Thursday, March 24, 2016

How complicated is complicated...



Hari tu aku lepak dengan kawan aku A...lepas tu borak borak terbukak cerita lama...cerita yang pada aku sangat complicated tapi cerita itu lah yang mendewasakan aku...cewah...btw cerita ni panjang so bertabahlah...

Dulu aku pernah couple dengan budak KL dok dekat area Ikea tu...aku namakan dia Ikea...kenal kejap kat facebook lepas tu ajak jumpa and couple...yes masa tu masih mentah lagi...hahaha...so every month aku pergi KL...sampai bulan ke 3 aku ada event kat KL...so kawan aku pun ramai lah datang sekali...masa tu Ikea sibuk nak lepak sekali dengan kawan aku so aku pun ajak le semua lepak...makan kat Ikea and main bowling...lepas je aku balik JB si Ikea ni berubah...susah nak msg...call jarang...so aku decide untuk putuskan dia sblm dia putuskan aku...

Lepas tu aku rapat dengan budak UTM...tapi dia ni dah ada couple orang KL...dan dia ada abang angkat ramai...tapi yang dia rapat sorang kat JB sorang kat BP...so aku just rapat as kawan...lepak dengan abang angkat dia sekali...tapi abang angkat dia yang BP tu jealous kuat...aku namakan dia BP...tak faham aku...sampai satu tahap diaorg bergaduh sampai aku terlibat...last last semua gaduh...hahaha...celaka sangat perangai...

Lepas dari tu aku single mingle and live happily tapi tak ever after sebab apa yang berlaku sangat scary...kawan aku cerita dia ada couple tapi couple dia jahat...aku namakan kawan aku Kesian...couple dia kaki kikis kaki tipu kaki kelentong kaki jantan segala kaki lah...so aku dan kawan lain nasihatlah suh dia clash je...tak guna in relationship dengan orang macam tu...and aku tak pernah tanya pon sapa couple dia tu...yang aku tau dia jahat...lol...so lepas tu senyap...aku ingat dia dah clash and move on...

So ada one day ni aku gatal tangan stalk si BP tu...sebab nak tengok lah dia bahagia ke sekarang kan...hahaha...lepas tu aku stalk stalk aku nampak ada picture Ikea...diaorg pergi wedding cousin BP...so stalk lagi...rupanya diaorang skandal mandle gituh...so aku macam wah tahniahlah...so aku remove friend dua dua orang tu kat facebook aku...hahaha...

Dah senyap semua aku pun lepak lah dengan kawan aku Kesian tu dengan kawan aku lagi sorang...tengah dalam kereta Kesian tanya kat aku xde gossip hangat ke??? pucuk dicita ulam mendatang...terus aku bukak cerita pasal Ikea dengan BP...tetiba Kesian berubah mood terus bawak kereta macam orang gila...dia balik rumah kejap sebab nak amik barang kata dia...masa dalam kereta aku tanyalah kawan aku lagi sorang...eh aku salah cakap ke???dia sengih je...cam yall tak membantu...lepas tu kiteorg lepak makan macam takde pape berlaku...aku pun tak cerita langsung pasal Ikea denga BP...

Esoknya Kesian msg ajak aku lepak...so aku on jer...masa lepak tetiba dia bukak cerita...sebenarnya couple yang dia cerita kat aku tu is ...



12 comments:

Muhd Zacky said...

Perghhh, antara Ikea atau BP la tu. hahaha. Ni mesti nak buat continuation ni. :P

Nov C said...

Ikea khenn. Keji sangat. Hahaha

Carl Dani said...

jangan lupa sambungannya..hehee.

i'm shin... i'm inesen said...

aiyooo pusing pusing camtu.. x suka berkawam dengan org yak dlm sian suka nk kenal ngan kawan kawan kita.. dengan niat nk merasa tiap sorang dari mereka.. buruk perangai #nanges

Nu'man Qatadah said...

kejis sangat dunia yang berputar nie ..
Tolong lah kapel dengan mamat2 dari Zimbabwe ka ..Namibia ke
Takpon Papua New Guinea .. baru rare dan x dikebas orang. Kehkeh

Asyraf_Crescent said...

@Zacky - hahaha ce teka ce teka...

Asyraf_Crescent said...

@Nov C - hahaha mana ada...tak baik kejis kan orang...hahaha...

Kamen Shinobi said...

Pi mai pi mai tang tu jugak..hahaha! cliche habis.

Asyraf_Crescent said...

@Carl Dani - haha busy lak sekarang...tak menyempat...

Asyraf_Crescent said...

@Shin - hahah semua orang tak suka macam tu...tapi kadang kadang kita tak tau pun sampai lah bocor rahsia tu kan...hahaha...

Asyraf_Crescent said...

@Numan - hahaha kan...dunia ni kan kecik je...so Abg Dollah orang mana???hahaha...

Asyraf_Crescent said...

@Kamen - hahaha...kan...aku nak cerita ni pun aku buat graf supaya tak keliru...hahaha...