Wednesday, September 9, 2015

How do you handle your break up???


Last yang aku ingat aku in serious relationship is 2012...since it's a serious relationship so when things not going very well and break up happened I take it seriously...hahaha...like literally serious...I was crying while driving and on phone with my bestfriend (* don't try this kids...very dangerous)...I have no mood for the whole month...pendek kata aku tetiba jadi single...hahaha...benda paling lawak bila di ingat semula is bila aku call Farhat my forever bestfriend tu...

Me : Hello Farhat *crying and sobbing...
Farhat : Eh kau dah kenapa ni???
Me : I just broke up *heavy crying and sedut sedut hingus...
Farhat : Wait...since when kau in relationship...
Me : *more crying...

Hahaha...boleh tak aku tak bagitau orang aku in relationship masa tu...termasuk lah bestfriend aku...sebab masa tu aku rasa if lepas 6 month and aku masih in relationship then it's official baru boleh bagitau orang...ye lah tak nak lah baru couple sebulan dah tukar status kat facebook kan...lepas tu cukup dua bulan putus...apakah itu???hahaha...

So after that adalah kenal kenal dengan orang lain tapi tak sampai 'in relationship' phrase...hahaha...plus mostly aku kenal semua umur muda dari aku...tah kenapa tah anak ikan semua taste kat aku...hahaha...until aku kenal sorang budak ni and dia ajak couple...aku rasa dia ok dan bila keluar sesama dating dua dua rasa selesa so aku pun yes...we are in relationship...kononnya...hahaha...still guys not more that 6 month so it's secrets...hahaha...So yesterday after one week aku try contact dia tak dapat dia whatapps macam ni...

Dia : Abg saya dah ada orang yang boleh jaga saya dan dia lagi dekat...abg jangan fikir saya sangat k...saya ok je...
Me : So dah tak sayang abg lagi??? *one grey tick...

Hahaha aku kene dump macam tu je wei...siap tak delivered lagi last message tu...kau rasa???hahaha...kalau kene kat kau...kau buat apa...dah lah aku baru bangun tidur masa tu...tengah mamai mamai handphone bunyi...dapat whatapps macam tu...terus firework semua lah meletop dalam kepala otak aku ni...aku bangun pergi minum air pergi kencing lepas tu tarik bantal aku terus sambung tidur...hahaha...I totally can handle this break up...dah ada pengalaman kan...hahaha...

Bangun tidur aku whatapps Najib my other bestfriend...tanya free tak nak ajak kopi sambil nak luahkan perasaan tapi dia outstation pulak...nak bagi tau Farhat confirm kene keji dan maki sebab tak bagitau dia...hahaha...then aku whatapps kawan aku ni sorang...aku kenal dia di apps mencari jodoh...hahaha...since dia tak kenal sesiapa yang aku kenal so aku cerita kat dia...since aku dah cerita kat dia so aku rasa macam lega tak lah terpendam je...dia siap gelak lagi...first time dengar kes macam ni katanya...biadap kan...hahaha...tapi lepas chat dengan dia memang aku rasa lega...dia bagi sikit nasihat then I'm good...

Aku rasa sekarang ni if ada jodoh adalah kalau takde maka senanglah aku nak travel sensorang nanti...hahaha...takde orang jealous or sibuk nak ikut...hahaha...pape jelah kan...yang penting aku try happykan diri aku sendiri...

Saya single and saya ok...hahaha...


Till then...buhbye...

4 comments:

Macho Lelaki said...

Mungkin jodoh u dgn yang lain agaknya..hehehe...

Nu'man Qatadah said...

I x break up pon ...cuma cinta x berbalas ...terus migrate ...kehkeh ..

Good luck ....

crescent said...

@lelaki macho - hahaha terpaksa lah tunggu jodoh tak kunjung tiba...

crescent said...

@Nu'man - untunglah bawak diri terus migrate...haha...good luck utk Nu'man jugak...hehe...