Tuesday, November 29, 2011

Music comfort me...

Aku tak berada dalam keaadaan yang membolehkan aku bergembira macam selalu...nak fake senyum pun rasa penat...but then bila aku sedih or runsing ada beberapa orang atau benda yang boleh buat aku tenang...one of them is music...and aku share dengan korang music yang aku dengar...and few song yang aku keep repeat dengar tanpa jemu...as this music comfort me...so aku harap kalau korang runsing or sedih...dengar lagu lagu ni dan bergembira lah...


Z Ahmad - Di Sini...aku suka lirik lagu ni plus suara mamat ni sedap...btw mamat ni ade single baru...pergi search kat youtube...Pesona Cinta...ok aku tau korang malas nak search...klik je kat sini...---> Pesona Cinta...


Gita Gutawa - Tak Perlu Keliling Dunia...lagu ni aku suka dengar sambil tutup mata...tak tau kenapa walaupun lirik lagu ni cakap tak perlu keliling dunia nak cari cinta....tapi aku rasakan cinta aku kat luar sana...bukan dekat dengan aku...hahaha...sebab tu aku kene rajin keliling dunia sekarang...InsyaAllah...


Voca Erudita - Gundul Gundul Pacul...Ni koir universiti Indonesia...masa compete kat World Choir Games in China...aku memang obses sikit lagu lagu mcm ni...walaupun ada 2 3 patah je yang aku faham...hahaha...


Najwa Latif - Carta Hati...aku tak tau kenapa aku dengar lagu dia...hahaha...tapi lagu ni sedap...


Encik Mimpi...yang ni latest mamat ni post kat Youtube...semua lagu mamat ni aku suka...yang dia cover semua sedap gila...dan aku pasti akan tergelak ketawa dengar dia nyanyi...tak caya korang boleh cari kat youtube...oh korang malas kan...klik sini dan sini...hahaha...untuk goolate yang famous tu...


So nie antara lagu yang buat aku tersenyum sorang sorang kat bus stop atau pun tersengih sengih sambil buat catwalk kat CS...


Note : Oh yes...ni semua lagu dalam Ipod aku...hahaha...the kind of music comfort me...


AAA


2 comments:

Zamri A. said...

i suke lagu najwa latif. sweet... :]

crescent said...

*terus amek gitar n pakai tudung...eh...hahaha...

engkau duduk di situ...
diam tersipu malu...

hahaha...lagu dia cute kan...suka dia cover orang lain...sedap...