Tuesday, September 29, 2015

Tekanan perasaan di hujung bulan...


Hadiah tak bertuan...
Aku ada beli hadiah untuk birthday aku dengan ex aku online since birthday kitaorg beza 3 hari je...lepas tu hari tu barangnya baru sampai...lepas aku dah putus...so memang harapan lah aku nak bagi kat dia kan...baik aku pakai dua dua...tapi bila nampak je barang tu aku terbayang muka ex aku...macam sial...rasa nak tumbuk muka dia pulak bila fikir balik...

Working colleague...
Hotel aku ni tak cukup staff so kalau aku cuti nanti budak hq kene ganti...tapi dia fefeling sentap sebab aku cuti lama Oktober nanti...suka hati aku lah nak cuti berapa lama dah cuti aku berlambak...kau nak sentap pegi sentap kat boss kau sebab kedekut nak hire staff baru...

Lepas tu aku punya staff perempuan sorang ni pemalas gila...semua benda nak pass kat shift aku...macamlah shift dia busy gila...tapi setiap kali aku datang tengok dia tengah main phone tak pun tengok drama kat Vasantham...elok je tak busy...sekali dua memang aku rajin buatkan tapi lepas lepas tu memang aku pass balik kerja kau semua tu dekat shift pagi...menjawab lah kau dengan supervisor kesayangan kau tu...

Dah tu ada pulak uncle jaga parking...uncle ni umur dalam 50 lebih gitu tapi dia gigih nak pakai tab hp semua...lepas tu bila orang ajar dia suka buat benda lain...orang suruh buat a,b,c,d tapi nanti dia buat a,b,c,x,y,z,d...lepas tu nak marah marah kenapa tak jadi...lepas tu ari tu dia buat apa tah fb dia kene block...so dia sedih...tiap tiap hari kot dia membebel benda yang sama...aku ni tak sampai hati tolong lah adjust kan tapi still x boleh buat fb dia tu...sampai satu tahap aku nak amek tab tu hempas je...aku tengah buat kerja tapi dia still membebel bawak tab dia kehulu kehilir...bingit gila...

Jaga hati...
Ni lagi satu...aku tak faham bila orang cakap macam takde otak...tak reti fikir pasal perasaan orang lain...memang lah aku happy je kau tengok tapi ade certain perkara sensitif...bila nak cakap tu fikir lah dulu...aku pun mulut jahat jugak tapi aku cuba untuk tak sakitkan hati orang...paling tak boleh blah orang tu rapat dengan kau tapi still benda yang kau tak suka sebut dia sebut sebut...padahal aku nak ngadu sikit je time tu tapi since benda merepek diaorg borak terus aku senyap...tah pape...

Jerebu...
Wahai orang Indonesia kenapa bakar hutan lagi...stress lah aku dah nak flight tapi jerebu tak tentu...kalau tetiba kene cancel flight ke delayed ke tak banyak problem nanti...aku tak suka lah nak pergi bercuti tenangkan fikiran tapi jadi makin banyak pulak nak kene fikir...

Tidurlah...
Aku ada satu habit buruk...kalau aku stress aku tidur...set flight mode kat hp then tidur...bangun minum air pergi kencing sambung tidur...kalau cuti aku boleh tidur lama gila x keluar bilik langsung...makan semua tak...at least bila aku bangun stress tu semua dah kurang...tapi problem sekarang aku asyik terjaga...kadang kadang tersentak sentak bangun...kepala berbenyut je...

Hurm...panjang aku bebel kan...jarang aku bebel camni kan...selalu kalau aku stress aku jumpa bestfren aku cerita...kalau tak cerita pun duduk minum sama sama borak benda lain pun stress aku hilang...u know that feel yang kau duduk dengan bestfren kau tak bercakap pape tapi kau rasa quality time tu ada...tapi lately aku rasa semua benda tak sama dah...tah lah...sama ada perasaan aku je atau semua dah tak sama macam dulu...


Till then...

6 comments:

Nu'man Qatadah said...

Kuat membebel nie ...mesti follower tegar Azwan Ali nie ..kehkeh

crescent said...

@Nu'man - hahaha sengal lah ko...aku dah unfollow dia kat ig dah...lepas aku rasa mcm aku kene maki tiap hari...hahaha...

Kamen Shinobi said...

Tarik nafas..hembus..tarik nafas...hembus

Relax crescent..byk sangat masalah ni,aku yang baca ni pun rasa stress...ekekeke

i'm shin... i'm inesen said...

tgh stress ker? ala cian.. yok kita gi makan makan

crescent said...

@Kamen Shinobi - Tarik nafas...hembus...huhu tu lah...aku yang mengadap ni lagi stress...sedang bertabah je ni...

crescent said...

@Shin - huhu jom jom bila bila free lelepak sama...