Tuesday, October 23, 2012

Singapore Day Trip...

Ahad lepas birthday Hilman terus balik...sebab penat menunggu and mengantuk...lagipun Hazwan kene baca buku sebab hari ni ada test...Najib kene tidur sebab hari ni kene pergi Segamat outstation...so sampai rumah tergolek golek edit gambar terus tidur...haha...

Bangun je dah tgh hari...haha...itu pun sebab kucing kacau...kalau tak memang tak bangun...layan gosip artis kat tv kejap lepas tu Shahrul sms ajak jenjalan...aku pun ok kan jer...siap siap terus capai passport terus kitaorg gerak ke Singapore...haha...plan nak ke KL tapi mcm dah lambat so pergi Singapore je lah...JB ni dah takde tempat kitaorg boleh lepak...dah bosan sangat dah...haha...

OMG...jam lah pulak...
Welcome to Singapore...
Since Shahrul dah expert jalan kat Singapore...kitaorg terus ke Orchard Road...tapi parking area sana mahal so kitaorg parking dekat Far East Plaza kat Scott Road...baru SGD3 bape sen tah...tapi antara yang termurah lah...kitaorg parking dalam 4 jam baru SGD4 something...

Masuk je Far East terus cari toilet sebab Shahrul sakit perut...hahaha...mesti dia akan datang selalu kat Far East ni in future...sebab orang cakap kalau pergi tempat orang...sila lah melepas supaya nanti boleh datang lagi...haha...

Colour blocking dengan dinding toilet...haha...
Dah settle semua urusan di toilet maka berjalan lah kitaorg meredah hujan gerimis...hehe...ada sale rupanya...so langkah kanan...tapi since aku belum gaji terpaksa tengok je lah...haha...

Jalan jalan cari pasal...haha...
Berdosa rasanya kalau pergi Orchard Road tak makan ice cream  1 dollar ni...haha...
Sale...tapi lelaki nya barang tak best pun...sentap...
Tengok H&M terus teringat entry ni...hahaha...H&M for Versace...

Ready lah sangat...haha...
Murah...nampak je signboard ni berlarilah kitaorg ke situ...haha...
Merah heel mak ngah...haha...
So berlari lari anak lah kitaorg dari shopping complex ke shopping complex yang lain...hahaha...asal ada perkataan sale je kitaorg masuk...dari H&M ke Gap...dari Uniqlo ke Topman semua kitaorg redah...Gucci dengan LV je tak masuk...haha...bila dah lapar haruslah cari fast food sebab murah...haha...

Dinner lah...
Ion Orchard...
Bus air arak???
Nak balik tak jam...cantik rupanya JB kalau dari view Singapore ni...haha...
Dah puas cuci mata bagai kitaorg balik...haha...ahh rindu Malaysia...hahaha...sampai JB ingat nak balik terus kejap lagi boleh pulak menyinggah dekat Jusco Tebrau...sebab HE by Mango dan bukak...jap lagi pergi tengok tak best pun...hahaha...
Ingat nak tengok wayang kejap lagi xde cerita best...nak tengok Sinister tapi tak berani pulak nak tengok malam malam..so balik rumah tidur je lah...haha...

* passport nak expired dah...adoyai...


- aidil asyraf azman-

2 comments:

Gillette Flores said...

Lol!
Berdosa ye tak makan ice cream tu?
Takut tgk horror movie ke? ;)

Macam best je ke sana. Gill tak lepas lagi ke Singapore. Sob sob sob ;(

crescent said...

hahaha...umpama lah...siyes kalau pergi orchard kene makan ice cream tu...haha...

tak takut tgk horror movie siang hari...hahaha...

Gi lah sane Gill...nak sy jadi tour guide pun boleh...hehe...