Tuesday, October 13, 2015

Bagaimana muzik menceriakan hidup anda???


Begitulah tajuk entry ala ala perbincangan ilmiah tapi hakikatnya nak share cerita bodoh je...hahaha...harap bersabar...but still...did music menceriakan hari hari korang tak???untuk aku sekarang dah start guna lagu latar dalam banyak perkara...ni semua sebab salah sorang kawan aku yang namanya dirahsiakan tapi dia baca blog ni...hahaha...sejak dia start guna lagu latar dalam hidup terus semua berjangkit...hahaha...faham tak lagu latar tu macam mana???ala ala korang tengok drama part sedih tetiba keluar lagu sedih...part happy keluar lagu happy...hah camtu lah lebih kurang tapi kawan aku nyanyi live...ko rasa???hahaha...

Part epic lagu latar dia masa dia cerita pasal budak yang dia suka tapi budak tu main tarik tali dengan dia ala ala nak dia balik...confuse kan???kisah cinta dia memang ala ala tragik/komedi/romantik...kadang kadang tak faham nak terangkan...hahaha...ok back to main point...tengah dia cerita tu dia cakap nak suruh budak tu biarkan dia sendiri jangan kacau dia lagi...korang tau dia buat apa???dia tepuk meja terus dia nyanyi 'biarkanlah....biarkan aku hidup sendirian - Ajai/Krisdayanti - Hati ini telah dilukai' terus aku gelak macam apa...hilang simpati semua...sejak dari tu banyak lah lagu keluar...

Pastu berjangkit kat orang lain...aku tengah jalan jalan cuci mata kat pasar karat nampak orang elok...terus terkedu...member aku perasan terus tanya...'kenapa wei???' aku jawab 'aku lihat dia disana...aku ingin mendekatinya - Aina Tasneem - Aku suka dia' sambil tunjuk orang elok tu...terus kene maki eh dengan kawan aku...hahaha...kalau tetiba jumpa orang elok yang sangat sangat terus keluar 'kini aku jatuh cinta...semua tentang kamu - Iamneeta - Jatuh cinta ' hahaha...

Paling aku suka bila kepala otak macam automatik jumpa lagu apa nak keluar time tu...hahaha...dan automatik juga terus terasa macam dunia gelap cuma ada satu spotlight tgh suluh kat aku dan keluar lagu part chorus...matilah berangan...hahaha...dah macam cerita Glee dah...cuma takde cheerleader kat hallway dengan kene simbah slushie jer...hahaha...so korang kene lah start menceriakan hidup korang dengan lagu lagu...dapat lagu epic yg oldskol lagi meletop...lagu Mariah Carey ke...Whitney Houston ke...Siti Nurhaliza ke hahahah...


Till then...nyanyi dan hayati...


5 comments:

Kamen Shinobi said...

Injit injit semut..siapa sakit naik atas..:offtopic:

Aku ada kenal beberapa orang yang ada perangai macam ni...sometimes aku pun terikut-ikut..haha..mmg menceriakan suasana.

Kamen Shinobi said...

Injit injit semut..siapa sakit naik atas..:offtopic:

Aku ada kenal beberapa orang yang ada perangai macam ni...sometimes aku pun terikut-ikut..haha..mmg menceriakan suasana.

i'm shin... i'm inesen said...

alamak.. ingat filem musical ker setiap scene nk ada lagu haha.. tp.. sesekali penah wat gak haha.. spontan

crescent said...

@Kamen - excited sgt tu sampai komen dua kali...
wah adakah orang yang kau kenal itu aku kenal???hahaha...

crescent said...

@Shin - hahaha...filem musical ni...cakap sikit pastu nyanyi...