Wednesday, July 1, 2009

Cheongsam Or Korean Dress???

last couple week one of bulan's fren kawin larik kat utara tanahair...and die x bagi tau bulan and fren pun...so kiteorg siasat and jumpe pic kawin die...rupenye die kawin kat thailand occay...patutlah bulan tgk jari die xde inai...rupenye pakai kuku emas...

pic 'sAlleh'a Casandra dEngan mAk dIe...nAk jUgak pAkai bAju tHai kan...

nIe vErsi mOden mAse mAjlis kAt hOtel...tEtap kAn bUat kAt hOtel sEgala x jEmput kIteorg...kEji kAn...

kaedahnya dia nak ikut jejak langkah kawan bulan yg sorang nie...die kawin lari kat myanmar ikut laki die...tapi salleha suke le skit sebab baju thai kan chantek skit dari baju myanmar...so kawan bulan yg kawin kat myanmar pun sentap sebab baju kawin die x chantek...

nIe pIc aDriana yG bUlan jUmpa dAlam mAg mYanmar...tEtap kAn nAk mAsuk mAg...


nIe lAk bAju aKad nIkah...x cHantek kAn...

nak dijadikan cerita dieorg kuar hangout together...bulan x ikut sebab ade hal lain...so dieorg cite le pasal dress kawin dieorg...tetiba mereka sentap sbb teringat kalau bulan kawin mestilah bulan pakai choengsam sbb shuben bulan chinese...tetiba kuar statement antara mereka

"bulan pakai cheongsam???"

kejam x???dieorg jelous sebenarnya tgk design design wedding dress bulan...tue yg x puas ati tue...

nIe cHeongsam mAse tEa cEremony...

nIe cHeongsam mAse rEception kAt hOtel...

nIe lAk cHeongsam dRess uNtuk cOcktail pArty...

yAng mAcam pAris pAkai nIe uNtuk mAlam pErtama...gRand tAk???

sebab dieorg sangat sentap dengan bulan maka mereka berkata yang bulan x cantik pakai cheongsam...hanya layak pakai baju korea je sebab besar...nanti xdelah masalah sendat dan melekat...keji sangat kan...yang dieorg x tau...bulan dah prepare dah baju korea jugak sebab kiteorg nak buat 3 majlis...1 majlis melayu jawa...1 majlis chinese...and 1 majlis korea...huhu...

bAju wEdding kOrea lEbih kUrang mAcam nIe...

nIe bAju dAyang dAyang gItu...

bRidesmaid pUn kEne pAkai sEdondon kAn...bAru mEriah...

yAng nIe bUlan nAk pAkai mAse mAjlis kAt hOtel...mAkan aTi sEmua kAn...

tEtap kAn mAwi n iKin pUn nAk jUgak...

tapi ayat yang paling keji bulan dengar...si aDrianna kate kalo bulan x sempat nak amek pic nak letak kat wedding card...pakai je pic maskot tayar michelin...keji giler kan...

tEtap aLa aLa mAya kArin sElamatkan Alam sEkitar kAn...

yang penting bulan paling grand k...huhu...

paipo...nonononononono...HAK!!!

2 comments:

dutuwala said...

aku gelak gile babi bile terbayang ko pakai dress utk cocktail party tue...muahaha...lawak gile...
salleha n adrianna mmg cam tue...suke dengki...
sentap klu org cantik skit drp die...haha...

btw sume baju2 bulan cantik2...

crescent said...

tq dutawala...u je kawan baik i sampai mati...wakakaka...