Sunday, February 14, 2016

Teater Zombie La La La...

Istana Budaya...Feb ' 16...
Wait don't laugh yet...sebab maybe entry ni funny...well well well macam mana nak start macam mana boleh tergerak nak tengok teater ni??? hurm...ok make it short eh...aku ada kbsm yang dari zaman study sampai kerja suka travel dan takde masa tengok tv...sampai lah satu time tu dia tak travel ke mana mana and dia cuti duduk rumah...dia tengok tv...and tetiba dia tangkap cintan dengan Amar Baharin...yes please jangan gelak kan kbsm aku tu...dia punya tangkap cintan sampai dia benci Amylia Rosly tu...padahal dia baru kenal Amar Baharin x sampai 3 hari...hahaha...dia gigih tengok drama Kerana Terpaksa Ku Relakan tu...marathon satu hari habis semua episode...matilah nak...

So sebab dia minat gila tetiba dia cakap Amar ada berlakon teater kat Istana Budaya...so dia ajak aku...oleh sebab ada Amy Mastura so aku layankan...so Sabtu semalam kitaorg gerak dari JB pagi sampai KL lunch kat Zainab PJ...pastu check in kat area Nu Sentral pastu jenjalan dalam tu pastu mlm tengok teater...habis teater pergi makan kat Kg.Baru pastu balik hotel tidur pukul 5 pagi Ahad pecut balik JB...2 jam je pecut...sampai kecut perut aku tengok meter kereta dia...hahaha...kbsm kitaorg Farhat cakap kitaorg gila...

Ok back to teater tu...cerita dia pasal zombie seluruh dunia nak cari formula cantik...so adalah zombie beramai ramai datang KL sebab katanya formula tu ada kat KL...and cerita dia confuse sikit...ending ending baru korang faham cerita dia pasal apa...itu pun kalau korang fahamlah...hahaha...and pelakon semua mantap kecuali aku rasa ada yang macam tak menyerlah...bila kuar rehat 15 minit tu aku dengan kbsm aku terus macam napa dia berlakon camtu...nape nape...tak puas hati...dahlah dewan tak penuh...lol...

Pada aku yang menyerlah lagi mantap is Amy Mastura...Zulin Aziz...Rosnan Rahman dengan amoi cina Mei Fan pun mantap...paling tak sangka Janna Nick tu hebat eh...menjadi watak dia...hahaha...selain Amy Mastura dia lah punca orang gelak...banyak lak adegan yang tak dirancang jadi...macam tetiba kurap Zulin Aziz tertanggal tapi dia tak perasan...Janna Nick confident je cakap...Miss K kurap tanggal tu...pastu semua gelak dengan Zulin tu gelak...Amy Mastura datang amek kurap tu selit kat tudung Zulin...macam nak terkencing aku gelak...tapi aku tak kencing lah...macam je...lepas tu ada part dia berpusing pusing keluar terlanggar extra pastu dia cakap eh sorry sorry kat extra tu...pastu dia sambung pusing pusing...hahaha...macam siot...

Untuk pelakon yang aku tak sebut nama macam Siti Saleha...Hafreez Adam dan AMAR BAHARIM...kurang menyengat...Siti Saleha aku rasa drama atau filem dia letop...tapi teater dia macam tak jadi sangat...dont know why...maybe watak dia kot...yang lagi dua orang tu no komen...hahaha...tapi ni semua pendapat aku...kang ada orang viralkan mati aku kene serang dengan fanclub diaorg...

Overall untuk teater ni...ok lah untuk menghiburkan hati...memang banyak part gelak...ada juga part aku nak tertidur...hahaha...so at the end teater ni korang nak tengok boleh tak tengok pun tak rugi...sapa minat Amy Mastura pergi...dia siap buat konsert penutup...happy gila aku...sebab aku minat dia...lol...teater ni sampai 21 Feb tak silap kat Istana Budaya so sapa rasa nak pergi sila lah pergi tengok...akhir kata...Amar Baharin...kbsm i dah tak minat u dah...sekian...

Till then...la la la...

6 comments:

Nu'man Qatadah said...

Ckp je la amar, hafreez, ct saleha tu kayu kayan on stage. Rasanya semua orang dah tahu ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Amar Baharin tu ensem

Asyraf_Crescent said...

@Nu'man - hahaha...patut dulu kene sound dgn Izreen...

Asyraf_Crescent said...

@Shin - ensem je lebih...hahaha...

Aqram Camileo said...

asyraf,ada masa jenguk lah blog anak anak aku :)

Asyraf_Crescent said...

@aqram - boleh boleh...