Monday, October 19, 2015

Yuna live in Malaysia 2015

Yuna Live in Malaysia Oct' 15...
Last month kbsm aku Farhat call and suruh apply cuti 16hb...dia suh datang KL ada hal katanya...so aku pun apply cuti siap book hotel bagai...padahal dia suruh tidur rumah dia...hahaha...nampak sangat ada aku ada agenda lain...lol...aku tanya ada apa je kene datang KL dia cakap datang je jangan banyak tanya...aku pun ok fine...tak nak tanya  lagi...tapi jari google '16 October Kuala Lumpur' terus keluar konsert Yuna...aku pun macam eh Farhat nak bagi tiket pg tgk Yuna ke???hahaha...excited dah ni...

Awal bulan 10 tetiba ada surat sampai kat tempat kerja aku...bukak je ada kad birthday dengan photostate tiket konsert Yuna...aku dengan collegue keja aku siap lompat lompat happy macam dia dapat pergi sekali...hahaha...rupa rupanya Farhat dengan Arif share belikan aku tiket konsert Yuna as birthday gift...wah terharu sangat...aku dah siap nak blog dah time tu tapi tetiba terfikir nak kenakan Farhat...omg jahat gila aku ni orang bagi hadiah orang tu kene prank balik...hahaha...

Esoknya Farhat call tanya ada dapat surat dia tak???aku cakap xde...siap marah dia kenapa hantar kat tempat kerja...mesti supervisor aku buang...hahaha...setiap hari dia call tanya sampai aku pergi KL...hahaha...matilah dapat dosa kering fitnah supervisor aku...hahaha...yang Farhat dah risau takut aku tak follow dress code lah apa lah...padahal aku dah siap google semua dah...hahaha...

16hb aku gerak pergi KL pagi...sampai terus check in hotel lepas tu pergi KLCC awal supaya lrt tak sesak...pintu hall bukak pukul 7pm tapi si Farhat dengan Arif tak sampai lagi...aku siap makan siap jumpa kawan aku kerja kat KLCC tu siap window shopping bagai...around 7.30pm Farhat call cakap tunggu depan Guardian sekarang...nampak je dia terus bagi envelope...aku bukak tengok tiket konsert Yuna...terus berpura pura 'omg omg kita pergi konsert ke omg omg...' hahaha macam harem depan Guardian berlakon...lepas tu Farhat cakap 'ok dah now run...' sebab dah lambat...hahaha...dah lah Plenary hall tu hujung dunia...azab aku berlari lari anak ke sana...yang Arif takde kabar berita...hahaha...

Sampai hall orang tu cakap show start pukul 8.30pm...kitaorg call Arif tapi dia cakap dia stuck dalam jem dah takde mood nak pergi...tapi kitaorg paksa juga datang walaupun lambat...masa nak masuk kitaorg tinggalkan tiket dia dekat kaunter jual cd Yuna hahaha...masuk je Noh Salleh nyanyi 3 lagu as opening...letop lah suara dia tapi lagu dia ada yang aku suka ada satu tu macam nak tertidur...dah lah aku penat gila...hahaha...Noh dah habis nyanyi nampak Arif baru sampai...hahaha...Arif duduk je kat seat dia cakap 'Ok you may start the show' and Yuna terus keluar ke stage...hahaha...timing meletop sangat...terus semua jerit macam orang gila nampak Yuna dengan baju batu batu permata dia tu...

Overall konsert Yuna sangat happening dengan crowd yang sporting...siap bangun joget menari bagai...macam pergi clubbing dengan hijabista...hahaha...tapi rasa macam sekejap sangat tetiba dah habis...kitaorg nyanyi reramai siap menari semua...enjoy gila masa tu...

Habis je konsert nak pergi makan so decide lepak Rasta TTDI...tapi malam kan jalan byk tutup sebab mrt construction tu...habis berpusing pusing aku dengan Farhat...yang Arif siap balik rumah salin baju dah sampai Rasta siap order kan makanan siap siap...hahaha...so lepak borak borak then balik hotel...konon ada agenda lain kat hotel...lepas mandi aku pegang phone terus tertidur sampai pagi...hahaha...

So aku nak ucap thank you bebanyak kat kbsm aku Farhat dengan Arif...korang banyak bersama aku susah senang...tak terbalas rasanya jasa jasa korang berdua...hah feeling tak hahaha...matilah Farhat bagi hint ada konsert Siti nanti...tapi birthday dia dah lepas camne tu???hahaha...

Till then...buhbye...

4 comments:

Nu'man Qatadah said...

Ko pergi ke ?
Wei ...jeles nya

crescent said...

@Nu'man - hahaha...tiket free lagi...best weiii...

Orient Riedel said...

pergh.... best....

crescent said...

@orient - hahaha best yer...nak pengsan...