Thursday, September 6, 2012

Legoland - Rides


Project XXX...best...








Staff diaorang akan tolong korang amek kan gambar...haha...service mantap sangat...


Dragon Castle...jangan tertipu tau...ada 2 dragon rides...satu kecik satu besar...kitaorg excited naik jap lagi yg kitaorg naik tu kecik je...rambut maintain cantik je bila turun...haha...


Ini THE DRAGON...haha...yang ni best gila...and since takde orang beratur...kitaorg suruh budak yang jaga tu bagi one more round...huhu...bila sampai balik dekat tempat mula tu semua orang tepuk tangan...yang ni rambut terus serabai bila turun...haha...


Ni lah dragon kecik...haha...dragon besar kene masuk istana dulu...


Ni water apatah nama dia...


Rides ni best sebab orang kat luar yang boleh basahkan orang yang tengah main...ade button water bomb...tekan je terus air tue meletup and semua orang basah...termasuk sapa yang tekan button tu...haha...


Shahrul kene water bomb dua kali...haha...


Ni ala ala sunway lagoon...belum bukak...





Rumah Cleopatra...tapi dia takde pulak...rides ni ala kadar je...naik kete pastu tembak2 lazer...dapatlah point...tapi point tipu...hahaha...tembak dengan tak tembak dapat point sama banyak...haha...





Yang ni ala ala menara taming sari...pun belum bukak...masih bertukang lagi...


Dragon rides kat belakang...



Yang kuda ni untuk kanak kanak yer...









Yang ni korang naik korang kene tarik diri sendiri sampai atas...aku memang tak naik sbb confirm tak larat tarik diri sendiri...haha...


Ni tempat korang main lego...buat lah apa je yang terlintas di fikiran korang...


Red velvet cake with cream cheese and 6 candles...haha...hebat tak imiginasi aku???


4D teater...





Masa ni funny gila...3D dia meletup lah...lepas tu nak dijadikan 4D...terus rasa angin...air terpercik kat korang...tapi untuk orang belakang kitaorg...pili air tue bocor...terus diaorg mandi ramai ramai...terus stop movie...haha...hampeh sangat...


Legoland express...

















Mainan budak budak...





Mainan budak budak jugak...









Ni tempat Perodua...budak budak boleh drive kete kat sini...


Overall rides ok ok jer...for sure ramai akan bandingkan dengan Universal Studio Singapore tapi perlu diingatkan level theme park diaorang lain ye...so boleh berbangga kita ada first Asia Legoland...
sekian...


- aidil asyraf azman -

2 comments:

i'm shin... i'm inesen said...

wahhh hebat dah pegi Legoland ek

crescent said...

sudah...tapi panas sgt area situ...huhu...