Monday, October 29, 2012

World Walking Day 2012


Semalam kan hari berjalan sedunia so aku...Arif dgn Naufal pun join World Walking Day anjuran Nestle...event ni serentak dekat 6 lokasi dalam Malaysia...sebab dia berjalan aku join lah...cuba berlari???harus duduk tepi jer...haha...orang lain pulak tak nak join so kitaorg bertiga je lah berjalan bersama sama...haha...


Since kitaorg dah daftar pakai sms so senang...datang ambil t-shirt jer...Arif datang lambat seperti biasa so aku dgn Naufal ambilkan sekali t-shirt dia...q nak ambil t-shirt je panjang berjela...haha...


Oh ada Tunku Temenggong lah...haha...baru tau bila tgk board ni...bimbo sangat...




Lepas settle semua urusan pendaftaran terus kitaorg pergi padang...ada senaman ringan...haha...first tai chi...semua orang borak borak je...tak layan pun uncle atas pentas bertai chi sorang sorang...lepas tu Gangnam Johor Style...terus penuh ok padang...kelakar gila tgk makcik pakcik menari Gangnam...tak mampu sangat...haha...

Arif yang gigih berGangnam...haha...



Lepas Gangnam ada chicken dance pulak...auntie yang lead tu siap pakai baju macam kat ladang...cute nak mati...hahaha...semua orang excited chicken dance sebab enjoy...haha...



Badan dah panas...datuk bandar dah sampai so kitaorg pun berjalan...ingat dekat jap lagi jauh ok...haha...siap lalu depan sekolah kitaorg lagi...haha...


Ok panas terik...harus terbakar...tu nampak bentuk je Jam Dataran...hahah...matahari terik sangat...



Bila sampai je tempat tamat Tunku Temenggong dah sampai...so dia rasmikan terus ada cabutan bertuah...tapi 3 3 orang tak bertuah so kitaorg pun pergi cari breakfast free...haha...



Selain ada breakfast free ada jugak pertandingan memancing...tapi memancing ikan kertas...haha...


Ingat nak join game ni jap lagi untuk kanak kanak je...sentap...dah lah expert susuh puzzle...hahaha...



Bubur dari Maggi...nasib baik dia tak bagi Maggi mee pagi pagi...haha...


Cheerios dari Nestle...


Dan yang paling panjang q...Milo dari lori Milo...hahaha...siyes sedap gila Milo ni...btw tu pic 2 cup je...yang bercup cup lain semua tak ambil gambar...gigih pusing balik beratur kan...haha...


Oh ni barang yang ada dalam goodie bag yang diaorang bagi...haha...mineral water dah abis diminum semasa berjalan...hehe...

Kitaorg kira kalori yang di bakar semasa berjalan pakai apps...jap lagi cuma 100 something je kalori yang terbakar ok...hahaha...kecewa dengan result kitaorg pun lepak warung Tapah kat Taman Suria untuk breakfast...hahaha...menambah kalori lagi...hahaha...

So next year kita join lagi yer...jom korang...

- aidil asyraf azman - 








6 comments:

Felly Sophia said...

Untunglah dapat makan makanan Nestle. ;p

Gillette Flores said...

Cheerios nampak macam sedap.
Hehehe.
Mcm best je korang :)

i'm shin... i'm inesen said...

jom pi KK.. ticket murah Air Asia~

crescent said...

Felly - haha...sedap wei...barang free kan...

crescent said...

Gillette Flores - boleh lah cheerios tu...haha...honey star jgk paling sedap...
best lah event camni...next year join le...

crescent said...

shin - ala thn depan vacation kene tangguh...sbb awal tahun dah kuar negara...pastu 2014 ade plan besar so kene stop dulu...haha...kumpul duit...