Thursday, November 17, 2011

Versace for H&M...

So korang...ni dengan gigih aku menaip ni...penat tak hilang lagi tapi bedal jer...pasal H&M Versace collection ni mula mula kat web tulis launch 16hb kat Singapore...lepas tu 17hb lak...jap lagi 19 lak...so untuk kepastian apa perlu di buat??? call terus H&M Singapore...hahaha...and staff dia confirmkan its on 17hb...so aku dengan gigihnya balik kerja pukul 3ptg 16hb terus masuk Singapore...semua sebab apa???teman kan kawan baik aku yang sorang tu...kalau tak memang tidak lah aku nak pergi yer...aku kan tak suka tempat ramai orang...hahaha...


Sebelum masuk Singapore late lunch/early dinner dulu kat City Square...makan kenyang kenyang sebab kita tak tau apa akan jadi kan...hahaha...



Sampai je Singapore terus naik mrt dari Kranji straight ke Somerset...turun mrt teruslah kitaorang berlari lari anak mencari H&M...hahaha...hati berdebar debar sebab takut q dah panjang...jap lagi sampai je depan H&M and tgk q terus lah kitaorg terlompat lompat...sebab q x sampai 20 orang...hahaha...terus kitaorang letak beg and duduk rehat...haha...kepenatan berlari lari anak kan...kitaorang berborak dengan orang depan kitaorang and orang belakang kitaorang...semua orang baik and ramah ramah...lepas dah lama borak borak baru kitaorang tau orang yang 3 orang first dalam q tu adalah maid...sentap je...boss diaorang siap print gambar and bagi saiz baju so diaorang memang tau apa nak dibeli untuk boss diaorang...hahaha...


Yang paling best kitaorang beratur betul betul depan window display Versace...hahaha...haruslah 13 jam menatap window display tu...sambil borak borak tu macam macam informasi kitaorang korek rahsia...pasal artis...pasal club...hahaha...ye lah...kitaorang suffer together so kitaorang share lah the moment bersama...kalau nak pergi toilet or beli makan pun budak depan or belakang jaga q kitaorang...btw depan kitaorang manager Topshop...hahaha...dengan gigih dia amik leave untuk beratur...and belakang kita budak perempuan yang super sweet...dia beratur sorang sorang sebab kawan dia semua tak nak teman...kawan dia cakap dia gila...hahaha...boyfriend dia datang malam bawak makanan pun cakap dia gila...hahaha...sebab  beratur nak beli dress...oleh sebab malam masih muda maka boyfriend angkut kawan dia siap bawak game scrabble lagi...hahaha...tapi ramai yang dalam q tue bawak laptop bagai...semua ada so tak bosan...hahaha...

And masa kitaorang keluar cari makan sempat pulak kawan aku tu singgah Sephora...nak beli Hello Kitty nya  brush set...tak boleh blah...aku dari lapar sampai dah kenyang angin sebab teman dia kehulu ke hilir...hahaha...nak buat macam mana...kawan baik aku perangai dia memang macam tu...tak leh nak ubah...redha je lah...


Ni adalah magazine yang wajib ada...sebab apa???Diaorang publish q tips and semua benda yang perlu dibuat untuk shopping kat H&M esok...



Dengan gigih baca and hafal...diaorang siap letak layout kedai kat bahagian mana Versace Collection tu diaorang akan display...and rules tentang colour coded q system...


So sangat lah berguna magazine ni...hahaha...terima kasih 8days...hahaha...


Tips no 8 - Buy first decide later...read as buy as many you can...if you dont want then sell it in Ebay...hahaha...and my friend really follow this tips...hahaha...semua dia nak beli...

Tips no 9 - Fokus...ni kawan aku fail nak ikut...hahaha...

Tips no 10 - Dont give up hope...read as tayang paper bag tu lepas bayar...and buat runway kat orang yang tengah q nak masuk store...hahaha...jahat kan...


So around pukul 12 midnite staff H&M mula pass goodie bag untuk semua yang q...tapi mcm tak byk sgt so yang latecomer semua x dapat...and dalam bag H&M yang cute tu ada air vitamin yang sangat diperlukan awal pagi...roti jepun yang super sedap dan kinder bueno...hahaha...seronok makan coklat mahal...hahaha...


Around 2 am semua dah senyap...dah takda topic nak borak and mostly laptop dah habis batery...so buat apa lagi???tidur jom...comel kan kitaorang tidur berderet macam tu...hahaha...and masa ni baru ada 2 line q...


Pagi menjelma dan masanya hampir tiba...hampir 13 jam beratur semua orang bersemangat...staff H&M dah start pass colour code card and braclet...and since kitaorang adalah yang terawal so kitaorang dapat warna merah and our time slot is 8.05 am to 8.15 am...hahaha...20 first customer yang masuk store..


So semua dah ready???Press semua ada...


And staff dalam store pun dah ready???Boss H&M pun ada...press semua ada merata rata...


Ok we are so ready...


Beratur and dengar taklimat sikit...and go!!!masa dia bukak je gate terus kitaorang berpisah...follow our game plan...hahaha...aku pergi bahagian men and kawan aku pergi bahagian ladies...10 minit rupanya panjang masanya yer...aku siap pusing pusing tak tau nak amik apa lagi...semua yang plan nak amik dah amik...siap yang tak plan pun amik jugak...hahaha...jap lagi aku pergi cari kawan aku tgk dia tengah belek belek...mana sempat belek belek...amik je semua lepas tu baru decide nak beli ke tak...ingat tips no 8!!!haha...


Fashion book???tak payah beli...google je kat internet...hahaha...


Ni kitaorang dah keluar dari kawansan Versace...tengah belek mana nak beli or tukar size...tapi rasanya kitaorang reject jaket and seluar je kot...yang lain beli terus...hahaha...and cashier H&M super nice...pandai diaorang buat aku ketawa pagi pagi tu...and kesian kat diaorang...sebab tak dapat beli collection tu...sebab rules diaorang tak boleh book or reserve untuk diri sendiri...so bila diaorang scan barang je semua go ahhh...jeles dgn u...ohhh...i hate u for this...hahahah...


So dah bayar terus keluar and cari seat nak duduk...macam masuk marathon 10km rasa penatnya...hahaha...so tu semua paper bag barang kitaorang...macam orang gila kan...orang yang tgh q tengok muka tak puas hati je...hahaha...sapa suruh korang feeling feeling datang pukul 7am...aku tunggu dari 7pm kot...time nie terus kitaorang buat tips no 10...hahaha...


Oh this is mine...penat lelah teman orang berbaloi bila kita shopping orang lain bayar...hahaha...


Wah apakah didalam itu...hahahaha...akan di show off tak lama lagi...so setelah penat beratur...tahan kencing...selama 13 jam maka penat lelah itu hilang lah jugak bila tengok muka kawan aku yang tak berenti senyum sebab puas hati...kan dulu aku dah cakap...jahat or bimbo macam mana pun ko...ko tetap kawan aku kan...ko mintak tolong aku tolong...kan kan...terima kasih sebab janji nak belanja makan and karok...tu nantik aku claim bila aku free...hahaha...so semua orang baca ni Nizam cakap nak belanja karok and makan...hahaha...


So that leave us with 2 happy and satisfied customer...


Note : Picture barang yang dibeli tak sempat nak snap...hahaha...nanti rajin akan diupload sepantas kilat...


AAA

5 comments:

Little Syrena said...
This comment has been removed by the author.
Asrul "iLham" Sany said...

gegeh tol ko suping...

teringat dulu masa aku keje kat Ralph Lauren... sample sale, gile. hahhaa

crescent said...

hahaha...gigih sangat kan...bukan barang aku pon...semua orang punya...hahaha...
tapi atas nama sebuah persahabatan...hahahaah...ku gigihkan jugak teman kawan aku yang gila tue...

Zamri A. said...

BEST NYER! upload la gambar barang2 tu plak! *ni mesti ribu riban abis neh..! =)

crescent said...

alamak pic barang eh...semua orang punya lah...nanti i mintak owner bagi pic then i hapload...huhu...kalo x i rembat dari web jer...hahaha...

ribu riban eh???nanti kite tgk owner die makan apa hujung bulan ni...hahaha...

p/s : i dont versace lah...hahaha...