambar korang camni...apa lagi terus try...meriah kan...walaupun bila di zoom ada emoji hidung vavi berserta kepala vavi di hujung dagu aku...adakah itu cara halus mencarut aku???hahaha...vavi nye web...korang try lah buat lepas tu bagi tau ada dapat emoji vavi tak...hahaha...

So click sini untuk try gambar korang pulak (klik sini)

Till then...buhbye...

Monday, August 17, 2015

Kemerdekaan Indonesia ke 70...


Untunglah dah 70 tahun...hahaha...aku post picture ni and wish kat instgram then ada member whatapps tanya...'excited sambut merdeka napa???bukan negara kau pon...' hahaha serabai member aku tu...suka hati lah kan...aku biarkan dia kene blue tick...hahaha...

Well for some unknown reason aku sangat suka Indonesia...hahaha...aku suka bila travel sana aku rasa macam best...and dulu aku pernah cakap aku nak travel seluruh Indonesia...walaupon kene carut sebab Perlis pun x sampai lagi...hahaha...

Mungkin sebab semua kawan/skandal Indonesia yang aku kenal semua baik baik belaka...dan mungkin sebab aku experience banyak benda pertama kali kat Indonesia...so kenangan manis tu kuat...hahaha...

Untuk semua Indonesian selamat hari merdeka dan terus maju jaya...untuk pacar pacarku jumpa Oktober nanti ya...hahaha...

Till then...buhbye...

Cameron Diaz...

Mossy Forest, Aug'14
Bila tengok picture kat Cameron terus teringat betapa azabnya masa tu...plan je makan masa 4 tahun...hahaha...macam harem...bila borak pasal travel semua excited jom pergi Cameron jom pergi Cameron tapi suruh pilih tarikh semua diam...amek kau 4 tahun baru jadi pergi itu pun nasib baik masa pergi sebelum banjir besar tu...

Dahlah plan 4 tahun tapi pergi sekejap je sebab semua tak cuti panjang...hahaha...dari JB - KL - CAMERON - IPOH - KL - JB...semua tido semalam...hahaha psycho sangat trip macam tu...penat boleh tahan tapi happy lah sebab pergi dengan best friend yang gila...sempat lah singgah banyak tempat walaupon masa terhad...dah lah aku first time sampai Cameron...hahaha...sadis rasanya disitu...

Ok rindu Cameron dah...kene pergi lagi ni...hahaha...

Till then...buhbye...



Friday, August 7, 2015

After the rain - Najwa Mahiaddin


Wei korang!!! Dah dengar tak lagu Najwa ni...aku nampak kawan aku share terus aku dengar...and I fell in love with it...freaking amazing...soulful habis walaupon lirik dia ulang ulang...lagu ni ala ala bagi harapan kat semua rakyat Malaysia...sabar uols negara kita sekarang masih 'aman' nanti kita semua akan lebih 'aman' tak lama lagi...hahaha...agaknya kalau dia nyanyi live time sekarang ni mesti feeling dia tu deep habis...kalah deep Fynn Jamal...hahaha...so pergi cari kat Youtube or check kat fb Najwa ni...dengar and hayati...

After the rain - Najwa Mahiaddin

We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
When life gets cold and skies aren't blue, you're not alone, I'm here for you...
My brothers and sisters, we'll see you through...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
These are the times we must get through, courage and wisdom must live in you...
The way of our future lies in you...
From the rising of the sun, together we are one, we are stronger stronger forever...
From the rising of the sun, together we are one, we are stronger stronger forever...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...after the rain comes the sun...
We may all fall down, but we all get up...
Hold your head up, Malaysia...
Hold your head up, Malaysia...
Hold your head up, Malaysia...
After the rain comes the sun...
After the rain comes the sun...
So keep your head up Malaysia...

Till then...buhbye...

Wednesday, August 5, 2015

Jangan menyerah - D'Masiv


Aku rasa dulu pernah share lagu ni tapi ada beberapa kejadian berlaku so aku share lagi...mana tau boleh bagi sedikit kekuatan untuk semua...btw lagu ni salah satu lagu motivasi untuk aku...kalau dengar sambil tengok video klip dia feeling wei...tetiba kesat air mata...hahaha...aku hati tisu sikit...oh tu muka aku yang telah di kartun kan...comel kan...hahaha...

Jangan menyerah - D'Masiv

Tak ada manusia yang terlahir sempurna...

Jangan kau sesali sgala yg telah terjadi...
Kita pasti pernah dapatkan cobaan yang berat...
Seakan hidup ini tak ada artinya lagi...

Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...
Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...

Tak ada manusia yg terlahir sempurna...

Jangan kau sesali sgala yang telah terjadi...
Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...

Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...

Tuhan pastikan menunjukan kebesaran dan kuasaNya...
Bagi hambaNya yg sabar dan tak kenal putus asa...


Jangan menyerah... 
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah...
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah... 
Jangan menyerah...
Ooh...

Syukuri apa yg ada hidup adalah anugerah...

Tetap jalani hidup ini melakukan yg terbaik...
Tuhan pastikan menunjukan kebesaran dan kuasaNya...
Bagi hambaNya yg sabar dan tak kenal putus asa...

Dan tak kenal putus asa...


Till then...buhbye...

Monday, August 3, 2015

City view please...

PK : Hello selamat datang ke Hotel Seribu Kenangan, can I help you Madam?
MB.C : Hello, I got booking ah, from Booking.com, 1 bilik katil besar punya, city view.
PK : Ok, let me check for you Madam, boleh bagi IC Madam?
MB.C : Here here *sambil hulur IC.
PK : Ok Madam, here your room key and your IC, your room is in level 3, room number is 302.
MB.C : Ok ok thank you.

MB.C berlalu ke lif dan hilang dari pandangan PK. Selepas lebih kurang 5 minit telefon di kaunter berdering. PK menjeling ke arah telefon dan nombor 302 tertera. Hurm apa ajelah auntie nak lagi, PK berkata di dalam hati. Sambil berjalan malas dia menjawab telefon tersebut.

PK : Hello reception here.
MB.C : Hello, eh I wanna ask leh, when I book internet they said this room got city view leh. Why cannot see city now?

Apa kejadah soalan auntie ni? Gumam hati PK.

PK : Err Madam, our hotel is only 3 floor and your room is on the highest floor. So you can see almost this area. And we located in business centre so the your city view is this business centre area Madam. Kalau Madam ingat betul betul city view tu bandar punya view Madam salah hotel lah. Tu kene pergi betul betul area bandar. Tapi kalau Madam pergi hotel kat bandar pun tak nampak view bandar, nampak bangunan sebelah jer.
MB.C : Aiyo itu macam ke? If I nak cancel can ah? I want to see city view.
PK : Oh hotel polisi if you dah check in tapi lepas tu nak cancel kita charge 50% Madam.
MB.C : Aiyo don't want lah. Waste my money lah itu macam. You punya hotel tipu lah cakap ada city view tapi takde city. I complaint nanti.
PK : Kalau macam tu I bagi Madam tukar bilik nak? Bilik tu ada wallpaper city view. New York city lagi. Nak tak? Tapi bilik tu no window.
MB.C : Aiyo why dont give me that room earlier. Ok ok I want that room, nevermind no window as long as I got to see city view. Wait I come to lobby. 
PK : Ok Madam.

Selepas 5 minit MB.C datang ke kaunter dan PK memberi kunci bilik baru.

PK : Ok Madam ni kunci bilik baru ye.
MB.C : Thank you ah, you very good. Thank you thank you. *tersenyum puas.
PK ; Welcome Madam. * tersenyum sinis PK berkata dalam hati. Sengal punya auntie. Kau tengok lah dinding tu puas puas.


PK : Pejaga Kaunter
MB.C : Madam Booking.Com


Sunday, August 2, 2015

Perasaan itu...

Borobudur, Yogyakarta Jan'15

Tak suka gila bila perasaan tu datang...korang tau perasaan apa??? Perasaan yang korang rasa korang penat kerja so korang kene travel...or perasaan yang korang rasa macam nak pergi somewhere yang orang tak tau so tetiba korang hilang lepas dua tiga hari muncul balik...tapi perasaan paling di benci is korang dah pergi travel or larikan diri tu korang kene balik mengadap rutin hidup korang macam biasa...haha terasa sadis di situ...

Kalau di layan perasaan tu akibatnya buruk...tu yang seminggu bertenggek kat web Pak Tony...lepas tu bukak Agoda check harga hotel pulak...dah jumpa hotel meletop cantik tapi murah bukak Trivago pulak compare web mana lagi murah...tiap tiap hari wei aku ulang buat camtu sampai dah hafal dah hotel tu kat mana hotel ni kat mana flight tu berapa flight ni berapa...pyscho habis...

Tapi untuk membuang perasaan itu jauh jauh haruslah kita alihkan perhatian kita ke benda lain...maka dengan itu aku pun bertenggek kat youtube pulak...hahaha...tengok Return Of Superman...hahaha...lepas tu kan tengok kat diaorang buat aktiviti kat Korea tu macam best...cantik je Korea tu aku tengok...lepas tu korang tau aku buat apa pulak...bukak web Pak Tony check tiket pergi Korea pulak...hahaha...sumpah aku rasa aku pyscho gila...bencilah...

Oh for your infomation...aku tak pyscho eh...kadang kadang je...

Till then...buhbye...