Wednesday, January 26, 2011

Mission 29.01.2011...part 3...

Sneak peak...hahahaha...first try buat design nie...cipom pom...

Kene cari barang lagi sikit and viel...so kiteorg serbu tempat nie...die kat Setia Tropika...ade lagi satu kedai same cam nie tapi ala kadar jer...pastu staff pon ala ala batu jer...so harus kiteorg cabut...hahaha...dah lah baju pengantin die horror...

Nak buat camne kan...hahaha...tetap nak pose...amek berkat kan Salleh...lepas nie turn ko pulak...huhu...

Kalo lah saya ade baju melayu cam nie mesti best...huhu...kat sini ade 2 level...level atas jual baju pengantin segala plus pelamin and segala tok nenek lah ade...level bawah lak jual barang barang nak buat hantaran and boleh tempah kad kawin sekali...kiranya all u can find under one roof lah...lagipon kedai nie macam kedai supply barang kawin kat bridal bridal...hahaha...so kiteorg yg baru menapak nie jengah jengah lah tgk semua tempat...tapi tempat nie macam paling ok setakat nie...huhu...

Closet baju pengantin die heaven sangat...huhu...cantik cantik baju die walaupon ade yang haruk...kira kedai nie jual baju baju nie kat bridal dengan harga yang murah...tapi kiteorg tak buat bridal so x lah kiteorg beli baju baju yg cipom pom itu...

Sanggul lintang...pujaan ramai...hahaha...terkedu tak tgk harga die...hahaha...harus sewa je kalo nak gune...

Dokoh...auntie mesti suke nie...sila abaikan orang yg amek pic itu...dengan uniform kerja pergi menyerang kedai pengantin...hahaha...

Yang nie mesti ramai yang suke...hahaha...confirm semua dah terbayang macam princess segala...tapi kalo tgk harga trus cancel nak jadik puteri...hahaha...

Sumpah tak faham baju nie???apekah???

Kedai nie pon ade member card...and kiteorg dah join...cite die funny giler...hahaha...viel yg kiteorg nak tue harga rm90...mahal k...kalo saya beli lace kosong baru rm10 semeter paling mahal...manik lak tak lebih rm10...upah jahit rm20...hah baru rm40...x ke kejis tue...untung rm50...so saya buat muke mintak discount kat sales girl tue...pastu cite lawak tue cam nie...

saya : yg nie xde discount ke dik???
sales girl : ade member card x???kalo ade dpt discount...buat andam kan...
saya : (sambil tgk kat khai dan pintal pintal hujung baju...)ala...kecik kecik jer...
sales girl : xpe lah yg penting buat...kalo buat card dpt discount tau...
khai : kalo buat skang pon dapat disocunt???
sales girl : aah...buat skang boleh trus dapat discount...
saya : so member brape ringgit???
sales girl : rm10 setahun...
khai : so kalo xde sale pon boleh dapat discount ke dik???
sales girl : aah...bla bla bla bla...(saya tak dapat menumpukan perhatian...)
saya : so kalo discount berapa harga viel nie???
sales girl : skang rm90...kalo ade member card jadik rm45...
saya dan khai : OK BUAT SKANG!!!
hahahaha...tak giler???ade member card trus dapat 50%...i suke kedai nie...hahaha...

Ehem ehem...uols...ade wig lah...hahahaha...

Head gear pon berlambak...macam macam ade...

Yang nie saya suka...kerawang tok pelamin...cantik kan...mantop...

Bunga pon byk pilihan and cantik cantik...ade yang nampak real...harga pon ok...murah sikit dari tempat last week tue...huhu...

Bakal pengantin ker???hahaha...dah beli pon viel itu...dan akan di touch up lagi...huhu...

So korang tunggu je lah part 4 untuk finalise and part 5 untuk majlis...tapi majlis saya mcm tak dapat join atas sebab komitmen kerja...hua...tapi akan diupdate jugak majlis itu...huhu...


This is me babe...aidilasyraf

1 comment:

ZIEMA said...

kat mana kedai ni?? macam best je. setia tropika gak ke??