Wednesday, November 30, 2011

Nasi goreng ke nasi minyak??? Part 2...

Part 1 kat sini...

Akak yang ambil order korang datang bawak kalkulator...'makan minum apa dik' dia tanya...
'Teh ais satu, nescafe ais satu...nasi goreng daging satu kueh tiau goreng satu'
Akak tu buat muka pelik sebab dia nampak cawan je atas meja...masa tu korang tengok tepat tepat kat mata dia dan cakap...
'Eh baru saya perasan nasi goreng daging dengan kueh tiau tak sampai lah kak...tadi akak ambil order pakai pen dengan kertas ke pakai kalkulator???'

*krek krek krek...bunyi cengkerik...

'Oh kejap ye' akak tu terus pergi belakang...
5 minit lepas tu sampai nasi goreng daging dgn kueh tiau...
The best part is dia letak je...dengan muka selamba macam tak bersalah je...tak dengar pun dia cakap 'sorry' ok...
Dah lah tak minta maaf...jap lagi nasi goreng daging dengan kueh tiau dia berminyak ok...
Minyak yang banyak...
Membuatkan korang tertanya tanya...tadi korang order nasi goreng minyak ke nasi goreng daging...
Lepas 4 jam dalam bus...kelaparan sebab konon konon nak makan berdua...jap lagi akak kedai makan buat hal...sentap tak???
So korang buat buat apa kat akak dan kedai tu???

Ok fine akak...FINE!!!

Harus aku banned kedai mu itu...dan aku siarkan no kedai kau...oh kedai tu kat Seremban Sambaria kedai no 23...ingat ye kawan kawan...kedai no 23...23...jangan makan di situ...


Note : Kalau dah salah tu tak berdosa pun cakap sorry yer...benci pulak bila teringat muka akak tu...arhhhh...


AAA

2 comments:

Zamri A. said...

nasik minyak goreng daging! as in nasik minyak yg x habis jual pas tu buat nasik goreng + tambah daging sket. huhu... bleh wat resepi baru ni.. :)

crescent said...

haha...sedap ke masalahnya???kalo sedap no hal...kalo x???

btw kesentapan terhadap akak itu masih dirasa sampai sekarang...hahaha...omg...dendam kesumat nie...