Wednesday, October 7, 2015

While in Bandung...

Bandung...Oct'15...

Why Bandung???
Sebab aku selesa dengan Bandung...aku suka cuaca dia...aku suka orang dia...aku suka area area kat Bandung...main reason aku pergi trip ni sebab nak release stress...nak rehat sebab past few month ni aku rasa macam haram sikit perasaan aku so kalau pergi tempat baru nak kene buat research semua...aku malas...hahaha...plus aku ada kawan kat Bandung so boleh jumpa diaorg lepak lepak...

Where do I stay???
Aku stay kat Summit Siliwangi Hotel Jl Seram...hahaha serius kalau malam pergi depan hotel faham kenapa nama jalan tu jalan seram...tapi aku rilex je kol 4 pagi jalan kaki pergi Mc D...hahaha...aku suka area ni sebab easy access...belakang hotel ada Bandung Indah Plaza...jalan sikit ada factory outlet yang berderet deret tu...ade KFC dgn McD 24 hours...ada distro jual tshirt hipster...apa lagi???hurm pendek kata duduk area ni senang...jalan kaki je...hahaha...

Where do I eat???
Banyak tempat makan yang aku pergi...Richeese Factory dengan Dairy Queen kat Paris Van Java...Es Teller 77 dengan JCo kat Bandung Indah Plaza...Nasi Goreng Mafia kat area Dago...makan kat food court Riau Juntion...segala jajan biskut roti aku beli kat Indomaret...hurm...banyak rupanya aku makan...hahaha...satu yang aku boleh suggest korang pergi makan makanan yang takde kat Malaysia...hahaha...Jco tu ada donat yang tak sampai Malaysia lagi tau so wajib makan Jco kalau pergi Indonesia...hahaha...McD pon ada perisa sundea yang takde kat Malaysia...

Where do I hang out???
Aku lepak Mc Cafe dengan KFC Coffee...hahaha...Mc Cafe tu sebab kawan aku pemalas asyik nak jumpa situ je...KFC diaorg ada coffee macam Mc Cafe...sedap and murah jugak...lepas tu ada lepak kedai kedai kopi hipster ni semua...bersepah kat sana...google je tempat nongkrong anak muda...hahaha...selain dari tu aku lepak bilik tengok movie alih bahasa je...hahaha...kata nak rehat kan...

Whom do I meet???
Selain aku jumpa kawan kawan aku yang memang asli Bandung...aku adalah gatal bukak apps gambar beruang tu...hahaha...terjumpa pulak orang Malaysia...hahaha...ok tu je boleh cerita sebab yang lain history...hahaha...

What did I learn???
I need to move on...I need to let go...I need to let loose...macam macamlah aku belajar...yang pasti aku banyak gila perbaiki diri aku sepanjang 3 hari kat sana...

So kalau korang tetiba nak pergi Bandung nak tanya pape tanya je...oh aku tak pergi berwisata kat gunung berapi bagai sebab dah pernah pergi dulu...hahaha...kalau nak tanya pasal tu pun tanya je kalau aku ingat aku bagi info...kalau tak sila google je...hahaha...gambar gambar boleh tengok kat ig yer...follow sekali hahaha...

Till then...buhbye

8 comments:

Nu'man Qatadah said...

Pergi karoks kt bandung ..pak supir nk bawa yg ada pelayan pompuan ..tp sb kuat iman tak jadi ..last2 karoks dgn pak supir ...kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

amboih.. cinta berputik di kota Bandung..

Kamen Shinobi said...

App gambar beruang? Location? nickname? ekekekeke

Setahu aku org pegi bandung nk shopping baju jer.

Mr. White said...

Nk ikutt klu p lg weee.ape ig

crescent said...

@Nu'man - haha cuba pak supir bawak pergi yang ada pelayan lelaki...terus rapuh iman tu kan...hahaha...

crescent said...

@Shin - hahaha xdenya berputik...

crescent said...

@Kamen - hahaha...adalah...rahsia...kene email baru dapat nick...hahaha...

normal orang biasa pergi bandung shopping telekong...hahaha...

crescent said...

@Mr.White - InsyaAllah boleh...hehe...ig @__adlayrf