Tuesday, January 19, 2016

Jodoh pasti bertemu...


Lupa nak cerita pasal aku terlanggar jodoh dekat event...hahaha...December lepas kan aku pergi Mood Republik dekat Pwtc...since aku jaga dari pagi sampai ptg so ptg aku balik hotel tidur...around pukul 10 lebih aku datang booth nak tolong closing kejap lagi budak budak booth depan sebelah semua dtg bergosip kat booth aku...diaorg cakap booth sebelah aku ada budak elok baru dtg...aku pun jengah jengah lah booth sebelah...kejap lagi ternampak budak tu...terus lagu jodoh pasti bertemu berkumandang...hahahaha...sumpah wei...elok sgt sgt...jap lagi aku p borak borak dengan dia terus budak budak lain keji aku...hahaha...biadap sangat...tapi jodoh aku terhenti disitu sebab aku tak reti nak mintak no phone bagai...hahaha...
Seminggu lepas tu ada event Venduer Festival kat Persada Jb pulak...and aku tau budak elok tu bukak booth jgk kat situ tapi sayangnya dia tak datang...kakak dia je ada...makin yakin jodoh aku terhenti di situ...hahaha...tapi kat VF tu aku terjumpa jodoh lain pulak...
Aku tgh setup booth tetiba ada sorang budak ni datang pegang pegang baju kitaorg terus tanya harga bagai...sapa design buat kat mana...aku jawab jelah seikhlas hati...tapi makin lama dia depan aku, aku rasa dia makin elok...apakah ini yang dinamakan cinta???hahahaha...lepas tu dia blah...tapi asyik ulang alik lalu booth aku...lepas tu aku stalk dia jaga booth mana...jap lagi dia orang kuat Fazura eh...hahaha...terus aku makin kimk...eh maksud aku bertemu jodoh...hahaha...
Lepas seminggu aku stalk ig Fazura akhirnya aku jumpa ig budak tu...aku dengan happy bawak phone tunjuk kat bos aku...jap lagi dia tengok aku sambil cakap ko gila eh...hahaha vavi sangat tak nak layan aku...tapi kan...jodoh aku dengan dia setakat komen kat ig je...hahaha...nak buat novellah...indahnya instagram...hahaha...
Semoga aku bertemu jodoh tahun ini...nak jgk feeling mcm Nu'man up cite abg Dollah dia tu...hahaha...kbye...

Till then...buhbye...

9 comments:

Nu'man Qatadah said...

Jodoh pasti bertemu ... percaya lahhh ..kehkeh

Kamen Shinobi said...

Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama budak elok di sambar orang..ekekeke

Goodluck!

Carl Dani said...

Selamat bertemu jodoh....apa-apa update k..

Nov C said...
This comment has been removed by the author.
Nov C said...

jodoh bertemu sangatt. Hahaha. Lain kali snap gamba buat modal :*

crescent said...

@nu'man - amin...eh hahaha...

crescent said...

@kamen - hahaha...sedang di usahakan dengan menstalk ig beliau hahaha...

crescent said...

@carl dani - hahaha tq tq tq...update bila jadi lah hahaha...

crescent said...

@Nov C - pic ada...tapi takkan nak share kat blog kan...hahaha...